Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟΝ ΟΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΎΝ ...ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ...ΠΩΣ ΚΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΗΤΑΝ...ΤΠΥΡΚΑΛΑΣ!

Βρέθηκε σαρκοφάγος με τους 12 άθλους του Ηρακλή (εκπληκτικές εικόνες)

Σαρκοφάγος με τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή βρέθηκε σε βάθος τριών μέτρων, από αρχαιοκάπηλους στην περιοχή της Καισάρειας.

Σύμφωνα με το ιστορικό, που παρουσιάζει η τουρκική ιστοσελίδα “gelarabul’, οι αρχαιοκάπηλοι, προφανώς, δεν είχαν τη δύναμη να την ανοίξουν, προτίμησαν να την σπάσουν σε ένα σημείο για να ερευνήσουν το εσωτερικό της.


Δεν γνωρίζουμε εάν άρπαξαν πολύτιμα αντικείμενα.
Πάντως, όταν εντοπίστηκε ήταν σπασμένη στο πίσω μέρος και μέσα σε αυτήν όταν ανοίχθηκε διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δύο σκελετοί και δύο γυάλινα σκεύη.
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα πολύτιμα αντικείμενα, πιθανόν από χρυσάφι, αφαιρέθηκαν από τους αρχαιοκάπηλους.Η σαρκοφάγος είναι από λευκό μάρμαρο και έχει αετώματα. Έχει μήκος 215 εκατοστά και πλάτος 101 εκατοστά και ύψος 133 εκατοστά.
Είναι κατασκευασμένη από ‘μασίφ’ μάρμαρο και η διακόσμηση την οποίο έχει την κάνει μοναδική.
Στις δύο μεγάλες πλευρές της σαρκοφάγου υπάρχουν οι άθλοι του Ηρακλή, ενώ στις δύο μικρές υπάρχουν οι Διόσκουροι που την προστατεύουν.
Η σαρκοφάγος φυλάσσεται σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο της Καισάρειας.Φωτογραφίες από τις παραστάσεις της σαρκοφάγου του Ηρακλή

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΤο τούρκικο ιστολόγιο αναφέρει τις πηγές:

mikres-ekdoseis.gr
diadrastika.com

Πηγή: http://paratolmosblog.blogspot.com/2016/01/12_12.html#ixzz3x6Y96ir3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου