Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΕΤΣΙ ...ΕΦΥΓΕ Η ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ..


ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΦΥΓΕ Η 

ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ 

ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ 



Το κείμενο πιο κάτω μας το έστειλε η σελίδα....
Αλικη Βουγιουκλακη-Η νιοτη  που είναι πολύ φαν της σταρ που συνεχίζει να τη θυμούνται όλοι...
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν η Αλίκη φύγει από τη ζωή, ο Παπαμιχαήλ την επισκέφτηκε στο ιατρικό κέντρο. Εκείνη ήταν ήδη σε άσχημη κατάσταση και με δυσκολία μιλούσε. Εκείνος στάθηκε δίπλα της συγκινημένος. ''Σήκω ρε Πίπη να φύγουμε.Ο Δημήτρης είμαι.'' Η Αλίκη αναστέναξε, σαν να ανακουφίστηκε και η ίδια ακούγοντας τη φωνή του. Για μία ώρα έμειναν μόνοι τους στο δωμάτιο και κανείς δεν έμαθε ποτέ τι ειπώθηκε. Λίγες ώρες πριν πεθάνει και ενώ η Αλίκη ήταν σε κόμμα, ο Παπαμιχαήλ ήταν πάλι δίπλα της. ''Ο Δημήτρης σου είμαι. Μ'ακούς; Νεράιδα μου, μη με αφήσεις μόνο. Σ'εχω ανάγκη. Όλοι σ'έχουμε ανάγκη.'' Όμως λίγες ώρες αργότερα, η καρδιά της δεν άντεξε. Ήταν 23 Ιουλίου. 1996 ...Τρεις μόλις μέρες μετά τα γενέθλια της.

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΊΤΣΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΣΦΡΆΓΙΣΕ  ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 

To χρονικό της αρρώστιας και του θανάτου της
Τον Απρίλιο του 1996, την περίοδο που δίνονταν στη Θεσσαλονίκη οι παραστάσεις του τελευταίου θεατρικού της έργου "Η μελωδία της ευτυχίας", η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε έντονους πόνους στο στομάχι, τους οποίους πίστευε ότι προκαλούσαν τα πολλά αντιβιοτικά που πήρε εξαιτίας μιας βρογχίτιδας που την ταλαιπωρούσε εκείνο το διάστημα. Αφού έκανε εξετάσεις σε ένα ιατρικό διαγνωστικό κέντρο της Express Service στη Θεσσαλονίκη, διεγνώσθη κακοήθης όγκος στο ήπαρ. Μη έχοντας συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, συνέχισε για μια ακόμη εβδομάδα τις παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, τις οποίες τελικά διέκοψε στις 29 Απριλίου, οπότε δόθηκε και η τελευταία παράσταση του έργου.
Στην Αθήνα μια ομάδα τριών καθηγητών ιατρών διεπίστωσε την ύπαρξη καρκίνου καλπάζουσας μορφής και στο πάγκρεας, πέραν του όγκου στο ήπαρ.
Στις 7 Μαΐου, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ταξιδεύει στο Μόναχο, όπου υποβάλλεται σε μια σειρά επιπλέον εξετάσεων κατά τη διάρκεια των τριών ημερών που έμεινε εκεί. Στις 9 Μαΐου, επιστρέφει στην Ελλάδα από το Μόναχο της Γερμανίας.
Στις 15 Μαΐου, η Αλίκη Βουγιουκλάκη κάνει το τελευταίο της ταξίδι στη Βοστώνη των Η.Π.Α. σε μια ύστατη προσπάθεια να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της.
Στις 19 Μαΐου επιστρέφει οριστικά στην Αθήνα και στις 22 Μαΐου μπαίνει στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με δική της πρωτοβουλία.
Μετά από δυο μήνες νοσηλείας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου 1996 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μετά από τη σύντομη και άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο θάνατός της, μόλις τρεις μέρες μετά τα γενέθλιά της, βύθισε στο πένθος ολόκληρο τον Ελληνισμό. 
Στις 25 Ιουλίου 1996, η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της αλλά και απλού κόσμου, παρά την αποπνικτική ζέστη που επικρατούσε (http://www.prismanews.gr/0

1 σχόλιο: