Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Μια ακόμη χλωμή ιστορία...ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΙΤΛΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ!

ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ


Κάτι πολύ πιο βαθύ...
Εκβιαστής ο Τάκης Μαυρίκος; Το πιθανότερο! - ονειρεύτηκε ρόλο νέου Κοσκωτά! Ο αρχιεκβιαστής και κυρίως εκμαυλιστής του Τύπου είναι το κράτος & τα κόμματα!

ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 

Ας αρχίσουμε από το ουσιαστικότερο: Ο αρχιεκβιαστής κι εκμαυλιστής του Τύπου είναι το κράτος και τα κόμματα! Αυτά διαχειρίζονται τη κρατική διαφήμιση και τη διανέμουν στα δικά τους φαύλα παιδιά.΄Οπου βλέπετε διαφήμιση κρατικών φορέων (ΔΕΚΟ κ.λ.π)να ξέρετε πως τα έντυπα αυτά 
( & blogs) δεν σας λένε την αλήθεια! Κράτος και κόμματα διαχειρίζονται τα κονδύλια του λαού για να εξασφαλίζουν τη σιωπή ή και τους ύμνους του Τύπου. ΄Ετσι τον εξαγοράζουν.. με τη κρατική διαφήμιση, την οποία διαχειρίζονται ακόμη και τσογλάνια των κομματικών περιφερειακών οργάνων. Γίνεται όργιο! Συμπέρασμα: Δεν μπορεί κανένας να εξασφαλίσει κρατική διαφήμιση ..αν δεν είναι προσκυνημένος και εξαγορασμένος. 
Θα μπορούσε η περίπτωση Μαυρίκου να έχει ηρωϊκό χαρακτήρα.. διότι στοχεύοντας στην εξασφάλιση για τα ισχνά έντυπα του διαφήμιση.. θα τσάκιζε την χρόνια παράδοση η διαφήμιση να κατευθύνεται μόνο στα δικά τους ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ -ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ παιδιά... ΒΑΣΙΚΑ ΣΕ ΛΑΜΟΓΙΑ!
Θα μπορούσε ... αλλά περιέπεσε στον εκβιασμό... έστω και προς κοινούς εκβιαστές και εκμαυλιστές όπως είναι οι  κωλοκοματάρχες διαχειριστές της κρατικής διαφημισης! NAI TA KOMMATA KAI OI ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΜΑΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ!! 
Συμπέρασμα: ΄Οπου βλέπετε διαφήμιση κρατικού φόρεα... εκεί να ξέρετε ότι δεν θα βρείτε την αντικειμενική αλήθεια... που υποτίθεται ότι ψάχνετε! 
Και φυσικά η λεπτομέρεια αφορά και τα blogs! Να ξέτευε επίσης ότι ΟΛΟΙ οι βουλευτάδες είναι παραγωγοί κρατικής διαφήμισης υπέρ εντύπων-blogs της περιφέρειάς τους ...για να τους βλογάνε τα γένια!


Ο ΨΕΥΤΟΕΚΔΟΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΣΚΑΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΣΤΕΡΙ... Ο ΚΟΥΓΙΑΣ..

Το απόστημα Μαυρίκου έσπασε πλέον... ο εκ του πουθενά εισβολέας στο Τύπο Μαρίκος, τυχοδιωκτάκτος κλασσικός ονειρεύτηκε να πιάσει την καλή δια της δημοσιογραφίας χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες και κατάπτυστες μεθοδεύσεις σύμφωνα με το κατηγορητήριο... το οποίο κατά την πείρα μας δεν φαίνεται να είναι μακράν της αληθείας.  

Εξεβίαζε λένε κρατικές υπηρεσίες για να εξασφαλίσει ...κρατικές διαφημίσεις.
Καλή η στόχευση του..αλλά ο εκβιασμός είναι φρούτο που δεν μασιέται.
Και την πάτησε. Και ορισμένως του την είχαν στημένη του φούσκα εκδότη-δημοσιογράφου...Εκτός από τα ιδιώνυμα που έσερνε ο τυπάκος αυτός, φαίνεται ότι η σύλληψή του εμπίπτει σε ένα ευρύτερο πλάνο της αριστερής κυβέρνησης στο στρίμωγμα της ελευθερίας του Τύπου , την κατατρομοκράτηση του και τη τελική φίμωση του.Τα δείγματα τέτοιας γραμμής είναι ολοφάνερα σε όλους τους παρατηρητές.
Ο Μαυρίκος βρέθηκε ως εύκολος στόχος, μια και η περίπτωσή του μπάζει από πολλές πλευρές.

ΤΑ "ΘΟΛΑ" ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΚΟΥ!

Ερευνούμε τον φωστήρα αυτόν από καιρό κι είχαμε σχεδιάσει μάλιστα να σας τον παρουσιάσουμε την περασμένη εβδομάδα. Μας πρόλαβαν τα γεγονότα.Δεν είχαμε υπ΄όψη τους εκβιασμούς. Αφορμή για μας ήταν τα πνευματικά δικαιώματα ιστορικών τίτλων εφημερίδων που περιήλθαν και πως στα δικά του χέρια! Κάτι δεν μας κόλλαγε... Π.χ. το σήμα της ιστορικής ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ του Βλάση Γαβριηλίδη και των Μπότσηδων ήταν ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ ενώ η Μαυρίκιος ΑΚΡΟΠΟΛΗ φέρει το βυζαντινό δικέφαλο αετό!

ΚΛΕΦΤΗΣ (...νόμιμα) ΤΙΤΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ. Ο ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ!

Τι ακριβώς συνέβαινε; Η έρευνα απέδειξε πολλά.Ο Μαυρίκος είχε στήσει καραούλι στην Υπηρεσία Σημάτων του Υπουργείου Εμπορίου και στόχευε σε ορισμένους τίτλους  πιασάρικων εντύπων κι όταν διαπίστωνε ότι δεν είχαν ανανεωθεί ανά δεκαετία,-όπως προβλέπει ο Νόμος- τους χούφτωνε και προχωρούσε στην έκδοσή τους με δική του ιδιοκτησία πλέον. 
Τούτο για μας και για τη δημοσιογραφική πρακτική είναι ανεπίτρεπτο-ανήθικο χωρίς δεύτερη κουβέντα. Διότι παν νόμιμον δεν είναι ηθικόν!  Ο "κλεφταράς" Μαυρίκος νομικά είναι εν τάξει, ηθικά απλά μπάζει κι όχι μόνον!

Ο αληθινός δημοσιογράφος δεν αρπάζει τίτλους. ΄Εχει τόσην φαντασία ώστε μπορεί να παράξει όσους καλούς τίτλους θέλει...
Κι εξ΄άλλου για όσους παρακολουθούν την ιστορία η επαναβίωση ιστορικών τίτλων εφημερίδων (όπως αυτές που "υιοθετούσε" με το νοσηρό εγκέφαλό του ο Μαυρίκος κάθε άλλο παρά ευτυχούν κυκλοφοριακά, όπως στην παλαιά καλή τους εποχή που έγραψαν ιστορία..ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΑΝΕ-ΑΕΡΟΒΑΤΟΥΝ! Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τίτλοι των εφημερίδων που σούφρωσε ο Μαυρίκος- η κυκλοφορία τους δεν υπερβαίνει αριθμητικά τα μέλη των συγγενών του!Αλλά αξίωνε ο μπαγάσας κρατικές διαφημίσεις ..

Επ αυτού υπάρχει μέγα πρόβλημα στην Υπηρεσία ΣΗΜΑΤΩΝ που ζητάει από τις μάρκες ντεποζέ -προϊόντων-εντύπων- να ανανεώνουν -έναντι λύτρων φυσικά- το σήμα τους. Κι αν το ξεχάσουν το σήμα μπορεί να το αρπάξει κάποιος άσχετος μουστερής, όπως ο Μαυρίκος εν προκειμένω! Θα πρέπει να ψάξουν τα ζωϊφια του δημοσίου να αναζητήσουν λύσεις -και υπάρχουν ώστε οι ιστορικές "φίρμες" να μην αλώνονται από τυχοδιώκτες κι άλλα αρπακτικά..

΄Εχουμε και δικό μας παράδειγμα- συνεργάτη μας! Τον τίτλο της ιστορικής και παλαιότερης ή από τις παλαιότερες εφημερίδες της Αττικής, τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ του Μάκη Βραχιολίδη .    που τον χούφτωσε ένας άσχετος συνταξιούχος λοχαγός από το Χαλκούτσι... μια και του κατέβηκε να γίνει εκδότης. Γιατί να υφαρπάσει τον τίτλο αυτόν και δεν τον ονομάτιζε ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΧΑΛΚΟΥΤΣΙΟΥ- ΒΟΙΩΤΙΑΣ;
Έτσι του είπε ο μαλάκας ο δικηγόρος του. που δεν έλαβε υπόψη του ο Τάλλας, ότι η εφημερίδα συνεχίζει να κυκλοφορεί!!

Η υφαρπαγή του τίτλου αυτού που συνεχίζει να κυκλοφορεί και με επιτυχία από το 1969, με έδρα τον Χολαργό και πέριξ προαστίων έως αυτή τη στιγμή... δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα επικοινωνίας,διαφήμισης, σχέσεων, φήμης κ.λ.π.  στον πρώτο κτήτορα. Θολώνει τα νερά. Νομικά ο άρπαγας λοχαγός ειναι εντάξει... ηθικά out..  Ακόμη δε και στο πιο παρελθόν είχε επισημανθεί ότι στη Βοιωτία εξεδίδονταν ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ καί μάλιστα ο τσίφτης αυτός είχε υφαρπάσει και τα γοτθικά στοιχεία (λογότυπο) της εφημερίδας, που επίσης αποτελούν μοναδική καινοτομία στον ελληνικό Τύπο. Και τι έκανε ο Μάκης Βραχιολίδης; Τροποποίησε τον τίτλον του ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ κι αυτόν κατέθεσε στη θλιβερή αναχρονιστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου.Κι όλα αυτά γιατί ξέχασαν να ανανεώσουν τη μερίδα του στην Υπηρεσία Σημάτων. 
΄Ιδιο πρόβλήμα αντιμετώπισαν και οι γνωστοί Βαρδινογιανναίοι! Είδαν κάποια μέρα τον δικό τους τίτλο ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ.. να τον επανεκδίδει ο ταλαντούχος άρπαγας ΜΑΥΡΙΚΟΣ! Του κάνανε ασφαλιστικά μέτρα και σε λίγο καιρό έπαψε να εκδίδει την εφημερίδα! ΄Ομως δεν πτοήθηκε...Συνέχισε οι κοινός αληταράς το χαβά του!
   

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ο ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ.. ΜΑΥΡΙΛΕΣ ΤΟΥ:

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ ... ΤΗ ΧΟΥΦΤΩΣΕ
ΚΙ ΑΥΤΗ Ο ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Επικοινωνήσαμε με τη μεγάλη κυρία της
Σαλονικιωτικής δημοσιογραφίας κ.
ΤΕΣΑ ΛΕΒΑΝΤΗ -ΜΕΡΤΖΟΥ, η οποία είπε:
--Δεν έχω πλέον σχέση με το ιδιοκτησιακό
καθεστώς του τίτλου που κληρονόμησα από
τον αείμνηστο πατέρα μου
ΠΕΤΡΟ ΛΕΒΑΝΤΗ
Τα πούλησα. Αν ο αγοραστής λησμόνησε να
ανανεώσει τον τίτλο.. εγώ τι να πω; Δικό του
θέμα ..ας στραφεί σ΄αυτόν που τον
διαχειρίζεται σήμερα...

Τό ίδιο λέμε κι εμείς προς τον Μάκη
Βραχιολίδη να στραφεί κατά του
κατσαπλιά Λοχαγού. Υπάρχει ήδη
το δεδικασμένο με την εφημερίδα
ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ!




Ο “Ελληνικός Βορράς” από τη “Μαυρίκος ΑΕΒΕ”

25/12/2015 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ...ΑΓΑΘΟ ΕΙΔΗΣΑΚΙ 
ΕΡΤ-ΜΑΥΡΙΚΟΣ-ΡΟΔΙΤΗΣ

Ένας ακόμη παλαιός τίτλος εφημερίδας επανακυκλοφορεί από τη “Μαυρίκος ΑΕΒΕ” . Τις τελευταίες ημέρες επανεμφανίστηκε η εφημερίδα “Ελληνικός Βορράς” στα περίπτερα να κυκλοφορεί εκ νέου από την ίδια εταιρεία.


Για όσους λοιπόν δεν γνωρίζουν γενικότερα το τι εστί Μαυρίκος, θα παραθέσουμε ενδεικτικά ορισμένα άρθρα. Το πρώτο είναι από την εφημερίδα ''Πρώτο Θέμα'' στις 3 Μαίου 2009.

Πώς ο μικρός ρεπόρτερ έγινε προνομιακός συνομιλητής των υπουργών; ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ελάχιστοι γνώριζαν τον δημοσιογράφο και μετέπειτα εκδότη τεσσάρων εφημερίδων κ. Παναγιώτη Μαυρίκο. Από το ευρύ κοινό ενδεχομένως να είχαν ανακαλύψει την πολυσχιδή δράση του μόνον οι τηλεθεατές του ΤΗΛΕΑΣΤΥ του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη.

Οι πρώτοι που άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι κάτι καινούριο είχε προκύψει στον χώρο των media ήταν οι επικεφαλής των γραφείων× Τύπου των υπουργείων, οι οποίοι δέχονταν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση οχλήσεις από τον νεόκοπο (τότε) εκδότη. Ορισμένοι δε εξ αυτών επισήμαιναν το αλαζονικό στυλ με το οποίο διεκδικούσε κρατικά χρήματα. Το αίτημα του κ. Μαυρίκου ήταν σχεδόν πανομοιότυπο. Απαιτούσε, όπως αναφέρουν στο «ΘΕΜΑ» τακτικοί συνομιλητές του, το «μερίδιό του» από την κρατική διαφήμιση, χωρίς ωστόσο να προσκομίζει τα απαιτούμενα στοιχεία που να πιστοποιούν την κυκλοφοριακή άνθηση του «ομίλου» που όπως έλεγε είχε χτίσει. Παρά ταύτα, ο κ. Μαυρίκος εξακολουθούσε -όπως λέγεται- να διεκδικεί (πολλές φορές και με ένταση!) κρατική διαφήμιση. Πολλοί από τους υπουργούς είχαν δεχτεί τα αιτήματά του, γεγονός άλλωστε που πιστοποιείται από τη ροή της κρατικής διαφήμισης που φιλοξενείται στα έντυπά του. Πέραν των καταχωρήσεων, εντύπωση προκαλεί και η προβολή που έχουν οι ισχνής κυκλοφορίας εφημερίδες του από την κρατική τηλεόραση. Κάποιοι λένε ότι καθοριστικό ρόλο για την «είσοδό» του στο σύστημα έχει παίξει η πολύ καλή σχέση που διατηρεί πρωτίστως με τον γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Γιάννη Τραγάκη και δευτερευόντως με τον υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μαυρίκος διαθέτοντας το «γαλάζιο» διαβατήριο κατάφερε να εισβάλει στον κόσμο των media και της κρατικής διαφήμισης.


Η πρώτη εφημερίδα που εξέδωσε ήταν η «Μεσημβρινή». Με το που βγήκε το φύλλο η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέθεσε εναντίον του ασφαλιστικά μέτρα, διεκδικώντας τον τίτλο που της ανήκε. Με αφορμή τη συγκεκριμένη δικαστική αντιπαράθεση αποκαλύφθηκε η στρατηγική που ακολουθούσε ο «κρατικοδίαιτος» -όπως τον χαρακτηρίζουν- εκδότης. Οπως λένε, παρακολουθούσε στην Επιτροπή Σημάτων του υπουργείου Εμπορίου τον χρόνο λήξης των σημάτων και μόλις διαπίστωνε ότι οι κάτοχοί τους δεν ανανέωναν τους τίτλους, έσπευδε και τους κατοχύρωνε. Ο κ. Μαυρίκος, όπως αποδεικνύεται, έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στους ιστορικούς τίτλους («Μεσημβρινή», «Ακρόπολις», «24 Ωρες», «Επικαιρότητα» κ.ο.κ.). Στην περίπτωση της «Μεσημβρινής» δεν υπήρξε ανοχή από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, όπως συνέβη με τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά και την «Ακρόπολη», την οποία συνεχίζει να εκδίδει. Μετά την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Μαυρίκος αναγκάστηκε να αναστείλει την έκδοση της «Μεσημβρινής». Πριν από τη συγκεκριμένη εξέλιξη είχε φροντίσει τον Νοέμβριο του 2008 να προχωρήσει στην έκδοση της «Ακρόπολις». Πέντε μήνες αργότερα και ενώ η κρατική διαφήμιση έρεε, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε.» προχώρησε στην έκδοση δύο ακόμη εφημερίδων. Συγκεκριμένα, στις 8 Απριλίου του 2007 εξέδωσε την πρωινή εφημερίδα «Επικαιρότητα» και στις 15 Μαΐου έβγαλε τις «24 Ωρες». Η «Επικαιρότητα» ήταν η πρώτη εφημερίδα του «γαλάζιου» εκδότη που είχε φιλοπασοκική γραμμή. Με το ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις. Αλλωστε επί χρόνια κινούνταν στον χώρο που σήμερα αναπτύσσει δράση ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Από το ΠΑΣΟΚ συνδέεται φιλικά με τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Παναγιώτη Κρητικό, ο οποίος λέγεται ότι έχει αναλάβει να του κάνει «περάσματα» και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το αξιοσημείωτο στην όλη ιστορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλα τα έντυπα του κ. Μ α υ ρ ί κ ο υ έχουν παραπλήσια κείμενα. Αυτό αποδεικνύει ότι στόχος του δεν είναι η ενημέρωση, αλλά το πώς θα καταφέρει να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερη κρατική διαφήμιση. Στον Πειραιά πλέον οι πάντες αναρωτιούνται πώς τα κατάφερε ο μικρός ρεπόρτερ του ΤΗΛΕΑΣΤΥ να γίνει εκδότης και συνομιλητής πολλών υπουργών.
Οι επιστολές στους υπουργούς και τα μνημεία ανορθογραφίας
Το «ΘΕΜΑ» σήμερα αποκαλύπτει την πρακτική που ακολουθεί ο κ. Παναγιώτης Μαυρίκος στην προσπάθειά του να προσελκύσει κρατική διαφήμιση. Πέραν των πιέσεων που ασκεί ο ίδιος, αποστέλλει και ονομαστικές επιστολές προς τους υπουργούς. Μάλιστα, εκτός από την κρατική διαφήμιση απαιτεί να συμπεριλάβουν στα σώματα των εφημερίδων πέντε φύλλα από τα έντυπα που εκδίδει. Οταν δεν επιτυγχάνει τον στόχο του, στέλνει επιστολές διαμαρτυρίας. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των επιστολών προς τους υπουργούς είναι τα ορθογραφικά λάθη που περιέχουν.
«Με την παρούσα επιστολή σας εκφράζουμε τις έντονες διαμαρτυρίες μας για το συνεχή και κατ’ εξακολούθηση αποκλεισμό της εφημερίδας μας από το σώμα των εφημερίδων που λαμβάνετε καθημερινά», αναφέρει σε μία από τις επιστολές που έχει αποστείλει σε υπουργό της κυβέρνησης ο κ. Μαυρίκος. Το μνημείο της ανορθογραφίας, όμως, υπάρχει σε επιστολή που έχει στείλει επίσης σε υπουργό διεκδικώντας την ένταξη της εφημερίδας «Ακρόπολις» στο σώμα των εφημερίδων: «Η αρχαιοτέρα των Ελληνικών Εφημερίδων ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ επανεκδόθηκε της 28 Νοεμβρίου 2006. Η εφημερίδα διανείμετε πανελλαδικά και ημερήσια από το πρακτορείο Ευρώπη τόσο στα σημεία πώλησης τύπου όσο και της συνδρομητές της. Της η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ διανέμεται καθημερινά σε της της πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας καθώς και στα δρομολόγια του ΟΣΕ. Της η ποιότητα, η σοβαρότητα και η εγκυρότητα της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο στα κείμενα, αλλά και στην προβολή των διαφημιστικών μηνυμάτων. Στο πλαίσιο της καλής και αδιάλειπτης συνεργασίας της, παρακαλούμε να ενταχθεί η Ημερήσια Πανελλαδική Εφημερίδα Ακρόπολις στο σώμα των εφημερίδων με 5 φύλλα που λαμβάνεται καθημερινά από το πρακτορείο Ευρώπη».
Αυτά αναφέρει σε επιστολή του προς υπουργό ο κ. Μαυρίκος. Από το παραπάνω κείμενο αποκαλύπτεται ότι τα έντυπα του νεόκοπου εκδότη διανέμονται τόσο στην «Ολυμπιακή» όσο και στον ΟΣΕ. Το συγκεκριμένο προνόμιο το εξασφάλισε επί των ημερών του κ. Μιχάλη Λιάπη στο υπουργείο× Μεταφορών. Μάλιστα η επιμονή του να συνεχίσει να «ανεβάζει» σε αεροπλάνα και τρένα τις εφημερίδες του στάθηκε αφορμή για τη σύγκρουσή του με τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, είχε αρνηθεί ακόμη και να συναντήσει τον κ. Μαυρίκο.


Διορίστηκε και αντιπρόεδρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου!
Εκτός από την κρατική διαφήμιση και τις εκδοτικές του ικανότητες, υπήρξε υπουργός που αναγνώρισε και τις διοικητικές ικανότητες του κ. Mαυρίκου. Ο λόγος για τον υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος τοποθέτησε τον κ. Μαυρίκο στη θέση του αντιπροέδρου στο× Αθηνών. Ο διορισμός του αποφασίστηκε τον×Σεπτέμβριο του 2007 και ενώ διέθετε ήδη τρεις ημερήσιες εφημερίδες. Από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα στο× Ψυχιατρείο, σχεδόν σε ημερήσια βάση «αποθέωνε» με πρωτοσέλιδους τίτλους τον υπουργό Υγείας.


Αρχικώς ο κ. Μαυρίκος δεν συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια του εν λόγω νοσηλευτικού ιδρύματος. Μετά την αποκάλυψη του διορισμού του δημοσιογράφου και φίλου του, κ. Αρη Σπίνου, μετέχει σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις, θέλοντας να αποφύγει να εκθέσει τον υπουργό. Ο ίδιος δηλώνει συναισθηματικά δεμένος με το×Ψυχιατρείο, επικαλούμενος την περιπέτεια ενός συγγενικού του προσώπου που είχε νοσηλευτεί εκεί. Και αν προκαλεί ερωτηματικά το πώς ένας εκδότης επιλέγεται να καταλάβει θέση-κλειδί στο Δ.Σ. του μεγαλύτερου ψυχιατρικού νοσοκομείου της χώρας, το γεγονός ότι προσφάτως επελέγη να συμμετέχει στην× Αξιολόγησηςτων γιατρών ΕΣΥ δείχνει την προχειρότητα με την οποία τοποθετεί πρόσωπα σε καίριες θέσεις ο κ. Αβραμόπουλος. Στη συγκεκριμένη επιτροπή ο κ. Μαυρίκος αντικατέστησε τον καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Κωνσταντίνο Μπάλλα. Σημειώνεται ότι έχει παραχωρήσει τον μισθό του στο ίδρυμα.
Η θητεία του στη ΔΕΗ
Πριν από την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία ο κ. Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ. Εκεί γνώρισε και τη σύζυγό του Ευαγγελία,με την οποία έχει αποκτήσει μία κόρη, τη Σοφία.Στα βαφτίσια της μοναχοκόρης του είχαν δώσει το «παρών» αρκετά στελέχη της Ν.Δ. Η τελετή έγινε στον× Πειραιά και η δεξίωση στο ξενοδοχείο «Hilton». Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Γιάννης Τραγάκης, με τον οποίο συνδέεται με μακρά φιλία ο κ. Μαυρίκος, ο βουλευτής Πειραιά κ. Παναγιώτης Μελάς και ο δημοσιογράφος× Σπίνος. Στο «Hilton» ο κ. Μαυρίκος έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τους υπαλλήλους των επώνυμων καταστημάτων. Είναι χαρακτηριστική η ιστορία που διηγείται πρόσωπο που είχε βρεθεί μαζί του πριν από έναν περίπου χρόνο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Οπως λέει, υπάλληλος γνωστής εταιρείας ρολογιών «έκανε υποκλίσεις στον Μαυρίκο»!


Ιδιοκτήτης 4 «αόρατων» εφημερίδων με πανελλαδική κυκλοφορία... 1.000 φύλλων
Είναι μόλις 35 ετών, αυτοδημιούργητος, όπως ο ίδιος δηλώνει, ιδιοκτήτης 4 εφημερίδων με συνολική κυκλοφορία που δεν ξεπερνά πανελλαδικά τα 1.000 φύλλα και κολυμπά πανευτυχής στην πλουσιοπάροχη «γαλάζια» κρατική διαφήμιση. Ο επονομαζόμενος Ελληνας Ρούμπερτ Μέρντοχ, κ. Παναγιώτης Μαυρίκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε», αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στα εκδοτικά χρονικά της χώρας, αφού κατάφερε να τινάξει την μπάνκα της κρατικής διαφημιστικής πίτας στον αέρα επί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας εκδίδοντας εφημερίδες που δεν διαβάζει σχεδόν κανένας!


Οι εφημερίδες του κ. Μαυρίκου «Ακρόπολις», «Επικαιρότητα», «24 Ωρες» και «Αθλητική Ημέρα» έλαβαν, μόνον πέρυσι, κρατική διαφήμιση ύψους 150.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή η χαρακτηριστική φωτογραφία του εκδότη, που δηλώνει ότι έχει εργαστεί ως ελεύθερος ρεπόρτερ σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, πολιτικός συντάκτης σε εφημερίδα και ραδιοφωνικός παραγωγός, φιγουράρει καθημερινά στις πρώτες σελίδες των εντύπων του ομίλου.Ξεχωριστή θέση στον εκδοτικό όμιλο που εδρεύει στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά κατέχει το κεντρικό portal των «αόρατων» εφημερίδων του κ. Μαυρίκου, www.greeknews.biz, με μηδενική σχεδόν επισκεψιμότητα και στο οποίο εντυπωσιάζουν τα κρατικά διαφημιστικά banners. Μέγας χορηγός των διαδικτυακών επιχειρήσεων του νεαρού επιχειρηματία αποδεικνύεται το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, η πολιτική ηγεσία του οποίου έκρινε ότι μέσα από το παραπάνω portal με τη σχεδόν μηδενική επισκεψιμότητα και διαφημίζοντας καθημερινά την καμπάνια «GREECE - the true experience», θα κάνει γνωστές τις ελληνικές ομορφιές στα πέρατα του κόσμου. Σταθερός πελάτης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, που ουσιαστικά αναπαράγει τις εφημερίδες του ομίλου μια και δεν κρέμονται στα μανταλάκια των περιπτέρων, είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η υποψηφιότητα του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σπύρου Σπυρίδωνα για τη Νομαρχία Πειραιά στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές φαίνεται ότι σύσφιγξε περαιτέρω τις σχέσεις των δύο αντρών. Καθημερινή μάχη για μία θέση στην ιστοσελίδα του κ. Μαυρίκου δίνει και η «Cosmote», ενώ την προβολή τους μέσω του greeknews.biz επιλέγουν και ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), όπως επίσης και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΘΗΣΕΑΣ!


Ο κ. Μαυρίκος έχει βάλει πλώρη για τον δημαρχιακό θώκο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, καταθέτοντας πολύ νωρίς την υποψηφιότητά του για δήμαρχος του Πειραιά
. Ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ» -με βασικό του σύνθημα «Να είμαστε ρεαλιστές, να ζητάμε το αδύνατο!»- φιλοδοξεί να κάνει την έκπληξη ώστε ο κ. Μαυρίκος να διαδεχτεί τον νυν δήμαρχο της πόλης κ. Παναγιώτη Φασούλα. Πρόκειται για έναν προσωποκεντρικό δημοτικό συνδυασμό που διαφημίζεται στις εφημερίδες του κ. Μαυρίκου και η κυβέρνηση της Ν.Δ φροντίζει ουσιαστικά να ενισχύει μέσω της απλόχερης κρατικής διαφήμισης που του προσφέρει. Εφόδιό του στον εκλογικό μαραθώνιο των δημοτικών εκλογών, όπως ο ίδιος φροντίζει να υπενθυμίζει, αποτελεί η ανεπιτυχής υποψηφιότητά του για τη δημαρχία του Κερατσινίου στο παρελθόν.Οκ. Μαυρίκος, επηρεασμένος ίσως από την πολιτική στρατηγική του κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πιστεύει ότι οι πολιτικές φιλοδοξίες του θα πραγματοποιηθούν γρηγορότερα με την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. 


Ετσι, τον Ιούλιο του 2007 ανακοίνωσε ότι θα πάρει το ιστορικό ποδοσφαιρικό σωματείο του Απόλλωνα Αθηνών, το οποίο είχε πέσει στην ερασιτεχνική κατηγορία. Οι φίλαθλοι της ομάδας τον υποδέχτηκαν στη Ριζούπολη ως Μεσσία, ενώ δεν έλειψαν και εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπό του. Παρότι ετοιμάστηκε προσύμφωνο αγοράς του ποδοσφαιρικού τμήματος, ακόμα περιμένουν τον κ. Μαυρίκο να υπογράψει! Ακόμα περιμένουν να υπογράψει και στη Μυτιλήνη, όταν ο ίδιος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αγοράσει τον Αιολικό. Το τελευταίο «κρούσμα» της ποδοσφαιρικής περιπλάνησης του κ. Μαυρίκου είναι ταυτισμένο με έναν άλλο ιστορικό σύλλογο. Τον περασμένο μήνα οι φίλαθλοι της Προοδευτικής πίστεψαν ότι η ομάδα θα ξαναπαίξει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια με τον Πειραιώτη εκδότη στο τιμόνι της. Ομως το ενδιαφέρον του όχι μόνο αποδείχτηκε πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά οι βετεράνοι της ομάδας υποστηρίζουν ότι λίγο έλειψε ο κ. Μαυρίκος να τινάξει τον σύλλογο στον αέρα!
Το δεύτερο αφορά τον Ολυμπιακό. Ή μάλλον αφορά τον Παναθηναικό άμεσα κι εμμέσως τον Ολυμπιακό.
Δεν ξέρω αν το έχετε ήδη πάρει γραμμή αλλά από σήμερα Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 κυκλοφορεί ΝΕΑ Παναθηναική εφημερίδα με τον τίτλο "ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ".

Όπως διαφημίζει πάνω από τον γενικό τίτλο της,είναι "Η ΜΕΓΑΛΗ FREE EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΛΑΟΥ" (δηλαδή θα διανέμεται Δωρεάν).
Αποτελείται από 48 έγχρωμες σελίδες με Παναθηναικό υλικό (και όχι μόνο) καθώς και ολοσέλιδες διαφημίσεις). Μιλάει για Νικόλα Πατέρα (με τίτλο "Πατέρας όλων"),για Θύρα 13,άρθρα από Πράσινα blogs,για ΠΑΛΕΦΙΠ (ειδικό 2σέλιδο αφιέρωμα),για την Λεωφόρο (αφιέρωμα),συνέντευξη Βαζέχα,για Δημήτρη Γιαννακόπουλο (με τίτλο του άρθρου "ένας γνήσιος Παναθηναικός κατακτά τα media"),για Νικήτα Κακλαμάνη (με τίτλο "Γνωστός Βάζελος"),για τους απόγονους (με τίτλο "Στα βήματα του Κόκκαλη ο Μαρινάκης"),για μπάσκετ,ερασιτέχνη,άρθρα για το γηπεδικό κοκ. Σαν ιδιοκτήτρια εταιρεία αναφέρεται η:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΕΒΕ

Σαν εκδότης/διευθυντής: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι.ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Υπεύθυνος ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Γραφεία Αθήνας: Σολωμού 64
Γραφεία Πειραιά :Ακτή Μιαούλη 17-19
Αρθρογραφούνε οι: Γιώργος Στεργόπουλος, Παναγιώτης Μαυρίκος, Τάκης Παυλίδης, Κώστας Αντωνόπουλος.


Ο Μαυρίκος προσφάτως ίδρυσε και πολιτικό κόμμα με τον τίτλο ''ΔΕΞΙΑ''.
https://www.youtube.com/watch?v=uCtvXZcXJ6c
Το να ασχολείται λοιπόν κανείς με τις ''αποκαλύψεις'' του συγκεκριμένου εκδότη, είναι αστείο. Η έννοια ''λαμόγιο'' είναι φτωχή για να περιγράψει το ποιόν του. Και φυσικά αυτό το λαμόγιο θα κληθεί σύντομα να λογοδοτήσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για τα επίμαχα πρωτοσέλιδα της ''Ακρόπολης''...

Η πρώτη εφημερίδα που εξέδωσε ήταν η «Μεσημβρινή». Με το που βγήκε το φύλλο η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέθεσε εναντίον του ασφαλιστικά μέτρα, διεκδικώντας τον τίτλο που της ανήκε. Με αφορμή τη συγκεκριμένη δικαστική αντιπαράθεση αποκαλύφθηκε η στρατηγική που ακολουθούσε ο «κρατικοδίαιτος» -όπως τον χαρακτηρίζουν- εκδότης. Οπως λένε, παρακολουθούσε στην Επιτροπή Σημάτων του υπουργείου Εμπορίου τον χρόνο λήξης των σημάτων και μόλις διαπίστωνε ότι οι κάτοχοί τους δεν ανανέωναν τους τίτλους, έσπευδε και τους κατοχύρωνε. Ο κ. Μαυρίκος, όπως αποδεικνύεται, έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στους ιστορικούς τίτλους («Μεσημβρινή», «Ακρόπολις», «24 Ωρες», «Επικαιρότητα» κ.ο.κ.). Στην περίπτωση της «Μεσημβρινής» δεν υπήρξε ανοχή από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, όπως συνέβη με τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά και την «Ακρόπολη», την οποία συνεχίζει να εκδίδει. Μετά την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Μαυρίκος αναγκάστηκε να αναστείλει την έκδοση της «Μεσημβρινής». Πριν από τη συγκεκριμένη εξέλιξη είχε φροντίσει τον Νοέμβριο του 2008 να προχωρήσει στην έκδοση της «Ακρόπολις». Πέντε μήνες αργότερα και ενώ η κρατική διαφήμιση έρεε, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε.» προχώρησε στην έκδοση δύο ακόμη εφημερίδων. Συγκεκριμένα, στις 8 Απριλίου του 2007 εξέδωσε την πρωινή εφημερίδα «Επικαιρότητα» και στις 15 Μαΐου έβγαλε τις «24 Ωρες». Η «Επικαιρότητα» ήταν η πρώτη εφημερίδα του «γαλάζιου» εκδότη που είχε φιλοπασοκική γραμμή. Με το ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις. Αλλωστε επί χρόνια κινούνταν στον χώρο που σήμερα αναπτύσσει δράση ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Από το ΠΑΣΟΚ συνδέεται φιλικά με τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Παναγιώτη Κρητικό, ο οποίος λέγεται ότι έχει αναλάβει να του κάνει «περάσματα» και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το αξιοσημείωτο στην όλη ιστορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλα τα έντυπα του κ. Μ α υ ρ ί κ ο υ έχουν παραπλήσια κείμενα. Αυτό αποδεικνύει ότι στόχος του δεν είναι η ενημέρωση, αλλά το πώς θα καταφέρει να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερη κρατική διαφήμιση. Στον Πειραιά πλέον οι πάντες αναρωτιούνται πώς τα κατάφερε ο μικρός ρεπόρτερ του ΤΗΛΕΑΣΤΥ να γίνει εκδότης και συνομιλητής πολλών υπουργών.


Οι επιστολές στους υπουργούς και τα μνημεία ανορθογραφίας
Το «ΘΕΜΑ» σήμερα αποκαλύπτει την πρακτική που ακολουθεί ο κ. Παναγιώτης Μαυρίκος στην προσπάθειά του να προσελκύσει κρατική διαφήμιση. Πέραν των πιέσεων που ασκεί ο ίδιος, αποστέλλει και ονομαστικές επιστολές προς τους υπουργούς. Μάλιστα, εκτός από την κρατική διαφήμιση απαιτεί να συμπεριλάβουν στα σώματα των εφημερίδων πέντε φύλλα από τα έντυπα που εκδίδει. Οταν δεν επιτυγχάνει τον στόχο του, στέλνει επιστολές διαμαρτυρίας. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των επιστολών προς τους υπουργούς είναι τα ορθογραφικά λάθη που περιέχουν.
«Με την παρούσα επιστολή σας εκφράζουμε τις έντονες διαμαρτυρίες μας για το συνεχή και κατ’ εξακολούθηση αποκλεισμό της εφημερίδας μας από το σώμα των εφημερίδων που λαμβάνετε καθημερινά», αναφέρει σε μία από τις επιστολές που έχει αποστείλει σε υπουργό της κυβέρνησης ο κ. Μαυρίκος. Το μνημείο της ανορθογραφίας, όμως, υπάρχει σε επιστολή που έχει στείλει επίσης σε υπουργό διεκδικώντας την ένταξη της εφημερίδας «Ακρόπολις» στο σώμα των εφημερίδων: «Η αρχαιοτέρα των Ελληνικών Εφημερίδων ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ επανεκδόθηκε της 28 Νοεμβρίου 2006. Η εφημερίδα διανείμετε πανελλαδικά και ημερήσια από το πρακτορείο Ευρώπη τόσο στα σημεία πώλησης τύπου όσο και της συνδρομητές της. Της η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ διανέμεται καθημερινά σε της της πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας καθώς και στα δρομολόγια του ΟΣΕ. Της η ποιότητα, η σοβαρότητα και η εγκυρότητα της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο στα κείμενα, αλλά και στην προβολή των διαφημιστικών μηνυμάτων. Στο πλαίσιο της καλής και αδιάλειπτης συνεργασίας της, παρακαλούμε να ενταχθεί η Ημερήσια Πανελλαδική Εφημερίδα Ακρόπολις στο σώμα των εφημερίδων με 5 φύλλα που λαμβάνεται καθημερινά από το πρακτορείο Ευρώπη».
Αυτά αναφέρει σε επιστολή του προς υπουργό ο κ. Μαυρίκος. Από το παραπάνω κείμενο αποκαλύπτεται ότι τα έντυπα του νεόκοπου εκδότη διανέμονται τόσο στην «Ολυμπιακή» όσο και στον ΟΣΕ. Το συγκεκριμένο προνόμιο το εξασφάλισε επί των ημερών του κ. Μιχάλη Λιάπη στο υπουργείο× Μεταφορών. Μάλιστα η επιμονή του να συνεχίσει να «ανεβάζει» σε αεροπλάνα και τρένα τις εφημερίδες του στάθηκε αφορμή για τη σύγκρουσή του με τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, είχε αρνηθεί ακόμη και να συναντήσει τον κ. Μαυρίκο.


Διορίστηκε και αντιπρόεδρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου!
Εκτός από την κρατική διαφήμιση και τις εκδοτικές του ικανότητες, υπήρξε υπουργός που αναγνώρισε και τις διοικητικές ικανότητες του κ. Mαυρίκου. Ο λόγος για τον υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος τοποθέτησε τον κ. Μαυρίκο στη θέση του αντιπροέδρου στο× Αθηνών. Ο διορισμός του αποφασίστηκε τον× Σεπτέμβριο του 2007 και ενώ διέθετε ήδη τρεις ημερήσιες εφημερίδες. Από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα στο× Ψυχιατρείο, σχεδόν σε ημερήσια βάση «αποθέωνε» με πρωτοσέλιδους τίτλους τον υπουργό Υγείας.
Αρχικώς ο κ. Μαυρίκος δεν συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια του εν λόγω νοσηλευτικού ιδρύματος. Μετά την αποκάλυψη του διορισμού του δημοσιογράφου και φίλου του, κ. Αρη Σπίνου, μετέχει σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις, θέλοντας να αποφύγει να εκθέσει τον υπουργό. Ο ίδιος δηλώνει συναισθηματικά δεμένος με το× Ψυχιατρείο, επικαλούμενος την περιπέτεια ενός συγγενικού του προσώπου που είχε νοσηλευτεί εκεί. Και αν προκαλεί ερωτηματικά το πώς ένας εκδότης επιλέγεται να καταλάβει θέση-κλειδί στο Δ.Σ. του μεγαλύτερου ψυχιατρικού νοσοκομείου της χώρας, το γεγονός ότι προσφάτως επελέγη να συμμετέχει στην×Αξιολόγησης των γιατρών ΕΣΥ δείχνει την προχειρότητα με την οποία τοποθετεί πρόσωπα σε καίριες θέσεις ο κ. Αβραμόπουλος. Στη συγκεκριμένη επιτροπή ο κ. Μαυρίκος αντικατέστησε τον καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Κωνσταντίνο Μπάλλα. Σημειώνεται ότι έχει παραχωρήσει τον μισθό του στο ίδρυμα.
Η θητεία του στη ΔΕΗ
Πριν από την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία ο κ. Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ. Εκεί γνώρισε και τη σύζυγό του Ευαγγελία,με την οποία έχει αποκτήσει μία κόρη, τη Σοφία.Στα βαφτίσια της μοναχοκόρης του είχαν δώσει το «παρών» αρκετά στελέχη της Ν.Δ. Η τελετή έγινε στον× Πειραιά και η δεξίωση στο ξενοδοχείο «Hilton». Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Γιάννης Τραγάκης, με τον οποίο συνδέεται με μακρά φιλία ο κ. Μαυρίκος, ο βουλευτής Πειραιά κ. Παναγιώτης Μελάς και ο δημοσιογράφος× Σπίνος. Στο «Hilton» ο κ. Μαυρίκος έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με τους υπαλλήλους των επώνυμων καταστημάτων. Είναι χαρακτηριστική η ιστορία που διηγείται πρόσωπο που είχε βρεθεί μαζί του πριν από έναν περίπου χρόνο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Οπως λέει, υπάλληλος γνωστής εταιρείας ρολογιών «έκανε υποκλίσεις στον Μαυρίκο»!


Ιδιοκτήτης 4 «αόρατων» εφημερίδων με πανελλαδική κυκλοφορία... 1.000 φύλλων
Είναι μόλις 35 ετών, αυτοδημιούργητος, όπως ο ίδιος δηλώνει, ιδιοκτήτης 4 εφημερίδων με συνολική κυκλοφορία που δεν ξεπερνά πανελλαδικά τα 1.000 φύλλα και κολυμπά πανευτυχής στην πλουσιοπάροχη «γαλάζια» κρατική διαφήμιση. Ο επονομαζόμενος Ελληνας Ρούμπερτ Μέρντοχ, κ. Παναγιώτης Μαυρίκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε», αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στα εκδοτικά χρονικά της χώρας, αφού κατάφερε να τινάξει την μπάνκα της κρατικής διαφημιστικής πίτας στον αέρα επί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας εκδίδοντας εφημερίδες που δεν διαβάζει σχεδόν κανένας!
Οι εφημερίδες του κ. Μαυρίκου «Ακρόπολις», «Επικαιρότητα», «24 Ωρες» και «Αθλητική Ημέρα» έλαβαν, μόνον πέρυσι, κρατική διαφήμιση ύψους 150.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή η χαρακτηριστική φωτογραφία του εκδότη, που δηλώνει ότι έχει εργαστεί ως ελεύθερος ρεπόρτερ σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, πολιτικός συντάκτης σε εφημερίδα και ραδιοφωνικός παραγωγός, φιγουράρει καθημερινά στις πρώτες σελίδες των εντύπων του ομίλου.
Ξεχωριστή θέση στον εκδοτικό όμιλο που εδρεύει στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά κατέχει το κεντρικό portal των «αόρατων» εφημερίδων του κ. Μαυρίκου, www.greeknews.biz, με μηδενική σχεδόν επισκεψιμότητα και στο οποίο εντυπωσιάζουν τα κρατικά διαφημιστικά banners. Μέγας χορηγός των διαδικτυακών επιχειρήσεων του νεαρού επιχειρηματία αποδεικνύεται το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, η πολιτική ηγεσία του οποίου έκρινε ότι μέσα από το παραπάνω portal με τη σχεδόν μηδενική επισκεψιμότητα και διαφημίζοντας καθημερινά την καμπάνια «GREECE - the true experience», θα κάνει γνωστές τις ελληνικές ομορφιές στα πέρατα του κόσμου. Σταθερός πελάτης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, που ουσιαστικά αναπαράγει τις εφημερίδες του ομίλου μια και δεν κρέμονται στα μανταλάκια των περιπτέρων, είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η υποψηφιότητα του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σπύρου Σπυρίδωνα για τη Νομαρχία Πειραιά στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές φαίνεται ότι σύσφιγξε περαιτέρω τις σχέσεις των δύο αντρών. Καθημερινή μάχη για μία θέση στην ιστοσελίδα του κ. Μαυρίκου δίνει και η «Cosmote», ενώ την προβολή τους μέσω του greeknews.biz επιλέγουν και ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), όπως επίσης και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΘΗΣΕΑΣ!


Ο κ. Μαυρίκος έχει βάλει πλώρη για τον δημαρχιακό θώκο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, καταθέτοντας πολύ νωρίς την υποψηφιότητά του για δήμαρχος του Πειραιά. Ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ» -με βασικό του σύνθημα «Να είμαστε ρεαλιστές, να ζητάμε το αδύνατο!»- φιλοδοξεί να κάνει την έκπληξη ώστε ο κ. Μαυρίκος να διαδεχτεί τον νυν δήμαρχο της πόλης κ. Παναγιώτη Φασούλα. Πρόκειται για έναν προσωποκεντρικό δημοτικό συνδυασμό που διαφημίζεται στις εφημερίδες του κ. Μαυρίκου και η κυβέρνηση της Ν.Δ φροντίζει ουσιαστικά να ενισχύει μέσω της απλόχερης κρατικής διαφήμισης που του προσφέρει. Εφόδιό του στον εκλογικό μαραθώνιο των δημοτικών εκλογών, όπως ο ίδιος φροντίζει να υπενθυμίζει, αποτελεί η ανεπιτυχής υποψηφιότητά του για τη δημαρχία του Κερατσινίου στο παρελθόν.Οκ. Μαυρίκος, επηρεασμένος ίσως από την πολιτική στρατηγική του κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πιστεύει ότι οι πολιτικές φιλοδοξίες του θα πραγματοποιηθούν γρηγορότερα με την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Ετσι, τον Ιούλιο του 2007 ανακοίνωσε ότι θα πάρει το ιστορικό ποδοσφαιρικό σωματείο του Απόλλωνα Αθηνών, το οποίο είχε πέσει στην ερασιτεχνική κατηγορία. Οι φίλαθλοι της ομάδας τον υποδέχτηκαν στη Ριζούπολη ως Μεσσία, ενώ δεν έλειψαν και εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπό του. Παρότι ετοιμάστηκε προσύμφωνο αγοράς του ποδοσφαιρικού τμήματος, ακόμα περιμένουν τον κ. Μαυρίκο να υπογράψει! Ακόμα περιμένουν να υπογράψει και στη Μυτιλήνη, όταν ο ίδιος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αγοράσει τον Αιολικό. Το τελευταίο «κρούσμα» της ποδοσφαιρικής περιπλάνησης του κ. Μαυρίκου είναι ταυτισμένο με έναν άλλο ιστορικό σύλλογο. Τον περασμένο μήνα οι φίλαθλοι της Προοδευτικής πίστεψαν ότι η ομάδα θα ξαναπαίξει στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια με τον Πειραιώτη εκδότη στο τιμόνι της. Ομως το ενδιαφέρον του όχι μόνο αποδείχτηκε πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά οι βετεράνοι της ομάδας υποστηρίζουν ότι λίγο έλειψε ο κ. Μαυρίκος να τινάξει τον σύλλογο στον αέρα!
Πηγή: Πρώτο Θέμα, Κυριακή 3/5/2009


skab@newspaper.gr

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΟ ΣΤΟΡΥ... Εκεί που θα σπάσουμε πλάκα είναι πως ο άλλος θεατρίνος, ο Κούγιας ... θα διαχειριστεί την περίπτωση.. Θα έχει πολλαπλό ενδιαφέρον!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου