Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ..ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Σ.Δ.

ΑΠΟΝΕΜΕΙΘΗΚΑΝ ΤΑ ΦΕΤΕΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 
Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι παρευρέθησαν στη χθεσινή 32η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Αθ. Βασ. Μπότση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του ιδρύματος, Πάνος Καραγιάννης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο λειτούργημα που επιτελεί το Ιδρυμα Μπότση, υπογραμμίζοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση.

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών ο πρόεδρός της, Δημήτρης Κουμπιάς, στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημερινή απεργία των δημοσιογράφων, όπως και ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών, Σταμάτης Νικολόπουλος. Εκ μέρους της Ενωσης Ευρωπαίων Εκδοτών Διαδικτύου, χαιρετισμό απηύθυνε η Ροζαλία Λόρετ. Είμαστε όλοι Ευρωπαίοι, τόνισε, και μοιραζόμαστε κοινή κληρονομιά, η οποία έχει τις ρίζες της σε αυτή τη χώρα.
Στη χθεσινή εκδήλωση βραβεύθηκε η «δική μας» Ελένη Βαρβιτσιώτη, για τη δημοσιογραφική κάλυψη των αιματηρών εμφύλιων συγκρούσεων στην Αίγυπτο, αλλά και τις ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ της από τις Βρυξέλλες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εφημερίδα «Καθημερινή». Επίσης βραβεύτηκαν η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα, για την αντικειμενική παρουσίαση πολιτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων. Ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος, για το μοντέλο αξιόπιστης διαδικτυακής δημοσιογραφίας στην περιφέρεια. Η δημοσιογράφος Ολγα Τρέμη, για την πολύχρονη πορεία της στον χώρο.
Ειδικά βραβεία έλαβαν οι παρακάτω δημοσιογράφοι: το βραβείο κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ «Γιάννης Φάτσης» ο Αντώνης Γαλανόπουλος, το βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» η Κατερίνα Βλαχοδήμου για την επιτυχή προβολή θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης o Στέργιος Ζαμπάκας, οικονομικού ρεπορτάζ οι Γιώργος Παππούς και Γιώργος Παπανικολάου, το βραβείο «Βλάσης Σωκρατίδης» ο Κωνσταντίνος Καλυβάς για την έκδοση της μηνιαίας εφημερίδας «Γορτυνία» από το 1970, το βραβείο δημοσιογραφίας και τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» η Σόνια Χαϊμαντά. Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν η δημόσια αυστριακή τηλεόραση ORF και το Χαμόγελο του Παιδιού, για την κοινωνική τους δράση. Επίσης, η εφημερίδα «Ροδιακή» για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της.
Αλλα βραβεία έλαβαν οι Θεόδωρος Νικολαΐδης και Σωτήρης Θεολογίδης, η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου, ο πρώην βουλευτής Ιωάννης Δημαράς, ο Γεώργιος Δόγας, ο Γεώργιος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο Χριστόδουλος Αξελός.
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου