Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΣΗΜΕΡΑ: Η ΣΥΧΝΟΟΥΡΙΑ...ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤ...ΨΩΜΙΑ 
ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο>http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες
Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου








ΔΥΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ: 1) Συχνοουρία & 2) Τα προκατ- ψωμιά.. που είναι επικίνδυνα! 

Συχνοουρία: Οι σοβαρές ασθένειες που κρύβει και πώς αντιμετωπίζεται

Συχνοουρία: Οι σοβαρές ασθένειες που κρύβει και πώς αντιμετωπίζεται

"Η συχνοουρία είναι ένα θέμα που ταλανίζει πολλούς ευσεβείς... Το πρώτο πράμα που ρωτάει ο γιατρός είναι: Πόσες φορές τη νύχτα σηκώνεσαι για να κάνεις την ανάγκη σου;"
Άμα του πείς ΜΙΑ, όπως του λόγου μου,,, αυτός καθησυχάζει. Υποθέτει ότι μάλλον...ουρολοίμωξη θα  είναι και εν τω άμα και το θάμα σου κοπανάει μια συνταγή με αντιβιοτικό...
΄Ετσι την έπαθα, όπως τό έχω ξαναγράψει.. από αντιβιοτικό! Μου χτύπησε στο ποδάρι... με οστεοαθρίτιδα! Τώρα μπορεί κάποια γιατρουδάκια να γελάσουν με το ισχυρισμό αυτόν. ΄Ομως τη συγκεκριμένη παρενέργεια την καταγράφει στο φάρμακο που μου έδωσε. Θα πείς γέρος είμαι, και μπορεί να κουβαλάω πάνω όλες τις κατάρες. Αμ δεν είναι έτσι! Περδίκι είμαι!Θεία χάρητι ασφαλώς κι όχι από δικό μου γνοιάξιμο!

Με τους γιατρούς όμως η κουβέντα δεν οδηγεί πουθενά.Είναι το μόνο είδος επί του πλανητή, που ο λόγος τους ..γίνεται πιστευτός και με τεμενάδες μάλιστα! Ο,τι και να πεις εσύ, σου το ανατρέπουν κάθετα Συνεπώς μην παραφιλολογείται μαζί τους..
Αλλά να τους ακούτε προσεκτικά... Θα συγχυστείτε! Πληρώστε τους για τις υπηρεσίες τους και σκάστε το! Ζητείστε μια δεύτερη γνώμη. Και μην εκτελείτε ακόμη τη συνταγή που σας έδωσε ... Υπομονή. Μην σκιάζεστε...θα ζήσετε... 
Τέλος πάντων να μην λέω πολλά: η συχνοουρία είναι μια δυσαρμονία του οργανισμού μας. Οι λόγοι πολλοί...Διαβάστε τι γράφουν οι ίδιοι οι γιατροί... και μάλιστα από την πρώτη αράδα σας ...τρομοκρατούν αγρίως.  Να ξέρετε ότι το ουροποιητικό σύστημα είναι κομβικό στην όλη υγεία μας. Αύριο -μεθαύριο θα σας έχω πλούσιες λεπτομέρειες ( ουρολοιμώξεις, κατακράτηση ούρων, κ.λ.π.).



Η ΣΥΧΝΟΟΥΡΙΑ.....

Στους περισσότερους ανθρώπους η κύστη είναι ικανή να αποθηκεύσει προσωρινά αρκετή ποσότητα ούρων, ώστε να μην χρειάζεται να επισκέπτεστε την τουαλέτα περισσότερο από 4-8 φορές την ημέρα.
Αν έχετε παρατηρήσει ότι ξεπερνάτε αυτό το όριο, τότε είναι πιθανό να έχετε πρόβλημα συχνοουρίας.
Αίτια
Η συχνοουρία μπορεί να είναι σύμπτωμα πολλών διαφορετικών προβλημάτων. Όταν συνοδεύεται από πυρετό, πόνο ή δυσφορία στην κοιλιά, μπορεί να έχετε μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Άλλες πιθανές αιτίες συχνουρίας περιλαμβάνουν:
Διαβήτης
Η συχνοουρία είναι συχνά ένα πρώιμο σύμπτωμα τόσο του διαβήτη τύπου 1 όσο και του τύπου 2, καθώς το σώμα προσπαθεί να απαλλαγεί από την αχρησιμοποίητη γλυκόζη μέσω των ούρων.
Εγκυμοσύνη
Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της εγκυμοσύνης η αυξανόμενη σε όγκο μήτρα ασκεί πίεση στην ουροδόχο κύστη, προκαλώντας συχνή ούρηση.
Προβλήματα προστάτη
Ένας αυξημένος σε όγκο προστάτης μπορεί να πιέζει την ουρήθρα και να μπλοκάρει τη ροή των ούρων. Αυτό προκαλεί ερεθισμό στο τοίχωμα της ουροδόχου κύστης. Η κύστη αρχίζει να συμπιέζεται ακόμη και όταν περιέχει μικρές ποσότητες ούρων, προκαλώντας πιο συχνή ούρηση.
Διάμεση κυστίτιδα
Αυτή η πάθηση χαρακτηρίζεται από πόνο στην κύστη και την πυελική περιοχή. Συχνά, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μια "επείγουσα" και συχνή ανάγκη για ούρηση.
Εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλες νευρολογικές ασθένειες
Μια βλάβη των νεύρων που τροφοδοτούν την ουροδόχο κύστη μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τη λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της συχνής, απρόσμενης/επιτακτικής ανάγκης για ούρηση.
Μερικές φορές η συχνοουρία δεν είναι ένα σύμπτωμα ενός προβλήματος, αλλά είναι το ίδιο το πρόβλημα. Σε άτομα με σύνδρομο υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης, οι ακούσιες συσπάσεις της κύστης οδηγούν σε επείγουσα ούρηση, ακόμα και αν κύστη δεν είναι γεμάτη.

Αντιμετώπιση
"Επανεκπαίδευση" της ουροδόχου κύστης
Αυτό συνεπάγεται την αύξηση των διαστημάτων μεταξύ των επισκέψεων στην τουαλέτα για διάρκεια περίπου 3 μηνών. Αυτό βοηθάει στην "επανεκπαίδευση" της κύστης σας για να συγκρατεί τα ούρα περισσότερο και να ουρείτε λιγότερο συχνά.

Τροποποίηση της διατροφής
Θα πρέπει να αποφύγετε οποιεσδήποτε τροφές που φαίνεται πως ερεθίζουν την ουροδόχο κύστη σας ή δρουν ως διουρητικές. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν την καφεΐνη, το αλκοόλ, τα ανθρακούχα ποτά, τη σοκολάτα, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και τις πικάντικες τροφές. Είναι επίσης σημαντικό να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, γιατί η δυσκοιλιότητα μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του συνδρόμου της υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης.
Ασκήσεις Kegel
Οι ασκήσεις αυτές βοηθούν στην ενίσχυση των μυών γύρω από την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα για να βελτιώσετε τον έλεγχο της κύστης σας και να μειώσετε τη συχνότητα που επισκέπτεστε την τουαλέτα. Η άσκηση των μυών της πυέλου για πέντε λεπτά, τρεις φορές την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά στον έλεγχο της ουροδόχου κύστης."
Βασικά άντε και καλά ...Σαράντα! Θα επανέλθω φυσικά με βότανα...αντιμετώπισης της συχνοουρίας.. 

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/i

Έρευνα: Επικίνδυνη ουσία σε συσκευασμένο ψωμί και επεξεργασμένα αρτοποιήματα

Έρευνα: Επικίνδυνη ουσία σε συσκευασμένο ψωμί και επεξεργασμένα αρτοποιήματα

Η ουσία έχει αναγνωριστεί ως «πιθανώς καρκινογόνος για τον άνθρωπο» από το Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) και μια πρόσφατη έκθεση του περιβαλλοντικού οργανισμού Environmental Working Group υπέδειξε ότι βρίσκεται στη συντριπτική πλειοψηφία των επεξεργασμένων αρτοποιημάτων.
Ο οργανισμός έδωσε μια ενδεικτική λίστα με προϊόντα που περιέχουν το επικίνδυνο συστατικό.
Το βρωμικό κάλιo (potassium bromate) προστίθεται στο αλεύρι ώστε να ενισχυθεί το ζυμάρι και να φουσκώνει περισσότερο αλλά και για να έχει το ψωμί το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα του. Πέραν του χαρακτηρισμού του IARC, και το Αμερικανικό Κέντρο Βιοτεχνολογικής Πληροφόρησης έχει χαρακτηρίσει το βρωμικό κάλιo ως «πιθανώς καρκινογόνο».
Εργαστηριακές δοκιμές σε πειραματόζωα υπέδειξαν ότι η ουσία συνδέεται με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων καρκίνου στα νεφρά, το θυρεοειδή κ.α. Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 στην επιθεώρηση Chemico-Biological Interactions έδειξε επίσης ότι το βρωμικό κάλιo μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο DNA και οξειδωτικό στρες στον άνθρωπο.
Το βρωμικό κάλιo έχει απαγορευθεί ως πρόσθετο τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά και τη Βραζιλία. Ωστόσο, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν το έχει απαγορεύσει, έχει θέσει απλώς περιορισμό στην επιτρεπόμενη ποσότητα που μπορούν να περιέχουν τα τρόφιμα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να προστατευθείτε από τις καρκινογόνες ουσίες γύρω σας


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου