Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ... ΑΛΛΆ ΤΗΝ ΨΆΡΕΨΕ Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ!μΙΑ ΑΠΌ ΤΙς ΑΙΤΊΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΌ ΔΗΜΟΣΙΟ!

«Δεν ακουμπήσαμε καθόλου την ιερή αγελάδα, κανείς στο δημόσιο δεν έχασε τη δουλειά του»

Για «ιερή αγελάδα» του Δημοσίου, την οποία «δεν ακουμπάμε καθόλου», έκανε λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, ασκώντας κριτική στην πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.
Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Ψαριανός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι ευχαριστημένος με τη γραμμή που ακολουθεί η ελληνική πολιτική, τα ελληνικά κόμματα. [...]

Όποιος θέλει ας παίζει τις κουμπάρες. Αλλά θα το πληρώσουμε όλοι μαζί: οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι άνεργοι. Οι μόνοι που θα πληρώσουν το λιγότερο απ' όλα είναι το Δημόσιο. Δεν ακουμπήσαμε καθόλου την ιερή αγελάδα. Δηλαδή, το σύμβολο ήταν η ΕΡΤ και οι καθαρίστριες. Ξαναγυρίσαμε σε αυτά που ξέραμε, χρησιμοποιώντας το 1,5 εκατ. ανέργους ως πολιτικό επιχείρημα, χωρίς κανείς να πει ότι όλοι αυτοί είναι από τον ιδιωτικό τομέα. Από το δημόσιο δεν υπάρχουν απολυμένοι, ούτε άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους. Κανείς. Και 20.000 επίορκοι που ήταν σε διαθεσιμότητα με την κατρουγκάλειο ρύθμιση επανήλθαν».

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε πως «θα λυθεί, όταν δύο εργαζόμενοι πληρώνουν έναν συνταξιούχο, όχι όταν ένας πληρώνει τέσσερις» και σημείωσε την ανάγκη να ανοίξουν δουλειές.

«Πλούτος παράγεται στον ιδιωτικό τομέα. Το Δημόσιο δεν παράγει πλούτο. [...] Έχουμε τσακίσει τον ιδιωτικό τομέα. Τα μισά μαγαζιά είναι κλειστά σε όλες τις πόλεις και εμείς ενδιαφερόμαστε πώς θα δουλέψει ένας συγκεκριμένος τομέας του Δημοσίου για να βάλουμε εκεί τους κουμπάρους και τις φιλενάδες μας».

Υπογράμμισε δε την ανάγκη να υπάρξει «μία κοινή πολιτική των κομμάτων, που ενδιαφέρονται για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη», στο ασφαλιστικό και το μεταναστευτικό, ενώ σε ό,τι αφορά το ίδιο το Ποτάμι, σημείωσε: «Έγινε ως μια κίνηση, ως μια μαγιά για να προκαλέσει τη δημιουργία ενός φορέα μεγαλύτερου.

Μπορεί να μην είναι κόμμα. [...] Μπορεί να είναι μια συμμαχία, ένας συνασπισμός κομμάτων, ο οποίος θα είναι των προοδευτικών φιλοευρωπαϊκών μεταρρυθμιστικών δυνάμεων».

Πηγη: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου