Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ....

Οι δρόμοι της Σεούλ γέμισαν μικρές βιβλιοθήκες!

 | 15:41 - 19 Ιανουαρίου 2016

Η πόλη της Σεούλ γέμισε μικρές βιβλιοθήκες που δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους να διαβάσουν όποτε θέλουν αλλά και να δανειστούν βιβλία της επιλογής τους. Μικρές βιβλιοθήκες με πρωτότυπο σχεδιασμό έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης προσκαλώντας τον κόσμο να αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του στο διάβασμα.
perierga.gr - Οι δρόμοι της Σεούλ γέμισαν μικρές βιβλιοθήκες!
Το project σκοπό έχει να παρακινήσει μικρούς και μεγάλους να ανοίξουν ένα βιβλίο και ευελπιστεί να δημιουργήσει πολλές τέτοιες μικρές βιβλιοθήκες στους δρόμους. Οι κάτοικοι αγκάλιασαν ήδη την προσπάθεια αυτή και συρρέουν στις βιβλιοθήκες για να διαβάσουν αλλά και για να συνδιαλαγούν με συμπολίτες τους μιλώντας περί Τέχνης.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

Η πιο πολύχρωμη πόλη στην Ευρώπη

 | 21  Ιανουαρίου 2016

Το Βρότσλαβ βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Πολωνίας και είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της χώρας, πλημμυρισμένη με χρώμα και ιστορικά κτήρια. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε 11 νησιά στον ποταμό Οντέρ, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με 112 γέφυρες. Όπως καταλαβαίνετε το νερό έχει εδώ την τιμητική του και τα κανάλια δημιουργούν μια παραμυθένια εικόνα.
perierga.gr - Vrotslav: Η χρωματιστή πόλη της Πολωνίας!
Τα περισσότερα κτήρια του Βρότσλαβ είναι ιστορικής σημασίας και ξεχωρίζουν από την πολυχρωμία τους. Πλήθος επισκεπτών καταφθάνουν εδώ για να περπατήσουν στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, για να γευτούν ντόπιες σούπες που είναι ονομαστές αλλά και για να θαυμάσουν μουσεία και εκκλησίες με ιστορικό χαρακτήρα.

Πες μου ποιον έχεις φίλο να σου πω ποιος είσαι Κυριάκο Μητροτάκη!

ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ HOT DOC

Αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία o στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Γεωργιάδης μέσω επίσημης δήλωσής του, σήμερα...
το μεσημέρι. Ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας προχώρησε στην απόφαση αυτή υπό το βάρος των αποκαλύψεων του Κώστα Βαξεβάνη εναντίον του οποίου θα κινηθεί νομικά.
Νωρίτερα όμως κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για τον Νίκο Γεωργιάδη μετά την διαβίβαση του Hot Doc και των αποκαλύψεων που δημοσιεύει το περιοδικό.
Δημοσιεύουμε ολόκληρη τη δήλωση του πρ. βουλευτή :
«Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία».


ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ....

«Μονομαχία» Σόιμπλε-Τσίπρα στο Νταβός

Το ΔΝΤ και η υλοποίηση των συμφωνιών έγιναν αφορμή για ελληνο-γερμανική αντιπαράθεση στο Νταβός της Ελβετίας. «Η κυβέρνηση συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις των εταίρων για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε πάνελ όπου συμμετείχε ο Β. Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι η βοήθεια στην Ελλάδα δόθηκε με τον όρο της συμμετοχής του Ταμείου και η όποια απόπειρα αλλαγής θα ισοδυναμούσε με «αναμμένο κερί σε δωμάτιο γεμάτο δυναμίτη».

«Μονομαχία» Σόιμπλε-Τσίπρα στο Νταβός
Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε πάνελ στο Νταβός όπου συμμετείχε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι πρωθυπουργοί Γαλλίας και Ολλανδίας, σημείωσε πως η Ελλάδα θεωρούσε ότι η ΕΕ μπορεί να χειριστεί μόνη της το πρόγραμμα, ωστόσο εν τέλει συμμορφώθηκε με την απαίτηση των εταίρων για συμμετοχή του ΔΝΤ.

ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ... ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΛΑΜΙ": 

Νταβός, Μπάϊντεν-Τσίπρας: Αυτή η ''ικανοποίηση Μπάϊντεν'' γιά την ''εποικοδομητική προσέγγιση'' Τσίπρα στο Κυπριακό, είναι που δημιουργεί μεγάλη ανησυχία, λαμβάνοντας υπόψην και το γεγονός ότι παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί υπέρ του ''σχέδιου Αννάν''.

Παρελάσεις 2016: Και το Σικάγο ζητά τους εύζωνες της ''προεδρικής Φρουράς'' Ελλάδας

Απρίλιο οι παρελάσεις γιά την 25η Μαρτίου 1821 (ευτυχώς δεν γίνονται Μάϊο ή Ιούνιο). Στις 10 Απριλίου Νέας Υόρκης, στις 17 Σικάγου. H δυτ. Φλόριδα σταθερή: Κυριακή 27 ΜαρτίουΜε 




επιστολή της στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και 
στον υπουργό 'Αμυνας, η Ομοσπονδία Σικάγου ζητά να μεταβούν οι εύζωνες και εκεί, θεωρώντας ότι η παρέλαση Σικάγου είναι ισότιμη αυτής στη Νέα Υόρκη. Aναλαμβάνει και όλα τα έξοδα μετάβασης των ευζώνων -μαζί με τα υπόλοιπα διαμονής και διατροφής- σε αντίθεση με την Νέα Υόρκη που καταδέχεται να πληρώνει η ''Γεν. Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού'' Ελλάδας τα αεροπορικά τους εισιτήρια. Γιά να δούμε, θα γίνει δεκτό το αίτημα ή η Ελλάδα θα κάνει ακόμα διακρίσεις, στέλνοντας τους εύζωνες μόνο στην -φθίνουσα χρόνο με τον χρόνο- παρέλαση στη Νέα Υόρκη; Η ουσιαστική διαφορά των δύο παρελάσεων είναι ότι όλα τα έσοδα από τα χρήματα της Ομογένειας γιά την παρέλαση στο Σικάγο διατίθενται γιά την επόμενη παρέλαση, ενώ στη Νέα Υόρκη χρησιμοποιούνται και γιά λειτουργικές ανάγκες της διοργανώτριας Ομοσπονδίας, χώρια οι... ''παρασπονδίες''. (Αύριο, αντίγραφο της επιστολής Ομοσπονδίας Σικάγου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας).


ΜΠΟΥΚΏΣΑΜΕ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ...ΜΑ ΤΟΣΟ...ΑΝΤΡΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ;


kipr

ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!

Οι αναφορές πολιτικών και τα δημοσιεύματα σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος εντός του 2016, πληθαίνουν μέρα με την μέρα, προερχόμενες κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, και τη Ρωσία.
Ωστόσο, σε πιθανή επίλυση δημιουργείται ένα άλλο, πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς θα πρέπει είτε να αξιοποιηθούν οι άντρες της Εθνικής Φρουράς, είτε να αποζημιωθούν για την συνεισφορά τόσων χρόνων, αφού με την επίλυση, το σενάριο προβλέπει τη διάλυση της.

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ... Μετά τις κότες στου Μαξίμου... άρχισε και ο ξυλοδαρμός αστυνομικών. και έπεται συνέχειας ....

matas


Το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα στην Κομοτηνή, όταν ένας άτυχος άνδρας των ΜΑΤ, κατά την διάρκεια των επεισοδίων μεταξύ της ομάδας του και των αγροτών, προσπάθησε να κλοτσήσει έναν αγρότη.
Κάποιος φίλος του διαδηλωτή αγρότη είδε το περιστατικό και έσπευσε να προστατεύσει τον συνάδελφό του, μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές.
Ο αστυνομικός ξυλοκοπήθηκε άγρια μέχρι που τον άφησαν να φύγει.
Δείτε το βίντεο: 

ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ! "ΞΕΣΠΙΤΩΝΕΙ" ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Ότι θα έφτανε σε αυτό το επαίσχυντο σημείο η κυβέρνηση λίγοι το περίμεναν! Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί 
αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω υπερσυγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου