Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΌ ΤΟ http://epikeranews.blogspot.gr/ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΔ)


ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΡΩΣΙΑ!!! ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ ΕΚΑΝΕ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΤΗΝ “ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ” ΤΟΥ ISIL! TOYΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΚΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ! ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ… (ΒΙΝΤΕΟ)

russia4
Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα διαρκέσουν «τρεις ή τέσσερις μήνες»...
και θα ενισχυθούν, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμα Αλεξέι Πουσκόφ δείχνοντας πώς στόχος της Μόσχας είναι να εξολοθρεύσει τους τζιχαντιστές και την τρομοκρατία στη Συρία.

«Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ολίσθησης και εγκλωβισμού, αλλά στη Μόσχα μιλούμε για επιχειρήσεις τριών ή τεσσάρων μηνών», δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο Πουσκόφ, ενώ, όταν ερωτήθηκε εάν πρέπει να αναμένεται κλιμάκωση των επιχειρήσεων η απάντηση που έδωσε ήταν «οπωσδήποτε».
Άλλες πηγές στη Ρωσία αναφέρουν πώς οι πρώτοι βομβαρδισμοί ήταν αναγνωριστικοί (αυτό φαίνεται άλλωστε και από τις συνεχείς πτήσεις των drones προκειμένου να γίνει μία κατόπτευση των περιοχών που πρόκειται να χτυπηθούν) και αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει δεν… έχει φανεί ακόμη.
Σφοδροί βομβαρδισμοί στην “πρωτεύουσα” του ISIL
Σφοδρούς βομβαρδισμούς στην “καρδιά” του ISIL, την Ράκκα ξεκίνησε η ρωσική Αεροπορία. Χτύπησαν το αεροδρόμιο της Tabaqa και κατέστρεψαν στρατώνες των Ισλαμιστών.Σφοδροί βομβαρδισμοί  όμως και στην επαρχία Ιντλίμπ
Το αεροδρόμιο χρησίμευε σαν η κύρια βάση των ισλαμιστών στην πόλη. Επίσης  καταστράφηκαν και οι φάρμες της Al-‘Ajrawi που ήταν οι κύριες αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών.
Η Ράκκα έχει μέγιστη σημασία καθώς αποτελεί την “πρωτεύουσα” των ισλαμιστών αλλά και των βασικό σύνδεσμο ανεφοδιασμού από τους ισλαμιστές του Δ.Ιράκ.
Οι βομβαρδισμοί στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στην ύπαιθρο της πόλης Al-Hasakah που τελεί υπό συριακό έλεγχο και είναι το προπύργιο του συριακού Στρατού σε απόσταση αναπνοής από την Ράκκα, και στις πόλεις Al-Shadadi και Al-Houl.
Η συριακή Αεροπορία κατόπιν προμήθειας δορυφορικών φωτογραφιών και εικόνων από drones εξολόθρευσε φάλαγγα του ISIL στον αυτοκινητόδρομο Deir Ezzor-Hasakah.
Είναι σαφές ότι έχει ξεκινήσει η προπαρασκευή για την μεγάλη χερσαία προέλαση του συριακού Στρατού προς Ράκκα και Deir Ezzor, καταστρέφοντας τα διοικητικά κέντρα των ισλαμιστών και τις αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών.
Η Deir Ezzor στρατηγικά είναι καθοριστικής σημασίας λόγω της θέσης της και των πετρελαιοπηγών της. Είναι κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και ακόμα βρίσκεται στα χέρια του συριακού Στρατού όπου η γενναία φρουρά της πόλης αντιστέκεται με σθένος σε πολιορκία τριών ετών.
Με όποιον πιθανό και απίθανο τρόπο οι συριακές ΕΔ κατάφερναν να την ανεφοδιάζουν καθώς η φρουρά κατόρθωνε να κρατάει στα χέρια της το αεροδρόμιο της πόλης.
Σύμφωνα και με στρατιωτικά πόρταλ, οι πετρελαιοπηγές  έπεσαν στα χέρια των ισλαμιστών οι οποίοι χρησιμοποιούν τα καύσιμα για τις μετακινήσεις τους ενώ πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές στην “μαύρη αγορά” μέχρι και 20 δολάρια το βαρέλι συμβάλλοντας στην πτώση των τιμών παγκοσμίως.
 Στην Μόσχα έχουν εκπονήσει το στρατηγικό σχέδιο των επόμενων τριων μηνών και οι δύο πόλεις θεωρούνται ότι πρέπει να ελευθερωθούν με προτεραιότητα.
Εάν επιτευχθεί οι υπόλοιπες ισλαμιστικές ομάδες εντός Συρίας θα αποκοπούν χωρίς όπλα,πυρομαχικά και δεν θα αναπληρώνουν πλέον το έμψυχο δυναμικό τους (οι Ρώσοι και οι Κούρδοι έχουν καταστήσει αδύνατη την εισαγωγή νέων ισλαμιστών από την Τουρκία) και θα καταστραφούν με την γνωστή μέθοδο από το Βιετνάμ (όπου εκεί όμως οι Αμερικανοί απέτυχαν να κόψουν τον ανεφοδιασμό των Βιετ-Κονγκ) “search and destroy”.
.http://epikeranews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου