Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Εκβιάζει η Μέρκελ τον Τσίπρα να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες η Ελλάδα για να «χαλαρώσουν» το Μνημόνιο!


PROSFYGES LESVOS555 photoΗ κυβέρνηση Μέρκελ δεν θα επιμείνει στην αυστηρή τήρηση του Μνημονίου από την Ελλάδα στην περίπτωση που η Αθήνα δεχθεί να παραμείνουν στη χώρα περισσότεροι πρόσφυγες! Αυτό αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

Σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, τις οποίες επικαλείται το περιοδικό, το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αν συμφωνήσει να αυξήσει τη δέσμευσή της στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
«Η πρώτιστη προτεραιότητά μας είναι πλέον να παραμείνουν στην Ελλάδα περισσότεροι πρόσφυγες», επεσήμαναν οι πηγές αυτές. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα μπορούσαν άλλες απαιτήσεις, όπως η επιμονή στους όρους του προγράμματος, να μπουν σε δεύτερη μοίρα.
Από την αρχή του έτους έχουν φτάσει στην Ελλάδα περίπου 400.000 πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων μέσω θαλάσσης από την Τουρκία, η πλειονότητα των οποίων επιθυμεί να κατευθυνθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ και κυρίως στη Γερμανία. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε τι θα συνίσταται αυτή η χαλάρωση της στάσης του Βερολίνου.
Αυτό αποδεικνύει το ήθος των εκβιαστών Γερμανών και πολύ περισσότερο την ...«αναγκαιότητα» των μέτρων που επιβάλει η Μαφία του Βερολίνου, που αν της κάνεις τα χατίρια και μετατρέψεις σε μια ατελείωτη χαβούζα την χώρα σου τότε ενδεχομένως και να πληρώσεις λιγότερα... (SPIROSPERO)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου