Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Ἄλλο πιὸ θλιβερὸ ἀπ' αὐτὸ τὰ μάτια μου δὲν εἶδαν...

ἐπιμελεία τοῦ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ
-πτυχιούχου κλασσικῆς φιλολογίας
πανεπιστημίου Ἀθηνῶν
-μεταπτυχιακοῦ ἐφηρμοσμένης παιδαγωγικῆς
πανεπιστημίου Ἀθηνῶν


Σας παραθέτω την είδηση: «Η Αθηνά Λινού[1], καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis χαρακτήρισε σοβαρότατες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε ευπαθείς περιοχές της χώρας καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Ινστιτούτο την σχολική περίοδο 2014-2015 προέκυψε ότι τα μισά από τα παιδιά ευπαθών περιοχών, αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια ενώ το 21% εξ αυτών, πεινάει!!!!»

Μου θύμισε αυτή η είδηση την Σκύλλα της Οδύσσειας… το τέρας εκείνο που κατέφαγε άσπλαχνα πολλούς συντρόφους του Οδυσσέα. Σας παραθέτω την αποκρουστική σκηνή…


Κι ὅπως ψαρὰς μ' ἕνα μακρὺ ραβδὶ ἀπ' τὸν κάβο ρίχνει

στὰ μικρὰ ψάρια δόλωμα, καὶ κέρατο τινάζει

καλοῦ βοδιοῦ στὴ θάλασσα, κι ἅμα πιαστῆ τὸ ψάρι

στὴ γῆς ἀπάνω τὸ πετάει κι ἐκεῖνο σπαρταρίζει,

κι αὐτοὶ ἔτσι σπαρταρίζοντας στὸ βράχο κουβαλιόνταν,

καὶ τὸ θεριὸ τοὺς ἔτρωγε, καὶ ξεφωνίζαν ὅλοι,

σ' ἐμὲ τὰ χέρια ἁπλώνοντας στοῦ χάρου τὸν ἀγώνα.


Ποιο είναι το θεριό που τρώγει αθώες πρωτίστως παιδικές ψυχές, ανελέητα και δίχως οίκτο τους στερεί την αθωότητα και τους γεμίζει αβεβαιότητα και τραυματίζει τις καρδιές τους[2] αλλά ύστερα κι όλους εμάς, συντρόφους στο ταξίδι της ζωής; Η Ευρώπη είναι είτε θέλομεν να το πιστέψωμεν είτε όχι. Μία εξοχώτατη περιγραφή[3] της σύγχρονης Σκύλλας σας την δώσαμε και άλλοτε. Εδώ θα εμμείνω στο αντίστοιχο χωρίο της Οδύσσειας.

Το πλοίο της ζωής μόλις είχε φύγει από το μέρος των Σειρήνων[4] όπου μας είχε ρίξει η Μοίρα, από κεί όπου τα πάντα φάνταζαν ονειρικά και που όλοι νομίζαμε ότι το θέλγον είναι και αγαθό, ενώ στην ουσία ήτο μόνον θάνατος. Τι συμβαίνει όμως όταν σαν από όνειρο ξυπνά κανείς στην ζοφερή πραγματικότητα;

Μὰ ὅταν ἐκεῖνο τὸ νησὶ τ' ἀφήκαμε πιὰ πίσω,

βλέπω ἕνα κῦμα καὶ καπνὸ, κι ἀχὸ μεγάλο ἀκούγω.

Τρομάξαν ὅλοι, τὰ κουπιὰ τοὺς φύγαν ἀπ' τὰ χέρια,

καὶ στὰ νερὰ βροντήξανε· καὶ στάθη τὸ καράβι,

ποὺ δὲν κρατοῦσαν πιὰ κουπιὰ μακριὰ γιὰ νὰ τὸ σπρώξουν.

.............................................

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟBLOG/MAIL ΣΑΣ

<a class="embedly-card" href="http://www.filologos-hermes.info/2016/06/europe-sighroni-skylla.html">Ἄλλο πιὸ θλιβερὸ ἀπ' αὐτὸ τὰ μάτια μου δὲν εἶδαν</a>
<script async src="//cdn.embedly.com/widgets/platform.js" charset="UTF-8"></script>ADMINISTRATOR
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΕΡΜΗ
το πληρέστερο site
φιλολογικής ύλης και κοινωνικού προβληματισμού

5 σχόλια:

 1. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΙΑΣΤΕΙ.
  ΝΕΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΟΡΟ,ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΝΔΟΞΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ.

  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.

  ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΔΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΣΚΛΑΒΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟ...ΤΟΥΡΚΟ....ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΛΑΒΟΦΒΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΟΒΡΙΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΞΕΝΑ....ΜΕ ΣΤΗΘΙΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΑ.

  ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΝΙΚΟ.....ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΟΡΟ....ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ...

  ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΨΕΥΤΟΑΡΧΟΝΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΒΡΑΙΠΟΥΛΑΙΩΝ...
  ΑΛΙΩΣ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝΟΥΜΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΩΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΨΗ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ.

  Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

  ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ,ΚΛΑΙΝΕ ΑΚΟΑ ΚΙ ΟΙ ΠΑΘΑΜΕΝΟΙ.

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΚΛΑΙΩ.

  ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ
  ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
  ΜΕΧΟΥΝΑ ΔΙΚΗΣΕΙ ΟΛΟΙ
  Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ.

  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΓΚΟΓΚΛΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ Η ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
  ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΥΜΙΟΠΟΘΛΟΣ....Ο ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 196Ο ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑ ΑΓΡΙΑ ΜΗΤΡΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.....ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΚΙΑ ΜΗΤΡΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΞΕΠΟΥΛΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ.

  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΑΦΟΡΙΣΤΕΙ...
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ....ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ.. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΑΚΟΜΑ....ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙ Η ΜΙΣΗ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΕΛΠΙΔΑ ΙΣΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ...SPESIAL OFFER.

  ΕΠΙΤΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

  www.athanasios.thimiopoulso.com....google...

  ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΑ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΤΣΕΙΛΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΡΕΙΑΣ ΓΚΟΟΓΚΛΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

  ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ 2Ο19 ΕΡΘΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΙΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΕΠΑΦΗ...Η ΤΟ 2Ο18 ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΙΟΥΝΙΟ-ΣΕΠΤΕΒΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ Ε-ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.

  ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΟΥ ΜΕ 1 ΕΥΡΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ Η ΠΟΡΝΟΚΥΡΙΑ...
  ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ.

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  ΠΑΠΠΟΥΔΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ
  ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΘΙΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΑ.

  ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ...

  ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΦΥΚΟΦΩΛΙΑ.

  Η ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟΝ ΑΠΟΛΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΛΕΓΩ Η ΑΛΛΟΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ.

  ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΚΟΜΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΕΙ Η ΜΙΣΟΠΕΘΑΜΕΝΗ ΜΟΥ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑ.

  ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΑ ΒΑΘΡΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.

  ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΣΙΚΟΚΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΒΟΛΟΠΕΤΑΓΜΕΝΟΙ.

  ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ.

  ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ.

  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΕΣΤΩ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.

  ΑΚΟΥΓΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ...

  ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

  ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΛΑΚΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΑΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ...ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΛΑΛΗΣΕΙ Ο ΚΟΡΑΚΑΣ ΘΑ ΤΟ ΡΟΚΑΝΙΣΕΙ...

  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝ ΤΗ ΓΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΚΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

  ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ...ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 196Ο ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΚΡΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΟΡΝΗ.


  www.athanasios.thimiopoulos.com......google

  ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΒΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1964 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΓΑΙΔΑΡΑ.

  ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΓΩ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΒΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΜΑΡΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΛΑΛ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ


  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ.  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΩΝ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ.  ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ...ΜΟΝΙΜΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ ΑΓΡΙΑ ΘΗΡΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΤΣΑΚΩΝΟΥΝ 8 ΚΑΙ 1Ο ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ 2Ο ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΕΡΥΩΒΟΥΛΕΥΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΕΙΝΑ ΒΡΑΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΤΑΥΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣΛΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ.

  ΑΝΑΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΦΛΙΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΑΓΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΓΗ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝ ΑΥΤΗΝ.


  ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΓΥΡΩ ΣΤΙ 5 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ 25Ο.ΟΟΟ ΚΑΙ 5Ο.ΟΟΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ 3ΟΟ.ΟΟΟ ΜΟΝΙΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ.

  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΔΕΚΑ ΝΟΣΟ ΚΟΜΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΠΟΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΑ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΩΡΑΙΑ ΜΟΥ ΚΟΠΕΛΑ....ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΜΠΔΑΕΙ Ο ΝΟΤΙΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΜΠΡΟΥΜΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΣΚΥΒΕΙ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΟΥΜ ΕΡΝΤΗΜ....ΩΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΥ ΕΦΕΝΤΗΜ...  ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΛΕΓΑΝ ΤΑ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΤΟΤΕ ΠΑΠΠΟΥΔΙΑ ΜΑΣ.
  ΟΥΤΕΙ ΔΟΝΤΙ,ΟΥΤΕΙ ΚΡΙΑΣ,ΑΧ ΜΑΣ ΓΑΜ.......ΣΕΙ.... Η ΝΤΟΥΝΙΑΣ.

  ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΛΛΑ.

  ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΛΕΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΑΛΙ ΚΑΚΟΣ.

  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΤΣΑΚΩΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕ ΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΑ.
  ΑΝΤΕ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ....ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...

  ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ.
  ΠΡΩΗΝ ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΕΓΡΑΜΝΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, ΑΠΟ ΜΟΝΑΧΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 1980-1995,ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΚΑΙ 199Ο-1992,ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΚΕΔΟΝΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΕ ΤΟ 1995 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΙΞΑ ΜΙΑ ΠΟΡΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΑΛΙ.ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  ΣΥΓΓΑΡΦΕΑΣ -ΕΚΔΟΤΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ,25 ΓΛΩΣΣΑ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑ ΚΑΙ 5 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ.

  ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΔΙΣΚΟΥ,ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Η ΖΩΗ.

  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ...www.athanasios.thimiopoulos.com....Google ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΖΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ,,,ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΜΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ INTERNET...ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΔΩ ΕΝΑΩ ΜΗΝΗΜΑ....
  info@athanasios.thimiopoulos.com.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή