Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΜΑΡΙΚΟΥ & ΣΙΑ- Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ!

Ο Άδωνις καρφώνει Τσίπρα και Βαρουφάκη για σχέση τους με τον δημοσιογράφο – εκβιαστή! [photos]


Πολύ κοντά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ήταν ο συλληφθείς για εκβιασμούς δημοσιογράφος, αφού εμφανίζεται σε φωτογραφίες με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Τις φωτογραφίες ανέβασε στο Τwitter ο Αδωνις Γεωργιάδης και δείχνουν τον συλληφθέντα για εκβιασμούς δημοσιογράφο να βρίσκεται πολύ κοντά στον πρώην υπουργό και τον πρωθυπουργό.
Ο Χρήστος Φράγκου είναι μάλιστα ο δημοσιογράφος ο οποίος έγραψε το άρθρο «Η Google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα», το οποίο αναδημοσίευσε αυτούσιο το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ left.gr, λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του για εκβιασμούς. Στο άρθρο αυτό ο Χρήστος Φράγκου εξηγούσε ότι υπάρχει... συνωμοσία της Google με ελληνικές ιστοσελίδες προκειμένου να ρίξουν τον Τσίπρα!
    ΄Ενα από τα μπουμπούκια σε πόζες με κορυφαίους της πολιτικής.. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ο βίος και η πολιτεία του ΜΑΥΡΙΚΟΥ ψευτοεκδοτη ΜΑΥΡΙΚΟΥ 

Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ
Δελτίο Τύπου με το οποίο ενημερώνει πως το δικηγορικό του γραφείο, ανέλαβε την υπεράσπιση του Τάκη Μαυρίκου, εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του εκδοτικού οίκου «Ακρόπολη» Τάκη Μαυρίκου. Ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας θα συνοδεύσει σήμερα τον κ. Μαυρίκο κατά την εμφάνισή του στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Στοιχεία «βόμβα» για τους 3 δημοσιογράφους
Kορυφή του παγόβουνου χαρακτηρίζουν τις συλλήψεις του εκδότη και των δυο δημοσιογράφων οι αξιωματικοί που χειρίζονται την πρωτοφανή υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζικών ιδρυμάτων και επιχειρηματιών.
Η έρευνα που έκανε το τμήμα δίωξης εκβιασμών σε συνεργασία με τον «κοριό» της ΕΥΠ, έβγαλε «λαυράκια», όπως αναφέρει το «Έθνος».
Στην εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο «σούπερ κοριός» της ΕΛΑΣ, καθώς στην ογκωδέστατη δικογραφία υπάρχουν χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών.
«Αν δεν βάλεις τα λεφτά μέχρι το μεσημέρι θα σε γα… Θα σε σκίσω” και διάφορες άλλες, χυδαίες απειλές έχει πιάσει ο «κοριός».
Σύμφωνα με τα δικόγραφα, στα οποία υπάρχουν και καταθέσεις θυμάτων και προέδρων ΔΕΚΟ και τραπεζών, οι πιέσεις που ασκούσαν τα μέλη του κυκλώματος ήταν αφόρητες.
Μέχρι και 40 τηλεφωνικές κλήσεις την ημέρα πραγματοποιούσαν προς τα θύματα, ασκώντας ψυχολογική πίεση με βρισιές και απειλές, ώστε να τους αποσπάσουν χρήματα. Λειτουργούσαν έχοντας την αίσθηση του ακαταδίωκτου.
Στο μεταξύ, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα το μεσημέρι.
Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα.
Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε τον Μάιο του 2015, έπειτα από καταγγελία γυναίκας, που ήταν επιτελικό στέλεχος δημόσιας επιχείρησης και η οποία είπε σε αστυνομικούς ότι οι δράστες τής ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα και πως έφθασαν μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές και κατά της οικογένειάς της, εάν δεν έπαιρναν όσα ζητούσαν.
Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έπαιξε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγράψει αποκαλυπτικές συνομιλίες μεταξύ των φερόμενων ως εκβιαστών και των θυμάτων τους.
Πηγή aixmi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου