Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΟΛΟΣ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και οι ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ.


ΑΠΟ ΤΟ 2010 Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΑΓΡΙΑ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΜΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ…

**Επιστολές σημαδιακές προς Καστανίδη, Δένδια, Πεταλωτή... Η απόπειρα στραγγαλισμού της ελευθερολαλιάς στο διαδίκτυο άρχισε επί ΠΑΣΟΚ ...

ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ... ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΣΟΥΝ... ΑΝ ΓΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ!

ΟΧΙ-ΣΤΗ-ΦΙΜΩΣΗ-ΤΩΝ-BLOGS
ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ-η μόνη δύναμη που προασπίζεται της ελευθερίας του διαδικτύου!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ. ( 17.2.2016)

Οι εμφανιζόμενες σημερινές τάσεις της αριστερής Κυβέρνησης να ελέγξει την ελευθερολαλιά του διαδικτύου, θα την καταστήσει ακόμη περισσότερο καταγέλαστη.
Υποτίθεται ότι θέλουν τα ποικιλόμορφα τσανάκια του Τσίπρα  να βάλουν τάξη …στο διαδίκτυο! Αναχρονιστικά ιδεόληπτικοί και φανατικοί του Μπολσεβικισμού των ΣΟΒΙΕΤ επιδιώκουν εν συνειδήσει ΦΙΜΩΣΗ –ΕΛΕΓΧΟ του Τύπου και φυσικά του ανυπότακτου blogger!..

Τους υποσχόμαστε ότι θα ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ. Οι bloggers, ΑΝΩΝΥΜΟΙ ή ΕΠΩΝΥΜΟΙ δεν πρόκειται να μπουν σε καλούπια ολοκληρωτισμού, όπως ονειροπαρμένοι κι άσχετοι μικροεξουσιαστές-κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζουν!

Δεν διαλέγονται με κανέναν “γνωστικό” φορέα ούτε φυσικά και μαζί μας…

Tο επιχείρησαν οι ομογάλακτες Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (Πεταλωτής-Καστανίδης) και Δένδιας… αλλά δεν φτούρησαν.
Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε έναντι των φασιστικών μεθοδεύσεων της Κυβέρνησης Τσίπρα.. ούτε να διαλεχθούμε μαζί τους ..αφού έχουν προειλημμένες αποφάσεις. Τους λέμε απλά: 

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ τη λεφτεριά μας στο διαδίχτυο!

ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΩΣ Ε.Σ.Δ. τα έχουμε προλαλήσει από το 2010…

Δείτε τι ακριβώς υποστήριζε η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, που ισχύουν κατά γράμμα και σήμερα με τη νέα ευφάνταστη λαμογιά της Κυβέρνησης Τσίπρα.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Σ.Δ -

Διαβάστε: ( αν και τα πιο κάτω κείμενα υπάρχουν μόνιμα στις ενότητες της webpressunion-στη μπάρα κάτω από τον τίτλο) 








NEA ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ.


KATΩ TA XEΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ BLOGS!

OXI κ. Πεταλωτή, όχι κ. Παπαϊωάννου..Σταματείστε πια να ασχημονείτε κατά της κοινής νοημοσύνης.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Δεν διαπραγματευόμαστε τη δημοκρατία και την ελευθερία του διαδικτύου!
Λάβαμε και δημοσιοποιούμε νέα ανακοίνωση της Ε.Σ.Δ. η οποία αποκαλύπτει τη φάρσα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση σε βάρος της ελευθερίας του διαδικτυακού Τύπου! Κι αυτή είναι σκληρότερη από την προχθεσινή:

Η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου, που εκπροσωπεί εκατοντάδες blogs, κυρίως ενημερωτικά, είναι αναγκασμένη, μετά την ταραχή που προκάλεσε σε κυβερνητικούς κύκλους η προχθεσινή της ανακοίνωση με τον τίτλο: 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ BLOGS, είναι υποχρεωμένη να υπενθυμίσει τα κάτωθι προς τους θιασώτες και ζηλωτές λήψης μέτρων, κατά των μπλογκς, αν και τα γνωρίζουν λίαν καλώς.. 

Αλλά λόγω κληρονομικής ,φασίζουσας νοοτροπίας, και μη έχοντας άλλα εποικοδομητικότερα επιχειρήματα.. επιδιώκουν από έτη να φράξουν, να καρυδώσουν ή να καλιβώσουν… κατά τον εύγλωττο ρήτορα Πεταλωτή … την ελευθεροστομία του διαδικτύου.
Κάνει ωστόσο εντύπωση η πρεμούρα της κυβέρνησης, να σπεύσει να ασχοληθεί με τα «νομικά» του διαδικτύου… λες και η Μαριορή, δεν έχει άλλα προβλήματα ειδικά αυτή τη στιγμή της γενικής κρίσης, και ο ..φερετζές της έλλειπε.
Οι κυβερνητικοί , παραμάσχαλα με τους δόλιους υποκινητές τους, χύνουν μαύρο δάκρυ υποκριτικής έγνοιας, ενδιαφέροντος για την προστασία των «θιγομένων» δήθεν από κείμενα του ανώνυμου…διαδικτύου…

Και γι αυτό το λόγο ..πρέπει να επινοήσουμε ένα ..νομικό φίμωτρο προς όσους δυσφημούν ..συκοφαντούν διαδικτυακά άλλους συνανθρώπους τους!
Η αστειότητα και ο κοντοθορισμός στο μεγαλείο του! Αρχαιόθεν η κατασκευή του όποιου Νόμου αποσκοπούσε στη θωράκιση των πολλών κι όχι των ολίγων. Εδώ οι ευφάνταστοι κυβερνώντες .. αποσκοπούν στην προστασία των ολίγων!!!
Πόσοι είναι αλήθεια οι θιγόμενοι από κείμενα συντακτών του διαδικτύου, ώστε να κινητοποιείται ολάκερος μηχανισμός για την κατασκευή ψευδωνόμου-μπαμπούλα προς προστασία τους; Πρόκειται περί θλιβερής μειοψηφίας, η οποία ούτε τιμή έχει, ούτε υπόληψη και για να επιβιώσει ,συνεχίζουσα να βρωμίζει το περιβάλλον, επιζητεί σταθερά, σήμερα και χθες, σκληρά μέτρα κατά της ενοχλητικής κι αποκαλυπτικής, κριτικής ελευθερολαλιάς.

Πρόκειται περί επαγγελματιών διωκτών του Τύπου. Κι έχουν συγκεκριμένη επαγγελματική προέλευση: Είναι δικηγόροι, καλλιτέχνες, πολιτικοί… Οι οποίοι έχουν αναγάγει σε βιομηχανία τις διώξεις συντακτών…γιατί λέει θεωρούν ότι εθίγησαν!
Και γιατί δεν φτιάχνουν ένα δικό τους μπλόγκ ώστε επί ίσοις όροις να αλλάξουν τα φώτα στον δήθεν υβριστή τους, αλλά καταφεύγουν στα δικαστήρια;

Ο στόχος τους είναι ένας: Να εκφοβίσουν και να γονατίσουν οικονομικά τον δράστη-συντάκτη… ώστε στο μέλλον να μένει στο απυρόβλητο.. ο δήθεν θιγείς!

Η Ελλάς δε έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι πρώτη σε διώξεις δημοσιογράφων απ΄όλο τον ελεύθερο κόσμο. Υπερβαίνουν δε, τους 1500 δημοσιογράφους, που οδηγούνται στο εδώλιο, κάθε χρόνο!!! Και ειδικά μετά, τον άθλιο Βενιζέλειο Νόμο του δημοκράταρου και λαλίστατου αυτού … ευτραφούς υπουργού. Πρέπει δε να γνωρίζετε ότι ο συντάκτης –δημοσιογράφος… άγεται, σέρνεται στα δικαστήρια, όπως ο έμπορας ναρκωτικών, ο σωματέμπορας και οι λοιποί αστέρες του κοινού εγκλήματος! Κι αυτό μόνον και μόνον επειδή εκφράστηκε, ήθελε λέει, να γράφει λεύτερα!

Διατί; Διότι οι πάσης φύσης εξουσιαστές μισούν την ελευθερολαλιά και τη δημοκρατία της δημοσιογραφίας , δι΄ ό κι αυτοπλασσάρονται ως προοδευτοί! Μπας και σώσουν κάτι από το φαιδρό σκαρί τους.
Τώρα δε με τον σχεδιαζόμενο Νόμο- καρικατούρα προβλέπεται ο αριθμός των διώξεων να αυξηθεί κατακόρυφα με συνεχείς καταγγελίες κατά των συντακτών του blogging.
Ήδη η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , ενώ άλλος είναι προορισμός της- έχει κορεσθεί από αιτήσεις δίωξης – για δυσφήμηση –συκοφαντία- κατά μπλογκς.
Και ψάχνεται η ατυχής Υπηρεσία να ανακαλύψει ..τους ανώνυμους συντάκτες… για εγκληματίες… σύνταξης κείμενων μη αρεστών σε υποκείμενα αμφιβόλου τιμής και υπόληψης., αποσπώμενη από ουσιαστικότερες εγκληματικές υποθέσεις
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ έχει διατυπώσει πλειστάκις τις θέσεις της για την ανωνυμία στο διαδίκτυο και πρωτοπόρησε προ αφυπνίσεως των ιδιοτελών εραστών νομοθεσίας σε βάρος των μπλογκς. Εμείς και μέλη μας ,πρώτοι επισημάναμε με σκληρότητα την ύπαρξη κουκουλοφόρων και υβριστών στο διαδίκτυο και πετύχαμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να αλλάξουμε το σκηνικό. Σήμερα στο ελληνικό μπλόγκινγκ κυριαρχεί η ευπρέπεια, η σοβαρότητα και η εγκυρότητα, τουλάχιστον στον τομέα της ενημέρωσης που τα μέλη μας διακονούν κι αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.

Κι εμείς ως Ένωση, στις αρχές, πριν 4-5 χρόνια αντιμετωπίσαμε πρόβλημα εγγραφής μελών. 
Πολλοί μπλογκερς έθεταν το ιερό δικαίωμά τους να διατηρούν την ανωνυμία, άλλοι όχι. Και πως μπορεί να γίνει κανείς μέλος ενός σωματείου… χωρίς όνομα,

 ΝΟ ΝΑΜΕ ; Λύσαμε το πρόβλημα με απλές ασφαλιστικές δικλείδες.

Η κακοπροαίρετη Κυβέρνηση δεν έχει κοσμιότερες , ανθρωπινότερες ,πρακτικότερες λύσεις, παρά στην καταφυγή νομοθετικών δεσμών για να έχει υπό τον έλεγχό της, όπως και τον ημερήσιο Τύπο, και τα ενημερωτικά μπλογκς… που τσακίζουν κόκκαλα;
Δηλαδή, τι επιδιώκει, να πνίξει με καραγκιόζ- νόμους τη μόνη υπαρκτή δημοκρατία, το μόνο βήμα ελευθερολαλιάς του συνεχώς και ποικιλοτρόπως βιαζόμενου σύγχρονου πολίτη, που είναι το Ιντερνετ;
Λένε τα τσανάκια της Κυβέρνησης πως θα έχουν διάλογο με τους μπλογκερς; Για να γίνει τι,… με τον θεατρινίστικο διάλογο..;
Να συνδιαλαγείς με ποιόν; Με αυτόν που έχει προαποφασίσει να στήσει ικρίωμα στους μπλόγκερς; Για να γίνει τι , με τον διάλογο; Να ..κάνουμε…πιο μεταξένιες τις αλυσίδες που έχουν ετοιμάσει; ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ;

Μα δεν είμαστε σαν τους ταξιτζήδες, τους φορτηγατζήδες κι άλλους συμπαθείς που πέφτουν στην παγίδα του δήθεν διαλόγου με την κυβέρνηση… για να έχει ελαφρυντικά στις σφαγές που διαπράττει… Εμείς δεν έχουμε να σκιαχτούμε από τίποτε! Ζούμε , βιώνουμε καθημερινά την νιόφαντη δημοκρατία, ελευθερία, του διαδικτύου…και την απολαμβάνουμε!

Γι αυτό και η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ λέει κάθετα ΟΧΙ σε όποιον διάλογο με την Κυβέρνηση. 

Δεν κουβεντιάζουμε προαποφασισμένα… Δεν συνδιαλεγόμαστε με όρνεα που θέλουν να υποσκάψουν τη δημοκρατία του διαδικτύου. Ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.. Ο κόσμος του Ιντερνετ δεν ποδηγετείται με τις φαντασιώσεις του άναρθρου Πεταλωτή και λοιπών φαφλατάδων της κυβέρνησης που ονειρεύονται καλύβωμα και στραγγαλισμό της ελεύθερης έκφρασης…Δεν κουβεντιάζουμε τα ιερά και όσιά μας!

Βεβαίως αναμένεται πως οι τα σκοτεινά σχεδιάζοντες κυβερνητικοί θα βρούν εύκολα μπλόγκερς για να τους εμφανίσουν ως συνομιλητές… κι άρα από κοινού ..θα διαπραχθεί το έγκλημα φίμωσης των συντακτών-πάσης φύσεως, μελών μας ή μη)- του διαδικτύου. Υπάρχουν τέτοιοι bloggers.. και μάλιστα μίσθαρνα όργανα σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες που πρόθυμα θα παίξουν τον ρόλο που επιθυμεί ο σιτιστής τους.
Και πάντως ο υπό «επεξεργασία» νόμος, λόγω αφροσύνης των εμπνευστών του, -επειδή παχυλώς αγνοούν την ουσία του διαδικτύου,- θα είναι μια ακόμη αποκοτιά των κυβερνώντων και ασφαλώς , όχι μόνον θα πέσει στο κενό, αλλά θα δημιουργήσει κι άλλα.. κενά στη δήθεν ευνομούμενη δημοκρατία μας.

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, Πρόεδρος ΚΩΝ.ΤΖΑΝΝΑΚΗΣ, Γεν. Γραμματέας



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS –ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ!

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ.




Η Ενωση Συντακτών Διαδικτύου σχετικώς με τα δρομολογούμενα από τη Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, περί κατασκευής ειδικού φιμωτικού Νόμου κατά των ελευθερολαλούντων blogs... έχει να επισημάνει τα εξής:
1) Πρόκειται περί νέας φαιδρότητας αποχαμένων κυβερνητικών και των όσων ιδιωνύμως κρύπτονται πίσω από το πλάνο ελέγχου της ελευθερολαλιάς ιδίως του ενημερωτικού-ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟΥ blogging.
2) Oι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, σοβαρότερης εκείνης που μας προέκυψε με το υποτελικό Μνημόνειο. Η κυβέρνηση των κλόουν σχοινοβατεί οραματιζόμενη ... προστασία των λαμόγιων τέκνων της από την κριτική του μπλογκερ. Πρωτοτυπεί παγκοσμίως... διότι ουδείς-πλην ολοκληρωτικών καθεστώτων, τόλμησε να θίξει τη δημοκρατία του διαδικτύου. Θα το αντιληφθεί συντόμως... αν υποτεθεί ότι τα υποτακτικά της τολμήσουν να ψηφίσουν Νόμο που εξυπηρετεί λαμόγια και βρώμικους. Και να μη λησμονεί:
Η πρώτη δύναμη ενημέρωσης είναι οι συντάκτες των ενημερωτικών ιστοσελίδων, που έχουν δώσει δείγματα σοβαρής γραφής στα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια.
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, θλίβεται απείρως διότι άφρονες τινες φαντάστηκαν να βάλλουν χέρι στην ελευθεροτυπία του διαδικτύου, να κοσμήσουν την ΑΝΌΗΤΗ απόπειρά τους με νομικό μανδύα... αλλά ποιοί; Οι αποδεδειγμένα συνεχώς παρανομούντες και βισσοδομούντες κατά πάσης εννοίας νομιμότητας;
Κάτω τα χέρια από τα ενημερωτικά μπλογκς και τους συντάκτες τους.
Για την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, Πρόεδρος - Κώστας Τζαννάκης, Γεν. Γραμματέας






Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Αξιότιμε, επί της Δικαιοσύνης Υπουργέ, κ. Χάρη Καστανίδη,


Πολύς αχός ακούγεται, αλλά ντουφέκια ακόμη δεν πέφτουν... Δυστυχώς κατά τις ενδείξεις , αναμένεται να καεί το πελεκούδι, αν παρ ελπίδα τα ανευθύνως έως στιγμής, διαδιδόμενα,πάρουν σάρκα και οστά με πράξεις του Υπουργείου σας...
Αρχίζουμε την επιστολή μας ,έτσι ελαφρώς ποιητικά, διότι είστε εραστής του λόγου και ο ίδιος καλλιεπής στις εκφράσεις σας... Και ως γνωστόν το Διαδίκτυο είναι πρωτίστως ΛΟΓΟΣ...


Ακούγεται μετ΄ επιτάσεως τελευταία πως κάτι σχεδιάζετε,νομοθετικές ρυθμίσεις, δεσμευτικές του εμφανιζομένου λόγου από το διαδίκτυο.
Πριν χωρίσετε σε απονενοημένες "λύσεις"-στην ουσία ...δεσμά- θα παρακαλούσαμε την εξοχότητά σας να προσέξει τις παρατηρήσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ , που εκφράζει το πνεύμα και τις θέσεις τουλάχιστον 879 ενημερωτικών ελληνικών ιστοτόπων, που σε ημερήσια βάση δίδουν την δική τους υπεύθυνη και σοβαροτάτη μάχη της διαφώτισης -περί διαφωτισμού πρόκειται- πολύπλευρα και πολύτροπα του ελληνικού λαού.
--Τις ενοχλείται από την ελευθερολαλιά, ή την ελευθεροστομία του Διαδικτύου; Είναι το κομβικό ερώτημα όπου οφείλετε να σταθμίσετε τους προβληματισμούς σας.
Λόγιος δεν είστε; Μπορεί ο λόγος να μπαίνει σε καλούπια, φραγμούς, δεσμά, κανόνες κ.α διαστροφικές επινοήσεις...που κατεργάζονται συνήθως απολυταρχικά καθεστώτα με ένα στόχο: Τη φίμωση της σκέψης του λαού.Η σημερινή εικόνα της ελληνικής μπλογκόσφαιρας είναι απείρως κοσμιότερη από χθες. Δώσαμε πολλές μάχες γι αυτό. Ελάχιστες ιστοσελίδες ξεφεύγουν των κοσμίων ορίων. Τα τεκταινόμενα- ως ακούγεται- υπό του Υπουργείου σας, θα νομολογήσει για τους ελάχιστους αυτούς; Οι νόμοι δεν γίνονται για τους πολλούς; ΄Οταν οι πολλοί, με την αυτοπειθαρχία τους, την αισθητική τους ευτακτούν, τι χρείαν έχουν νομικών πλαισίων για να κουμαντάρουν το λόγο τους;
Μήπως λοιπόν η απόπειρά σας να θεσπίσετε νομικούς ζουρλομανδύες είναι εκ του πονηρού...;Δεν είναι δύσκολο να απαντήσετε στο τελευταίο αυτό ερώτημα, αρκεί να ψάξετε γύρω σας ποιοί είναι εισηγητές του υπό κατασκευή στραγγαλιστικού νομοσχεδίου σας. Μια δράκα ατόμων-δημοσίων προσώπων κυρίως (δικηγόροι, καλλιτέχνες, πολιτικοί) είναι όλο κι όλο αυτοί που σκιάζονται την διαδικτυακή κριτική και επιδιώκουν να την ποδηγετήσουν... MΜΕ ΜΟΝΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ: αναιδώς να μένουν οι θλιβερές πράξεις τους εις το απυρόβλητο.

Έχουμε λοιπόν από τη μια α) την ελάχιστη μειοψηφία των ακόμψως επιδιδομένων (δεν είναι μέλη μας) στο διαδίκτυο και β) την επίσης την φαιδροτάτη μειοψηφία των επιδιωκόντων να αλυσοδεθεί το διαδίκτυο. Μαγειρεύουμε νόμο υπέρ των ολίγων ή των πολλών;
Παρακινδυνευμένο, όσο και μοναδικά πρωτότυπο κ. Υπουργέ.
Γνωρίζετε, ότι το διαδίκτυο, όσα χρόνια λειτουργεί, διέπεται με δικούς του κανόνες, (π.χ. ανωνυμία κ.λ.π.) οι οποίοι κατά την κτηθείσα πείρα, δεν πρόκειται να ανατραπούν εις τον αιώνα τον απάντα... Διότι μέσα από το διαδίκτυο ο λαός, οι λαοί, ανακάλυψαν τον εαυτό τους. ΄Ετσι κάθε απόπειρα νομικού περιορισμού της διαδικτυακής απόλυτης ελευθερίας, απλά γελοιοποιεί τους "εργολάβους"-εμπνευστές τέτοιων ανοσιουργημάτων...
΄Οχι δεν προκαταλαμβάνουμε το υπό κατασκευή πόνημα του Υπουργείου σας. ΄Εχουμε πείρα και γνώση.
Είναι ο Νόμος περί Τύπου -άθλιος κι ανοσιούργημα- που ισχύει... αναμορφωθείς βαναύσως υπό του συναδέλφου σας κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου... Νόμος ο ποίος στέλνει στα δικαστήρια ως κοινούς εγκληματίες 1500 δημοσιογράφους ετησίως... με το γνωστό ματζούνι των κατηγοριών : Δυσφήμηση... Συκοφαντική δυσφήμηση..
Οι διώξεις αυτές είναι διώξεις σκοπιμότητας... εν πολλοίς νταηλίδικες,. Να τρομοκρατηθεί ο δημοσιογράφος... να γονατίσει οικονομικά. Αυτό θα είναι το πλαίσιο του νέου σας Νόμου, συν την άρση της ανωνυμίας των ιστοτόπων, κεφάλαιο που κατακαίει τους φασίζοντες εισηγητές και θιασώτες τέτοιων αναχρονιστικών δεσμών;

Είναι περιττο, εξοχότατε κ. Υπουργέ, να σας υπενθυμίσουμε ότι καμιά προηγμένη, δημοκρατική χώρα δεν έχει θεσπίσει ειδική νομοθεσία για τις συμπεριφορές στο διαδίκτυο.. Προφανώς να επιδιώκετε δάφνες πρωτιάς, που όμως πολύ φοβούμαστε θα βρεθείτε προ εκπλήξεων. Το καζάνι στους ελευθερόφρονες -κι όχι ασύδοτους, όπως κάποιοι εκ των επιτελών σας νομίζουν- συντάκτες βράζει. Το αντάρτικο δεν θα το αποφύγετε... Διότι -να μην ξεχνιέται- οι blogger ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στο χάος του ΙΝΤΕΡΝΕΤ ως συνειδητοί αντάρτες.Ζυγιάστε ψυχραιμότερα την κατάσταση. ΄Εχουμε αρκετούς κι επαρκείς νόμους... Κάτι υπολεπτομέρειες μπορεί να ρυθμιστούν... Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ευχαρίστως, με την πολύχρονη πείρα των μελών της θα μπορούσε ειλικρινά να βάλει το χεράκι της δημιουργικά στο σχεδιαζόμενο νομοθέτημα. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν συσκέψεις... Στείλτε μας με e-mail όσες απορίες-κενά έχετε κι εμείς θα σας απαντήσουμε.
Κύριε υπουργέ. Ταύτα. Ως Καστανίδης, γνωρίζετε πως δεν... θα καείτε με τα κάστανα στη φωτιά
Με κάθε τιμή,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, πρόεδρος
Κ.ΤΖΑΝΝΑΚΗΣ ,Γεν. Γραμματέας


9/8/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου