Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟ> http://www.thrakitoday.com/

Περίεργη, τουλάχιστον, η υπόθεση που έφτασε στα χέρια μας με έγγραφο(tourkikanea.gr) που αν δεν είναι “κατασκευασμένο” είναι τουλάχιστον, απαράδεκτο νομικά, διπλωματικά, και εν πολλοίς διοικητικά και κοινωνικά. Εγείρει σοβαρότατο θέμα λειτουργίας της Περιφερειακής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ για το πώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο που ανατέθηκε στους διοικούντες.

Προσπαθεί να ανατρέψει το έως τώρα νομικό καθεστώς «Περί θρησκευτικών λειτουργών της Μουσουλμανικής Μειονότητας στην Ελλάδα» και την «εκλογή Μουφτήδων στην Θράκη» όπως προβλέπετε από την Συνθήκη της Λωζάννης και τις Μορφωτικές Συμφωνίες, παρακολουθήματα της ως άνω Συμφωνίας.

Αν υιοθετεί την επιστολή που παραθέτουμε πιο κάτω το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ, δημιουργεί νέο πολιτικό, κοινωνικό, δικαστικό, διπλωματικό και διεθνές status Quo στην εκλογή και διορισμό Μουφτήδων στις τρεις Μουφτείες της Θράκης και στην μία της Κώ, αφήνοντας ουσιαστικά “έκθετο” τον εαυτό του και την Ελληνική Διοίκηση.

Πρέπει άμεσα να απαντήσει ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Νίκος Κοτζιάς, αν υιοθετεί την επιστολή της Διευθύντριας του ΕΚΑΒ-9 κας  Σ. Πετροπούλου Παπαναστασίου, ή οποία αυτοβούλως(;) συνέταξε και απέστειλε επιστολή-έγγραφο της υπηρεσίας που προΐσταται στον “ψευτομουφτή” Ξάνθης,  ή είναι μέρος σχεδίου εφαρμογής πολιτικής για την δημιουργία τετελεσμένων με την έμμεση αναγνώριση του “ψευτομουφτή”.

Πράξη “εκλογή Μουφτήδων δια ανατάσεως των χεριών στα Τεμένη” που ερμηνεύεται ως την επιβολή δικών τους νόμων και κανόνων κατά παράβαση του Εθνικού και Διεθνούς Δικαίου;
Τότε ποιος ο ρόλος του Μουφτή Ξάνθης Σοφολογιοτάτου Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου που επισήμως με απόφαση των οργάνων της Πολιτείας ασκεί τα καθήκοντα του Ερμηνευτή του Κορανίου δλδ Μουφτή Ξάνθης;

Είναι σε γνώση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού η επιστολή;

Υιοθετεί την επιστολή το Υπουργείο Υγείας;

Ποιος ο σκοπός της επιστολής; μόνο λόγοι εθιμοτυπίας για την ενημέρωση- απάντηση;

Μπορεί η δ/ντρια του ΕΚΑΒ-9 στην Αλεξανδρούπολη να παράγει ...Πολιτική;

 Και εν τέλει θα προβούν σε άμεσες κινήσεις αποκατάστασης της έλλογης τάξης τα συναρμόδια Υπουργεία;

Μερικά από τα ερωτήματα που γεννάει η ανάγνωση της επιστολής η οποία χαρακτηρίζετε από το σύνολο των εχόντων γνώση των “μειονοτικών θεμάτων” στην Θράκη και όχι μόνο ως επικίνδυνης και απαράδεκτης από αρχής έως τέλους.

Θα δοθούν άμεσα απαντήσεις που θα ικανοποιήσουν το περί δικαίου αίσθημα;

 ή…. Το ¨ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ κ. ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ¨!!! Έχει πολλές και παράπλευρες αναγνώσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου