ΑΡΧΕΙΑ

ΑΡΧΕΙΑ...

Εδώ βρίσκεται α) επίσημες ανακοινώσεις της Ε.Σ.Δ. για ευρύτερα δημοσιογραφικά θέματα και β) αναπαραγωγές από άλλα μέσα των θέσεων μας!


TA NEA THΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Μπορείτε να συνδεθείτε απ΄ευθείας με την ιστοσελίδα τη Ε.Σ.Δ >www.webpressunion.blogspot.gr 

ΑΠΟ ΤΟ 2010 Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΑΓΡΙΑ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΦΙΜΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ. ( 17.2.2016)
Οι εμφανιζόμενες σημερινές τάσεις της αριστερής Κυβέρνησης να ελέγξει την ελευθερολαλιά του διαδικτύου, θα την καταστήσει ακόμη περισσότερο καταγέλαστη.
Υποτίθεται ότι θέλουν τα ποικιλόμορφα τσανάκια του Τσίπρα ότι θέλουν να βάλουν τάξη …στο διαδίκτυο. Αναχρονιστικά ιδεόληπτικοί και φανατικοί του Μπολσεβικισμού των ΣΟΒΙΕΤ επιδιώκουν εν συνειδήσει ΦΙΜΩΣΗ –ΕΛΕΓΧΟ του Τύπου και φυσικά του ανυπότακτου blogger!..
Τους υποσχόμαστε ότι θα ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ. Οι bloggers, ΑΝΏΝΥΜΟΙ ή ΕΠΩΝΥΜΟΙ δεν πρόκειται να μπουν σε καλούπια ολοκληρωτισμού, όπως ονειροπαρμένοι κι άσχετοι μικροεξουσιαστές-κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζουν!
Δεν διαλέγονται με κανέναν “γνωστικό” φορέα ούτε φυσικά και μαζί μας…
Tο επιχείρησαν οι ομογάλακτες Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (Πεταλωτής-Καστανίδης) και Δένδιας… αλλά δεν φτούρησαν.
Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε έναντι των φασιστικών μεθοδεύσεων της Κυβέρνησης Τσίπρα.. ούτε να διαλεχθούμε μαζί τους ..αφού έχουν προειλημμένες αποφάσεις. Τους λέμε απλά: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ τη λεφτεριά μας στο διαδίχτυο!
ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΩΣ Ε.Σ.Δ. τα έχουμε προλαλήσει από το 2010…
Δείτε τι ακριβώς υποστήριζε η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, που ισχύουν κατά γράμμα και σήμερα με τη νέα ευφάνταστη λαμογιά της Κυβέρνησης Τσίπρα.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Σ.Δ


NEA ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ.

KATΩ TA XEΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ BLOGS!
OXI κ. Πεταλωτή, όχι κ. Παπαϊωάννου..Σταματείστε πια να ασχημονείτε κατά της κοινής νοημοσύνης.
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Δεν διαπραγματευόμαστε τη δημοκρατία και την ελευθερία του διαδικτύου!
Λάβαμε και δημοσιοποιούμε νέα ανακοίνωση της Ε.Σ.Δ. η οποία αποκαλύπτει τη φάρσα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση σε βάρος της ελευθερίας του διαδικτυακού Τύπου! Κι αυτή είναι σκληρότερη από την προχθεσινή:
Η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου, που εκπροσωπεί εκατοντάδες blogs, κυρίως ενημερωτικά, είναι αναγκασμένη, μετά την ταραχή που προκάλεσε σε κυβερνητικούς κύκλους η προχθεσινή της ανακοίνωση με τον τίτλο: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ BLOGS, είναι υποχρεωμένη να υπενθυμίσει τα κάτωθι προς τους θιασώτες και ζηλωτές λήψης μέτρων, κατά των μπλογκς, αν και τα γνωρίζουν λίαν καλώς.. Αλλά λόγω κληρονομικής ,φασίζουσας νοοτροπίας, και μη έχοντας άλλα εποικοδομητικότερα επιχειρήματα.. επιδιώκουν από έτη να φράξουν, να καρυδώσουν ή να καλιβώσουν… κατά τον εύγλωττο ρήτορα Πεταλωτή … την ελευθεροστομία του διαδικτύου.
Κάνει ωστόσο εντύπωση η πρεμούρα της κυβέρνησης, να σπεύσει να ασχοληθεί με τα «νομικά» του διαδικτύου… λες και η Μαριορή, δεν έχει άλλα προβλήματα ειδικά αυτή τη στιγμή της γενικής κρίσης, και ο ..φερετζές της έλλειπε.
Οι κυβερνητικοί , παραμάσχαλα με τους δόλιους υποκινητές τους, χύνουν μαύρο δάκρυ υποκριτικής έγνοιας, ενδιαφέροντος για την προστασία των «θιγομένων» δήθεν από κείμενα του ανώνυμου…διαδικτύου…Και γι αυτό το λόγο ..πρέπει να επινοήσουμε ένα ..νομικό φίμωτρο προς όσους δυσφημούν ..συκοφαντούν διαδικτυακά άλλους συνανθρώπους τους!
Η αστειότητα και ο κοντοθορισμός στο μεγαλείο του! Αρχαιόθεν η κατασκευή του όποιου Νόμου αποσκοπούσε στη θωράκιση των πολλών κι όχι των ολίγων. Εδώ οι ευφάνταστοι κυβερνώντες .. αποσκοπούν στην προστασία των ολίγων!!!
Πόσοι είναι αλήθεια οι θιγόμενοι από κείμενα συντακτών του διαδικτύου, ώστε να κινητοποιείται ολάκερος μηχανισμός για την κατασκευή ψευδωνόμου-μπαμπούλα προς προστασία τους; Πρόκειται περί θλιβερής μειοψηφίας, η οποία ούτε τιμή έχει, ούτε υπόληψη και για να επιβιώσει ,συνεχίζουσα να βρωμίζει το περιβάλλον, επιζητεί σταθερά, σήμερα και χθες, σκληρά μέτρα κατά της ενοχλητικής κι αποκαλυπτικής, κριτικής ελευθερολαλιάς.
Πρόκειται περί επαγγελματιών διωκτών του Τύπου. Κι έχουν συγκεκριμένη επαγγελματική προέλευση: Είναι δικηγόροι, καλλιτέχνες, πολιτικοί… Οι οποίοι έχουν αναγάγει σε βιομηχανία τις διώξεις συντακτών…γιατί λέει θεωρούν ότι εθίγησαν!
Και γιατί δεν φτιάχνουν ένα δικό τους μπλόγκ ώστε επί ίσοις όροις να αλλάξουν τα φώτα στον δήθεν υβριστή τους, αλλά καταφεύγουν στα δικαστήρια;
Ο στόχος τους είναι ένας: Να εκφοβίσουν και να γονατίσουν οικονομικά τον δράστη-συντάκτη… ώστε στο μέλλον να μένει στο απυρόβλητο.. ο δήθεν θιγείς!
Η Ελλάς δε έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι πρώτη σε διώξεις δημοσιογράφων απ΄όλο τον ελεύθερο κόσμο. Υπερβαίνουν δε, τους 1500 δημοσιογράφους, που οδηγούνται στο εδώλιο, κάθε χρόνο!!! Και ειδικά μετά, τον άθλιο Βενιζέλειο Νόμο του δημοκράταρου και λαλίστατου αυτού … ευτραφούς υπουργού. Πρέπει δε να γνωρίζετε ότι ο συντάκτης –δημοσιογράφος… άγεται, σέρνεται στα δικαστήρια, όπως ο έμπορας ναρκωτικών, ο σωματέμπορας και οι λοιποί αστέρες του κοινού εγκλήματος! Κι αυτό μόνον και μόνον επειδή εκφράστηκε, ήθελε λέει, να γράφει λεύτερα!
Διατί; Διότι οι πάσης φύσης εξουσιαστές μισούν την ελευθερολαλιά και τη δημοκρατία της δημοσιογραφίας , δι΄ ό κι αυτοπλασσάρονται ως προοδευτοί! Μπας και σώσουν κάτι από το φαιδρό σκαρί τους.
Τώρα δε με τον σχεδιαζόμενο Νόμο- καρικατούρα προβλέπεται ο αριθμός των διώξεων να αυξηθεί κατακόρυφα με συνεχείς καταγγελίες κατά των συντακτών του blogging.
Ήδη η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , ενώ άλλος είναι προορισμός της- έχει κορεσθεί από αιτήσεις δίωξης – για δυσφήμηση –συκοφαντία- κατά μπλογκς.
Και ψάχνεται η ατυχής Υπηρεσία να ανακαλύψει ..τους ανώνυμους συντάκτες… για εγκληματίες… σύνταξης κείμενων μη αρεστών σε υποκείμενα αμφιβόλου τιμής και υπόληψης., αποσπώμενη από ουσιαστικότερες εγκληματικές υποθέσεις
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ έχει διατυπώσει πλειστάκις τις θέσεις της για την ανωνυμία στο διαδίκτυο και πρωτοπόρησε προ αφυπνίσεως των ιδιοτελών εραστών νομοθεσίας σε βάρος των μπλογκς. Εμείς και μέλη μας ,πρώτοι επισημάναμε με σκληρότητα την ύπαρξη κουκουλοφόρων και υβριστών στο διαδίκτυο και πετύχαμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να αλλάξουμε το σκηνικό. Σήμερα στο ελληνικό μπλόγκινγκ κυριαρχεί η ευπρέπεια, η σοβαρότητα και η εγκυρότητα, τουλάχιστον στον τομέα της ενημέρωσης που τα μέλη μας διακονούν κι αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.
Κι εμείς ως Ένωση, στις αρχές, πριν 4-5 χρόνια αντιμετωπίσαμε πρόβλημα εγγραφής μελών. Πολλοί μπλογκερς έθεταν το ιερό δικαίωμά τους να διατηρούν την ανωνυμία, άλλοι όχι. Και πως μπορεί να γίνει κανείς μέλος ενός σωματείου… χωρίς όνομα, ΝΟ ΝΑΜΕ ; Λύσαμε το πρόβλημα με απλές ασφαλιστικές δικλείδες.
Η κακοπροαίρετη Κυβέρνηση δεν έχει κοσμιότερες , ανθρωπινότερες ,πρακτικότερες λύσεις, παρά στην καταφυγή νομοθετικών δεσμών για να έχει υπό τον έλεγχό της, όπως και τον ημερήσιο Τύπο, και τα ενημερωτικά μπλογκς… που τσακίζουν κόκκαλα;
Δηλαδή, τι επιδιώκει, να πνίξει με καραγκιόζ- νόμους τη μόνη υπαρκτή δημοκρατία, το μόνο βήμα ελευθερολαλιάς του συνεχώς και ποικιλοτρόπως βιαζόμενου σύγχρονου πολίτη, που είναι το Ιντερνετ;
Λένε τα τσανάκια της Κυβέρνησης πως θα έχουν διάλογο με τους μπλογκερς; Για να γίνει τι,… με τον θεατρινίστικο διάλογο..;
Να συνδιαλαγείς με ποιόν; Με αυτόν που έχει προαποφασίσει να στήσει ικρίωμα στους μπλόγκερς; Για να γίνει τι , με τον διάλογο; Να ..κάνουμε…πιο μεταξένιες τις αλυσίδες που έχουν ετοιμάσει; ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ;
Μα δεν είμαστε σαν τους ταξιτζήδες, τους φορτηγατζήδες κι άλλους συμπαθείς που πέφτουν στην παγίδα του δήθεν διαλόγου με την κυβέρνηση… για να έχει ελαφρυντικά στις σφαγές που διαπράττει… Εμείς δεν έχουμε να σκιαχτούμε από τίποτε! Ζούμε , βιώνουμε καθημερινά την νιόφαντη δημοκρατία, ελευθερία, του διαδικτύου…και την απολαμβάνουμε!
Γι αυτό και η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ λέει κάθετα ΟΧΙ σε όποιον διάλογο με την Κυβέρνηση. Δεν κουβεντιάζουμε προαποφασισμένα… Δεν συνδιαλεγόμαστε με όρνεα που θέλουν να υποσκάψουν τη δημοκρατία του διαδικτύου. Ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.. Ο κόσμος του Ιντερνετ δεν ποδηγετείται με τις φαντασιώσεις του άναρθρου Πεταλωτή και λοιπών φαφλατάδων της κυβέρνησης που ονειρεύονται καλύβωμα και στραγγαλισμό της ελεύθερης έκφρασης…Δεν κουβεντιάζουμε τα ιερά και όσιά μας!
Βεβαίως αναμένεται πως οι τα σκοτεινά σχεδιάζοντες κυβερνητικοί θα βρούν εύκολα μπλόγκερς για να τους εμφανίσουν ως συνομιλητές… κι άρα από κοινού ..θα διαπραχθεί το έγκλημα φίμωσης των συντακτών-πάσης φύσεως, μελών μας ή μη)- του διαδικτύου. Υπάρχουν τέτοιοι bloggers.. και μάλιστα μίσθαρνα όργανα σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες που πρόθυμα θα παίξουν τον ρόλο που επιθυμεί ο σιτιστής τους.
Και πάντως ο υπό «επεξεργασία» νόμος, λόγω αφροσύνης των εμπνευστών του, -επειδή παχυλώς αγνοούν την ουσία του διαδικτύου,- θα είναι μια ακόμη αποκοτιά των κυβερνώντων και ασφαλώς , όχι μόνον θα πέσει στο κενό, αλλά θα δημιουργήσει κι άλλα.. κενά στη δήθεν ευνομούμενη δημοκρατία μας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS –ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ!
ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, Πρόεδρος ΚΩΝ.ΤΖΑΝΝΑΚΗΣ, Γεν. Γραμματέας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS –ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ!
ΜΝΗΜΕΙΔΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ.
KATΩ TA XEΡΙΑΑΠΟ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ BLOGS!
Η Ενωση Συντακτών Διαδικτύου σχετικώς με τα δρομολογούμενα από τη Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, περί κατασκευής ειδικού φιμωτικού Νόμου κατά των ελευθερολαλούντων blogs... έχει να επισημάνει τα εξής:
1) Πρόκειται περί νέας φαιδρότητας αποχαμένων κυβερνητικών και των όσων ιδιωνύμως κρύπτονται πίσω από το πλάνο ελέγχου της ελευθερολαλιάς ιδίως του ενημερωτικού-ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟΥ blogging.
2) Oι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, σοβαρότερης εκείνης που μας προέκυψε με το υποτελικό Μνημόνειο. Η κυβέρνηση των κλόουν σχοινοβατεί οραματιζόμενη ... προστασία των λαμόγιων τέκνων της από την κριτική του μπλογκερ. Πρωτοτυπεί παγκοσμίως... διότι ουδείς-πλην ολοκληρωτικών καθεστώτων, τόλμησε να θίξει τη δημοκρατία του διαδικτύου. Θα το αντιληφθεί συντόμως... αν υποτεθεί ότι τα υποτακτικά της τολμήσουν να ψηφίσουν Νόμο που εξυπηρετεί λαμόγια και βρώμικους. Και να μη λησμονεί:
Η πρώτη δύναμη ενημέρωσης είναι οι συντάκτες των ενημερωτικών ιστοσελίδων, που έχουν δώσει δείγματα σοβαρής γραφής στα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια.
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, θλίβεται απείρως διότι άφρονες τινες φαντάστηκαν να βάλλουν χέρι στην ελευθεροτυπία του διαδικτύου, να κοσμήσουν την ΑΝΌΗΤΗ απόπειρά τους με νομικό μανδύα... αλλά ποιοί; Οι αποδεδειγμένα συνεχώς παρανομούντες και βισσοδομούντες κατά πάσης εννοίας νομιμότητας;
Κάτω τα χέρια από τα ενημερωτικά μπλογκς και τους συντάκτες τους.
Για την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, Πρόεδρος - Κώστας Τζαννάκης, Γεν. Γραμματέας


Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Αξιότιμε, επί της Δικαιοσύνης Υπουργέ, κ. Χάρη Καστανίδη,

Πολύς αχός ακούγεται, αλλά ντουφέκια ακόμη δεν πέφτουν... Δυστυχώς κατά τις ενδείξεις , αναμένεται να καεί το πελεκούδι, αν παρ ελπίδα τα ανευθύνως έως στιγμής, διαδιδόμενα,πάρουν σάρκα και οστά με πράξεις του Υπουργείου σας...
Αρχίζουμε την επιστολή μας ,έτσι ελαφρώς ποιητικά, διότι είστε εραστής του λόγου και ο ίδιος καλλιεπής στις εκφράσεις σας... Και ως γνωστόν το Διαδίκτυο είναι πρωτίστως ΛΟΓΟΣ...

Ακούγεται μετ΄ επιτάσεως τελευταία πως κάτι σχεδιάζετε,νομοθετικές ρυθμίσεις, δεσμευτικές του εμφανιζομένου λόγου από το διαδίκτυο.
Πριν χωρίσετε σε απονενοημένες "λύσεις"-στην ουσία ...δεσμά- θα παρακαλούσαμε την εξοχότητά σας να προσέξει τις παρατηρήσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ , που εκφράζει το πνεύμα και τις θέσεις τουλάχιστον 879 ενημερωτικών ελληνικών ιστοτόπων, που σε ημερήσια βάση δίδουν την δική τους υπεύθυνη και σοβαροτάτη μάχη της διαφώτισης -περί διαφωτισμού πρόκειται- πολύπλευρα και πολύτροπα του ελληνικού λαού.
--Τις ενοχλείται από την ελευθερολαλιά, ή την ελευθεροστομία του Διαδικτύου; Είναι το κομβικό ερώτημα όπου οφείλετε να σταθμίσετε τους προβληματισμούς σας.
Λόγιος δεν είστε; Μπορεί ο λόγος να μπαίνει σε καλούπια, φραγμούς, δεσμά, κανόνες κ.α διαστροφικές επινοήσεις...που κατεργάζονται συνήθως απολυταρχικά καθεστώτα με ένα στόχο: Τη φίμωση της σκέψης του λαού.Η σημερινή εικόνα της ελληνικής μπλογκόσφαιρας είναι απείρως κοσμιότερη από χθες. Δώσαμε πολλές μάχες γι αυτό. Ελάχιστες ιστοσελίδες ξεφεύγουν των κοσμίων ορίων. Τα τεκταινόμενα- ως ακούγεται- υπό του Υπουργείου σας, θα νομολογήσει για τους ελάχιστους αυτούς; Οι νόμοι δεν γίνονται για τους πολλούς; ΄Οταν οι πολλοί, με την αυτοπειθαρχία τους, την αισθητική τους ευτακτούν, τι χρείαν έχουν νομικών πλαισίων για να κουμαντάρουν το λόγο τους;
Μήπως λοιπόν η απόπειρά σας να θεσπίσετε νομικούς ζουρλομανδύες είναι εκ του πονηρού...;Δεν είναι δύσκολο να απαντήσετε στο τελευταίο αυτό ερώτημα, αρκεί να ψάξετε γύρω σας ποιοί είναι εισηγητές του υπό κατασκευή στραγγαλιστικού νομοσχεδίου σας. Μια δράκα ατόμων-δημοσίων προσώπων κυρίως (δικηγόροι, καλλιτέχνες, πολιτικοί) είναι όλο κι όλο αυτοί που σκιάζονται την διαδικτυακή κριτική και επιδιώκουν να την ποδηγετήσουν... MΜΕ ΜΟΝΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ: αναιδώς να μένουν οι θλιβερές πράξεις τους εις το απυρόβλητο.
Έχουμε λοιπόν από τη μια α) την ελάχιστη μειοψηφία των ακόμψως επιδιδομένων (δεν είναι μέλη μας) στο διαδίκτυο και β) την επίσης την φαιδροτάτη μειοψηφία των επιδιωκόντων να αλυσοδεθεί το διαδίκτυο. Μαγειρεύουμε νόμο υπέρ των ολίγων ή των πολλών;
Παρακινδυνευμένο, όσο και μοναδικά πρωτότυπο κ. Υπουργέ.
Γνωρίζετε, ότι το διαδίκτυο, όσα χρόνια λειτουργεί, διέπεται με δικούς του κανόνες, (π.χ. ανωνυμία κ.λ.π.) οι οποίοι κατά την κτηθείσα πείρα, δεν πρόκειται να ανατραπούν εις τον αιώνα τον απάντα... Διότι μέσα από το διαδίκτυο ο λαός, οι λαοί, ανακάλυψαν τον εαυτό τους. ΄Ετσι κάθε απόπειρα νομικού περιορισμού της διαδικτυακής απόλυτης ελευθερίας, απλά γελοιοποιεί τους "εργολάβους"-εμπνευστές τέτοιων ανοσιουργημάτων...
΄Οχι δεν προκαταλαμβάνουμε το υπό κατασκευή πόνημα του Υπουργείου σας. ΄Εχουμε πείρα και γνώση.
Είναι ο Νόμος περί Τύπου -άθλιος κι ανοσιούργημα- που ισχύει... αναμορφωθείς βαναύσως υπό του συναδέλφου σας κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου... Νόμος ο ποίος στέλνει στα δικαστήρια ως κοινούς εγκληματίες 1500 δημοσιογράφους ετησίως... με το γνωστό ματζούνι των κατηγοριών : Δυσφήμηση... Συκοφαντική δυσφήμηση..
Οι διώξεις αυτές είναι διώξεις σκοπιμότητας... εν πολλοίς νταηλίδικες,. Να τρομοκρατηθεί ο δημοσιογράφος... να γονατίσει οικονομικά. Αυτό θα είναι το πλαίσιο του νέου σας Νόμου, συν την άρση της ανωνυμίας των ιστοτόπων, κεφάλαιο που κατακαίει τους φασίζοντες εισηγητές και θιασώτες τέτοιων αναχρονιστικών δεσμών;
Είναι περιττο, εξοχότατε κ. Υπουργέ, να σας υπενθυμίσουμε ότι καμιά προηγμένη, δημοκρατική χώρα δεν έχει θεσπίσει ειδική νομοθεσία για τις συμπεριφορές στο διαδίκτυο.. Προφανώς να επιδιώκετε δάφνες πρωτιάς, που όμως πολύ φοβούμαστε θα βρεθείτε προ εκπλήξεων. Το καζάνι στους ελευθερόφρονες -κι όχι ασύδοτους, όπως κάποιοι εκ των επιτελών σας νομίζουν- συντάκτες βράζει. Το αντάρτικο δεν θα το αποφύγετε... Διότι -να μην ξεχνιέται- οι blogger ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στο χάος του ΙΝΤΕΡΝΕΤ ως συνειδητοί αντάρτες.Ζυγιάστε ψυχραιμότερα την κατάσταση. ΄Εχουμε αρκετούς κι επαρκείς νόμους... Κάτι υπολεπτομέρειες μπορεί να ρυθμιστούν... Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ευχαρίστως, με την πολύχρονη πείρα των μελών της θα μπορούσε ειλικρινά να βάλει το χεράκι της δημιουργικά στο σχεδιαζόμενο νομοθέτημα. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν συσκέψεις... Στείλτε μας με e-mail όσες απορίες-κενά έχετε κι εμείς θα σας απαντήσουμε.
Κύριε υπουργέ. Ταύτα. Ως Καστανίδης, γνωρίζετε πως δεν... θα καείτε με τα κάστανα στη φωτιά
Με κάθε τιμή,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, πρόεδρος
Κ.ΤΖΑΝΝΑΚΗΣ ,Γεν. Γραμματέας9/8/2010


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΟΧΙ ΠΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ.. "GR" - ΝΑΙ ΣΤΑ com & blogger...
(αυτά είναι τα μόνα ασφαλή)

Πολλά ασαφή,ανεύθυνα έως "ράδιο αρβύλα" κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με τις διώξεις και τη δυνατότητα δίωξης συντακτών του -υπευθύνων διαχειριστών blogs. Ξεχάστε ό,τι ξέρατε. Αυτά που ισχύουν και διασταυρώθηκαν από τους αρμόδιους της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι τα εξής:

1)Ναι, διώκεται και η δυσφήμηση και η συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου!Και μάλιστα η ιστορία αυτή λειτουργεί επί έτη... Δεν είναι κάτι νέο. Η δίωξη του Ηλεκτρονικού εγκλήματος συντάσσει σωρηδόν αναφορές για τα αδίκηματα αυτά και τις αποστέλλει στον εισαγγελέα δια τα περαιτέρω.
Τα σαϊνια οι δικηγόροι -πρωταγωνιστές στις διώξεις του Τύπου, εκτός των δικών μας,-καταφεύγουν στην εν λόγω Υπηρεσία για να ανακαλύψουν τον υπεύθυνο μιας ιστοσελίδας. Ανακαλύπτεται αμέσως μέσω της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων... η οποία έχει λίστα με όλους τους κατόχους ιστοσελίδων με κατάληξη GR... κι έτσι πέφτουν σύννεφο οι μηνύσεις κατά μπλογκς με τέτοια κατάληξη για συκοφαντική δυσφήμηση, και πάντα βάση του ισχύοντος Νόμου περί Τύπου!Δηλαδή το πανάθλιο κλίμα δίωξης των δημοσιογράφων που εμείς ΜΟΝΟΙ μαχόμαστε- μεταφέρεται και στους συντάκτες του διαδικτύου...

Η δήθεν ανωνυμία δεν ισχύει για ιστοτόπους με GR...

2) Αν ασκείσθε στο σπορ της κριτικής την έχετε βαμμένη, είστε στόχος σε κάθε κατεργάρη που θα θελήσει να σας διώξει!  Καλόν είναι να φύγετε από το μαντρί αυτό. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές...
Οι ανήκοντες στο κλίμα blogger, wordpress, com είναι ασφαλείς και μόνον για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις μπορεί να αρθεί το απόρρητό τους και βέβαια μόνον με τη συγκατάθεση του αρχιτσομπάνη Αμερικάνου σέρβερ τους.

Όπως μας είπαν από την Υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού εγκλήματος:...

** ΄Οχι, ακόμη δεν επεκτάθηκε η βιομηχανία μηνύσεων κατά ιστοσελίδων για δυσφήμηση ή συκοφαντία-κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα...(ίσως γιατί ακόμη δεν ξύπνησαν... οι ξύπνοι δικηγόροι, ίσως γιατί οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι Blogger και πάντως COM γενικώς...

*** Tα εγκλήματα που διαχειρίζεται η εν λόγω Υπηρεσία ανήκουν στην σφαίρα του κοινού εγκλήματος, διαπρατόμενου μέσω διαδικτύου ( πορνογραφία, απάτες, εκβιασμοί κ.λ.π)

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ περιβάλλει με συμπάθεια το έργο των ανθρώπων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό τον ζηλωτή κ. Σφακιανάκη... ΄Ομως δεν μπορεί παρά να επισημάνει κάτι που εκφεύγει κάποιων ορίων. ΄Οπως...το ακόλουθο πρωτοφανές:!!!

Σε έγγραφο της Υπηρεσίας αυτής -το έχουμε στα χέρια μας- που απεστάλει ήδη στην Εισαγγελία... Στοχοποιείται μέσω Ε.Ε.ΤΤ. υπεύθυνος διαχειριστής ιστοσελίδας και η εν λόγω Υπηρεσία επιδιώκει (άγνωστον γιατί) να επιβαρύνει τον διαχειριστή σημειώνοντας στο έγγραφό της τούτα τα ανεξήγητα:

".. Επιπρόσθετα ... ( Ρε συντάκτη αστυνόμε,  τι διάολο κομμουνιστής είσαι; Πού ανακάλυψες αυτή τη λέξη,  την πλαστικιά; Επί προσθέτως λέγεται...)σας αναφέρουμε-λέει στον εισαγγελέα... -από έρευνα που κάναμε στο παρελθόν για υπόθεση που αφορούσε την εν λόγω ιστοσελίδα.... (σιγά την έρευνα που έκαναν... μια επιστολή στείλανε στην ΕΕΤΤ )..διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας είναι ο...ΤΑΔΕ".. Λέει κανείς το "ε, άει στο διάολο... τόσο σαϊνια είστε;.. Με τετοια κατινίστικα διώκεται το ηλεκτρονικό έγκλημα;... Σας συμπαθούμε,-έως στιγμής- αλλά δεν χαριζόμαστε σε μαλακίες... Ναίσκε;

Εμείς ως ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ  ρωτάμε τα τζίνια της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

Τους ζητήθηκε η ταυτότητα μιας ιστοσελίδας. Γιατί δεν την αναφέρουν απλά... αλλά μπαίνουν στον κόπο να  μνημονεύσουν και το παρελθόν της (αν και ο υπεύθυνιος διαχειριστής του συγκεκριμένου μπλογκ  το αγνοεί, ότι η εν λόγω Υπηρεσία είχε ξανασχοληθεί μαζί του;.)Ποιός λόγος τους ανάγκασε να καταφύγουν στην παρελθοντολογία του "δράστη"...; Μήπως για να επισημάνουν ότι είναι γνωστός σε μας;... εγκληματίας και κύριε εισαγγελέα ... να με τι κουμάσι έχετε να κάνετε;...Αντε συνεχίσετε να τον διώκετε;... Νάτα μας τα πιτσουνάκια μας... οι της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος... Κοίτα να δείτε πως θα γίνει καπνός η συμπάθειά μας ...

Δουλειά των αστυνομικών τους είναι αυτή...; ΄Η των δικηγόρων των μηνυτών... ;

΄Οχι κ. Σφακιανάκη...κυρά υπηρεσία πάταξης της ηλεκτρονικού εγκλήματος!  ΦΑΛΤΣΟ!΄Οχι τέτοια ύποπτα κολπάκια!   Επί του ατοπήματος αυτού θα επανέλθουμε και για τον λόγο ότι και η παρελθοντολογία σας και η νεολογία σας, πηγάζουν -συμπτωματικά- από το ίδιο άτομο διώκτη του Τύπου και αιμοσταγή μάλιστα (!!!)... Να ποιά είναι η δική μας έρευνα... να και η δική σας με ..ραβασάκια με την ΕΕΤΤ...Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ θα επανέλθη... Διότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν πίσω από την πλάτη των bloggers τέτοια απίστευτα μεσαιωνικά, αντιδημοκρατικά.. παλαιοντολογικά αστυνομικά  τερτίπια, αλήστου μνήμης!

Συμπέρασμα: Το βέβαιον... είναι ότι η απλή εξύβριση, η συκοφαντική -λεκτική- δυσφήμηση δια του διαδικτύου... υπάγεται πλέον στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ! Μιλάμε για νεοτερίστικη κατάκτηση του σύγχρονου νομικού...πολιτισμού μας.. που ένα απλό αδίκημα το μεταφέρει στο κοινό ποινικό έγκλημα. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι πανάθλιοι εξουσιαστές δεν γουστάρουν την ελευθερολαλιά... και επιδιώκουν τον στραγγαλισμό σας...μας!
Φίλοι φύγετε από την GR!. Πάτε σε άλλα μαντριά. Τουλάχιστον θα αισθάνεστε περισσότερο ασφαλείς για την ελευθερολαλιά σας... Μέχρι νεοτέρας βέβαια... Διότι ήδη πολλά κατεργάζεται το γκουβέρνο για τη φίμωση των μπλογκερς. ΄Ιδομεν!
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Αρθ.111/ Δελτίο Ενημέρωσης της 7.8.10

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ..

Πληροφορούμε με κάθε σοβαρότητα και επισημότητα ΟΛΟΥΣ που γράφουν στο διαδίκτυο να συνδεθούν τώρα με την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ …

Η περίοδος του χαβαλέ … και της πλάκας ή της ανίχνευσης, αυτοεπιβεβαιώσής μας… παρήλθε και μπαίνουμε πια στον μοναδικό δρόμο …ταυτοποίησής μας.

ΟΛΟΙ διαβάζουν τα ενημερωτικά ιστοσέλιδά μας, αλλά τελικά δεν μας παίρνουν στα σοβαρά… παρά το σημαντικό έργο μας. Το ξέρετε! Και κόψτε τις επιφυλάξεις!
Επαναπαυόμαστε στο ότι κάποιοι …μας μνημονεύουν…(κι έχουμε ως «ερασιτέχνες»- που δεν είμαστε…χαράν μεγάλη!.. Ας κόψουμε αυτό το αχαμνό…βίτσιο!

Η δύναμη του συντάκτη Διαδικτύου…δεν είναι προς ΜΝΗΜΟΝΙΟΝ…μνημοσύνη! Οι διαστάσεις της είναι κάθετα καθοριστικές στο γίγνεσθαι!
Τέρμα πλέον οι αστειότητες…

Συνδέσου με την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ και μετά θα αρχίσουν τα εξής:

1) Η πλήρης αποδοχή του συντάκτη διαδικτύου… από τους πάντες…(αν και δεν το χρειαζόμαστε…)
2) Καίριες εμβόλιμες «δράσεις»..δημοσίως!
3) Θα είμαστε πανταχού παρόντες και βεβαίως συνδικαλιστικά και διεκδικητικά και τα συνταξιοδοτικά…μας!
4) Η Ε.Σ.Δ. ετοιμάζει πολλά δραστικά δημοσίως… ώστε το ενημερωτικό blog, να καταξιωθεί στη συνείδηση ΑΠΑΝΤΩΝ!..Περιμένετε!
5) ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ.. πια ξέφραγο ΑΜΠΕΛΙ… ΣΚΟΡΠΙΟΣ!

Η λεγόμενη ΕΣΗΕΑ… (το Σωματείο των υπαλλήλων δημοσιογράφων) αντιπροσωπεύει μονάχα τους εργαζόμενους στο έντυπο,ραδιο- τηλεοπτικό Τύπο…ΌΧΙ εμάς του Διαδικτυακού Τύπου…
Αντίθετα ..πολλοί εκ των μελών της ΕΣΗΕΑ εισέβαλαν στο «δικό» μας χωράφι και πλατσουρίζουν να παίξουν κάποιο ρολάκο…ενημερωτικό.. Στην αρχή πολέμιοι της διαδικτυτακής ενημέρωσης που αντιπροσωπεύουμε ΕΣΕΙΣ-ΕΜΕΙΣ, κατάλαβαν τις ανατροπές που ήδη ήρθαν και εισέβαλαν … ..ενώ δημοσιογραφικά ήσαν αυτοί-και είναι ισχνότατοι! Τους ξέρετε. Καλή η εισβολή τους…σίγουρα!

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για να είσαι επίσημο μέλος της Ε.Σ.Δ χρειάζεται αίτησή σου απλή κι αποστολή 30 ευρώ… στον λογαριασμό Νο: 284-002101-079878. Θα πρέπει επίσης να στείλεις φωτογραφία-κεφάλι- σου για την έκδοση ταυτότητας δημοσιογραφικής ( info@press-bank.gr και να διαβάσεις τα πάντα που γράφονται στην www.press-bank.gr … H ( pressbank10@gmail.com )και θα αντιληφθείς τι ακριβώς αντιπροσωπεύεις!... ποιώντας τον …ενημερωτή! Την όποια ανωνυμία σου την καλύπτουμε KAΘΕΤΑ … αλλά να το δηλώσεις)… Αλλά σε μας θα είσαι επώνυμος!Θέλεις…ή ΟΧΙ!

Ταύτα και μετά συναδελφικών χαιρετισμών.

Και πράξε τα …δέοντα! ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, στη ΧΩΡΑ…κι αυτό θα εμπεδωθεί..Και με σένα και χωρίς εσένα… 

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ
Πρόεδρος της Ε.Σ.Δ.

_____________________________________


02/11/2007


ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ… 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 

Επικοινωνείστε ΤΩΡΑ με την info@Press-bank.gr

Με πρωτοβουλία της Εταιρίας Δημοσιογραφικών Μελετών, δημιουργήθηκε η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

Πρόκειται για επαναστατική καινοτομία, που προβλέπεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στα του Τύπου.

Ως γνωστόν ήδη σήμερα οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν δημοσιογραφικό χαρακτήρα και στις οποίες εργάζονται εκατοντάδες επαγγελματίες δημοσιογράφοι, ή φλογεροί και ικανοί εραστές της δημοσιογραφίας, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΙ.. Κανείς, από τους κλασσικούς δημοσιογράφους, δεν αναγνωρίζει το ουσιαστικό έργο που προσφέρουν μέσω του διαδικτύου και οι άνθρωποι, ενώ προσφέρουν θετικό δημοσιογραφικό έργο… αισθάνονται ότι είναι φτερό στον άνεμο!

Η αυτοκρατορία του παραδοσιακού Τύπου, πρέπει κάποια στιγμή να προσγειωθεί και να δει τις ήδη επελθούσες εξελίξεις. Θα κλωτσάει για λίγο καιρό ακόμα … θεωρώντας ότι το Πατριαρχείο των δημοσιογράφων είναι οι υφιστάμενες ισχνές Συνδικαλιστικές Ενώσεις τους…

Παραβλέπουν, εθελοτυφλούν , ότι έχει αναπτυχθεί μια νέα κατηγορία δημοσιογράφων , οι δημοσιογράφοι του ΙΝΤΕΡΝΕΤ, οι οποίοι δίδουν μια σοβαρότατη μάχη ενημέρωσης του κοινού , και πολλάκις υπερφαλλαγγίζουν τους παραδοσιακούς εφημερηδάδες…

Οι δημοσιογράφοι του ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,μα ερασιτεχνικά, μα επαγγελματικά , συνήθως δίνουν ρέστα… και καπελώνουν εντυπωσιακά τους ημερήσιους και τηλεοπτικούς σε θεματολογία και ενημερωτική ευστοχία.

Υπάρχει λοιπόν μια νέα πραγματικότητα: Ο δημοσιογράφος του ΙΝΤΕΡΝΕΤ… Όχι μόνον δεν μπορεί να αγνοηθεί από τις γνωστές συντεχνίες, αλλά αυτός ο δημοσιογράφος με τις τεχνολογικές εξελίξεις που επέρχονται ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ρυθμιστής της δημοσιογραφίας του μέλλοντος.

Έτσι λοιπόν, η πρωτοπόρος Ε.Δ.Μ. προχώρησε στην ίδρυση της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ… και καλεί ΟΛΟΥΣ που ασχολούνται με την ενημέρωση μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ και ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της Ένωσης, - Να μην είσαστε πια σκόρπιοι, αμφισβητούμενοι και ξέφραγο αμπέλι -να επικοινωνήσουν μαζί μας .

Δεν χρειάζονται πολλά: 1) Το ονοματεπώνυμο- το e-mail σας 2) Η ιστοσελίδα όπου εργάζεστε εθελοντικά ή επ αμοιβή και 3)Το είδος των υπηρεσιών που προσφέρετε ( π.χ. ρεπορτάζ.. ή άλλα είδη ενημέρωσης (π.χ. ταβέρνες… διασκέδαση, κ.λ.π.)

Ανοίγουμε νέους δρόμους. Αναγκαίους στις τεχνολογικές εξελίξεις… που όλοι εμείς διακονούμε.

Οσοι νομίζετε ότι υπηρετείτε δημοσιογραφικό-ενημερωτικό έργο…μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ επικοινωνήστε στο info@press-bank.gr.. Μαζί με τις όποιες, όσες απορίες έχετε… ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙΤΕ ένας έκαστος χωριστά…αφού εξετάσουμε την περίπτωσή σας!

Η λεωφόρος για τους δημοσιογραφούντες στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ άνοιξε. ΄Οσοι πιστοί προσέλθετε! Η δημοσιογραφία του ΙΝΤΕΡΝΕΤ είναι μια δυνατή πραγματικότητα, που ουδείς πλέον θα αγνοεί ή θα κάνει την αποκοτιά να παραβλέπει ή υποβαθμίζει

Είμαστε μπροστάκαι θα μας έχουν μπροστά Συνδικάτα, συντεχνίες και η Πολιτεία!.

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ.

Φιλικά

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

__________________________________________________
ΤΑ Μ.Μ.Ε... ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ!
Το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει ότι μεγάλο μέρος της καθημερινής ειδησεογραφίας των τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών σταθμών, ημερησίων εφημερίδων και περιοδικών προέρχονται από τα μπλογκς και τα ενημερωτικά sites


Ναι, σε καθημερινή βάση γίνεται μια ανίερος αρπαγή, λεηλασία του έργου των ανθρώπων που εργάζονται στο διαδίκτυο, νυχθημερόν με χιλιάδες θυσίες και άνευ αποδοχών για να προσφέρουν στον κόσμο μια πιο ουσιαστική και αισθαντική και προ παντός πιο αυθεντική, ειλικρινή ενημέρωση.

Ωστόσο, το πολύτιμο αυτό έργο καταληστεύεται από τους επαγγελματίες του Τύπου, οι οποίοι εν τούτοις πρώτοι όφειλαν να το σέβονται.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ , για πρώτη φορά ξεκινάει μια ευρεία εκστρατεία κάθαρσης του τοπίου.

Παρακαλεί δε τα μέλη της ανά την χώρα, να παρακολουθούν και να μας ενημερώνουν λεπτομερώς για τους άρπαγες του έργου τους... μόνον στο pressbank10@gmail.com
__________________________________

ΑΠΟΡΙΑ ΜΕΛΟΥΣ....

Ο συνάδελφος κ. ΧΑΡΗΣ ΜΟΧΛΑΣ από την ΗΜΑΘΙΑ είναι εκδότης


δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΧΡΟΝΙΚΑ και υπεύθυνος 3 μπλογκς

Blogs: http://www.xronika05.blogspot.com/  , http://www.xronikasport.blogspot.com/  ,http://www.xronikagr.blogspot.com/

Mας επισημαίνει: Aν χρειάζεστε περισσότερα στοιχεία στείλτε απάντηση.

Την πρωτοβουλία την βλέπω κατ΄ αρχάς θετικά. Μένει να δούμε στην συνέχεια πως θα εξελιχθεί και ευθέως λέω ότι ως απειλή βλέπω το οποιοδήποτε "καπέλωμα".

Εύχομαι να προκύψει κάτι καλό προς όφελος όλων μας και κυρίως προς όφελος της ελευθεροτυπίας.

Ευχαριστώ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ... Η ιστορία από το 2007 απέδειξε πως τα καπελώματα δεν ισχύουν για την Ε.Σ.Δ. Το θέμα του καπελώματος της ΄Ενωσης, που θέτει ο κ. Μόχλας, είναι κομβικό.

Λέμε τούτα: Οι πρωτεργάτες της Ε.Σ.Δ. είναι κέρβεροι κι έχουν βρει ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε η ΄Ενωση να μείνει απρόσβλητη από τέτοια εμετικά μικρόβια. Αυτή είναι η διάθεση όλων. Αγρυπνούμε ώστε να μην εμφιλοχωρήσουν στις τάξεις μας , κυρίως κομματόσκηλα..ή άλλα πονηρά!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Οι Συντάκτες των ενημερωτικών ιστοτόπων,στα τελευταία κυρίως τρία χρόνια, είναι σταθερά θύματα και στόχος υφαρπαγής των πνευματικών τους εργασιών από μέρους κυρίως ρεπόρτερς του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο,σε προκλητικό μάλιστα επίπεδο, αφού οι δράστες και άρπαγες εμφανίζουν τα κλοπιμαία ως δική τους ...έμπνευση, λησμονώντας αναιδώς να αναφέρουν την πηγή της δήθεν... έμπνευσής τους.

Είναι γνωστόν ότι τα τελευτά 2-3 χρόνια υπάρχει μια έκρηξη πολλαπλασιασμού των ενημερωτικών blogs και ιστοσελίδων σε όλη την επικράτεια και κατ΄επέκταση η μεγάλη παραγωγή αποκλειστικής, ενδιαφέρουσας ειδησεογραφίας. Δεν είναι δυνατόν το πολύτιμο αυτό υλικό να γίνεται βορά από ορισμένους κακοήθεις του ημερησίου, περιοδικού, ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού Τύπου.

Η μέχρι σήμερα παρουσία των ενημερωτικών ιστοτόπων και ογκώδης είναι και πολύτιμη και προόρισται βάσει των στοιχείων, να γίνει θεαματικότερη.

Το ότι αντιγράφονται ασύστολα και μαζικά τα ιστολόγια από επαγγελματίες δημοσιογράφους υποδηλώνει το εύρος, την ποιότητα και τη σημασία του ρόλου τους στον τομέα της ενημέρωσης. Είναι επίσης γνωστόν πως οι επαγγελματίες ρεπορτερς από το πρωϊ μόλις ξυπνήσουν επιδίδονται εις αλίευση ιδεών, γεγονότων, ειδήσεων, φωτογραφιών και πρωτοβουλιών, από τα μπλογκς και εν συνεχεία , αναλόγως τα μεταπλάθουν και τα εμφανίζουν ως δικές τους εργασίες, χωρίς την παραμικρή αναφορά στην αρχική πηγή τους.

Επειδή δεν είναι ξέφραγο αμπέλι οι δημιουργοί -συντάκτες του Διαδικτύου και επειδή το κακό παράγινε, δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουν στο μέλλον παρόμοιες λαθροχειρίες.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, επί του παρόντος περιορίζεται στην προειδοποίηση αυτή, συνιστώντας τις αδελφές δημοσιογραφικές επαγγελματικές Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ) κ.α. να ενημερώσουν τα μέλη τους να απέχουν από δραστηριότητες υφαρπαγής και λεηλασίας της πνευματικής περιουσίας του μπλογκοχώρου. Αν δε είναι αναγκη να παρασπονδίσουν, τουλάχιστον να αναφέρουν την πηγή των "δικών" τους και τεχνηέντως μεταπλασμένων ρεπορταζιακών κατασκευών τους.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, θα παρακολουθεί επί 6μηνο-έως Ιούνιο 2010, - τη συμπεριφορά των Μ.Μ.Ε . Και κατόπιν, αναλόγως, θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του πνευματικού έργου των -σήμερα- αγρίως λεηλατούμενων συντακτών μας.

ΑΘΗΝΑ 3.01.2010

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΝ BLOGGERS ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ … ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε - ατυχώς… 

Οι μάγκες αυτοί… ενημερώνουν τον κοσμάκι με δουλειές των bloggers!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!.. (27.9.12)

Παράγινε το κακό με την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας των BLOGS σε βαθμό πρωτοφανούς ασχημοσύνης, από μέρους Ραδιοφωνικών,Τηλεοπτικών σταθμών αλλά και ημερησίων εφημερίδων απανταχού της χώρας. Έχει δε παρατηρηθεί, πως ολόκληρες εκπομπές στήνονται με πηγή πληροφόρησης αποκλειστικά τα blogs χωρίς την παραμικρή “αναφορά της πηγής προέλευσης” .. του ψωμιού που βγάζουν οι αναίσθητοι αυτοί παραγωγοί, που μάλιστα φέρουν και (ατυχώς) τη δημοσιογραφική επαγγελματική ιδιότητα. Και εμφανίζονται στα ώτα των ακροατών τους, αναγνωστών και θεατών τους… σαν παντογνώστες… την ώρα που κάποιος αφανής, μπλόγκερ .. δούλεψε γι αυτούς .. Και δεν ζήτησε τίποτε ο ατυχής…

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ κι άλλες φορές έχει επισημάνει τις αθλιότητες-προστυχιές αυτές, και δεν μπορεί πλέον να ανέχεται εις μάκρος χρόνου τέτοιες συμπεριφορές του Τύπου, απαράδεκτες προς τις αξίες της δημοσιογραφικής ενημέρωσης. Από αυτή τη στιγμή-27.9.12 το καθεστώς της υφαρπαγής ύλης από μπλογκς, χωρίς την αναφορά προέλευσης της πηγής, θα αντιμετωπίζεται νομικά. Να μην επαναπαύονται οι θιασώτες του clopy & paste, ατυχώς κυρίως επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Κοντολογής, δεν μπορούν να κάνουν εκπομπές στηριζόμενοι σε ύλη που πηγάζει από από bloggers! 

H ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΔΙΚΤΥΟΥ θέτει τέρμα στην αθλιότητα αυτή που καταρρακώνει κάθε έννοια δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και εύρυθμης λειτουργίας της ενημέρωσης! Θα μηνύει όσες ανάρμοστες περιπτώσεις υποπίπτουν στην αντίληψή της και θα ζητάει τα πρέποντα λύτρα υπέρ του πρώτου δημιουργού blogger και καταληστευθέντος … ατυχώς από επαγγελματίες δημοσιογράφους… 

Διότι πρέπει να ξέρετε, ότι μεταξύ τους οι bloggers έχουν έντιμη κι αγαστή συνεργασία και ΟΥΔΕΙΣ μεταξύ τους διανοείται να μην αναφερθεί στην πηγή προέλευσης της πληροφορίας που αντιγράφουν. Το αντίθετο ακριβώς πράττουν σταθερά οι επαγγελματίες των Μ.Μ.Ε.. Αγνοούν παχυδερμικά την πηγή του γεγονότος .. που μεταδίδουν!

Ταύτα προς πάντας… Ξεκάθαρα και πολύ τράβηξε το κλόπυ-πάστ… Από δω και πέρα τραβάμε ΚΑΘΕΤΑ για την προστασία της πνευματικής μας περιουσίας, της περιουσίας των bloggers-συντακτών του διαδικτύου που καταληστεύεται! 


Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ για την νέα απεργία στα ΜΜΕ: Πασχίζουν, κυρίως η ΕΣΗΕΑ για την επέκταση του Αγγελιοσήμου και στο διαδίκτυο…ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ …ΨΩΜΙ… Μεγάλος τους καημός. από τότε που καθυστερημένα συνειδητοποίησαν τη σημασία του διαδικτύου
Νέα απεργία στα ΜΜΕ έρχεται για της 4.2.16! Και δεν ξέρουμε που θα το πάνε οι ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!- Οι δε εγκάθετοι ομόφρονες αριστεροί στα διάφορα συνδικαλιστικά όργανα-μπουζούκια τα έχουν τελείως χαμένα!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Σ.ΔΜε την επίδειξη της δημοσιογραφικής ταυτότητας η είσοδος στα δημόσια θεάματα είναι ελεύθερη για τα μέλη μας !


ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΜΑΤΑ 


Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνει τα μέλη της Ενώσεως ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων (ΠΟΛ 1025/21-1-2015), στο εξής η δωρεάν είσοδος σε δημόσια θεάματα και ακροάματα θα γίνεται με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας, χωρίς να απαιτείται θεώρηση από την Φορολογική Διοίκηση.

Προϋπόθεση της δωρεάν εισόδου είναι η δημοσιογραφική τους ταυτότητα να βρίσκεται σε ισχύ.
Για το λόγο αυτό, καλούνται τα μέλη ΜΑΣ για να επωφελούνται από τη νέα ρύθμιση της Πολιτείας, να επιδεικνύουν τη δημοσιογραφική ταυτότητα τους και μόνον για την ελεύθερη είσοδό τους σε δημόσια θεάματα! Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι έχει ισχύ η ημερομηνία που αναγράφεται στην κάρτα τους. 


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Ε.Σ.Δ. 


ΠΈΜΠΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ε.Σ.Δ


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ανάγκη ύπαρξης ενός ενωτικού συλλογικού οργάνου των ανθρώπων που γράφουν στο διαδίκτυο  διατυπώθηκε για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα αυτή πριν τέσσερα και πλέον χρόνια. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Στην αρχή η ιδέα ξάφνιασε και αντιμετωπίστηκε με τις γνωστές ελληνικές καχυποψίες και εξυπνάδες. Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα καλό δρόμο και το σκορποχώρι  των συντακτών του διαδικτύου συμμαζεύεται, οι δε προοπτικές είναι περισσότερο από ευοίωνες. ΄Ηδη η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου αριθμεί 350 μέλη. ..που ελπίζουμε να φτάσουν στο επόμενο εξάμηνο τα διπλάσια.
Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι blogers που επιπόλαια αντιμετωπίζουν τον ρόλο τουςΠαρά το ότι η ελληνική μπλογκόσφαιρα έχει ηρεμήσει και κυρίως κατασταλάξει, -δεν υπάρχουν δηλαδή συγκρούσεις, η ευπρέπεια είναι πλέον κύριο γνώρισμα, η παιδική ηλικία του bloging αποτελεί παρελθόν- εν τούτοις παραμένουν κάποια υπολείμματα αστειότητας, όπως το σλόγκαν που μονστράρουν κάποιοι: ΕΙΜΑΙ BLOGER ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!
Τι πάει να πει αυτό, Κύριος οίδε. Αν και ο Χριστιανός κάνει καθαρή δημοσιογραφική δουλειά, καβάλα σε ένα ψωρομούλαρο, κυνηγάει τις φαντασιώσεις του, απαρνούμενος την ιδιότητα που ο ίδιος υπηρετεί!!
Ο "δημοσιογράφος", ή όπως αλλιώς πείτε τον (γραφιά, μεταφορέα ειδήσεων, ενημερωτή κ.λ.π) αποτελεί ιστορική πραγματικότητα μη ανατρέψιμη, όσα παιδάκια κι αν πλατσουρίζουν στο γάλα για να βγάλουν βούτυρο. Δηλαδή βγήκαν οι κομπογιανίτες για να κάνουν τι; Το γιατρό; Τέλος πάντων η νέα πραγματικότητα -παράλληλη και ενδεχομένως καθοριστική για το μέλλον του Τύπου- που έχει διαμορφωθεί στο διαδίκτυο, είναι οι συντάκτες του, που ολοένα και πολλαπλασιάζονται με εκπληκτικούς ρυθμούς.
Το bloging μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να επιβάλλει την παρουσία του και σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς στα δημόσια πράγματα, και η ειδησεογραφική πραμάτειά του  μνημονεύεται σε καθημερινή βάση.
Κι εδώ ακριβώς έρχεται να παίξει σοβαρό, σημαντικό ρόλο τη ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Το ξανατονίζουμε: Οι γράφοντες και μεταδίδοντες πληροφορίες από το διαδίκτυο είναι ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ . Ανάμεσά τους υπάρχουν ερασιτέχνες-οι περισσότεροι- και επαγγελματίες δημοσιογράφοι, πολλοί εκ των οποίων ήδη ανήκουν σε άλλα επαγγελματικά Σωματεία (ΕΣΗΕΑ κ.λ.π.). Δεν έχει καμιά σημασία. Διότι απλά ο συντάκτης του διαδικτύου είναι μια άλλη κατάσταση, κάτι διαφορετικό, αν και όχι εντελώς διαφορετικό...μια και το αντικείμενο ενασχόλησης είναι το ίδιο: η ενημέρωση. Είναι ευτυχές που ο ενημερωτής του διαδικτύου είναι πιο λεύτερος και δεν μπαίνει σε καλούπια, όπως ο επαγγελματίας δημοσιογράφος που είναι εξαρτημένος από κάποιο αφεντικό. Αυτή είναι και η υπέροχη δύναμή του. Θα την αφήσουμε έτσι σκόρπια κι ευάλωτη;
Μην έχεις συνεπώς επιφυλάξεις και δισταγμούς. Συνδέσου με την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ... ώστε αυτό που γράφεις να μην το παίρνουν αψήφιστα ή να το υποτιμούν. ΄Ολοι μιλάνε για το Bloging ΜΑ ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ... Ε, ΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ.
Εξεδήλωσε το ενδιαφέρον σου για την κίνησή μας. Δεν ζητάμε τίποτε άλλο. ΄Ολα είναι ανοιχτά. Από μαζί θα πάρουμε τις αποφάσεις και για την παραμικρή λεπτομέρεια δράσης.
Δεν υπάρχουν υπόπτα ντεσού, και θολές σκοπιμότητες, ή ακόμη κομματικά αμπαλάζ. ΄Ενα είναι το κόμμα μας. Η ελευθεροφροσύνη όλων μας, η ελευθερολαλιά του μπλογκερ... η οποία άλλωστε και τον εδραίωσε..
Οι πρωταγωνιστές της ιδρύσεως της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ δεν έχουν προσωπικές φιλοφοξίες, ιδίως για οφίτσια...  Απελθέτω από μας το ποτήριον τούτο. Η πολύχρονη συνετή και πεντακάθαρη συμπεριφορά μας στο διαδίκτυο αποτελεί εγγύηση. Απλά αυτή τη στιγμή  ασκούμε "συντονιστικές διαδικασίες" ώστε να πάψουμε να είμαστε σκορποχώρι. Τα υπόλοιπα θα τα διαχειρισθείτε εσείς. Πολλές είναι οι έγκαιρες και ευτυχείς επεμβάσεις μας και χαιρόμαστε το νοικοκυριό που επικρατεί πια στη ελληνική μπλογκόσφαιρα. Πιστεύουμε πως με την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ πολλά και θεαματικά μπορούν να γίνουν...
Και επειδή έχετε φαντασία, το αντιλαμβάνεστε...ή το οσφραίνεστε τουλάχιστον.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!  ..στο info@press-bank.gr )
Η PRESS-BANK & Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ.
τωρα ειναι η στιγμή για να σταματήσει η απαξίωση του τιτάνιου -αμισθί- έργ


Όταν έχουν γίνει βιομηχανία οι αγωγές και δημοσιογράφοι διαφημίζουν… σερβιέτες

18/05/2015 by Admin Leave a Comment
δημοσιογραφοι
Παγκόσμια Ημέρα της… «Ελευθερίας του Τύπου» ήταν η προπερασμένη Κυριακή! Μάλλον μας κοροϊδεύουν. Όλους εμάς που είμαστε άνθρωποι του Τύπου. Είτε κατέχουμε θέση διευθυντική είτε απλού δημοσιογράφου, συντάκτη ή ρεπόρτερ.
Ποια ελευθερία του Τύπου όταν υπάρχει… κόκκινη γραμμή, μέχρι πού μπορεί να… γράψει ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με τη γραμμή της εφημερίδας;
Ποια ελευθερία του Τύπου όταν επικρέμαται πάνω από το κεφάλι του δημοσιογράφου η απειλή της κατάθεσης αγωγής -αυτό το άθλιο κατασκεύασμα το οποίο ήταν επινόηση της… δημοκρατικής κυβέρνησης του Γ. Ράλλη, που είχε στόχο τότε τη φίμωση της «Αυριανής», η οποία είχε γίνει πολύ ενοχλητική…- και για το πιο στοιχειοθετημένο δημοσίευμα που εκθέτει άνθρωπο του κατεστημένου για τις πολιτικές, οικονομικές και κάθε «είδους» επιχειρηματικές του δραστηριότητες;
Ποια ελευθερία του Τύπου όταν ο δημοσιογράφος αναγκάζεται από το «αφεντικό» να διαφημίζει από την εκπομπή που κάνει σε ραδιόφωνο ή κανάλι ακόμη και… σερβιέτες;
Εύστοχη είναι η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου για τη… γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελευθερίας του Τύπου, την οποία χαρακτηρίζει «επέτειο – πλάκας» και, μεταξύ άλλων, επισημειώνει τα εξής:
<ΜΕΤ> Δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης
«Σε κανένα σημείο της Γης η ελευθερία έκφρασης λόγου και του Τύπου δεν υπάρχει! Είναι είδος εν ανεπαρκεία και αγρίως διωκόμενο από φαύλους ηγέτες πολιτικούς, ανεξάρτητα αν υποδύονται παρεμπιπτόντως και τον… δημοκράτη! Φαύλοι είναι και ιδιώνυμα συμφέροντά τους υπεραμύνονται… διώκοντας δημοσιογράφους – συντάκτες! Δεν εξαιρείται από τον κανόνα και η Ελλάς. Η ελευθερία του λόγου γενικότερα είναι μια αυταπάτη, ψευδαίσθηση… στη χώρα που δίδαξε ελευθερία!
Μόνον ένα να συλλογιστείτε… ότι υπέρτατοι αθλητές δίωξης των ανθρώπων του Τύπου και φυσικά συντακτών του Διαδικτύου είναι επαγγελματίες πολιτικοί-“δημοκράτες” ασφαλώς και δικηγόροι και καλλιτέχνες!
Αυτό τα λέει όλα για την ελευθερία του Τύπου… που τάχα μου υπάρχει στην Ελλάδα… Αν σ’ αυτό προσθέσουμε και το καινούργιο φρούτο που υιοθέτησαν κάποιοι παρ’ ημίν νεοεκδότες που υποχρεώνουν δημοσιογράφους να κάνουν τον διαφημιστικό ντελάλη προϊόντων… από σερβιέτες μέχρι προφυλακτικά κ.λπ., αντιλαμβάνεται κανείς τη φραγή που μπαίνει στην ελευθερία του συντάκτη – δημοσιογράφου. Για ποια ελευθερία του Τύπου μπορεί να μιλάμε;».
Να επισημάνουμε ότι για αυτήν την… επέτειο η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων δεν έβγαλε ανακοίνωση. Ήταν προφανώς απασχολημένη με το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. Ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, για τη σημερινή… 3.5.2015 επέτειο-πλάκας!

Posted by Αλφειός Ποταμός at 00:18 ΚΟΣΜΟΣ, ΜΜΕ Add comments Tags:Ελλάδα, Επικαιρότητα, ΜΜΕ
Μάι04 2015

Ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, για τη σημερινή…3.5.2015 επέτειο-πλάκας!
__________________________________
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ…και.. τα πανάθλια στον ελληνικό ΤΥΠΟ!
Γιορτάζουν οι άνθρωποι του Τύπου,την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ! Κατά φαντασία φυσικά. Διότι σε κανένα σημείο της γης η ελευθερία έκφρασης λόγου και του Τύπου δεν υπάρχει! Είναι είδος εν ανεπαρκεία και αγρίως διωκόμενο από φαύλους ηγέτες πολιτικούς, ανεξάρτητα αν υποδύονται παρεπιττόντως και τον …δημοκράτη! Φαύλοι είναι και ιδιώνυμα συμφέροντά τους υπεραμύνονται… διώκοντας δημοσιογράφους- συντάκτες! .Δεν εξαιρείται από τον κανόνα και η Ελλάς. Η ελευθερία του λόγου γενικότερα είναι μια αυταπάτη, ψευδαίσθηση…στη χώρα που δίδαξε ελευθερία!
Μόνον ένα να συλλογιστείτε… ότι υπέρτατοι αθλητές δίωξης των ανθρώπων του Τύπου και φυσικά συντακτών του Διαδικτύου είναι επαγγελματίες πολιτικοί-“δημοκράτες” ασφαλώς και δικηγόροι και καλλιτέχνες!
Αυτό τα λέει όλα για την ελευθερία του Τύπου…που τάχα μου υπάρχει στην Ελλάδα… Αν σ΄αυτό προσθέσουμε και το καινούργιο φρούτο που υιοθέτησαν κάποιοι παρ΄ ημίν νεοεκδότες που υποχρεώνουν δημοσιογράφους να κάνουν τον διαφημιστικό ντελάλη προϊόντων ..από σερβιέτες μέχρι προφυλακτικά κ.λ.π. αντιλαμβάνεται κανείς τη φραγή που μπαίνει στην ελεύθερία του συντάκτη-δημοσιογραφου… Για ποια ελευθερία του Τύπου μπορεί να μιλάμε…Και μάλιστα να γιορτάζουμε…τα αμερικάνικα ανέκδοτα… που μας φόρεσαν;
Υπενθυμίζουμε ότι το Αμερικανοσιωνιστικό system ..ΔΕΝ ΕΧΕΙ ούτε μια μέρα κενή που να μην την έχει κάνει …ΓΙΟΡΤΗ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ! Ο νοών νοείτω!
Και το τελευταίο, που αφορά τα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, τους bloggers ΓΕΝΙΚΩΣ: Κάποια δημοσιογραφικά σωματεία –ΦΑΥΛΑ- ‘ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ… ΤΙΣ ΌΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΟΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ βάζουμε στις ιστοσελίδες μας; … Θέλουν μερίδιο. από τον δικό μας ιδρώτα…ποσοστά με πρόφαση το …παράνομο αγγελιόσημο. Πως και διατί τα σαϊνια αυτά ζητάνε από μας λύτρα;Από που προκύπτει …τέτοιο χρέος δικό μας προς τα ταμεία τους ;
Για σοβαρευθείτε .. ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ..
Να εξασφαλίσουν όσα πλεονεκτήματα θέλουν υπέρ ,μελών τους που καθυστερημένα μεν μπήκαν στο διαδίκτυο και λόγω διαπλοκής… ασφαλώς,χώρια που ήσαν κοντόθωρα ΠΟΛΕΜΙΟΙ της δημοσιογραφίας του Διαδικτύου… απολαμβάνουν σήμερα και πολλών διαφημιστικών καταχωρήσεων στους ιστούς τους …Λίαν καλώς! Σ΄ Αυτά ας επιβάλλουν “οσα …αγγελιόσημα θέλουν! ΟΧΙ ΣΕ ΜΑΣ …ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ.
Σε καμιά περίπτωση, Η ΕΣΔ δεν θα επιτρέψει να μπει χέρι αρπακτικό υπέρ τρίτων και συγκεκριμένης συντεχνίας Τύπου!ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΑΙ Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ BLOGGERS! Νταβατζήδες ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ.. oi bloggers, ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΌΡΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Είμαστε Κατανοητοί; Το ΕΥΧΌΜΑΣΤΕ!
Κατά τα λοιπά η ΕΣΔ δεν γιορτάζει τη σημερινή μέρα… τάχα μου υπέρ της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου… ΘΛΙΒΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙΑ! Kαι δη από όσα εκπέμπονται από σαθρά συντεχνιακά, σωματεία και Αμερικανοσιωνιστές!… κστασκευαστές …εορτών.. και πανηγυριών..Προς μαλάκυνση-αφιονισμό των λαών. Η μόνη ελπίδα ελευθερολαλιάς ειναι το διαδίκτυο, αλλά κι αυτήν επιδιώκουν να την στραγγαλίσουν, με Νόμους και παρανόμους που κατεργάζονται.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ
http://alfeiospotamos.gr/?p=14990

Αιχμηρή ανακοίνωση της ένωσης συντακτών διαδικτύου για την απαγόρευση της βιντεοσκόπησης..

Αρθ.Πρωτ. 1037. / 13-2-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ- ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ!
“Απαγόρεψαν σε συντάκτη –μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ…να βιντεοσκοπήσει δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Παγγαίου !

Μας είναι εξαιρετικά γνωστές οι συμπεριφορές τοπικών …αρχόντων που λόγω αγνοίας κυρίως και ιδιοτύπου σκοπιμότητας προβαίνουν σε ενέργειες που προσβάλλουν και το λειτούργημά τους και τη νοημοσύνη παντός καταντώντας να μεταβάλλονται σε κοινούς ΔΙΩΚΤΕΣ του Τύπου και της ελευθεροτυπίας . Επειδή έτσι τους κάπνισε!
ΟΧΙ … οι “άρχοντες του Δήμου Παγγαίου, δεν είναι ανεγκέφαλοι. … Στρέφονται άσκεπτα κατά δημοσιογράφων σταθερά… και τους κάνουν παιχνίδια ως προς την ενάσκηση των ενημερωτικών καθηκόντων τους, χωρίς λόγο. Επειδή έτσι τους κάπνισε!
Κάποιος ,μάλλον ο δήμαρχος, έχει προσωπικά με τον ..αποκλειόμενο, συνεχώς τον κ. Σοφτά..και θεωρεί ο αμαθής ..ότι μπορεί να συμπεριφέρεται προς νόμιμο εκπρόσωπο του Τύπου με αυταρχικές, σατραπίστικες αποφάσεις… αποκλεισμού του σε βιντεοσκόπηση… σε δημόσια εκδήλωση!

***Τον απέκλεισαν …σχεδόν κλοτσηδόν με το χαζό επιχείρημα πως δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕ-ΜΘ.. Δηλαδή της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων εφημερίδων ..Μακεδονίας –Θράκης…


Δηλαδή τι πράμα είναι αυτή η ΕΣΗΕ-ΜΘ… ; Ιερατείο που χρήζει, νομιμοποιεί… δημοσιογράφους; Από ποιό Νόμο προκύπτει ότι ο ασκών αποδεδειγμένα δημοσιογραφικό έργο πρέπει να περάσει υποχρεωτικά από τον μπάγκο κάποιου σωματείου;
Με λίγη απλή ανάγνωση του τίτλου του δημοσιογραφικού Σωματείου αυτού θα καταλάβαιναν ότι πρόκειται περί σωματείου Εργαζόμένων σε ημερήσιες εφημερίδες…. Τι χρείαν έχουν οι εργαζόμενοι στη διαδικτυακή ενημέρωση ή σε άλλα ΜΜΕ να ανήκουν σε τέτοιο σύλλογο που αφορά αυστηρά τους εργαζόμενους στις ημερήσιες εφημερίδες ; Το αυτό ισχύει και για τη λεγόμενη ΕΣΗΕΑ- Το λέει: Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών! ΔΗΛΑΔΉ ΜΈΛΗ ΤΗΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΘΗΝΩΝ…(που πεθαίνουν βέβαια η μία πίσω από την άλλη…) Και οι λοιποί, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων, δεν θεωρούνται δημοσιογράφοι; Χαζά πράματα
Η αντίληψη αυτή πρωτοεμφανίστηκε στην περίοδο του 1930 -λίαν καλώς για την εποχή εκείνη, αφού το κυρίαρχο μέσο ενημέρωσης ήταν οι ημερήσιες εφημερίδες αλλά που φθάνει ίσαμε με τις μέρες μας. ..Σήμερα όμως με τις επελθούσες καταιγιστικές εξελίξεις στα μέσα επικοινωνίας, είναι τουλάχιστον ανόητον να εκλαμβάνεται ως τάχα μου … ορίτζηναλ δημοσιογράφος, ο συντάκτης μόνον των ημερησίων …εφημερίδων!
Η Ε.Σ.Δ αυτήν την υποβόσκουσα φαυλότητα… σύντομα …θα την αναδείξει… ενημερώνοντας σχετικώς και κυρίως τις δημόσιες Υπηρεσίες για το πως έχει η όλη κατάσταση…για το ποιός είναι δημοσιογράφος και ποιός οχι! Ωστε να κοπεί πια ο βήχας των εφημεριδάδων του Τύπου, πως δα αυτοί είναι μόνον δημοσιογράφοι!
Φαίνεται ότι οι δημοτικοί Άρχοντες του Δήμου Παγγαίου δεν έχουν πληροφορηθεί ότι στα τελευταία 5 χρόνια πρωταγωνιστής στην ενημέρωση του ελληνικού λαού, δεν είναι πια ο έντυπος Τύπος, –δυστυχώς- αλλά ο διαδικτυακός ηλεκτρονικός, ( ευτυχώς) …τα λεγόμενα ενημερωτικά blogs,δηλαδή.
Η νέα εξέλιξη στα του Τύπου παγκοσμίως , καλύπτεται συλλογικά από την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, μέλος της οποίας είναι και η ιστοσελίδα paggaionet , του κ. Σοφτά και σύμφωνα με τα στοιχεία μας πρόκειται για σοβαρή κι αξιοπρεπέστατη ενημερωτική ιστοσελίδα, απόλυτα συμβατή με τις αρχές, αξίες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και τον κανονισμό της Ε.Σ.Δ…
Δηλαδή με άλλα λόγια σύμφωνα με τη διασκεδαστική νοοτροπία μελών του Δ.Σ. του Δήμου Παγγαίου, αν ο εν λόγω συντάκτης ήταν μέλος της ΕΣΗΕ-ΜΘ… θα του επιτρέπονταν να ασκήσει τη δημοσιογραφική του αποστολή..; Αμ εδώ υπάρχει νέα νομική αταξία του Δήμου Παγγαίου! Δεν έχει δικαίωμα να κάνει διακρίσεις μεταξύ αρεστών ή μη αρεστών εκπροσώπων του Τύπου…που επιθυμούν να παρακολουθήσουν δημόσιες συνεδριάσεις- εκδηλώσεις του Δήμου!

ΕΧΕΤΕ ΥΠ ΟΨΗ ΣΑΣ:
1-Θα πρέπει να γίνει κατανοητό επίσης από τους αδαείς, ότι οι δημοσιογραφικές- ενημερωτικές ιστοσελίδες είναι εφημερίδες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ..που τυπώνονται-, δημοσιοποιούνται, εκφράζονται με άλλη τεχνική μέθοδο..και συνεπώς αποτελεί τουλάχιστον αφροσύνη, να θέλει κανείς να τις αγνοεί ή το χειρότερο κι αναιδέστερο να επιδιώκει με χώριατικης νοοτροπίας καμώματα να παρεμποδίσει το έργο των εκπροσώπων τους….ζητώντας μάλιστα, πέραν των αναγνωριστικών Δελτίων δημοσιογραφικής ιδιότητας, και χαρτί …από τον παπά της Ενορίας τους!
Τέτοια παρακρουστικά …εν Δήμω Παγγαίου σήμερα!
2-Σημειώστε, δε ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων δημοσιογράφων στον έντυπο Τύπο (ημερήσιες εφημερίδες, περιοδικά ή ραδιόφωνα), δεν ανήκουν στα δημοσιογραφικά σωματεία ( ΕΣΗΕΑ,ΕΣΗΕ Μ-Θ, ,Δυτικής Ελλάδας κ.λ.π).. Κι όμως οι συντάκτες αυτοί παράγουν καθημερινά πολύτιμο ενημερωτικό έργο…Και κανείς δεν διανοείται να συμπεριφερθεί απρεπώς έναντί τους με τις ακατανόητες –ανόητες όπως εν προκειμένω οι αιτιάσεις της δημοτικής Αρχής Παγγαίου!
3- Θα πρέπει δε να μην αγνοείται επίσης ότι πολλοί έγκριτοι, διαπρεπείς δημοσιογράφοι δεν επιθυμούν να ανήκουν σε Ενώσεις κι επαγγελματικά σωματεία, Αναφαίρετο δικαίωμά τους… Τι θα γίνει , αν κάποιος εξ αυτών, θελήσει να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. , να φωτογραφίσει η βιντεοσκοπήσει… τα χαζά και σοβαρά που λέγονται μέσα στην αίθουσα;…
Θα τον διώξουν, όπως βλακωδώς συμπεριφέρθηκαν στον έγκριτο διαχειριστή ενημερωτικής σελίδας μέλους της ΕΣΔ; του Νομού Καβάλας κ. Σοφτά;!
4- Και κάτι άλλο, που επίσης αγνοείται!
α) Τα δημόσιως εκδηλούμενα γεγονότα είναι ελεύθερα προς δημοσιογραφική διαχείριση.
β) Είναι όμως στη δικαιοδοσία του όποιου οικοδεσπότη να επιλέγει τους ακροατές του… Μπορεί να αποκλείσει τη φωτογράφιση ή βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης κ.λ.π.
Στα του Τύπου όμως είναι πολύ παρακινδυνευμένο να γίνονται επιλογές…και δη διακρίσεις. Οι σώφρονες αποφεύγουν τέτοιες σχοινοβασίες, Και διότι τέτοιου είδους απαγορεύσεις παραπέμπουν σε απολυταρχικά και φασιστικά καθεστώτα.
γ) Έχει όμως, ο οικοδεσπότης, το δικαίωμα να αποκλείσει φωτογραφίσεις, βιντεοσκοπήσεις, εφόσον έχει συμφωνία αποκλειστική με ειδικό γραφείο που θα νέμεται το εικονογραφικό σκέλος της εκδήλωσης…
Αυτό είναι άλλο στόρυ ..που επίσης σηκώνει πολλή κουβέντα…που δεν μπορεί φυσικά να “παρακολουθήσει” ο Δήμος Παγγαίου!
Εν κατακλείδι, η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ εκφράζει την βαθυτάτη θλίψη της για τα παρακρουστικά του Δήμου Παγγαίου,, που προς το παρόν τα αποδίδουμε σε έλλειψη σχετικών γνώσεων για τα διεθνώς κρατούντα ειωθότα στον Τύπο, ή και το μάλλον βέβαιο σε διαπροσωπική αντιδικία ή αντιπάθεια του δημάρχου προς τον συγκεκριμένο συντάκτη και μέλος της ΕΣΔ. Χρειάζεται οι δημόσιοι άνδρες να μπορούν να διαχωρίζουν τους ρόλους τους με εκείνους που επίσης δρουν δημοσίως (δημοσιογραφία) και κυρίως να μην το παίζουν δεσποτικοί και σατραπίσκοι,και κυρίως φημωτικοί των ελευθεριών του Τύπου! Τέτοιου είδους “μαγκιές” καλόν είναι να εκλείψουν!
Η Ε.Σ.Δ. γνωρίζει άριστα πως ανάλογο κλίμα με αυτό στο Δήμο Παγγαίου, ισχύει σε πολλά άλλα διαμερίσματα της χώρας, προϊόν μιας αυταρχικής- εξουσιαστικής αντίληψης, ίδιον εκείνων με ελλιπή τουλάχιστον παιδεία.
Τα φαινόμενα αυταρχισμού, ετσιθελισμού κ.λ.π. είναι ουκ ολίγα, ατυχώς! Οι δε συγκρούσεις Δημοτικών αρχόντων με τον τοπικό Τύπο κι εσχάτως με τα ενημερωτικά sites… είναι σχεδόν καθημερινό μενού ..λίαν κακώς…κάκιστα!


Θα πρέπει ακόμη να θυμίσουμε ότι η δημοσιογραφία με όποιο τρόπο εκφράζεται…τεχνικά, με χειρόγραφα σημειώματα (Ρήγας Φεραίος) ή με όποιον άλλο τρόπο…είναι αυτή η οποία έφερε στους λαούς τη λευτεριά τους… ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ! Η δε σημερινή δημοσιογραφία του διαδικτύου… συνεχίζει ΜΕ φλογισμένους bloggers THN ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ παράδοση, έστω κι αν αντιμετωπίζει στο διάβα της περιπτώσεις ανεκδιήγητες, ως αυτή του Δήμαρχείου Παγγαίου!


*** Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, έχουσα γνώση βαθειά των ασυναρτησιών που επισυνέβησαν – για δεύτερη φορά- από τους ίδιους δράστες, θα παρακολουθεί στενά το Δήμο Παγγαίου ..ευχόμενη να αναθεωρήσει τάχιστα τις διαπραχθείσες επιπολαιότητές. Επί του παρόντος επισημαίνουμε γεγονότα και δεν προβαίνουμε σε επίσημες καταγγελίες. Η καταγγελία δεν αποτελεί πολιτική της! ΄Εχει η ΕΣΔ άλλους τρόπους να αντιμετωπίσει τα τεθλασμένα και δη σε βάρος μελών της …ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ (Πρόεδρος της ΕΣΔ) **
ΚΩΝ.ΤΖΑΝΝΑΚΗΣ( Γεν.Γραμματέας )

** Και επειδή έχει πέσει κάποια παραφιλολογία …εκεί στον Δήμο Παγγαίου και για να μην αυθαδιάζουν οι …άρχοντες ας ρίξουν μια ματιά για τον σημερινό πρόεδρο της ΕΣΔ ..για το ποιος είναι ο Απ. Βραχιολίδης δείτε το:
στο pressliberty.wordpres.com
.. ;Eτσι για καταλάβαιτε ποιοι ειναι δημοσιογράφοι και ποια τα μέλη της ΕΣΗΕΑ …κ.λπ. .. που περιφρονούν … σπουδαία ονόματα όπως: ΤΡΑΓΚΑΣ, ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ και πολλοί άλλοι… ΄Ετσι …για να ξέρετε ποιοι είναι δημοσιογράφοι σε τούτο τον τόπο της φαιδράς Πορτοκαλέας!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΝ BLOGGERS ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ … ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε - ατυχώς…
Οι μάγκες αυτοί… ενημερώνουν τον κοσμάκι με δουλειές των bloggers!ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!.. (27.9.12)


Παράγινε το κακό με την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας των BLOGS σε βαθμό πρωτοφανούς ασχημοσύνης, από μέρους Ραδιοφωνικών,Τηλεοπτικών σταθμών αλλά και ημερησίων εφημερίδων απανταχού της χώρας. Έχει δε παρατηρηθεί, πως ολόκληρες εκπομπές στήνονται με πηγή πληροφόρησης αποκλειστικά τα blogs χωρίς την παραμικρή “αναφορά της πηγής προέλευσης” .. του ψωμιού που βγάζουν οι αναίσθητοι αυτοί παραγωγοί, που μάλιστα φέρουν και (ατυχώς) τη δημοσιογραφική επαγγελματική ιδιότητα. Και εμφανίζονται στα ώτα των ακροατών τους, αναγνωστών και θεατών τους… σαν παντογνώστες… την ώρα που κάποιος αφανής, μπλόγκερ .. δούλεψε γι αυτούς .. Και δεν ζήτησε τίποτε ο ατυχής…


Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ κι άλλες φορές έχει επισημάνει τις αθλιότητες-προστυχιές αυτές, και δεν μπορεί πλέον να ανέχεται εις μάκρος χρόνου τέτοιες συμπεριφορές του Τύπου, απαράδεκτες προς τις αξίες της δημοσιογραφικής ενημέρωσης. Από αυτή τη στιγμή-27.9.12 το καθεστώς της υφαρπαγής ύλης από μπλογκς, χωρίς την αναφορά προέλευσης της πηγής, θα αντιμετωπίζεται νομικά. Να μην επαναπαύονται οι θιασώτες του clopy & paste, ατυχώς κυρίως επαγγελματίες δημοσιογράφοι.


Κοντολογής, δεν μπορούν να κάνουν εκπομπές στηριζόμενοι σε ύλη που πηγάζει από από bloggers!


H ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΔΙΚΤΥΟΥ θέτει τέρμα στην αθλιότητα αυτή που καταρρακώνει κάθε έννοια δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και εύρυθμης λειτουργίας της ενημέρωσης! Θα μηνύει όσες ανάρμοστες περιπτώσεις υποπίπτουν στην αντίληψή της και θα ζητάει τα πρέποντα λύτρα υπέρ του πρώτου δημιουργού blogger και καταληστευθέντος … ατυχώς από επαγγελματίες δημοσιογράφους…


Διότι πρέπει να ξέρετε, ότι μεταξύ τους οι bloggers έχουν έντιμη κι αγαστή συνεργασία και ΟΥΔΕΙΣ μεταξύ τους διανοείται να μην αναφερθεί στην πηγή προέλευσης της πληροφορίας που αντιγράφουν. Το αντίθετο ακριβώς πράττουν σταθερά οι επαγγελματίες των Μ.Μ.Ε.. Αγνοούν παχυδερμικά την πηγή του γεγονότος .. που μεταδίδουν!


Ταύτα προς πάντας… Ξεκάθαρα και πολύ τράβηξε το κλόπυ-πάστ… Από δω και πέρα τραβάμε ΚΑΘΕΤΑ για την προστασία της πνευματικής μας περιουσίας, της περιουσίας των bloggers-συντακτών του διαδικτύου που καταληστεύεται!Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
http://koukfamily.blogspot.gr/2012/09/
http://human-philosophie.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8984.html

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η Ένωση Συντακτών Διαδικτύου, δεν προτίθεται να ακολουθήσει τα θεατρικά χρονίως των άλλων εμπλεκομένων φορέων εκφράζοντας την …αγανάκτηση, τη συγκίνηση, την καταδίκη κ.λ.π. για την άγρια δολοφονία του διττά συναδέλφου ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ. Ήταν δημοσιογράφος και θεαματικά πετυχημένος blogger.
Θλιβόμαστε απέραντα για την απώλεια του συντάκτη ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ…΄Εναν ορίτζηναλ κάθετο ΡΕΠΟΡΤΕΡ… της νεότερης δημοσιογραφικής γενιάς! Οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος… κατά παράδοση, και πάγια …αξιοσύνη της ελληνικής αστυνομίας, δεν θα βρεθούν ποτέ.
΄Ομως το πρόβλημα της δίωξης-στόχευσης- των δημοσιογράφων, συντακτών γενικώς σε διαδίκτυο ή μη, είναι το ζητούμενο κι οδηγεί ευθέως στην παρδαλή πολιτική μας και στους πλαδαρούς,άτολμους πολιτικούς μας. Η πολιτική και οι πολιτικοί με την αδράνειά τους,με τις φοβίες τους έχουν διαμορφώσει ένα δημόσιο κλίμα τελείως τρελό..χαλκομανία, θεοπάλαβο. Φοβούνται να κάνουν τομές…Ναι ,να διώκεται ο γράφων… για τις αναλήθειες του και τα όσα άλλα θεωρούνται άπρεπα ..αλλά να σέρνεται σε δίκες , να πυροβολείται για ψύλλου πήδημα , είναι φανόμενο ελληνικό,μοναδικό ! ΄Ετσι επειδή έχει φαντασιώσεις ο διώκτης….;
Συνεπώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα… ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ! Από μεριά ελληνικής …ψαχνόμενης κι άτολμης χρονίως ελληνικής πολιτικής…Βυζαντινολογούν,οι ατσίδες ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μας…Μαγειρεύουν Νόμους… περί Τύπου… και πάταξης της ελευθερολαλιάς…αλλά μόνο στα μέτρα τα δικά τους.Η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να περνάει μέσα από το σουρωτήρι της στενοκεφαλιάς τους! Των ιδιώνυμων συμφερόντων τους!
***Γιατί θέλουν νόμους …δεσμευτικούς για τον Τύπο; Σκιάζονται από την κριτική και γιατί… αφού …υποκρίνονται τους προασπιστές της δημοκρατίας; Οι φραγμοί προς την ελευθερολαλιά… είναι..δημοκρατία; Τέτοια δημοκρατία εκπροσωπούν τα μπάσταρδα αυτά;
Ο Γκιουλέκας …που πάει για δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αν και δημοσιογράφος ζήτησε μόλις χθες… τη φίμωση της ελευθερολαλιάς των ελληνικών blogs! Αν ο ανθρωπάκος, δεν έχει παράκρουση… τότε σίγουρα πάσχει από έλλειψη ουσιαστικής παιδείας! Η ΄Ενωση Συντακτών Διαδικτύου θλίβεται για τα περίεργα αυτά του Γκιουλέκα..
Τι χρείαν έχουν να κατασκευάζουν Νόμους… για να στραγγαλίζουν την ελευθερία του λόγου;Για να θωρακίζουν το πανάθλιο σκαρί τους από την ενοχλητική κριτική του μπλογκερ-δημοσιοιγράφου, των μόνων εναπομεινάντων τελικά να φωτίζουν τα σκοτάδια που μας επέβαλαν οι πολιτικοι με την χρόνια αφροσύνη και ανεπάρκειά τους.
Το υπογραμμίζουμε γιατί σκαρώνουν κι άλλα δεσμά για τη φίμωση των ενημερωτών συντακτών του Διαδικτύου.
Ποιός δολοφόνησε τον Σωκράτη Γκιόλια; Μάλλον δεν θα υπάρξει ακριβής απάντηση.Αλλά φαίνεται! Οι κλόουν της ελληνικής πολιτικής φέρουν την απόλυτη ευθύνη.! Αυτοί εκτρέφουν τη μπόχα που μας περιβάλλει, αυτή πατάει τη σκανδάλη πολύτροπα κατά των ιεραποστόλων της ενημέρωσης ,δημοσιογράφους & blogger –προκειμένου να μην γράφουν ενοχλητικά για τα βρώμικα συμφέροντα τους.
Δεν χρειάζονται δάκρυα για τον βαναύσως εκτελεσθέντα δημοσιογράφο-blogger Συνάδελφοι, σταθείτε στο ύψος σας. Μην κάνετε έκπτωση στους στόχους σας έστω κι αν κάποιοι δικοί μας ..πέφτουν από βόλια…ή σέρνονται στα δικαστήρια. Χτυπάτε..τσακίζετε τους Βρώμικους.. Λαλείτε σταθερά , ανυποχώρητα τις αλήθειες σας…
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΥΠΟΥ

Από το: http://zalmoxis.wordpress.com/about/

5 Σχόλια προς “About”

 1. ΤΟΛΗΣ ΣΠΑΡΤΑΣ λέει:
  ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ…
  Επικοινωνείστε ΤΩΡΑ με την info@Press-bank.grhttp://www.press-bank.gr
  Με πρωτοβουλία της Εταιρίας Δημοσιογραφικών Μελετών, δημιουργήθηκε η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
  Πρόκειται για επαναστατική καινοτομία, που προβλέπεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στα του Τύπου.
  Ως γνωστόν ήδη σήμερα οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν δημοσιογραφικό χαρακτήρα και στις οποίες εργάζονται εκατοντάδες επαγγελματίες δημοσιογράφοι, ή φλογεροί και ικανοί εραστές της δημοσιογραφίας, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΙ.. Κανείς, από τους κλασσικούς δημοσιογράφους, δεν αναγνωρίζει το ουσιαστικό έργο που προσφέρουν μέσω του διαδικτύου και οι άνθρωποι, ενώ προσφέρουν θετικό δημοσιογραφικό έργο… αισθάνονται ότι είναι φτερό στον άνεμο!
  Η αυτοκρατορία του παραδοσιακού Τύπου, πρέπει κάποια στιγμή να προσγειωθεί και να δει τις ήδη επελθούσες εξελίξεις. Θα κλωτσάει για λίγο καιρό ακόμα … θεωρώντας ότι το Πατριαρχείο των δημοσιογράφων είναι οι υφιστάμενες ισχνές Συνδικαλιστικές Ενώσεις τους…
  Παραβλέπουν, εθελοτυφλούν , ότι έχει αναπτυχθεί μια νέα κατηγορία δημοσιογράφων , οι δημοσιογράφοι του ΙΝΤΕΡΝΕΤ, οι οποίοι δίδουν μια σοβαρότατη μάχη ενημέρωσης του κοινού , και πολλάκις υπερφαλαγγίζουν τους παραδοσιακούς εφημεριδάδες…
  Οι δημοσιογράφοι του ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,μα ερασιτεχνικά, μα επαγγελματικά , συνήθως δίνουν ρέστα… και καπελώνουν εντυπωσιακά τους ημερήσιους και τηλεοπτικούς σε θεματολογία και ενημερωτική ευστοχία.
  Υπάρχει λοιπόν μια νέα πραγματικότητα: Ο δημοσιογράφος του ΙΝΤΕΡΝΕΤ… Όχι μόνον δεν μπορεί να αγνοηθεί από τις γνωστές συντεχνίες, αλλά αυτός ο δημοσιογράφος με τις τεχνολογικές εξελίξεις που επέρχονται ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ρυθμιστής της δημοσιογραφίας του μέλλοντος.
  Έτσι λοιπόν, η πρωτοπόρος Ε.Δ.Μ. προχώρησε στην ίδρυση της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ… και καλεί ΟΛΟΥΣ που ασχολούνται με την ενημέρωση μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ και ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της Ένωσης, – Να μην είσαστε πια σκόρπιοι, αμφισβητούμενοι και ξέφραγο αμπέλι -να επικοινωνήσουν μαζί μας .
  Δεν χρειάζονται πολλά: 1) Το ονοματεπώνυμο- το e-mail σας 2) Η ιστοσελίδα όπου εργάζεστε εθελοντικά ή επ αμοιβή και 3)Το είδος των υπηρεσιών που προσφέρετε ( π.χ. ρεπορτάζ.. ή άλλα είδη ενημέρωσης (π.χ. ταβέρνες… διασκέδαση, κ.λ.π., με τα σχετικά δείγματα δημοσιογραφικής δουλειά σας βεβαίως.
  Ανοίγουμε νέους δρόμους. Αναγκαίους στις τεχνολογικές εξελίξεις… που όλοι εμείς διακονούμε.
  Όσοι νομίζετε ότι υπηρετείτε δημοσιογραφικό-ενημερωτικό έργο…μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ επικοινωνήστε στο info@press-bank.gr.. Μαζί με τις όποιες, όσες απορίες έχετε… ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙΤΕ ένας έκαστος χωριστά…αφού εξετάσουμε την περίπτωσή σας!
  Η λεωφόρος για τους δημοσιογραφούντες στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ άνοιξε. ΄Οσοι πιστοί προσέλθετε! Η δημοσιογραφία του ΙΝΤΕΡΝΕΤ είναι μια δυνατή πραγματικότητα, που ουδείς πλέον θα αγνοεί ή θα κάνει την αποκοτιά να παραβλέπει ή υποβαθμίζει!
  Είμαστε μπροστά και θα μας έχουν μπροστά: Συνδικάτα, συντεχνίες και η Πολιτεία!.
  Θα διεκδικούμε το νέο δημοσιογραφικό κόσμο! Και θα τον επιβάλουμε επιτοπίως και διεθνώς!
  Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ.
  Φιλικά
  Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ- INTERNET
  ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ …ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΗΝ… http://www.press-bank.grΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΚΙ ΑΥΤΟ...

Στους Γαργαλιάνους.. ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΓΑΡΓΑΛΑΤΑ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΑΤΡΑΠΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...

ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΚΔΟΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ!...

Εκεί οι Δημοτικές αρχές , στους Γαργαλιάνους... φαίνεται ότι είναι τριτοκοσμικοί... Αποφασίζουν , διατάσσουν κι ό,τι άλλο παλαβό τους κατέβει... την σήμερον ημέρα όπου θάλλει η δημοκρατία... Εκεί όμως οι συνοικιακοί δεσποτίσκοι, παραγοντίσκοι αυτοί έχουν άλλο χαβά. Απαγορεύουν σε δημοσιογράφο, εκδότη τοπικής εφημερίδας να κάνει τη δουλειά του... Να συλλέγει, πληροφορίες, να να μαγνητοσκοπεί και μαγνητοφωνεί τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου... κ.λ.π. Γιατί έτσι τους καπνίζει, αδιαφορούντες ότι παρανομούν παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία πληροφοριών...

Ο εκδότης θύμα αυτών των παραλογισμών κι αυθαιρεσιών, κ. ΦΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, μας είπε:

--"Το θέμα που προκάλεσε όλα αυτά τα πρωτοφανή, ήταν η συζήτηση για τηλεφωνικές κλήσεις που γινόταν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε ...ροζ τηλέφωνα (22.000 μονάδες).
Όταν με είδαν να βιντεοσκοπώ μου φώναξαν: «…παίρνει ρεύμα ο κύριος για τη κάμερα, παράνομα, πληρώνουμε εμείς ο Λαός».

Ο Δήμαρχος με αποκάλεσε "BIG BROTHER"...

Υπάρχει φυσικά και το βίντεο της συνεδρίασης που φωνάζουν ότι με την βιντεοσκόπηση των δημοσίων συνεδριάσεων ... « παραβιάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα».

Μάλιστα τα ομορφόπαιδα τέτοιο προοδευτικό νιονιό... Απαγορεύουν την καταγραφή δημοσίων γεγονότων, όπως είναι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. Ρε λεμονόκουπα που θέλουν!
Αμ δεν είναι αυτό...Δεν θεωρούν τον εν λόγω εκδότη ...δημοσιογράφο... και του ζητάνε να φέρει και χαρτί από τον παπά της ενορίας του για την πιστοποίηση της ιδιότητάς του!!! Ρε έχουμε να κάνουμε με μουρλούς... Αν ένας εκδότης εφημερίδας δεν είναι δημοσιογράφος, τότε τι είναι;Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, όμως ενοχλεί με τις αποκαλύψεις του στην εφημερίδα τους δημοτικούς θεατρίνους αυτούς ... που θέλουν να κρατάνε τους συνδημότες στο σκοτάδι κι απληροφόρητους για τα όσα αποφασίζουν .. Απαγορεύεται..ο δημοσιογράφος... Αν αυτό δεν είναι φασισμός να μας πούν τότε τι είναι;
Πολλά τα θέματα που θέλουν να μείνουν στο σκοτάδι στους Γαργαλιάνους:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα του ...απαγορευμένου δημοσιογράφου... ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:
1. Τα τελευταία 5 χρόνια τα μηνιαία πιστοποιητικά ανάλυσης νερού (του Δήμου!) δείχνουν ότι το πόσιμο νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και παραβιάζοντας την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία ο Δήμαρχος ΠΟΤΕ δεν ειδοποίησε τους πολίτες όπως ΕΠΡΕΠΕ να κάνει. Εγώ ειδοποίησα την Εισαγγελία τον Σεπτέμβριο 2009 με επίσημη καταγγελία και αίτηση εισαγγελικής παρέμβασης για ζήτημα Δημόσιας Υγείας 9500 κατοίκων...Ο Δήμαρχος μέχρι σήμερα δεν έχει ενοχληθεί. Το ΠΑΚΟΕ διαπίστωσε τον Φεβρουάριο 2010 ότι 90% των δειγμάτων πόσιμου νερού ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη χρήση...

ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ 9500 ΚΑΤΟΙΚΩΝ
2. Υπάρχει παράνομος σκουπιδότοπος και συχνά καίνε τα σκουπίδια σκοτώνοντας τους πολίτες.
3. Χρησιμοποιούν αγωγούς όμβριων υδάτων που φτιάχτηκαν πριν 50 χρόνια για μεταφορά βοθρολυμάτων που καταλήγουν ...στην θάλασσα.
4. Δάνεια πάνω από 4.000.000 που δεν ξέρει κανείς που πήγαν.
5. Δεν θέλει , ο Δήμος, να κάνει Απολογισμό Πεπραγμένων ‘όπως ορίζει ο Νόμος.
6. Δεν υπάρχει Αντιπολίτευση στο Δ.Σ. Παραιτήθηκαν όλοι.
7. Παραιτήθηκε και η Πρόεδρος του Δ.Σ. (δικός του άνθρωπος) με δημόσια καταγγελία εναντίον του.
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ...

ΠΡΟΣΦΥΓΗ 

Ο διωκόμενος βλακωδώς δημοσιογράφος προσέφυγε ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΤΗΣ 26ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2010, ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ κ. ΦΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

1. Η απόφαση, σημειώνει στην προσφυγή του, είναι αντίθετη με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ. Γαργαλιάνων που στο άρθρο 11 γράφει: «Στους δημοσιογράφους και γενικά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρέχεται κάθε διευκόλυνση. Αποκλειστικά και μόνο σε δημοσιογράφους επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάθε άλλη κάλυψη επιτρέπεται μόνο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου». Εγώ δεν χρειάζομαι την απόφαση του Δ.Σ. απλούστατα διότι είμαι αναγνωρισμένο Μ.Μ.Ε.
Φυσικά... τα παρατράγουδα στο Δήμο Γαργαλιάνων δεν έχουν τελειωμό... Δείτε μερικά σπαρταριστά από τα χαβαλετζήδικά του, όπως καταγράφονται στη ΦΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, εφημερίδα του κ. Παναγιωτακόπουλου.:

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της ΝΟΜΙΜΗΣ βιντεοσκόπησης ο αδελφός του προέδρου ανακαλύπτει την «κλοπή» ρεύματος από το«ερασιτέχνη ρεπόρτερ»
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕΤΟ:
Φωνάζει ο αγανακτισμένος αδελφός του προέδρου: «…παίρνει ρεύμα ο κύριος για τη κάμερα, παράνομα,πληρώνουμε εμείς ο Λαός»

Δήμαρχος: «Κατερίνα βγάλε τη πρίζα από το …διακόπτη, (sic) ο κύριος δεν μπορεί να κάνει …υπεξαίρεση ρεύματος από το πνευματικό κέντρο».

Συγχαρητήρια κ. Δήμαρχε! Προστάτη του Δημοτικού Χρήματος. Σωστά έβγαλες «τη πρίζα από το διακόπτη»Χρωστάω στο Δήμο 1 χιλιοστότου λεπτού €. Θα πληρώσω.
_______________________

«ΡΟΖ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ»

22.000 μονάδες για κλήσεις σε «ΡΟΖ ΤΗΛΕΦΩΝΑ» από το …πνευματικό κέντρο.Οι πολίτες πλήρωναν για τις ανωμαλίες «αγνώστων»που είχαν «ελευθέρας» στο…πνευματικό κέντρο. Για 6 μήνες κανένας δεν το πήρε χαμπάρι? Τρία 2μηνα πλήρωναν με δικά μας λεφτά.

«Συγχαρητήρια» κΔήμαρχε! Γιατί δεν έβγαλες σαν υπεύθυνος«…τη πρίζα από το διακόπτη»από τον Αύγουστο μήνα?Εγώ θα πληρώσω για το ηλεκτρικό που «έκλεψα» από το …πνευματικό κέντρο.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΡΟΖ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ?
Απαιτούμε απάντηση και τα λεφτά του Λαού, όπως φώναζε ο αδελφός του προέδρου….για το ρεύμα.

Καταγγέλλω σε σας Συμπολίτες μου τις πρακτικές που θέλουν όλους εμάς άβουλα πλάσματα και όχι ενεργούς πολίτες.
Αυτα εν ολίγοις είναι τα Γαργάλατα του Δήμου Γαργαλιάνων... Συνιστούμε τον συνάδελφο να φλομώσει τα φασιστοειδή αυτά, αν συνεχίσουν τις απρέπειες τους με απανωτές μηνύσεις κι αγωγές...

ΓΚΑΛΛΟΠ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ BLOG

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα έγινε στη Θράκη...για τα μπλογκ και την ...αξιοπιστία που απολαμβάνου...

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες και με μεγάλη σημασία, καθώς παρόμοια ερωτήματα απαντώνται για πρώτη φορά, στο πλαίσιο μίας δημοσκόπησης, δίνει η έρευνα για τα Blogs και τη Δημοσιογραφία.

Το κεντρικό συμπέρασμα της έρευνας είναι πως τα Blogs «ήρθαν για να μείνουν», αφού σταδιακά αναδεικνύονται σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, το οποίο αξιοποιούν οι πολίτες, προκειμένου να ενημερωθούν, ενώ την ίδια στιγμή μειώνεται η επιρροή των παραδοσιακών μέσων, όπως η τηλεόραση και οι εφημερίδες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρία δημοσκοπήσεων Interview, στο πλαίσιο των μετρήσεων του δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500, και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, το 77% των ερωτώμενων απαντά πως επισκέπτεται τα Blogs για την καθημερινή του ενημέρωση, ενώ μόλις το 23% απαντά αρνητικά.

Η περαιτέρω ανάλυση της παραπάνω ερώτησης καταδεικνύει πως το 56% επισκέπτεται πολλές φορές την ημέρα Blogs με ειδησεογραφική θεματολογία, το 23% μία φορά την ημέρα, το 17% δύο-τρεις φορές την εβδομάδα, το 3% δύο-τρεις φορές το μήνα και μόνο το 1% σπανιότερα. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ> http://alexpolisonline.blogspot.com/p/ngbi-500-blogs.html

ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ...ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!

Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ιστοτόπων (Blogs)

Χρήσιμο κείμενο με διαπιστώσεις και συμβουλές (αχρείαστες να ‘ναι). Μην φοβάστε να αναπαράγετε την αλήθεια και μην παίρνετε ως δεδικασμένες κάποιες περιπτώσεις που θα διαβάσετε. Να έχετε κατά νου πάντα:
Όταν απειληθείτε νομικά για δημοσίευμα σας, να φροντίσετε αυτόματα να διαγράψετε ή να τροποποιήσετε την ανάρτηση σας. Αυτό βεβαίως εάν πιστεύετε ότι θα έχετε αναπόφευκτες συνέπειες. Εάν η επίμαχη ανάρτηση έχει κλείσει ήδη τρεις μήνες δημοσιευμένη, κινδυνεύετε μόνο από αγωγή και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόφωρη διαδικασία. Διαβάστε περιπτώσεις που ενδιαφέρουν:

Πολλοί εισαγγελείς και δικαστήρια της χώρας εφαρμόζουν αναλογικά τους νόμους περί ποινικής και αστικής ευθύνης του Τύπου (ΑΝ 1092/38 και Ν 1178/81) και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτόφωρου (ΚΠΔ 242), για δυσφημιστικά δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες του διαδικτύου – ίντερνετ.

Αυτή η τακτική έχει αρχίσει από το 2006 και μερικές περιπτώσεις είναι:

== Σύλληψη (με τη διαδικασία του αυτόφωρου ΚΠΔ 242) το καλοκαίρι του 2006, του μπλόγκερ Αντώνη Τσιπρόπουλου για δυσφήμηση δια του Τύπου, (blogme.gr ), και παραπομπή του από την Εισαγγελία Αθηνών στο Τριμελές, και του οποίου η περιπέτεια δεν έχει λήξει ακόμη (επίκειται δίκη στο Τριμελές το Φεβρουάριο του 2009).

== Το Δεκέμβριο του 2006 έγινε η δίκη της ιστοσελίδας http://www.stray.gr/  για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου.

== Στην Κομοτηνή εκδικάστηκε στις 12/6/08 αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου (μπλογκ “πιάτσα ντι ποπολο“).

== Στις 8-7-2008 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου ( σύλληψη με τη διαδικασία του αυτόφωρου ΚΠΔ 242) του μπλόγκερ Νίκου Μουρτζιάπη- πρωτόδικη ποινή για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου 8 μήνες και 4 για εξύβριση, 10 κατά συγχώνευση. Εχει κάνει έφεση.

== Για τις 12-11-98 είχε προσδιορισθεί η δίκη του υπευθύνου της ηλεκτρονικής εφημερίδας “Τα νέα της Πετρούπολης” http://www.petroupoli-tk.gr/  , για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου αλλά αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο του 2010.

Δηλαδή απ ότι φαίνεται έχουν γίνει δεκτά τα ακόλουθα:

1.- Για την ποινική και αστική ευθύνη από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο εφαρμόζεται αναλογικά η νομοθεσία για την ευθύνη όσων ασκούν την ελευθερία αυτή δια του τύπου.

2.- Σύμφωνα με τη νομοθεσία αυτή, ο θιγόμενος έχει το δικαίωμα να εναγάγει (για αποζημίωση-αποκατάσταση) εκτός με τον συντάκτη του δημοσιεύματος και/ή τον διευθυντή-εκδότη του εντύπου. Αντίστοιχα, ως προς την ποινική ευθύνη του τύπου, ενέχεται και ο διευθυντής-εκδότης, αν υπάρχει συμμετοχή στο αδίκημα (η ποινική συνευθύνη δηλαδή δεν είναι “αντικειμενική”, όπως η αστική, αλλά απαιτείται υπαιτιότητα και του εκδότη-διευθυντή, δηλ., δόλος ή αμέλεια).

3.- Τα αδικήματα που τελούνται δια του τύπου είναι αυτόφωρα. (ΚΠΔ 242).

Κάποιοι καθηγητές Πανεπιστημίων και άλλοι έχουν αποφανθεί ότι:

== Γίνεται παγίως δεκτό “έντυπο είναι κάθε κείμενο, κάθε όχι απλώς διακοσμητική εικαστική παράσταση, κάθε εγγραφή μουσικού έργου με κείμενο ή επεξηγήσεις και κάθε ηχητικό αποτύπωμα απλού ή μελωδικού λόγου, εφόσον έχει παραχθεί με μηχανική η φυσικοχημική ηλεκτρονική διαδικασία κατάλληλη για παραγωγή σημαντικού αριθμού αντιτύπων και προορίζεται για διάδοση” (Πρόδρομος Δαγτόγλου , καθηγητής ΠΑ, Ατομικά δικαιώματα, τ.1, 1991, σελ. 451 επ.).

== Με δεδομένο, ότι “οι ιστοσελίδες … περιέχουν συνήθως κείμενα που παράγονται με ένα συνδυασμό μηχανικής, φυσικοχημικής και ηλεκτρονικής διαδικασίας και προορίζονται για διάδοση μέσω του Διαδικτύου, καθώς και το ότι κάθε ανάκληση του συγκεκριμένου υλικού από κάποιον χρήστη ουσιαστικά συνιστά “αντίτυπο”, γίνεται σαφές ότι ένα σημαντικό τμήμα που διακινείται στο Διαδίκτυο συνιστά Τύπο.” (Ι.Καράκωστας, καθηγητής ΠΑ, Δίκαιο & Ίντερνετ, β΄ έκδ. Αθήνα 2003, σελ. 45).Και ιδίου, Το Δίκαιο των ΜΜΕ, έκδοση 2005, σελίδες 490-491, «Μια προσεκτική παρατήρηση σχετικά με τη φύση του Διαδικτύου θα μας πείσει ότι αυτό,ως προς ένα μεγάλο μέρος του, πρέπει να περιβληθεί με την προστασία του Τύπου».

== Επίσης έχει γίνει δεκτό (υπ αρίθμ 25/2005 απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ.λ.π) ότι στο προστατευτικό πεδίο του άρθρου 10 της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων Ανθρώπου) του ΕΔΔΑ (Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανδρώπου) που κυρώθηκε με το ν.δ. 53/1974, υπάγεται και η διάδοση ειδήσεων ή πληροφοριών δια του Τύπου,ηλεκτρονικού ή έντυπου.

Οι δικαστικές αυτές δραστηριότητες και αποφάσεις αποτελούν δεδικασμένο.
Προσοχή, λοιπόν, σε ότι γράφετε.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ

Παρ όλα τα προηγούμενα:

Ιδιώτης υπέβαλε έγκληση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά για «δυσφήμησή» του μέσω δημοσιεύματος ηλεκτρονικής εφημερίδας του διαδικτύου – ίντερνετ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδικασμένα, ή αν θέλετε συμβάντα, η δυσφήμηση δια του διαδικτύου, έχει κριθεί ως «δυσφήμηση δια του Τύπου», και οι υποθέσεις εκδικάστηκαν ή πρόκειται να εκδικαστούν σε Τριμελή Πλημμελειοδικεία.

Στην περίπτωση, όμως του Ιδιώτη του Πειραιά, όπως μαθαίνουμε, η υπόθεση της δυσφήμησής του, μετά τη σχετική διαδικασία, παραπέμπεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελεύς που συνέταξε το κατηγορητήριο «αναγνωρίζει» σε αυτό «ηλεκτρονική εφημερίδα» και «δημοσιεύσεις». Δε λαμβάνεται υπ όψη ο Νόμος 1092/38 και ο ΚΠΔ 114γ που αναφέρει ότι τα αδικήματα Τύπου εκδικάζονται σε Τριμελές.

Γιατί άραγε; Γιατί παρακάμπτεται ο Νόμος περί Τύπου; Δεν είναι τελικά αδικήματα Τύπου τα αδικήματα ηλεκτρονικών εφημερίδων στο ίντερνετ; Η δεν υπάρχει ενιαία ενημέρωση των Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών;

Στην περίπτωση του Πειραιώτη, σύμφωνα με τους Νόμους περί Τύπου, το αδίκημα είναι παραγεγραμμένο (άρθρο 47 ΑΝ 1092/38). Και θα μπορούσε να γίνει μια δίκη λιγότερο. Και κάποιοι, δικαστές, μηνυτές, κατηγορούμενοι, μάρτυρες κλπ να μην ασχοληθούν με το θέμα αυτό.

Δεν νομίζουν οι αρμόδιοι ότι πρέπει να υπάρχει ενιαία γραμμή σ αυτά τα θέματα;


ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ

Ιδιώτης υπέβαλε έγκληση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά για «δυσφήμησή» του μέσω δημοσιεύματος ηλεκτρονικής εφημερίδας του διαδικτύου – ίντερνετ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδικασμένα, η δυσφήμηση δια του διαδικτύου, έχει κριθεί ως «δυσφήμηση δια του Τύπου», και οι υποθέσεις εκδικάστηκαν ή πρόκειται να εκδικαστούν σε Τριμελή Πλημμελειοδικεία.

Στην περίπτωση, όμως του Ιδιώτη του Πειραιά, όπως μαθαίνουμε, η υπόθεση της δυσφήμησής του, μετά τη σχετική διαδικασία, παραπέμπεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελεύς που συνέταξε το κατηγορητήριο «αναγνωρίζει» σε αυτό «ηλεκτρονική εφημερίδα» και «δημοσιεύσεις», προσπερνιέται δηλαδή ο Νόμος που αναφέρει ότι τα αδικήματα Τύπου εκδικάζονται πάντοτε σε Τριμελές.

Γιατί άραγε; Γιατί φαίνεται να παρακάμπτεται ο Νόμος περί Τύπου; Δεν υπάρχει ενιαία ενημέρωση μεταξύ των Εισαγγελικών και δικαστικών Λειτουργών;

Σύμφωνα με το Νόμο περί Τύπου το αδίκημα αυτό είναι παραγραμμένο (άρθρο 47 ΑΝ 1092/38). Και θα μπορούσε να γίνει μια δίκη λιγότερο. Και κάποιοι, δικαστές, μηνυτές, κατηγορούμενοι, μάρτυρες κλπ να μην ασχοληθούν με το θέμα αυτό.

Δεν νομίζουν οι δικαστικοί λειτουργοί ότι πρέπει να τηρούν ενιαία γραμμή;

http://www.koutouzis.gr/dimosiografoi.htm

 ΑΠΕΙΛΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ, ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ – ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΑΠΑΤΗ

Η επιδημία αγωγών κατά δημοσιογράφων που έχει ξεσπάσει κυρίως στην Επαρχία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Οι αγωγές, πολλών εκατομμυρίων €, γίνονται για εκφοβισμό από άτομα που έχουν «λερωμένη τη φωλιά τους», για να σταματήσουν οι δημοσιογράφοι να κάνουν αποκαλύψεις.

Αλλοι πάλι επικοινωνούν με τους δημοσιογράφους και μιλώντας για το θέμα τους, που συνήθως έχει οικονομικό υπόβαθρο, δήθεν για να ενημερώσουν, αφήνουν πάντα μια υποψία απειλής (ΠΚ 365), μια υποψία εκβιασμού (ΠΚ 365), πως αν δεν στραφούν υπέρ τους τα πράγματα δεν θα πάνε καλά, εννοούν δηλαδή ότι θα ακολουθήσει η έγκληση και η αγωγή. Παράλληλα αγγίζουν και το αδίκημα της απάτης (ΠΚ 386) Άρθρο 386 Απάτη 1. Όποιος με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος, βλάπτει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων …κλπ

Ομως τελικά η έγκληση και η αγωγή γίνονται, γιατί σπάνια ο σωστός δημοσιογράφος τα παίρνει πίσω, όταν μάλιστα έχει δίκιο. Αλλά και τότε ο μηνυτής- ενάγων διαπράττει και το αδίκημα της Μη Καλής Πίστης (Σύνταγμα 1-1, 5 -1, 25-1)

Σε μερικές περιπτώσεις, όταν πρόκειται για δημοσιεύματα που αναρτώνται στο διαδίκτυο, σε ηλεκτρονικές εφημερίδες, ιστοσελίδες, μπλογκς κ.λ.π, αν τύχει να περάσει η τρίμηνη προθεσμία που μπορεί κάποιος να υποβάλλει έγκληση, τότε οι ενδιαφερόμενοι χρησιμοποιούν σαν ημερομηνία δημοσίευσης την ημερομηνία εκτύπωσης από το κομπιούτερ, κι όχι αυτή που αναγράφει το ηλεκτρονικό έντυπο. Διαπράττουν δηλαδή τα αδικήματα της αλλοίωσης, παραποίησης και πλαστογραφίας εγγράφων (Π.Κ.216).

http://www.koutouzis.gr/strava+anapoda.htm

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ;

Είναι αλήθεια ότι μέχρι σήμερα η Πολιτεία, δεν έχει θεσπίσει σαφή νόμο για τον ηλεκτρονικό τύπο, για τις ηλεκτρονικές εφημερίδες του διαδικτύου – ίντερνετ, δεν τις έχει αναγνωρίσει με ιδιαίτερο νόμο ως Τύπο. Ετσι η Δικαστική Εξουσία, Εισαγγελείς, Δικαστές, καλούνται να εκτελέσουν το λειτούργημά τους με τους υπάρχοντες σχετικούς νόμους και γνωμοδοτήσεις(δείτε εδώ), που όμως κάποτε οδηγούν σε διαφορετικές ερμηνείες.

Κάποιες φορές στα δικαστήρια ο εισαγγελέας προτείνει ενοχή και η έδρα αποφασίζει αθώωση.

Από τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, κάποιοι εισαγγελείς, σε διαφορετικά διαμερίσματα της χώρας κάνουν χρήση του Α.Ν. 1092/38 περί Τύπου και των μετέπειτα τροποποιητικών.

To χρήσιμο αυτό κείμενο είναι αναδημοσίευση από την PRESS-BANK

Εμείς το πήραμε από το http://www.taxalia.blogspot.com/
Read more: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ovJMamf9ImkJ:pentapostagma.blogspot.com/2010/04/blogs . html+pressbank.blogspot&cd=82&hl=el&ct=clnk&gl=gr#ixzz0wOULqwui

ΣΆΒΒΑΤΟ, 31 ΙΟΥΛΊΟΥ 2010


ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΩΝ "30 ΗΜΕΡΩΝ" κ. ΧΑΡΗΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟ  ΟΠΟΥ ΦΩΤΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠ΄ΟΨΙΝ... Κάντε απλά κλικ στο κείμενο... για μεγένθυση  ή www.3Οmeres.gr

ΣΆΒΒΑΤΟ, 24 ΙΟΥΛΊΟΥ 2010


Ο ΜΑΚΗΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑ ΒΡΟΝΤΑΕΙ!

Λάβαμε και δημοσιοποιούμε την ακόλουθη επιστολή του Μάκη Βραχιολίδη… κυριολεκτικά μας τα ψέλνει…>
ΜΑΚΗΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ: ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΩ… 
ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ press-bank.gr 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ!

Αθήνα 24/7/2010
Με την δήλωσή μου αυτή, διαχωρίζω κάθετα την θέση μου, από τα δημοσιεύματα της press-bank.gr που αφορούν στην δικαστική μου διαμάχη με τον Δήμαρχο Παπάγου και τον συνήγορό του Απόστολο Ανδρεουλάκο. Παράλληλα, εκφράζω την έντονη δυσφορία και διαφωνία μου για τον τρόπο με τον οποίο η διεύθυνση της ιστοσελίδας σας, χειρίστηκε μια υπόθεση, στην οποία ήμουν πρωταγωνιστής, ως κατηγορούμενος από τον Δήμαρχο Παπάγου. Η ανάμιξη της ιστοσελίδας στην υπόθεσή μου, έστω και αν έγινε από ενδιαφέρον να στηρίξει έναν δημοσιογράφο που διώκεται δικαστικά από δύο Δημάρχους (Χολαργού-Παπάγου), εν τούτοις με τον τρόπο που έγινε, έδωσε το δικαίωμα (έστω, απαράδεκτο-αυθαίρετο) στον συνήγορο του Δημάρχου Ξύδη, να με ταυτίσει με τα δημοσιεύματα της press-bank.gr , θεωρώντας ότι αυτά προέρχονται από μένα!!!
Υπήρξε τιτάνια η προσπάθειά μου να πείσω την έδρα του Δικαστηρίου ότι εγώ δεν είχα καμμία σχέση με τα κείμενα που εκπορεύονταν από την ιστοσελίδα σας, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Ανδρεουλάκος, επιδίωκε την καταδίκη μου μόνον μέσα από τα δημοσιεύματα της press-bank.gr Επειδή εστερείτο παντελώς νομικών επιχειρημάτων, εντόπισε όλη την επιχειρηματολογία του γύρω από τα άρθρα της press-bank.gr που αναφέρονταν στον κ. Ξύδη, προσπαθώντας να τα χρεώσει σε μένα!!!

Βεβαίως οι δικαστές πίστεψαν στην ειλικρίνεια των λόγων μου και κυρίως στο ότι η συλλογική ευθύνη δεν μπορεί να είναι κριτήριο απονομής Δικαίου. Παρ’ όλα αυτά οι κίνδυνοι να καταδικαστώ, υπήρχαν μέχρι τελευταία στιγμή της ακροαματικής διαδικασίας. Γι’ αυτό λοιπόν θεωρώ ότι, παρά τις όποιες ειλικρινείς προθέσεις της ιστοσελίδας σας, εμφανίστηκα στο Δικαστήριο ως …επί ξύλου κρεμάμενος, εξαιτίας της στάσης της διεύθυνσης της ηλεκτρονικής εφημερίδας σας !

Ξαναδηλώνω λοιπόν ότι, το ήθος μου, η Πολιτεία μου και η δημοσιογραφική μου πορεία απέχουν παρασάγγας από το ύφος γραφής το οποίο υιοθετεί η press-bank.gr και το οποίο ενίοτε είναι υβριστικό-δυσφημιστικό. Η μόνη σχέση που είχα με την press-bank.gr ήταν η αποστολή των ειδήσεών μου ή αποκλειστικοτήτων μου, προκειμένου να προβληθεί η εφημερίδα την οποία διευθύνω, ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» και για τον οποίο είμαι υπεύθυνος.
Παρακαλώ λοιπόν να δημοσιευτεί η παρούσα επιστολή μου στην ιστοσελίδα σας.

…Όπερ κι εγένετο! ΄Ομως δυο υπομνήσεις!>

ΑΠΑΝΤΗΣΗ PRESS-BANK: Ευχαριστούμε για την επιστολή.Κατανοούμε και σεβόμαστε την ένσταση του –μάλλον τέως συνεργάτου μας…από ό,τι φαίνεται… - Υποθέτουμε κι όσοι διάβασαν το ρουν των δικών μας ρεπορτάζ για την δικαστική περιπέτειά του, επίσης καταλαβαίνουν… Φαίνεται ότι ο κ. Βραχιολίδης, δεν έχει μελετήσει αρκούντως τα δεκάδες κείμενα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα αυτή για τους 20ετείς αγώνες που δίδουμε για την πάταξη των φαινομένων της δίωξης των δημοσιογράφων.

Μα εδώ ακριβώς βρίσκεται το θέμα: Το ότι οι ίδιοι οι διωκόμενοι συντάκτες Τύπου ή διαδικτύου… παίρνουν αλαφρά την περίπτωση με αποτέλεσμα κάποιοι να ξεσαλώνουν… και να τους βαράνε κατακούτελα. Θεραπεία δεν πρόβλέπεται με την νοοτροπία αυτή… (Υπάρχει ειδική μελέτη σχετική που θα δημοσιοποιήσουμε έτσι μπας και ξυπνήσουν οι μονίμως κοιμώμενοι δημοσιογράφοι… )…
Ως προς το στυλ γραφής , τις κριτικές που ασκούμε κατά των σεσημασμένων διωκτών του Τύπου, που επιστρατεύει ο κ. Μάκης Βραχιολίδης, ποσώς μας απασχολεί η άποψή του, δοθέντος ότι τα έχουμε πλήρως εξηγήσει και τώρα και στο παρελθόν!… Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι με το σεις και το σας ..να λες κυρίους τους εμετικά, σκόπιμα διώκτες σου και μάλιστα αυτούς που θρασύτατα επιζητούν να πιούν το αίμα σου… Αυτά τα δίποδα, λάθρα βιούντα,, δεν μπορεί όχι να είναι ταπεινά Κύριοι, –διότι με τις πράξεις τους έχουν αποδείξει πως ανήκουν σε άλλο χώρο εκτός ελληνικού πολιτισμού. Είναι σκοτεινάνθρωποι.

Η press-bank έχει αποδείξει πως δεν μπορεί να συνδιαλέγεται με τέτοια υποκείμενα, όπως ο Ξύδης, ο Ανδρεουλάκος, ο Νικολαού κι άλλους τυχάρπαστους. Θα τους μιλάει πάντα στη γλώσσα που νογάνε…
΄Εχουμε βεβαίως λαλήσει κι άλλα σοβαρότερα… ΄Οποιος τα νογάει. Το σημαντικότερο:
Μια δίωξη κατά δημοσιογράφου από καραγκιόζηδες, τύπου ΞΥΔΗ, ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ- ΝΙΚΟΛΑΟΥ .. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΌΝΟ ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΉ παράσταση , ΌΠΟΥ ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ θα παίξουν το δικό τους ρόλο .. προς αγαλίαση των συγγενών τους … πως “καλά τα είπαν! Μια δίωξη κατά δημοσιογράφου, δεν είναι απλή υπόθεση… Έχει πολλές παράπλευρες απώλειες… οικογενειακή ταραχή.. και ΦΥΣΙΚΆ συναδελφική ανακατοσούρα, όπως φαίνεται με την “διαμαρτυρία εναντίον μας του συνεργάτη μας Μάκη Βραχιολίδη!…

Τι σημασία έχει αν διαφωνεί με τον τρόπο που γράφουμε εμείς μερικά κείμενα… ; Η ουσία είναι μία: Υπάρχουν αλητήριοι που στοχεύουν στο αίμα του δημοσιογράφου. Ο Ανδρεουλάκος το ζήτησε επίσημα… Και θα πούμε τον κοινόν αυτόν τυχοδιώκτη... σερ…και αξίοτιμε… όπως ο συνήγορός σου κ.Μάκη, τον χάϊδευε; ..”σας τιμώ κ.συνάδελφε… κ.λ.π αρλούμπες;” Πως ΡΕ μπορεί να τιμάς κάποιον που μόλις πριν λίγο ζήτησε το αίμα του πελάτη σου; ΣΑΣ ΑΠΕΊΛΗΣΕ ΕΥΘΕΩΣ Ο ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
Μα είναι αλητάμπουρας! Μπορεί εσείς να έχετε άλλο πιο προχωρημένο στυλ κατά των τραμπούκων και υβριστών σας... Πιθανόν εσείς να έχετε δίκαιο ..Αλλά εμείς δεν αφήνουμε τέτοια υποβαθμισμένα υποκείμενα να μιας πιάνουν τον πισινό..
Τέλος πάντων και ταύτα. Κύριε, φίλε, Μάκη Βραχιολίδη ευχαριστούμε για την μέχρι σήμερα συνεργασία σου, την τιμήσαμε και μας τίμησες για μια εξαετία!. Πέραν αυτού ουδέν. ΄Οταν σε βάθος χρόνου γίνει αντιληπτή η δημοσιογραφική μας φιλοσοφία, οι πόρτες της press-bank θα είναι ανοικτές πάντα για σένα. Και πάντως όπως γνωρίζεις άριστα… τα κείμενά μας -επίμεμπτα ή άμεμπτα- –όποια- δεν περνάνε από το έλεγχο του όποιου ενδιαφερομένου. Βγαίνουν ατόφια, είτε τους αρέσουν είτε όχι! Δεν τους ρωτάμε …ούτε κι επιτρέπουμε να μας ρωτήσουν.. για να τα μορφοποιήσουμε κατά τα γούστα τους!!

Χαίρε!!!

Η PRESS-BANKΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ… 

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ 
ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!
ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ PRESS-BANK…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 23 ΙΟΥΛΊΟΥ 2010

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ...

ΤΟ ΑΙΜΑ(..ναι..ναι ακριβώς) ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ!!! 
(Πρωταφανής εκταχηλισμός δικηγόρου) Απίστευτο αλλά αληθινο!!Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια)! ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ 

Η παρέα Ανδρεουλάκου-Ξύδη (ο Ξύδης με το μπλε και ο Ανδρεουλάκος εκ δεξιών χασκογελών … στην καφετέρια του Εφετείου αναμένοντες την απόφαση που τους ήρθε κεραμίδα! 


ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΔΩΣΕ ΡΕΣΤΑ ΕΥΘΙΚΡΙΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΜΑΚΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ

Προβλέπαμε πως θα λειτουργούσαν αδέσμευτα.. λεύτερα…ΟΙ ΕΦΕΤΕΣ. Και ειλικρινά δεν ήταν δύσκολο να ακουμπήσουν ψυχρά την αλήθεια. Την ακούμπησαν ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. Ολοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να στοχαστούν… Και φυσικά εξαιρούμε από τον στοχασμό τους διώκτες του Τύπου… (ΞΥΔΗ-ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ κ.λ.π.- 
ΟΙ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ-ΞΥΔΗΣ αμφότεροι δεξιοκέφαλοι... τι  συμπτωση κι αυτή! 

Εδώ ο πολιτικάντης, φασισταράς Ανδρεουλάκος , ως άλλος βρυκόλακας… θα απολάμβανε δικαιοσύνη μόνον με το αίμα του κατηγορόυμενου δημοσιογράφου. Μπρός ΡΕ αληταρά …δολοφόνησέ τον … Ποιόν το Μάκη; ΄Ενα πανθομολογούμενο διαμάντι; Ανθρώπινου σκαριού και δημοσιογραφικού! Τον στόχευσες…ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ… ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ! Σε στοχοποιούμε όμως κι εμείς αυτή τη στιγμή. Ο φασισμός σου δεν θα περάσει… Θα δώσουμε στον γιό ΣΟΥ που κουβάλησες σήμερα στο δικαστήριο, -ΣΕ τίποτε δεν φταίει φυσικά, -αλλά θα του δώσουμε να καταλάβει τι σαλάτα πατέρα είχε!..ΚΑΙ ΤΙ ΘΛΙΒΕΡΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΔΙΈΓΡΑΨΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΕΚΤΩΝ ,πότε παίζοντας τον άκραίο, πότε τον καραγκιόζη… πότε φτήνοντας –ο ΑΛΗΤΑΡΑΣ- αυτούς που του έφτιαξαν το δημόσιο αστράκι… 


ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ… Μαζί με αυτά τα υποκείμενα… Κι εμείς τέτοια μπουμπούκια που τσαλαβουτάνε στο δημόσιο βίο… ως ναυαρχίδες… ξεκούπαστες… θα τους έχουμε στο στόχαστρό μας. ΑΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ. Γιατί; Μα προσβάλλουν το ανθρώπινο είδος. Είναι οι ίδιοι αυτοί οι τυχοδιώκτες που με τα καμώματά τους έχουν φέρει αυτήν τη πατρίδα στην καταστροφή…

ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΙΚΗ! 
Η δίκη ήταν δύσκολη και κρίσιμη. Άκριτα , ΠΡΩΤΌΔΙΚΑ φόρτωσαν στον δημοσιογράφο με 8 μήνες φυλάκιση. Η πρώτη αυτή καταδίκη είχε γίνει σημαία πανηγυρισμών από τον ναυαρχίδα δήμαρχο στου Παπάγου. Κυκλοφόρησε φυλλάδιο με δαπάνες του Δήμου, στηλιτεύοντας τον εκδότη του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, με ένα στόχο να εμφανίσει αυτόν και την ιστορική εφημερίδα του ως αναξιόπιστους… Πού πας ρε τενεκέ ξεγάνωτε … Η εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ υπάρχει πριν ανακαλύψεις εσύ πως υπάρχεις… Και υπάρχει ακριβώς λόγω της αξιοπιστίας που εκπέμπει επί σαράντα χρόνια περίπου.

Ο Ανδρεουλάκος σήμερα στην αγόρευσή του, είχε κυριολεκτικά λυσσάξει … Έφθασε να διεκδικεί δικαιοσύνη και με αίμα!Είχε παλαβώσει…Αν και πάντα η είκόνα του, η δημόσια ήταν παλαβή!

Η υπόθεση ήταν απλουστάτη, πεντακάθαρη, την ανέλυσε εμπεριστατωμένα επί 20 λεπτά στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας. Από πουθενά δεν προέκυπτε ότι η λέξη “ναυαρχίδα” που απέδιδε σε ένα εγκαταλειμένο σκαφίδιο,ο συντάκτης ,αφορούσε την τιμή και την υπόληψη του δημάρχου…΄Οδήμαρχος όμως ήθελε την καταδική του συγκεκριμένου δημοσιογράφου… ΄Ηθελε σώνει και καλά να θεωρηθεί ως ναυαρχίδας ο ίδιος… πάθος του!!!!Ε, αφού τόσο το ήθελε… εμείς από δω και πέρα θα τον αποκαλούμε ..ναυαρχίδα ΞΥΔΗ, δήμαρχε Παπάγου!


ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ- ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΦΑΚΑ! 
Ο ΞΥΔΗΣ , μια φούσκα του κερατά ήταν πάντα- Φαιδρός κι αμαθής ,καταγόμενος εκ Φανταρίας, επιμένει πως είναι “ναυαρχίδας” Ε, γιατί εμείς να μην τον πούμε …ναυαρχίδη! … στο “Α” θα σκαλώσουμε…; Λαμπροί οι Εφέτες δεν έπεσαν στην κοτσανολογία α) του φαφλατά πολιτικάντη Ανδρεουλάκου και β) του ναυρχίδη… και ξυνού ή Ξύδη!

Δόξα τω παναγάθω Θεώ… Ρε θα μας δώσει κενένας τα ονόματα αυτών των Εφετών;…Αμαν πια!Αυτοί είναι γενναίοι! Βασικά ωραίοι!


_______________________________________________________________________

Κι ό,τι νέο μας έρχεται ...θα σας ενημερώνουμε... Και ετοιμάζουμε σημαντικά κεφάλαια τις βιομηχανικές διώξεις των ανθρώπων της ενημέρωσης!

ΚΑΘΕΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ press-bank
....Και για να μην παραφιλολογούμε, επειδή κάποιοι-δικαίως- ενοχλούνται από τους άκομψους χαρακτηρισμούς που αποδίδουμε στους διώκτες του Τύπου, ρωτάμε:
-- ΄Οταν ό άλλος μέσα στο αρωστημένο μυαλό του ζητάει να σου πιεί το αίμα , να σε διώκει από δικαστήριο σε δικαστήριο, κ.λ.π. το αλήτης είναι το ελάχιστον που μπορεί να επιστρατεύσεις!
 Δεν μπορείς ατυχώς σε τέτοια δίποδα να ακολουθείς σαβουάρ βίβρ με το γάντι... Πρέπει να μιλάς τη γλώσσα που έμαθε από τους ευσεβείς και ντάλα θρησκευάμενους  γονείς του...Αλλά τι φταίνε αυτοί αν τους βγήκε γομάρι και ξύλο απελέκητο ο κανακάρης τους.. Ε, κάπου φταίνε βέβαια...  αλλά ας τα αφήσουμε αυτά γι άλλο-επίσης σοβαρό καταδιωκτικό   του Τύπου  κεφάλαιο!
Κι ακόμη να γίνει άπαξ δια παντός κατανοητό, ότι οι σχέσεις του ΜΑΚΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ με την ιστοσελίδα αυτή, είναι ίδιες με εκείνες των συνεργατών μας που δημοσιοποιούν άρθρα ή ρεπορταζ, και φυσικά δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς... κι ούτε με τα δικά μας κείμενα.-σχόλια κ.λ.π. Τα δικά τους απλά, ως γνωστόν τα υπογράφουν οι ίδιοι!

ΙΔΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ (μας)… ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ…ΕΩΣ ΣΤΙΓΜΗΣ… ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!Συμπληρώστε τη λίστα με τους δικούς σας διώκτες… Είναι αληταριό, τυχοδιώκτες κι άρπαγες-διαχειριστές του δημόσιου χρήματος .. Μη σκιάζεστε! Τσακίστε τους… Ξεφτιλίστε τους.. Γιατί είναι ξεφτίλες από φάρα, από κούνια! … και μικρονταήδες… πλην τσιρλιάρηδες από φύση! Στοχοποιούν τον δημοσιογράφο για να μη βγάλει τα άπλυτα τους στη φόρα… Είναι εκδικητικοί, είναι απαίδευτοι, είναι τρομοκράτες του Τύπου…ΕΙΝΑΙ βαθέως φασιστόμουτρα! Στείλτε μας κι εσείς στο πιάτο, τους διώκτες σας… Πρέπει να μπούν στο ΠΑΝΘΕΟΝ των σταυρωτών του Τύπου, της ελευθερολαλιάς!
΄Οπως θά έχετε δει εμείς δεν διστάζουμε να αποκαλούμε ΣΚΥΛΑ τη Δραγώνα. Θα μπορούσε δικαίως να μας μηνύσει, αλλά φρονίμως ποιούσα, σιγεί…
Εμείς έχουμε μόνον ένα επιχείρημα για το χαρακτηρισμό ΣΚΥΛΑ που της αποδίδουμε, εν γνώσει της υβριστικής βαρύτητάς του. Δεν χτυπάνε μια κυρία παρά μόνον με λουλούδια.. Ναι, αλλά η κ. Δραγώνα υπερέβη τα εσκαμμένα… και σκυλέυει σταθερά και προγραμματισμένα κατά της ιστορίας μας… Εμείς θα καθόμαστε και θα απολαμβάνουμε τις ασκήμιες της σε βάρος της ιστορίας και των παραδόσεων αυτού του λαού;… Ιδού.. αν έχει κότσια ας μας διώξει…
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕIΤΕ ΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΞΤΕ ΣΤΟ> 
http://www.press-bank.gr/ (στις σημερινές ειδήσεις)ΞΥΔΗΣ, δήμαρχος Παπάγου-Στρατιωτικός.. (Αυτός παρεξηγήθηκε για την τιμή… μιας βάρκας που ο δημοσιογράφος τη βάφτισε …ναυαρχίδα) 


ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ δήμαρχος Θεστιέων Δικηγόρος... (Αυτός αυθαίρετα κόβει το σπίτι μιας γρηούλας …για να περάσει από κεί δρόμο… Και επειδή ο δημοσιογράφος το επεσήμανε ,του στέλνει ο πανάθλιος και μια αγωγή )
 


ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ τ.Βουλευτής-Δικηγόρος... (κωλοσφουγκάριος και ραμολί ).. Αναδειχθείς εκ της αφόρητης ανυπαρξίας του από τον Τύπο… επιδίδεται κι αυτός στο άθλημα της δίωξης του. Τελευταία του αγωγή ήταν κατά της εφημερίδας ΘΕΜΑ και ζητάει με αγωγή οι δικαστές να κοστολογήσουν την τιμή του.. Τέτοια σούργελα είναι οι διώκτες του Τύπου!ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΑΙΔΕΣ!μωροφιλόδοξοι έχουν αναγάγει τις διώξεις του Τύπου σε φάμπρικα... οι τυχοδιώκτες!
ΡΕ Η ΜΟΥΡΓΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ॥ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΡΕ ΟΙ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ… –Κοθόνια του κερατά είναι ΟΛΟΙ τους--- Ούτε καν την ελληνική μπορεί να αρθρώσουν… αλλά έχουν –περιέργως- τιμή κι αξιόπρέπεια… που θέλουν τα υποκείμενα αυτά να αναστηλώσουν…αναπαλαιώσουν… επιζητώντας τη δικαστική τιμωρία μας… Ελληνικέ λαέ πάρτο χαμπάρι… ΄Εχεις να κάνεις με σκουπίδια… Χώνεψέ το! 

ΜΟΛΙΣ πριν απο λίγο δεχτήκαμε τηλεφώνημα από τη Αστυνομία, που μας είπε πως ο αληταράς δήμαρχος Παπάγου ΞΥΔΗΣ ,!! τελικά και δόξα τω παναγάθω θεώ υπέβαλε μήνυση πλεόν και κατά της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΥΠΟΥ...Τώρα με αυτόν τον χαλβά συνοικιακό φανταρίσκο... θα αρχίσουμε τα αρκουδιάρικά μας! Περιμένετε! Οι μπάσταρδοι διώκτες του Τύπου... ΔΕΝ ΙΑΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΗΣΥΧΑ!ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΧΡΌΝΙΑ: ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ!...Και συμπτωματικά εδώ ΟΛΟΙ ΝΤΑΛΑ ΔΕΞΙΟΙ... Αλλά εχουμε πεί και κάτι άλλο εμείς: Πίσω από κάθε έγκλημα, υπάρχει κι ένας δικηγόρος...

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου θα βγει η απόφαση! Η καμπάνα χτυπάει και για σας! Η δίκη γίνεται στο Α!Τριμελές Εφετείον στο κτίρο επί της Αλεξάνδρας-παλαιές φυλακές Αβέρωφ-δίπλα στο ΙΚΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΥδήμαρχοςΧολαργού-Άρπα-κόλλα ( Αυτός είναι σκέτο θέατρο। Έχει μηνύσει όλες τις εφημερίδες του Χολαργού॥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου