Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Τα βασικά μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους

Με τις συνομιλίες για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης να φτάνουν στο τελικό στάδιο, οι δανειστές συζητούν ποια μέτρα ελάφρυνσης μπορούν να δώσουν στη χώρα, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.Οι διαπραγματεύσεις για τον τύπο, το μέγεθος και τους όρους μίας δυνητικής ελάφρυνσης του χρέους προκαλούν προβληματισμούς, αν και όλες οι πλευρές θέλουν να έχουν μία τελική συμφωνία μέχρι τις21 Ιουνίου, στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο.
Στο τραπέζι και η ικανότητα της Ελλάδας ως προς τις υποχρεώσεις της τις επόμενες δεκαετίες καθώς και το κατά πόσο οι αγορές θα θεωρήσουν το χρέος της βιώσιμο για να επενδύσουν στη χώρα, την ώρα που το πρόγραμμα διάσωσης τελειώνει στις 20 Αυγούστου.

Επέκταση ωριμάνσεων

Την ώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτρέπει σε μάξιμουμ 15 χρόνια επέκταση, η Γερμανία πιέζει για τρία χρόνια, με το επιχείρημα ότι σήμερα η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερα για να γίνει το χρέος βιώσιμο. Τελικά, οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι το νούμερο θα είναι κοντά σε υψηλό μονοψήφιο αριθμό.


9.00 με 21.00 θα κινηθούν αύριο Τρίτη τα λεωφορεία

Σε νέες στάσεις εργασίας προχωρούν από αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του αμαξοστασίου του Ελληνικού και τη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.
Ειδικότερα, την Τρίτη, θα πραγματοποιήσουν στάση από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Η δεύτερη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και συγκεκριμένα από τις 11:00 έως και τις 17:00, καθώς έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες στις 12:30 στα κεντρικά γραφεία της Ο.ΣΥ.

Πέθανε ο συγγραφέας και νομικός Μάκης Τρικούκης

Πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 78 ετών μετά από πολύμηνη ασθένεια ο νομικός, συγγραφέας και φυσιογνωμία των τεχνών και της Αριστεράς Μάκης Τρικούκης.
Γεννήθηκε το 1940 στην Κοζάνη αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε νομικά και ιταλική φιλολογία.
Μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ και πρωτοπόρος στους αγώνες του 1-1-4 της γενιάς του, μεσούσης της χούντας (1972) εξέδιδε στη Θεσσαλονίκη το περιοδικό κριτικής «Εξάντας». Στα 1985 εξέδωσε τη μελέτη «Πολιτική και φιλοσοφία στον Γκράμσι». Στα 1989 μετείχε ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού στην κυβέρνηση συνεργασίας. Συνέχισε πάντα τη μαχόμενη δικηγορία, στελέχωσε το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής Θεσσαλονίκης» (του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), ενώ διετέλεσε από το 2008 -2012 πρόεδρος του Δ.Σ του ΚΘΒΕ .
Εξέδωσε σειρά βιβλίων («Πολιτική και φιλοσοφία στον Γκράμσι» 1985-Εξάντας, «Τα παράδοξα στην ομηρική Οδύσσεια», 1999 Καστανιώτης, «Η ταπείνωση του θριαμβευτή», 2006 – Ελληνικά Γράμματα), συμμετείχε σε συλλογικά έργα. Είχε δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε διάφορα περιοδικά και για ένα διάστημα επιφυλλίδες στην εφημερίδα «Τα Νέα» (στη δεκαετία του ‘80 και ‘90).
Οι προβληματισμοί και ο στοχασμός του Γκράμσι καθόρισαν την πνευματική και πολιτική του διαμόρφωση κι ήταν ο μόνος μαρξιστής που δεν υπέτασσε την τέχνη σε πολιτικές σκοπιμότητες, έλεγε σε συνέντευξή του στις αρχές του 2010.
Αφήνει πίσω του μια πλήρη ζωή και δυο γιούς (Τον Γρηγόρη που είναι νομικός και το Γιάννη Τρικούκη).
Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 12 μ.μ. στα κοιμητήρια της Θέρμης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου