Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΊΣΑ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΧΑΒΑΛΕ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ:.. Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (Ε.Σ.Δ.) ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ..ΟΔΗΓΙΑ:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΔ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ




Νέα απεργία στα ΜΜΕ έρχεται για της 28.1.16! Και δεν ξέρουμε που θα το 
πάνε οι ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!- Οι δε εγκάθετοι ομόφρονες αριστεροί στα διάφορα συνδικαλιστικά όργανα-μπουζούκια τα έχουν τελείως χαμένα!

Να κάνουν όσες απεργίες θέλουν οι “εγκάθετοι” των κομμάτων στις αλλοτριωμένες οργανώσεις τους. Για μας, όπως το έχουμε διατυπώσει πλειστάκις, η απεργία είναι χαβαλές… που ουδέν θετικό κομίζει στη θωράκιση των εργαζομένων στα ΜΜΕ. 

Δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στο παρελθόν. Πολύ φασαρία για το τίποτε…Παλαιοντολογικές μέθοδοι. Έτσι κρίνουν και λίαν καλώς… Εμάς απλώς... δεν μας αφορούν!


Πασχίζουν, κυρίως η ΕΣΗΕΑ για την επέκταση του Αγγελιοσήμου και στο διαδίκτυο…ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ …ΨΩΜΙ… Μεγάλος τους καημός. από τότε που καθυστερημένα συνειδητοποίησαν τη σημασία του διαδικτύου. Γι αυτό και στην αρχή εκεί γύρω στα 2005-9 ήσαν σφόδρα πολέμιοι του!

Γράφουν επί λέξη:
• Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Τί εννοούν “ επέκταση του αγγελιοσήμου στα διαδικτυακά ΜΜΕ; Σήμερα οι περισσότερες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο είναι ενημερωτικές…ΚΑΘΑΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΈΣ ( ΈΣΤΩ ΑΠΌ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ BLOGGERS) Μόνον μερικές ελάχιστες εξ αυτών διευθύνονται από συντάκτες- μέλη της ΕΣΗΕΑ και των αντίστοιχων ταμείων ΜΜΕ..

 Αν εννοούν την επέκταση του αγγελιοσήμου στην κατηγορία αυτών των ΜΜΕ, δεν μας πέφτει λόγος και λίαν καλώς το επιδιώκουν, μια και η επέκταση αποσκοπεί στην ενίσχυση των ασφαλισμένων τους.

Λέμε των ασφαλισμένων τους! Διότι θα ήταν αδιανοήτο και πρόκληση “αρπαχτής” …επιβολής ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟΥ, σε ενημερωτικές ιστοσελίδες που οι δημιουργοί τους δεν είναι μέλη τους….

Bασικά εκεί το πάνε… Αυτό έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους…Η αγορά του διαδικτύου είναι διαφημιστικό  …ελντοράντο… Οι προφέσιοναλς του Τύπου το ορέγονται λατρευτικώς ! 
Αλλά μην ανησυχείτε… Έχουν γνώση οι φύλακες…

Το ότι το ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ είναι χαράτσι προς όφελος τρίτων … ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ  -κυρίως –των μελών της ΕΣΗΕΑ- υπάρχει σχετική απόφαση της Ε.Ε.
Το αγγελιόσημο αποτελεί δωράκι του δικτάτορα Παπαδόπουλου προς την ΕΣΗΕΑ εις αντικατάσταση του Λαχείου Συντακτών (που κατάργησε) … η λειτουργία του οποίου επίσης –παράνομη- Ήταν χαριστική χειρονομία των πολιτικών προς δημοσιογράφους!

Συνεπώς δεν πρόκειται για εργατική κατάκτηση-δικαίωμα , όπως αρέσκονται να ισχυρίζονται συνδικαλιστικοί φωστήρες των σωματείων τους.


Ωραία… Σήμερα τα “χαρίσματα” κατ΄εξαίρεσιν της νομοθεσίας δεν φτουράνε…

Η ΕΣΔ πάντως δεν προτίθεται να χαριστεί σε κάθε επιβολή Αγγελιοσήμου επί των διαφημίσεων που παράγουν μέλη της για να κρατήσουν στη ζωή τις ιστοσελίδες τους …για να απολαμβάνουν το 20% του εργασιακού ιδρώτα τους… οι άσχετοι ξένοι της ΕΣΗΕΑ και μειοψηφικοί ( στο διαδικτυακό τοπίο των ΜΜΕ) .

ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ...

1) Να μην “φορτώνουν” τους διαφημιζόμενους πελάτες τους με το αγγελιόσημο, αδιαφόρωντας ΚΑΘΕΤΑ για όσα εκφοβιστικά εκπέμπονται στην πιάτσα… Πρόκειται περί φαυλότητας κι αρπαχτής!

2) Παρακαλούμε δε τα μέλη μας, αν τυχόν έχουν πέσει στη φάκα και επιβαρύνουν τα τιμολόγιά τους με 20% –30% τελικά να μας ενημερώσουν ΑΜΕΣΩΣ και με λεπτομέρειες γιατί και πως αναγκάστηκαν να επιβαρύνουν τα τιμολόγια των πελατών τους με αγγελιόσημο! και να σταματήσουν τώρα- ΚΑΘΕΤΑ τέτοια συναλλαγή.

Δεν αφορά ΕΜΑΣ εκτός κι αν είστε ήδη μέλος των δημοσιογραφικών ασφαλιστικών ταμείων ( ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), οπότε οφείλετε να ακολουθείτε τις οδηγίες του Ταμείου σας.

Επίσης –επαναλαμβάνουμε- πως όσοι εκ των ιδιοκτητών ιστοσελίδων ,μέλη μας επιθυμούν ΑΣΦΑΛΙΣΗ παρακαλούμε να μας το δηλώσετε. Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ από καιρού διεξάγει διαπραγματεύσεις ώστε και τα μέλη της  να έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Περιμένουμε νέα σας!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΤΟ Δ.Σ. της ΕΣΔ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου