Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΒΡΕ ΠΑΛΑΒΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΙ...ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥΣ...


ΑΠΕΒΑΛΑΝ  6 ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝ  ΤΟ ΑΣΜΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ...
Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Γέρακα μετά την απόφαση της διεύθυνσης του 1ου Γενικού Λυκείου της πόλης να προχωρήσει στην αποβολή έξι μαθητών οι οποίοι στη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας τόσο της Μακεδονίας όσο και της Κύπρου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του notioanatolika.gr μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το γνωστό τραγούδι “Μακεδονία ξακουστή”, κάτι που οι καθηγητές τους αρνήθηκαν, άγνωστο για ποιούς λόγους.
Τότε ορισμένοι μαθητές από τα δύο λύκεια αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης και στη συνέχεια φώναξαν το σύνθημα που προαναφέρθηκε.
ΤΟΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ....ημέρες το θέμα συζητήθηκε στα σχολεία όμως μόνον η διεύθυνση του 1ου Λυκείου Γέρακα, εξαντλώντας την αυστηρότητά της, προχώρησε στην τιμωρία των μαθητών του, με διήμερη αποβολή, με το αιτιολογικό ότι αυτοί αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης.
Όπως είναι φυσικό οι συμμαθητές τους στη γνωστοποίηση της απόφασης της διεύθυνσης του σχολείου τους διαμαρτυρήθηκαν και το πρωί της Πέμπτης (1η Νοεμβρίου) προχώρησαν σε κατάληψη ζητώντας την ακύρωση της ποινής που επιβλήθηκε.
Μάλιστα τα μέλη του 15μελούς απευθύνθηκαν με επιστολή τους προς τον λυκειάρχη στην οποία αναφέρουν ως λόγο της κατάληψης του σχολείου τη διήμερη αποβολή έξι συμμαθητών τους καθώς τραγουδούσαν το “Μακεδονία ξακουστή”!
Και ενώ το θέμα κυριαρχεί ήδη στην τοπική κοινωνία, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν σχετικές τοποθετήσεις τόσο από την Ένωση Γονέων του Δήμου Παλλήνης όσο και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Γέρακα, ούτε βέβαια και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανατ. Αττικής.
Πάντως η πρώτη αντίδραση ήταν αυτή της γερακιώτισσας Ραχήλ Μακρή, η οποία ενδεχομένως να είναι και υποψήφια δήμαρχος του Δήμου Παλλήνης, που σε σχετική ανακοίνωσή της ανέφερε:
“Τελικά, οι μαθητές του 1ου Λυκείου Γέρακα, προχώρησαν σήμερα 01/11/2018 με απόφαση του 15μελούς τους, σε κατάληψη του σχολείου με αίτημα την άρση της αποβολής των συμμαθητών τους, επειδή φώναζαν πατριωτικά συνθήματα πριν από την μαθητική παρέλαση.
Είναι φανερό, ότι τα φαινόμενα στοχοποίησης μαθητών ξεκινάνε από το Υπουργείο Παιδείας και αποβλέπουν την καταστολή κάθε δημοκρατικής έκφρασης πατριωτικών αισθημάτων.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και αναρτήθηκε στη σελίδα της κας Μακρή “Μέτωπο Νίκης” το σύνθημα που φώναξαν τα παιδιά και που τελικά τα οδήγησε στην αποβολή από το σχολείο τους:

1 σχόλιο:

  1. ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.

    ΓΙΑΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΠΟ ΠΑΝΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή