ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ E-MAIL

ΝΑ ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ …ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ…ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΣΟΥΖΟΥΝ… ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕ!


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ E-MAIL


ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ….κι άλλων ευπέπτων…
 ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ

ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΑ:

ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ! ΑΠΟ ΤΟΥΣ 1000 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΟΝ 1-3 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ….ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ. ..Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΤΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ…ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ…

Από το 1968 η Εταιρία Δημοσιογραφικών Μελετών το φωνάζει: Διαλέγουμε τους σπουδαστές μας… Περνάμε από τεστ τους υποψηφίους. Αν δεν έχουν τα φόντα δεν τους δεχόμαστε… Τους προσγειώνουμε! Δεν θέλουμε “πεταμένα λεφτά” χωρίς αντίκρυσμα και πικραμένους με τα πτυχία τους κρεμασμένα στο ντουβάρι. 

Επι κεφαλής των σπουδών δημοσιογραφίας είναι ο κέρβερος και θρυλικός ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ένας από τους μεγαλύτερους ρεπόρτερ που γέννησε ποτέ ο τόπος αυτός.Αφού φαντασθείτε ακόμη και στον γιό του, Μάκη Βραχιολίδη γνωστό και πετυχημένο ήδη δημοσιογράφο και εκδότη άργησε να του δώσει το “δακτυλίδι”, το όβερ…, παρά το γεγονός ότι δούλευε δίπλα του, σπούδαζε κι ασκούνταν στη δημοσιογραφία από παιδί 12 ετών!

Έτσι απλά να το ξέρετε και να μην ονειροπολείτε άστοχα.Να μην έχετε αυταπάτες και φαντασιώσεις! Η δημοσιογραφία είναι δύσκολη ερωμένη. Μπορεί εσύ να της κάνεις γλυκά μάτια… Αλλά το θέμα είναι αν ΕΣΥ αρέσεις στη δημοσιογραφία.. Αλλιώτικα δεν σου κουνιέται!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Το εξώφυλλο των ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, απ΄όπου και το απόσπασμα που βλέπετε εδώ.
Eπειδή πολλοί μας ρωτάνε για τους όρους εγγραφής στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ σας δίνουμε τις αναγκαίες πληροφορίες. Συμπληρώστε αυτά που σας ζητούνται κι αμέσως μετά απολαύστε ένα κομβικό μάθημα-κλειδί στη δράση του δημοσιογράφου… Και μην ξεχνάτε ότι η δημοσιογραφία είναι επικοινωνία..Και εργαλείο στη δουλειά του δημοσιογράφου είναι σήμερα το τηλέφωνο.Πόσο καλά όμως ξέρει να το χρησιμοποιεί; Το μάθημα αποτελεί αποκλειστικότητα της Ε.Δ.Μ. και φυσικά δεν διδάσκεται πουθενά, σε κανένα Πανεπιστήμιο!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΚΑΙΑ!

Για να αρχίσετε τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ , ακλοθουθείστε τα πιο κάτω βήματα … Προηγουμένως όμως θα πρέπει να ταξιδέψετε προσεκτικά στις ιστοσελίδες www.pressliberty.wordpress.com ‘ηwww.pressbank.blogspot.com , όπου θα βρείτε-να ψάξετε, πληζ…– πλούσια κατατοπιστική πληροφόρηση, ώστε μόνοι σας να αντιληφθείτε ..αν κάνετε για τη δημοσιογραφία…

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Παρακαλώ, όπως με εγγράψετε στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Ονοματεπώνυμο:
Όνομα πατρός:
Έτος γεννήσεως: Διεύθυνση κατοικίας:.
.Πόλη. . .
Αριθμός Ταυτότητας:
Γραμματικές γνώσεις-σπουδές:.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
ΚΙΝΗΤΟ:.:……………….
e-mail:.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ………………………………………
Υπογραφή……………………………………………..
EΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ:
1)Γιατί θέλετε να γίνετε δημοσιογράφος;
2)Τι περισσότερο σας έλκει από τη δημοσιογραφία;
3)Έχετε δοκιμάσει άλλοτε να ασχοληθείτε με τον Τύπο;
4)Γράφετε και πώς ξέρετε ότι γράφετε καλά;
5)Σε ποιον ειδικά δημοσιογραφικό τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε;

TO KΟΣΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ:

Οι σπουδές είναι ταχύρυθμες και διαρκούν ένα έτος.Το κόστος τους ανέρχεται σε 500 ευρώ, καταβαλλόμενα σε 2 δόσεις ισόποσες ήτοι 250 ευρώ κατά την έναρξη των μαθημάτων κι η άλλη δόση μετά τη λήξη του πρώτου 6/μηνου.Τα ποσά κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ: Νο:271/748513-14
Ο σπουδαστής , από τη πρώτη μέρα ρίχνεται στο ρεπορτάζ της επικαιρότητας κι ανάλογα με τη δράση του αξιολογείται. Ανάλογα με τα αποτελέσματα που παράγει, γίνονται παρατηρήσεις και δίδονται συγκεκεριμένες οδηγίες….που είναι τα πιο ουσιαστικά καίρια μαθήματα.
Ο σπουδαστής οφείλει από την αρχή να μας δηλώσει πόσον ελέυθερον χρόνο διαθέτει ημερησίως ή εβδομαδιαίως για την ενασχόλησή του με τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ « Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» , ώστε αυτά να κινηθουν μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του .
Για τη διευκόλυνση των κινήσεων και επαφών του, εκδίδεται ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, όπότε απαιτείται η αποστολή φωτογραφίας του (κεφάλι) με e-mail. Στη διεύθυνση:pressbank10@gmail.com, ή pressliberty@gmail.com
Ταυτόχρονα με την έναρξη των μαθημάτων ο σπουδαστής οφείλει να μας αποστείλει μια σειρά προτάσεών του για θέματα που νομίζει ότι μπορεί να χειριστεί δημοσιογραφικά .. κι απαραιτήτως ενα -δύο δείγματα γραφής του –κείμενα- πάνω σε παλαιότερες εργασίες του, ή και τωρινές.
Με όλα αυτά τα προκαταρτικά η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ που έχει την ευθύνη των ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ θα oδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα για το περαιτέρω χειρισμό του σπουδαστή. Τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ δεν είναι κονσέρβα.,αλλά διαμορφώνονται ανάλογα με την προσωπικότητα και τις τάσεις του σπουδαστή. Δηλαδή ,αν σπουδαστής έχει τάση προς το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ ή το πολιτικό, δίνουμε έμφαση σ΄αυτά κι όχι π.χ. στο αθλητικό… που είναι ξένο προς τα ενδιαφέροντά του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα διδαχθεί και τα άλλα είδη της δημοσιογραφίας. Με άλλα λόγια με το πρώτο μάθημα τον βάζουμε στο κλίμα της εξειδίκευσης, που είναι άλλωστε και το χαρακτηριστικό της σημερινής εποχής. Κι ασφαλώς καινοτομούμε διθνώς., όπως μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί…
Φιλικά και καλό κουράγιο…
ΤΟΛΗΣ ΣΠΑΡΤΑΣ
Διευθυντής σπουδών
_______________________________
Στον ιστότοπο αυτό, έως στιγμής παρουσιάζουμε σκόρπια μερικά από τα scoop του θυελώδους ρεπόρτερ ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ… Αλλά έχει κι άλλη πλευρά ο “αστροναύτης αυτός” του Τύπου. Λατρεύοντας με πάθος τη δημοσιογραφία και βλέποντας γύρω του οι συνάδελφοί του να έχουν μεσάνυχτα από πολλά, δημιούργησε την πρώτη σχολή Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ, στα 1968. Κάτι εντελώς φανταστικό για την εποχή εκείνη, μια και οι δημοσιογραφικές σχολές στα Πανεπιστήμια, ιδρύθηκαν κατά πολύ αργότερα.

Σχεδον ταυτόχρονα με τον Απ.Βραχ. βγήκε και ο Χρήστος Πασαλάρης με δική του αντίστοιχη σχολή ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ, η οποία όμως δεν φτούρησε… δεν προχώρησε.
Θα σας δώσουμε πιο κάτω ένα κεφάλαιο από τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ , που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, σχεδόν καταλυτικό και χρήσιμο όχι μόνο στους δημοσιογράφους αλλά και σε κάθε άνθρωπο. Αφορά την επικοινωνία μας με το τηλέφωνο ..
Απ΄ό,τι ξέρουμε αντίστοιχο κείμενο δεν υπάρχει πουθενά. Είναι πρωτότυπο, μοναδικό κι αποκαλυπτικό και προ παντός διδακτικό.
Δείτε το ολόκληρο το καταλυτικό ΜΑΘΗΜΑ :  ( θα το βρείτε στο τέλος της σελίδα που σας συνδέουμε: ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ http://pressliberty.wordpress.com/%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B1%CF%83/


ΠΡΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΕΣ BLOGGERS!

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΤΕΡΑΝΟ "ΔΑΣΚΑΛΟ" ΜΑΣ ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!

Συχνά οι δημοσιογράφοι, οι ενημερωτες bloggers, γενικά άνθρωποι των MEDIA ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΟΥΝ ΑΡΝΉΣΕΙΣ σε λήψη συνεντεύξεων. Δεν είναι δραματικό. Στον δημοσιογράφο εναπόκειται πως θα διαχειριστεί το στόρυ. Αυτή τη στιγμή τρέχει στην ιστοσελίδα www.press-vision.blogspot.gr    μια ιστορία για μια συνέντευξη που ποτέ δεν δόθηκε.Στην αρχή βέβαια συμφώνησαν αλλά τελικά ζήτησαν να δώσουν συνέντευξη, ΟΛΟΙ οι μετέχοντες στο Δ.Σ. του συλλόγου!Κι εδώ βρίσκεται η ιδιαιτερότητα και το πρωτοφανές. Ζητάς συνέντευξη από έναν και ξάφνου σου ξεφυτρώνει ένα τσούρμο άλλοι! Δεν έχει σημασία το αντικείμενο (εδώ αφορά τα οπτικά)αλλά ο τρόπος διαχείρισης του θέματος από τον δημοσιογράφο. Θα δείτε ότι είναι ένα σπουδαίο μάθημα. Οι φιλομαθείς εκτός των άλλων να προσέξουν ιδιαίτερα το ερωτηματολόγιο. Θα βγάλετε και ειδήσεις ξεχωριστές, αποκλειστικές και δυνατές ,ΤΩΡΑ-αρκει λιγάκι να ψάξετε- όπου κι όποιο κι αν είναι το ειδησεογραφικό μετερίζι σας.
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ αυτό διδάσκεται ασφαλώς ,στα σεμινάρια της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ της Ε.Δ.Μ, αλλά εδώ σήμερα μας προκύπτει μια ζωντανή ιδιαιτερότητα που κρίναμε να τη μεταδώσουμε ευρύτερα, ώστε οι ασκούμενοι επαγγελματικά ή σπουδαστικά να ωφεληθούν. 
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

ΕΝΑ ΘΕΜΑ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΑ ΓΡΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΟΟ!
Ο μπάρμπα- Θωμάς  εκτός πλέον
της Καλύβας της ΠΕΟΟ! Ευτυχώς
Αλλά συνεχίζει να ...ξύνεται
με τηλεφωνήματα.. Κυρίως έχει
μένος κατά της κ. Παξιμάδη.
Κι αυτή νέα, όπως η κ.
Γιαννάκη!
Φάτε τα νειάτα φωνάζει η
ψυχοραγούσα Γερουσία!

Απίστευτα και εξοντωτικά της κοινής νοημοσύνης τα όσα θα διαβάσετε. Εμείς έχουμε κλατάρει από τη συλλογιστική της Τρόϊκας, που ασέβησε χυδαιότατα κατά της κ. Γιαννάκη... "Ναι να δώσουμε συνέντευξη αλλά όλοι εμείς του Δ.Σ. ..Εσύ κάτσε στη μπάντα... είσαι νέα ακόμη!
Τόπο στα νειάτα δεν λέγανε οι Τροϊκανοί;Ιδού η απόδειξη... Η Γερουσία συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι και να θάβει τα νειάτα.. και το μέλλον της οπτικής που θα προκύψει μόνον από νέους ανθρώπους κι όχι με τύπους σαν εκείνον τον αλήστου μνήμης Φυστικλή, που καυχήθηκε ότι επί 35 χρόνια ήταν μέλος του Δ.Σ.της ΠΕΟΟ! Ούτε ο Φράγκο της Ισπανίας να ήτανε!
Τι έκανες τόσα χρόνια Μπαρμπα-Θωμά στην Καλύβα της ΠΕΟΟ;
΄Οχι πως δεν πάσχιζες τίμια. Κυνηγούσες ανεμόμυλους με το ίδιο νιονιό της Τρόϊκας! Τελικά τα θαλασσώσατε! Τα  χάλια της  ελληνικής οπτικής τα τρώμε στη μάπα ΟΛΟΙ μας!... Περιμένετε ...εντός της ημέρας θα αναρτήσουμε τη συνέχεια αυτής της ευτράπελης ιστορίας ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ που μηδέποτε εδόθη !Θα ξεκαρδιστείτε!Δεν είναι δραματικόν το γεγονός, αλλά αποκαλυπτικόν μιας νοοτροπίας που ανήκει σε άλλες εποχές! Κρίμα

 NA KAΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ!


Η διεύθυνση σύνταξης της press-vision, πριν από δύο εβδομάδες είχε την ιδέα να επικοινωνήσει με τη Σύμβουλο Δημοσίων και Διεθνών  Σχέσεων της ΠΕΟΟ κ. Ελένη Γιαννάκη και να της ζητήσει συνέντευξη.. Η πρόταση ακούστηκε ευχάριστα από την ευγενή Κυρία και υποσχέθηκε να δώσει τη συνέντευξη.
Γνωρίζοντας εμείς ότι είναι νέα στο πόστο και μη θέλοντας να της δημιουργήσουμε προβλήματα  της προτείναμε να της στείλουμε ένα ερωτηματολόγιο κι επ΄αυτού με πλήρη άνεση να απαντήσει. Το είδος αυτό ΤΩΝ  συνεντεύξεων εφαρμόζεται κυρίως σε υψηλά δημόσια πρόσωπα, προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των απόψεων τους. Η δια ζώσης συνετεύξεις, είναι μεν πιο ειλικρινείς, αλλά ενέχουν πολλές παγίδες κυρίως για τον συνεντευξιαζόμενο, διότι πάνω στην ρύμη του λόγου μπορεί να πει και καμιά κοτσάνα με αποτέλεσμα να εκτεθεί. ΄Αλλωστε τα ζείτε καθημερινά αυτά. Δεν θέλαμε να εμπλακούμε κι εμείς με διαψεύσεις κ.λ.π. σε περίπτωση που ...παραποιούσαμε αθέλητα τον λόγον της κ. Γιαννάκη. Οπότε με την υποβολή του γραπτού ΕΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ, τα πράγματα απλοποιούνταν . κυρίως δε θα παρέχονταν ο ανάλογος χρόνος επεξεργασίας των απαντήσεων.. 

Επελέξαμε την κ. Γιαννάκη για δύο λόγους: Είναι νέος, καλλιεργημένος άνθρωπος και κατά τεκμήριον με νέες ιδέες για τον κλάδο. και β) Είναι ωραία γυναίκα με φωτεινό πρόσωπο που εκπέμπει θετική ενέργεια. Τι το ιδανικότερο;  


Και βεβαίως θα μπορούσαμε να ζητήσουμε συνέντευξη από τους κ.κ. Κουμπενά ή Κόκκορη,, αλλά είπαμε ας αφήσουμε τις παλαιές "καραβάνες", για το μέλλον......΄Ετσι κι άλλιως είναι αυτονοήτως προγραμματισμένοι για την PRESS-VISION.Ας αφήσουμε πρώτα να ανοίξει το δρόμο η "ανόθευτη" και διαυγής κ. Γιαννάκη και μετά ..αναλαμβάνουμε τους άλλους...΄Ετσι:
Εστάλησαν τα ερωτήματα. Μετά από λίγες μέρες η κ. Γιαννάκη μας ενημέρωσε πως η συνέντευξη θα ήταν στα χέρια μας στο τέλος της Εβδομάδας. ΄Εχοντας αυτή τη διαβεβαίωση προχωρήσαμε στην κατασκευή της προαναγγελτικής μακέτας για το επικείμενο γεγονός.
Εν αναμονή της παραλαβής της συνέντευξης ξάφνου δεχθήκαμε ένα άλλο μήνυμα από την κ. Γιαννάκη όπου κοντολογής μας ειδοποιούσε πως με απόφαση του Δ.Σ. δεν θα έδιδε η ιδία συνέντευξη αλλά όλο το Δ.Σ.!!
Ξαφνιαστήκαμε. Ανέκδοτον. Πάντως πρωτοφανές στα δημοσιογραφικά ήθη. Στοχεύεις τον "χ" και σου λένε ξάφνου πως πως με απόφαση της κυβέρνησης .. θα σου δώσουν συνέντευξη όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου! 
Δείτε πιο κάτω όλα τα σπαρταριστά  και τα συμπεράσματα δικά σας!                                               

PRESS-VISION 
H ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΗΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ & ΤΑ ΜΑΤΙΑ 
 


1-ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΟΟ! 

1) Συσσωρευμένα είναι αυτή στιγμή τα προβλήματα του κλάδου των οπτικών.. Ποιά είναι αυτά και οι ιεραρχικές προτεραιότητες σας προς αντιμετώπισή τους; 

2)Θα παρακαλούσα να δώσουμε έμφαση στη συζήτησή μας σε δύο χρόνια προβλήματα- γάγραινα: α) Η κατεύθυνση της συνταγής, δηλαδή η στενή συναλλακτική συνεργασία οπτικών & οφθαλμιάτρων. Δύσπεπτον το κεφάλαιο, που πρώτοι ιστορικά εμείς έχουμε θίξει και με πολλούς αγώνες. Νομίζετε και πως μπορεί να επιλυθεί το χλωμό απόστημα αυτό; 

β) Το φαινόμενο της απίστευτα εκπληκτικής διασποράς του οπτικού προϊόντος σε χώρους εκτός οπτικών, έχει λάβει πλέον δραματικές διαστάσεις και ιδιαίτερα τώρα με το ΙΝΤΕΡΝΕΤ.Οι οπτικοί πλήττονται οικονομικά , μαζικά και συστηματικά. Δεν θα σταθώ στα αίτια του χαώδους αυτού φαινομένου, που τα γνωρίζουμε άλλωστε…Μ΄ενδιαφέρει να μου πείτε αν η νέα διοίκηση της ΠΕΟΟ, φιλοδοξεί να κάνει 2-3 τομές-κινήσεις, αν μη τι άλλο προς μείωση της έκτασης του φαινομένου. Τι ακριβώς έχετε στα πλάνα σας; Και νομίζω ότι έχετε. 

3) Στην εξάπλωση της αφαίμαξης του οπτικού προϊόντος από τον κύριο διαχειριστή του, τον οπτικό, καίριο ρόλο διαδραματίζουν οι εισαγωγείς-αντιπρόσωποι-χονδρέμποροι, που ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους στηριζόμενοι αποκλειστικά στον έλληνα οπτικό, επί του οποίου και βασίζουν την επαγγελματική τους ύπαρξη… Πλην όμως δελεασμένοι από υψηλότερα κέρδη.. άρπαξαν το οπτικό προϊόν και το διαθέτουν καλού καιρού… και΄σε άλλες ξένες εξέδρες…Και μάλιστα υπό την ανεξήγητο ανοχή της ΠΕΟΟ.! Υποθέτω, ως νέα διοίκηση, θα έχετε φιλοδοξίες να σταματήσετε αυτή την κακόγουστη συνεργασία με εκείνους που χτυπούν πισώπλατα τον οπτικό και ο οποίος εν αγαθόητι συνεχίζει να συνεργάζεται με τους φονιάδες του! Μοναδικό! ..Πείτε μου αγαπητή μου ερίτιμος κυρία Ελένη Γιαννάκη , πως σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε τα εγκληματικώς αυτά παρδαλά, με ψυχρούς δράστες εισαγωγείς και χονδρεμπόρους; 

4) Υπάρχουν παράνομα οπτικά καταστήματα και σε τι αριθμό τα υπολογίζετε; Μάλιστα δε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΟΟ κ. Κοκκόρης, καταγγέλεται ότι διατηρεί παράνομο οπτικό κατάστημα! Δεν θέλησε να διαψεύσει την καταγγελία και τις φήμες που κυκλοφορούν στην πιάτσα! Μπορεί ένας παράνομος να μετέχει του Δ.Σ. της ΠΕΟΟ; 
Γνωρίζω άριστα τις ενδογενείς αδυναμίες της ΠΕΟΟ. Δεν έχει ούτε τις οικονομικές δυνατότητες αλλά ούτε και την σύγχρονη οργάνωση ή ελεγκτικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπίσει τέτοια παραβατικότητα .. Σίγουρα όμως έχετε φιλότιμες σκέψεις για κάποια δράση πάταξης του μοναδικού παγκοσμίως αυτού φαινομένου…Αυτές τις σκέψεις επιθυμώ να μου πείτε..αν θέλετε! 

5)Δύο τουλάχιστον εκ των μελών του Δ.Σ. οι κ.κ. Κοκκόρης –Κατσαβός,(συμπαθέστατοι εις εμάς), συνάμα έχουν και την ιδιότητα του εισαγωγέα-χονδρέμπορα.Δεν είναι κακόν ασφαλώς τούτο. Υπάρχει όμως θέμα ηθικής τάξης, δεδομένου ότι η ιδιότης του οπτικού με την αντίστοιχη του εισαγωγέα απέχουν παρασάγγας , αλληλοσυγκρούονται! Το βλέπετε! Μάλιστα δε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΟΟ κ. Κοκκόρης είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του σωματείου Εισαγωγέων! Ποιανού τα συμφέροντα θα υποστηρίξει τελικά; ΤΙ ΣΚΈΨΕΙΣ κάνετε επ΄αυτού; 
Πιθανόν καταστατικά, να του επιτρέπεται να υπάρχει στο Δ.Σ. με διπλή ιδιότητα… αλλά δεν νομίζετε ότι ο καταστατικός χάρτης σας πρέπει να αλλάξει…; 

6) ΄Ενα τελευταίο ερώτημα –προς το παρόν-αγαπητή μου φίλη: Υπάρχουν στην οπτική μας πραγματικότητα 2 ταχυτήτων …οπτικοί; Μπορεί να είναι ισότιμος οπτικός αυτός που σπουδάζει 2 χρόνια σε- θολή- σχολή οπτικής στο εξωτερικό… με εκείνον που σπουδάζει 4- και παράπανω χρόνια στο εξωτερικό ή στα ΤΕΙ; Εσείς πως βλέπετε αυτήν την ανορθογραφία; Η ΠΕΟΟ προφανώς θα έχει επισημάνει το ανέκδοτον αυτό! 
Σας ευχαριστώ πολύ και διότι έχουμε να διανύσουμε μακρύν δρομον αμφότεροι και ελπίζω από κοινού, επ ωφελεία της οπτικής.. 

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ. Τίθενται εγγράφως τα ερωτήματα –και προσδοκόνται έγγραφες απαντήσεις- για ένα και μόνον λόγον: Προς προστασίαν κυρίως υμών και του έγκριτου λόγου σας.. 
Ως γνωρίζετε άριστα οι δια ζώσης συνεντεύξεις εμπεριέχουν πολλούς κινδύνους… παρανόησης, διάψευσης, και μη ορθής… απόδοσης των νοημάτων της συνεντευξιαζομένης προσωπικότητας. 
Και επειδή αμφότεροι δεν αισθανόμαστε εχθρικοί μεταξύ μας –ίσα-ίσα το αντίθετον, επέλεξα αυτό στύλ και επειδή είσαι και “πρωτάρα”.. Το ζωντανό στυλ, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό για τον δημοσιογράφο.. Είναι ένα παιχνίδι γάτας και ποιντικιού. Δεν το ηθέλησα διότι η γλυκεία φατσούλα σας μου το εμποδίζει.. Δι ό και το ερωτηματολόγιο που σας υποβάλλω κάθε άλλο παρά σκληρόν είναι.. Και επί τέλους μόνον με άνθη θα σας χτυπούσα.. 
Το θέμα δεν είναι διαγκωνιστικό. Διαφωτιστικό είναι προς οπτικούς, που επί έτη τελούν σε σκοτάδι. Και επειδή γνωρίζω πως είστε και ευγενής και αγαθών προθέσεων, θα ήθελα προς υποβοήθηση των σημαντικών-κομβικών- καθηκόντων σας ως Δ.Σ. να σας παραχωρήσω ξεχωριστό βήμα στην PRESS-VISION, όπου θα μπορούσατε να καταχωρείτε ελεύθερα ό,τι και όπως θέλετε. 
ΕΠΩΝΥΜΑ Ή ΚΑΙ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ! Εφ΄όσον βέβαια φλέγεστε για την ενημέρωση των οπτικών… 

Και μην μου πείτε ότι έχετε ιστοσελίδα, περιοδικό κ.λ.π. γιατί θυμώνω. Σας θυμίζω ότι παγκοσμίως τα κλαδικά έντυπα κ.λ.π. ΜΜΕ είναι καταγέλαστα κι αποτυχημένα, για χιλιάδες ενδογενείς λόγους… Δεν χρειάζεται να σας τους αναφέρω ..Θυμηθείτε απλά την πείρα σας επ΄αυτού στην ΠΕΟΟ… πόσοι από τους οπτικούς υπολήπτονται της ΠΕΟΟ, γιατί την κακολογούν τόσον μαζικά; Να άλλο ένα ερώτημα που δεν σας το έθεσα, αλλά που μπορεί στο μέλλον να το συνεξετάσουμε…) 
Εκείνο δε που από καρδίας θα ήθελα να σας πω είναι ο ρόλος σας ως υπευθύνου Δ.Σ. Είναι μεγαλύτερος, ουσιαστικότερος εκείνου του προέδρου. Διότι εσείς είστε η φωνή της Κυβέρνησης, εσείς και μόνο διαμορφώνετε καταστάσεις. Οι εκπρόσωποι Τύπου και Δ.Σ διεθνώς είναι οι πρώτοι μετά τον αρχηγό. Νο 2! Κι ένας καλός Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων ουσιαστικά πλάθει τον αρχηγό του, κατά πως δοκεί και βούλεται. 

**Α, και να μην ξεχνάτε, πως οι δημοσιογράφοι είναι από φύση τους πειραχτήρια.. και να μην παραξενεύεστε, όταν σας πειράζω, εκτός κι αν τα πειράγματα μου είναι κακότροπα κι ανευλαβή! Πράγμα αδιανόητο για τη φύση μου.
Στη διάθεσή σας, κ. Ελένη Γιαννάκη για όποιο θέμα δημοσίων Σχέσεων αντιμετωπίζετε.Δεν ξέρω αν το είπα: Διετέλεσα και Γεν. Διευθυντής της πολυάνθρωπης Υπηρεσίας Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου του ΟΤΕ! 
Αυτά φίλη μου. Θα τα ξαναπούμε, και σας ευχαριστώ 

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ 
 

2-Η κ. Ελένη Γιαννάκη απαντά: 

14 Ιουλ (Πριν από 5 ημέρες) 
Καλημέρα κε Βραχιολίδη, 

Έλαβα το ερωτηματολόγιο, κ εντός της εβδομάδας θα σας απαντήσω, 
Ευχαριστώ πολύ, 
Με εκτίμηση 3- Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ... "Δεν θα σας δώσω εγώ συν΄ντευξη, αλλά όλο το Δ.Σ. της ΠΕΟΟ"

 
Κε Βραχιολίδη, 
Κατόπιν συζήτησης με το Διοικητικό Συμβούλιο, καταλήξαμε στο ότι δεν είναι σωστό να απαντηθούν από ένα άτομο κ τόσο νωρίς στη θητεία του τα ερωτήματά σας, που άλλωστε αφορούν κ παλαιότερες διοικήσεις, κ πολλά διαφορετικά μέλη. 
Για να σας αποζημιώσω ωστόσο, επαναλαμβάνω την πρότασή μας για συνάντησή σας με όλο το Συμβούλιο, σε χρόνο που θα είναι βολικός κ για τις δύο πλευρές. 
Όλα τα μέλη επιθυμούν να σας καλωςορίσουν στα ανακαινισμένα γραφεία του Συλλόγου μας, ώστε να γνωριστούμε καλύτερα κ να ανταλλάξουμε απόψεις. Θα απαντηθούν έτσι κ όλα σας τα ερωτήματα, όσο πιο ολοκληρωμένα γίνεται. 
Ευχαριστώ για την πρότασή σας, 
Με εκτίμηση, 
Ελένη Γιαννάκη 

4- ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ:

Αγαπητή μου ευγενής κ. Ελένη Γιαννάκη, 
Με κάνετε και χαμογελώ με την ανατροπή που κάνετε.. την ώρα που ήδη εγώ στη σημερινή έκδοση.. προαναγγέλλω την συνέντευξή σας! 
Επέλεξα η συνέντευξη να είναι μαζί σας για ποικίλους λόγους...Δεν επέλεξα κανένα από τα άτομα που αναφέρετε.. Δεν υπέβαλα κανένα αίτημα προς άλλους, αλλά προς την εκπρόσωπο Τύπου και μόνον, διότι αυτή τη στιγμή θεώρησα ότι εσείς θα μπορούσατε άνετα να καλύψετε το τυπικό κι απαλό ερωτηματολόγιο μου. Δεν σας εζήτησα δια ζώσης συνέντευξη, ακριβώς για να σας θωρακίσω και να σας δώσω την ευκαιρία επεξεργασίας των ερωτημάτων με όλο το επιτελείο του της ΠΕΟΟ.. 
Προέβλεψα την κίνηση αυτή,αλλά προσδοκούσα ότι οι υπόλοιποι του Δ.Σ. θα υπερφαλάγγιζαν τις χρόνιες αγκυλώσεις τους και θα έπρατταν το μόνον ΔΕΟΝ! Να "μαγειρέψετε" τις απαντήσεις που σας θέτω. . 
Θα παρακαλούσα να μου στείλετε τις απαντήσεις σας. Υπάρχει δυνατότητα και σχέδιο μετά από τη δική σας συνέντευξη να ακολουθήσουν και με άλλους συναδέλφους σας. 
Οφείλω δε να επισημάνω ότι η σημερινή ...ανατρεπτική επιστολή σας είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα, προφανώς από την ίδια τη συνέντευξη που σας εζήτησα.Υπάρχει ένα δόγμα στη δημοσιογραφία: Η αρνηση πληροφόρησης ενίοτε είναι πολύ πιο σημαντική είδηση, από την κατάφαση. 

Ιδού τα ατοπήματά σας: 
ΛΕΤΕ: ότι δεν είναι σωστό να απαντηθούν από ένα άτομο κ τόσο νωρίς στη θητεία του τα ερωτήματά σας.. 
Πρόκειται περί ανεκδότου. Ποιός κρίνει το σωστό; Και ποιός μπορεί να υποβαθμίζει έναν υπουργό γιατί δα είναι καινούργιος στο πόστο του; ..Πού σε ποιά πρακτική το είδατε γραμμένο... ότι τα ερωτήματα δημοσιογράφου , δεν μπορούν να απαντήθούν μόνον από ένα άτομο; 
Μάλιστα! Είναι τόσον δα δυσχερές οι άλλοι του Δ.Σ. να σας εξοπλίσουν με την ανάλογη υπεύθυνη πληροφόρηση, για να απαντήσετε εσείς πλέον; Γιατί λέτε... μπαίνουν στη μέση κάνοντας κακάσχημη φραγή προς εσάς προσβάλλοντας την προσωπικότητά σας; 

Δεν είναι αγαπητή μου φίλη έτσι. Είναι το καταλυτικό πνεύμα που σας διέπει- εξαιρώ εσάς- που μου θυμίζει καθεστώς Σοββιετίας! Τους Κατανοώ και σε ανθρώπινο λέβελ τους συμπαθώ. Αλλά στον δημόσιο στίβο τα πράγματα έχουν άλλες διαστάσεις καλώς ή κακώς... 


ΛΕΤΕ: Για να σας αποζημιώσω...Όλα τα μέλη επιθυμούν να σας καλωσορίσουν στα ανακαινισμένα γραφεία του Συλλόγου μας, ώστε να γνωριστούμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε απόψεις. 

Να γιατί αγαπητή μου φίλη με κάνετε και χαμογελώ..Να με αποζημιώσετε ...; Μα δεν έχω πάθει καμιά ζημιά.. Να γνωριστούμε καλύτερα; Μα σας γνωρίζω καλύτερα παντός άλλου... Και να ανταλλάξουμε απόψεις; Σε μια αιτηθείσα συνέντευξη η άποψη του δημοσιογράφου δεν μετράει, αλλά εκείνου που δίδει τη συνέντευξη...Τι απόψεις να καταθέσω εγώ σε τέτοια σύναξη; Θα μου πάρετε συνέντευξη, λέτε; Αμ κ. Γιαννάκη αυτά δεν γίνονται, ...κατά τη συλλογιστική του διοικητηρίου της ΠΕΟΟ. 

Εζήτησα μια συνέντευξη από σας... Μπορείτε άνετα να τη δώσετε ή να απορρίψετε το αίτημά μου. Ουδείς τρίτος μπορεί να υπεισέλθει στην μεταξύ μας σχέση και μάλιστα με τέτοιες πρωτοφανείς αντιλήψεις που επιστρατεύετε. Κατά τα λοιπά σας ευχαριστώ θερμά και ειδικά για την άρνησή σας! 
Η προαγγελία της συνεντεύξεως σας θα συνεχιστεί επί τριήμερον να προβάλλεται από την PRESS-VISION . ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΈΛΕΥΣΉ ΤΟΥ... Απλά χαίρετε και ευτυχείτε εν παντί! 
Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και θα ήταν χαρά μου να απαντηθώμεν ...στα ανακαινισθέντα γραφεία σας... αλλά κάλλιον θα ήταν αυτό να συμβεί σε ταβερνείον... ώστε μεταξύ τυρού και οίνου και χωρίς την δαμόκλειον σπάθη της συνέντευξης και εν φιλία να προκύψουν θετικότερα -όχι για μένα- αλλά για σας 

Φιλικά και πατριωτικά ... 
( Γιατί πατριωτικά;.. Είσαι από την Καβάλα κι εγώ από Αλεξανδρούπολη μεριά... .Κι εμείς από κει πάνω έχουμε μια άλλη στόφα ,μια άλλη ομορφάδα... ) 
Ασπαζόμενος τη δεξιά σου, διατελώ 
Με τιμή

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου