Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΜΙΑΣ... Εσύ Κοτζιά τι λες; Ο προκάτοχός σου Δημητράκης Αβραμόπουλος έγραψε την πρόταση σε... τόπο χλοερόν!

serafeim
"Ο ελληνισμός θα πάει και πρέπει να πάει καλύτερα" έλεγε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Σεραφείμ για τους Έλληνες και την Ελλάδα που τόσο αγαπούσε.
Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα ο απλός Αρχιεπίσκοπος, έλεγε φανερά φορτισμένος: "Όλοι διδάχθηκαν από τον ελληνισμό και δυστυχώς εμείς τα αφήσαμε!"
"Η Ελλάδα έπρεπε να θεωρείται κράτος ιερό, όπως έχουμε τα ιερά και όσια" ανέφερε σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.. ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ... ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΙΚΗ ΙΔΕΑ... 
Δείτε την την επιστολή που στείλαμε σε όλους τους πολιτικούς-κόμματα κ.λ.π. Υποβάλουμε επίσημα από δώ την πρόταση στον νυν ΥΠΕΞ κ. ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ..., που θεωρούμε ακόμη ΄Ελληνα!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ …
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ 
ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ! 

Αξιότιμοι φίλοι μας, 
Θα σας παρακαλέσουμε με κάθε ευλάβεια να προσέξτε το μήνυμα μας . Κατέχετε σημαντικές σπουδές και γνώσεις για το λίκνο του κοινού-πλέον- πολιτισμού μας , την Ελλάδα, που εμείς οι γηγενείς- Έλληνες ταπεινοί, τη βαφτίζουμε –έτσι μας έχουν πει-“μικρή”, πλην όμως είναι ΜΕΓΙΣΤΗ, όπως ιστορικά είναι καταγεγραμμένο! Και το γνωρίζετε! 
Επειδή μετέχετε της μεγαλειώδους ελληνικής παιδείας, άρα ουσία είστε κι εσείς ορίτζηναλ Έλληνες και βεβαίως σας χαιρόμαστε…μπορείτε να βοηθήσετε αποτελεσματικά… ώστε κάποτε να σταματήσουν δια παντός οι ασχήμιες κατά του ιερού βωμού –ΜΝΗΜΕΙΟΥ του παγκόσμιου πολιτισμού μας που λέγεται ΕΛΛΑΣ! 
ΟΛΟΣ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΕΔΩ> http://hellasnews-agency.blogspot.gr/p/h-e.html

Η Ελλάδα στο NATO (1952) και το ΝΑΤΟ στο ΑΙΓΑΙΟ (2016). Σοφή ή πονηρή κίνηση;



Το NATO (Νοrth Αtlantic Τreaty Οrganizatiοn), γνωστό και ως Βορειοατλαντική Συμμαχία, είναι η στρατιωτική αμυντική συμμαχία χωρών της Δύσης, με προεξάρχουσα την Αμερική, που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του  1949.
Την εποχή εκείνη, μαζί με το Δόγμα Τρούμαν και το Σχέδιο Μάρσαλ, αποτέλεσαν τους πυλώνες της αμερικανικής εξωτερικής και αμυντικής πολίτικης για την ανάσχεση ή τον περιορισμό της Σοβιετικής απειλής, στα πλαίσια του «Ψυχρού Πολέμου».

ΑΥΤΟ ΞΕΡΑΤΕ;...ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΕΔΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΊΑ ΤΗΣ Ε,Ε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2016


Αποκαλύπτοντας τις γαστρονομικές ρίζες της ευρωπαϊκής κληρονομιάς


Το φαγητό έχει διαμορφώσει την πολιτισμική ιστορία των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Πόσο παλιά είναι αυτή η σχέση; Στο πλαίσιο επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας 2020», η κ. Σουλτάνα Μαρία Βαλαμώτη, καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα λάβει επιχορήγηση 1,89 εκατ. ευρώ για να διερευνήσει τους «διατροφικούς πολιτισμούς» της προϊστορικής Ευρώπης –από το Αιγαίο έως την κεντρική Ευρώπη, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν από τη Νεολιθική Εποχή μέχρι την Εποχή του Σιδήρου (7η – 1η χιλιετία π.Χ.). Πιο συγκεκριμένα, η έρευνά της θα επικεντρωθεί στη σχέση μεταξύ της φύσης και του πολιτισμού εξετάζοντας τις γαστρονομικές συνήθειες και μελετώντας τους τρόπους με τους οποίους εξελίχθηκε η χρήση καλλιεργούμενων και άγριων φυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου