Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ... ΣΤΗΝ ΩΝΑΣΙΑΔΑ --ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ!

ΣΗΜΕΡΑ ΓΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!... ΧΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ!

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 47 ΧΡΟΝΙΑ Η “ΕΠΕΤΕΙΟΣ” ΤΩΝ ΓΑΜΩΝ ΩΝΑΣΗ-ΤΖΑΚΥ-ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΛΗΘΗΚΕ!

Πρωταγωνιστής -δημοσιογραφικά- του γάμου αυτού υπήρξε ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Απ.Βραχιολίδης που έκανε θεαματική απόβαση στον αποκλεισμένο Σκορπιό, πιάνοντας στον ύπνο ΟΛΟΥΣ τους άλλους ΄Ελληνες και ξένους δημοσιογράφους…


ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΗΣ ΕΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΡΙΜΠΟΛΟΒΛΕΝΑ , της νέας ιδιοκτήτριας του Σκορπιού! (Καλά την ίδια ημερομηνία διάλεξε με τον ΄Ελληνα κροίσο;)

ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΣΑ ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ…

ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ… ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΓΑΜΟΥΑ ΤΗΣ ΕΚΑΤΕΡΙΝΑΣ:

Στον Σκορπιό παντρεύεται η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα - 47 χρόνια ακριβώς μετά τον γάμο του Ωνάση με την Τζάκυ

Στον Σκορπιό παντρεύεται η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα - 47 χρόνια ακριβώς μετά τον γάμο του Ωνάση με την Τζάκυ

Στον Σκορπιό, στο προσωπικό της καταφύγιο, όπως λέει, θα παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γάμος θα τελεστεί ΑΎΡΙΟ Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, σε κλειστό κύκλο, με συγγενείς και φίλους να δίνουν το «παρών» στο σημαντικό αυτό γεγονός, ενώ τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των καλεσμένων της θα είναι δρακόντεια.
Η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα ανακοίνωσε τη απόφασή της να παντρευτεί, με συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής.
«Θέλω να ανακοινώσω ότι παντρεύομαι και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένη που θα τελέσω τον γάμο μου στον Σκορπιό την ερχόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Θα γιορτάσουμε το γεγονός μέσα από μια σεμνή τελετή, στην οποία θα δώσουν το παρών μόνο η οικογένειά μας και οι στενότεροι φίλοι μας. Αυτό είναι σημαντικό για εμένα. Μέσα από αυτό το μεγάλο γεγονός ο Σκορπιός συνδέεται ολοένα και περισσότερο με τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής μου».

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΙΘΑΝΕΣ…
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΩΝΑΣΗ !

(Παρμένες από την ιστοσελίδα www.pressliberty.wordpress.com που έστησαν φίλοι FUN και θαυμαστές του ρεπόρτερ ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ, με σκοπό να συμμαζέψουν το μεγάλο αρχείο του…διότι ο ίδιος είναι φρικωδώς …τσαπατσούλης σε θέματα που τον αφορούν! Στον ιστό αυτό- ένα είδος, πρώτης ύλης για την άγραφη.. βιογραφία του, υπάρχουν πολλά απίθανα, μοναδικά αλλά λείπουν και πολλά άλλα από τη θυελλώδη δράση του “δαιμόνιου” ρεπόρτερ όπως τον χαρακτηρίζουν, μαζί με ένα σωρό άλλα επίθετα… )



Η χαρακτηριστική αυτή φωτό, λίγα λεπτά μετά την τελετή του γάμου, στο προαύλιο του ναϊσκου, δεν υπάρχει στο αρχείο του Βραχιολίδη. Την ανακαλύψαμε εμείς με αφορμή το προχθεσινό ρεπορτάζ για τους γάμους της Εκατερίνας Ριμπολόβλενα, της νέας ιδιοκτήτριας του Σκορπιού. Δημοσιεύτηκε στο μεγάλο Αμερικανικό περιοδικό LIFE . Ο Απ.Βραχ… κουβεντιάζει με τους νεόνυμφους… Προσέξτε το βλέμμα της Τζάκυ προς τον ρεπόρτερ!. Λέει πολλά.. ενώ ο Αρίστος, σκέπτεται τι θα απαντήσει, στη θρασυτάτη ερώτηση του δημοσιογράφου: “Σκέπτεστε να αποκτήσετε κι άλλα παιδιά;” Κυριολεκτικά αθεόφοβος!



Ο γάμος της Τζάκι Κένεντι και του Αριστοτέλη Ωνάση 

Στις 20 Οκτωβρίου του 1968, όλος ο κόσμος έστρεφε το βλέμμα του στο νησάκι του Σκορπιού στο Ιόνιο, νότια της Λευκάδας, όπου κάτω από το μελαγχολικό φθινοπωρινό ψιλόβροχο η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Ζακλίν Μπουβιέ-Κένεντι, εικόνισμα για εκατομμύρια Αμερικανούς, παντρευόταν τον έλληνα κροίσο - «μαύρο πανί» για τους Κένεντι - Αριστοτέλη Ωνάση...

Picture
ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ...ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ Ο ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ... ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΑΠ.ΒΡΑΧ.-Πολυδημοσιευμενη φωτό.
...Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62. Είχαν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο σύζυγος της Τζάκι και πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι είχε δολοφονηθεί στο Ντάλας και μόλις 

τεσσερισήμισι μήνες από τότε που ο αδερφός του, το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές Μπομπ Κένεντι, έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του Παλαιστίνιου Σιρχάν Σιρχάν στο Λος Αντζελες. Η τρομοκρατημένη χήρα μπορεί να είχε γίνει η ενσάρκωση του μύθου των Κένεντι, ζητούσε όμως σωματική και οικονομική προστασία για εκείνη και τα παιδιά της. Ο ισχυρός Ελληνας από τη μεριά του, με χαρά θα τύλιγε το όνομά του με τη λάμψη της διασημότερης της δυναστείας Κένεντι, κατακτώντας τη γυναίκα-«τρόπαιο». Και οι δύο ήταν άνθρωποι που ήξεραν να παίρνουν αυτό που ήθελαν από τη ζωή.

PictureΤο ψιλόβροχο της 20ής Οκτωβρίου ήταν η κατάληξη μιας τρομερής καταιγίδας, με την οποία είχε υποδεχθεί στον Σκορπιό τους λίγους προσκεκλημένους που έφτασαν εκεί για τον γάμο της, την προηγούμενη ημέρα. Από την πλευρά της Τζάκι ήταν εκεί τα παιδιά της, Καρολίνα και Τζον-Τζον, η μητέρα της, Τζάνετ Νόρτον Λι, ο πατριός της, Χιου Οτσινκλος και η αδερφή της Λι Ράτζβιλ. Και όσο για τα παιδιά του Αριστοτέλη Ωνάση από τον πρώτο του γάμο με την Τίνα Λιβανού, Αλέξανδρο και Χριστίνα, ήταν φανερό ότι οι διαθέσεις τους απέναντι σε αυτό τον γάμο ήταν ασορτί με τον καιρό. Αλλά αυτό μάλλον δεν ενδιέφερε την Τζάκι Κένεντι, η οποία κατέφθασε στο γραφικό εκκλησάκι της Παναγίτσας για να δέσει για πάντα το επίθετο Ωνάση με το όνομά της, φορώντας νυφικό με την υπογραφή Βαλεντίνο, με μικρά κουμπάκια-πέρλες από πάνω μέχρι τη μέση, και λευκή κορδέλα στα μαλλιά - τις πληροφορίες μας τις δίνουν οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι οι οποίοι είχαν καλύψει τον γάμο, αυτοί που είχε επιλέξει το ζεύγος· τυχεροί δημοσιογράφοι αφού ο γάμος απασχολούσε απ' άκρου εις άκρον τον πλανήτη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Με αφορμή τα προχθεσινά μας ρεπορτάζ βγήκαν κάποιοι στο FACE BOOK και γράψανε διάφορα… αλλά ο γέρο-Βραχιολίδης απάντησε ως εξής:

Παν. Παρατηρητης ΠΩΣ ΣΑΣ ΗΡΘΕ να λέτε ότι ήμουν ο μόνος δημοσιογράφος στους Γάμους του Ωνάση-Τζάκυ; 400 δημοσιογράφοι τους κυνηγούσαν απ΄όλο τον κόσμο... Κι εδώ βρίσκεται η πλάκα... Κατάφερα να είμαι ο μόνος που έβγαλε επιτυχίες... Το σχέδιο μου να κάνω απόβαση στο Σκορπιό, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε από τα γνωστά κινηματογραφικά τρικ... Την απόβασή μου παρακολουθούσε ελικόπτερο... που ειδοποίησε την επίγειο αστυνομία του Σκορπιού…... Μας συλλάβανε με τον φωτορεπόρτερ μου τον ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΤΟ, σαϊνι ρεπόρτερ, ΑΦΟΎ ΠΡΏΤΑ συνενοηθήκαμε πως όταν του σφυρίξω.. "να το σκάσει κι άσε εμένα θα ...κρατάω τους αστυνομικούς.. στην πάρλα" ... ..Τους οδήγησα εκεί που θα γινότανε το μυστήριο, στο εκκλησάκι! Κι ω του θαύματος …μόλις εκείνη τη στιγμή έρχονταν το ζεύγος για να μπεί στο ναϊδριο…! Διαολεμένη τύχη! Ναι μεν αλλά… δώρον -άδωρον. Παρά το ότι είχα πάνω μου δυο κάμερες δεν μπόρεσα να τραβήξω ούτε μία φωτό… Οι αστυνομικοί με παραφύλαγαν και τους υποσχέθηκα πως δε θα βγάλω φωτογραφίες.. Επαναπαοβόμουν στο φωτορεπόρτερ μου που είχε γίνει άφαντος μέσα στα δενδρύλλια που περιβάλουν τον ναϊσκο!…Ο Γιάννης Βούτος έκανε σπουδαία δουλειά…” Έτσι περίπου είναι.Λεπτομέρειες. υπάρχουν στο >www.pressliberty.wordpress.com

gamosSk.4
Η φωτό αυτή που αναδημοσίεσε προχθές το ΒΗΜΑ, –κι εμείς εν συνεχεία-δεν υπάρχει μεν στο αρχείο Βραχιολίδη, αλλά είναι γνωστή και ίσως την πρωτοδημοσίευσε ο καλός επίσης ρεπόρτερ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο και ΩΝΑΣΙΟΛΟΓΟΣ αποκαλούμενος, μια και έχει γράψει πολλά βιβλία για τους Ωνάσηδες,, Τη συνοδεύει με την ακόλουθη λεζάντα..

Σκαρφαλωμένος ο Απόστολος Βραχιολίδης, απο το συγκρότημα Μπότση, ρεπόρτερ της "ηρωικής" εποχής της δημοσιογραφίας... Και στη μέση ο Βασίλης Νικολόπουλος, από το συγκρότημα Λαμπράκη, αν και επιτελικός είχε σπεύσει σε βοήθεια...
Διευκρίνιση. ΄Οχι δεν εργάζονταν τότε ο Βραχιολίδης στο Συγκρότημα Μπότση… αλλά στην ημερήσια ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Η απόβαση... δεν ήταν καπρίτσιο της στιγμής. Ήταν στρατηγική που είχε ξανακάνει ο Απ.Βραχ.  πριν από τέσσερα χρόνια στη Σπετσοπούλα, νησί του αντίπαλου του Ωνάση, επίσης μεγάλου ΄Ελληνα Εφοπλιστή που αμφότεροι τρώγονταν σαν τα κοκκόρια. Σας βάζουμε εδώ απλά την πρωτοσέλιδη επιτυχία του ρεπόρτε... έτσι για μέμο!  Τότε κυνηγούσε επίσης τους νεόνυμφους Βασιλείς- Κωνσταντίνος-Αννα-Μαρία) και τους έψαχναν εκατοντάδες δημοσιογράφοι... Απλά τους ανακάλυψε τότε ο ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ..ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥ!

Συμπληρωματικά ως προς την απόβαση στο Σκορπιό δίνουμε τις εξής πληροφορίες:

*** Πρώτον όλοι οι δημοσιογράφοι (300-400) ήσαν αποκλεισμένοι πάνω σε 4-5 καϊκια μπροστά στο λιμανάκι του νησιού.Προσδοκούσαν ότι κάποια στιγμή θα τους άφηναν να αποβιβαστούν. 
*** Ο Βραχιολίδης ήταν επίσης πάνω σε ένα τέτοιο καϊκι με τους ανθρώπους που τον συνόδευαν: Τον φωτορεπόρτερ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΤΟ... και κρατηθείτε: και τον ίδιο διευθυντή Σύνταξης της εφημερίδας όπου δούλευε, το ΘΑΛΗ ΔΙΖΕΛΟ! Γιατί αυτή η παρουσία κοτζάμ διευθυντού στην ομάδα Βραχιολίδη; Το εξήγησε ο ίδιος ο Θαλής:
--Ρε Απόστολε, θέλω νάρθω μαζί σου για να δω πως διάολο βγάζεις, κάνεις ρεπορτάζ με τόσες επιτυχίες... 
--Έλα του είπε ο Βραχιολίδης.

Και ξάφνου εκεί που ήταν απομονωμένοι στο καϊκι... ο σατανικός ρεπόρτερ λέει στον Δίζελο:
--Ωστε θέλεις να δεις πως κάνω ρεπορτάζ;..Πρόσεξε και να μην βγάλεις κιχ... γιατί οι άλλοι συνάδελφοι που με ξέρουν δεν παρακολουθούν τα γεγονότα αλλά τις δικές μου κινήσεις... ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΚΑΡΩΝΩ! Ψυχραιμία και κοίτα τι θα κάνω...

Εκείνη τη στιγμή περνούσε δίπλα από το καϊκι τους ένα άλλο πλεούμενο άδειο που επέστρεφε στο ΝΥΔΡΙ...
Ο Βραχιολίδης κάνει νόημα στον καπετάνιο να φρενάρει... Και φωναχτά-για να τον ακούνε κι οι άλλοι δημοσιογράφοι- του λέει:
--Πας στο Νυδρί; Πόσα θέλεις να με πάρεις Κάπταιν;.. Ζήτησε τα άντερα της μάνας του... ίσαμε με 700 δρχ. Πάρτα του λέει ο Βραχιολίδης... 
Να φύγω πια απ΄αυτή την ανόητη πολιορκία... για τα γαμίσια του Ωνάση! 

Αυτό το τελευταίο το φώναξε δυνατά! Κάνει νόημα στον Θαλή Δίζελο και καλεί μαζί του τον φωτορεπόρτερ του ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΤΟ, που εργάζονταν τότε στο διάσημο ΦΩΤΟΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ των Αφων Φλώρου, με το οποίο είχε ο ΑΠ.ΒΡΑΧ.  αποκλειστική συνεργασία από το 1960... έως τη διάλυσή τους!

Καθώς το καραβάκι έπλεε προς το ΝΥΔΡΙ ο Απ.Βράχ ξάφνου προστάζει στον καπετάνιο...ΣΤΡΙΨΕ ΕΔΩ...ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
--Μα...
--Δεν έχει ..μα κάνε αυτό που σού λέω... Δε θα σε βγάλω από τη ρότα σου!
Μετά από καμιά διακοσαριά μέτρα ..ξαναπροστάζει:
--Πιάσε την ακρογυαλιά και μας...κατεβάζεις!
Ο καπετάνιος γούρλωσε τα μάτια του..και προφανώς, αν ζει , ακόμη θα απορρεί με τους αλλόκοτους ταξιδιώτες ..προς το Νυδρί!
Τους κατέβασε αλλά για να βγείς απάνω στην κορφή του λόφου  το έδαφος ήταν δύσβατο, κακοτράχαλο, αλλά οι δυο δημοσιογράφοι ήταν αποφασισμένοι... να φτάσουν στο στόχο τους!
--Ρε Απόστολε ξέρεις που πάμε, παρατήρησε κάποια στιγμή ο Γιάννης Βούτος...
--΄Οχι ακριβώς.. Υπολογίζω περίπου που πρέπει να είναι το εκκλησάκι όπου θα γίνει η τελετή.. Από το Νυδρί , όπου είχαμε στρατοπεδεύσει όλοι οι δημοσιογράφοι... εγώ μελετούσα τη γεωγραφία του νησιού... Περίμενε και θα δείς...

Εκείνη την ώρα πετούσε πάνω από τα κεφάλια τους ελικόπτερο... Και μετά από λίγα λεπτά φάνηκαν οι αστυνομικοί... χαζοχαρούμενοι ότι θα τσάκωναν τους εισβολείς..
--Ας τους σε μένα!.. Τους αστυνομικούς και κρατικούς τους παίζω στα δάχτυλα.. Να κάνεις μόνο ό,τι σου λέω.

Έτσι κι έγινε.. Λίγα μέτρα πιο πέρα ήταν το εκκλησάκι... Και στο τσαφ μόλις έφθανε το ιστορικό ζεύγος... για την τελετή. Τα υπόλοιπα, έστω κι εν συντομία τα λέει ο Βραχιολίδης, λίγο πιο πάνω.

Οι άλλοι δημοσιογράφοι, όταν ανακάλυψαν την απουσία Βραχιολίδη, κάτι μυρίστηκαν... και προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο.. Αλλά "πνίγηκαν" στην προσπάθειά τους να αποβιβαστούν ΄Εφθασαν μετά την τελετή, ενώ ο Βραχιολίδης με το κόλπο του ήταν ο πρώτος, αν και καταϊδρωμένος! :


ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ Η "ΕΙΔΗΣΗ" ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ ...ΕΤΣΙ ΔΡΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ..ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ!ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ!

Πως βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα ο  ρεπόρτερ Δήμητρης Λυμπερόπουλος για να προλάβει το γάμο Ωνάση -Τζάκι; Τι γράφει;

Οι γάμοι διασήμων προσώπων που έχουν γίνει ως τώρα έχουν χαρακτηριστεί ως γάμοι της χρονιάς, του μήνα, αλλά εκείνος του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τζάκι χήρας του προέδρου Κένεντι, έμεινε στην ιστορία ως ο "γάμος του αιώνα". Το επεσήμανε και ένα ιχνογράφημα αμερικάνικης εφημερίδας, που έδειχνε τρεις τηλεοράσεις. Στη μία ήταν η άφιξη του πρώτου αστροναύτη στη Σελήνη, στη δεύτερη οι ολυμπιακοί αγώνες του Μεξικού, στη τρίτη όμως έτρεχε ο κόσμος για να δει το γάμο στο Σκορπιό!



Toυ Δημήτρη Λυμπερόπουλου - http://liberopoulos.gr

gamosSk.5
Οκτώβριος 1968: «Ο συγκλονιστικότερος γάμος της εποχής μας έγινε χθες το απόγευμα στο μικρό νησί Σκορπιός του Ιονίου σε στενό οικογενειακό κύκλο (φωτό). Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, 62 ετών, κυρίαρχος των θαλασσών με τα καράβια του, και η Ζακελίν Κέννεντυ, 39 ετών, πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, έγιναν σύζυγοι. Ήταν μια ένωση της φήμης, της ομορφιάς και του αχανούς πλούτου, ρομαντική για ορισμένους, ηθικά απαράδεκτη για άλλους, συγκλονιστικά ενδιαφέρουσα πάντως...». (εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»)


Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος πολύ καλός ρεπόρτερ παρακολουθούσε τον Ωνάση στενά -ο μόνος ΄Ελληνας.Όχι ο Βραχιολίδης, που μόνο περιστασιακά τον στόχευε τον Ωνάση, , ανάλογα με την επικαιρότητα!
Σχεδόν φιλαράκια είχαν γίνει με τον Ωνάση. Και επειδή είχε καταβραχτεί στη θάλασσα του Σκορπιού, ο Ωνάσης τον φρόντισε με στεγνά ρούχα. Ιδού η φωτό με μπλουζάκι στο όνομα της θαλαμηγού ΧΡΙΣΤΙΝΑ! 


Για να καταλάβαιτε... τα "ανέκδοτα" αυτά δείτε τα πιο κάτω που δανειζόμαστε από το pressliberty.gr:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ:

Ως καθαρόαιμος κυνηγός διασημοτήτων ο Απ.Βραχ, ήταν φυσικό να έχει στο στόχαστρό του και τον σπουδαίο Ελληναρά μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση… ΄Οχι πως τον κυνηγούσε με πάθος, διότι ο ίδιος δεν έλεγε και πολλά κι ό,τι είχε να πεί το έλεγε σε όλους τους ανθρώπους του Τύπου. Για τα ιδιωτικά του ήταν λιγομιλητος ..δεν έκανε κουβέντες.. Ωστόσο ο Απ.Βραχ. είχε μαζί τους μερικές πολύ ηχηρές αποκλειστικότητες.. 


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ-ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΤΖΙΠΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ  ΩΝΑΣΗ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ... ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ... ΕΝΩ Η ΝΥΜΦΗ ΤΖΑΚΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΟΡΟΎΛΑ ΤΗΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑ!


Δείτε:
Ο Απ.Βραχιολίδης δεν είχε όρια, δεν γνώριζε φραγμούς και εμπόδια. Αν αποφάσιζε να «χτυπήσει», δεν υπήρχε περίπτωση να μη βγάλει «λαβράκι».
Πολλά λέγονται γι αυτόν, άλλα αληθινά άλλα υπερβολικά κι άλλα που ανήκουν στη σφαίρα του απλού μύθου. Και δεν είναι τυχαίο… Δεν είναι καθόλου σύμπτωση που αυτός ώθησε στην πρωθυπουργία τον Σπύρο Μαρκεζίνη…δεν είναι καθόλου τυχαίο που μόνον αυτός μπήκε σε κρεβατοκάμαρα Βασίλισσας, δεν είναι σύμπτωση το ότι αυτός κόλλησε το παρατσούκλι «Τριανταφυλλίδης» στον Κωνσταντίνο Καραμανλή κατά τη φυγή του το 1963 στο Παρίσι…κ.λ.π.,κλπ

Μα τόσο πολλά «σκούπ» SCOOP και με τόση πυκνότητα;


Μια άλλη φωτό του ιστορικού γάμου από εξώφυλλο Γερμανικού περιοδικού... 

Σεμνός, αθόρυβος (μόνο τα ρεπορτάζ του δημιουργούσαν θόρυβο) ένας κοσμοκαλόγερος στην ουσία και πάντως όπως λένε πολλοί ο «τελευταίος των ρομαντικών της δημοσιογραφίας”, λέει:

“–Η αλήθεια είναι μία. Πέρα από τα προικιά της φύσης μου, είχα μαζί μου και την τύχη...ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ! ΄Ενα περίεργο ένστικτο, ένα αόρατο χέρι με έσπρωχνε σε δημοσιογραφικές πρωτιές -κι αντίθετα προς κάθε λογική- με ωθούσε  προς την πηγή όπου πάντα έπινα δροσερό νερό. ΄Ολα τα άλλα είναι παραμύθια…που θρυλούνται για μένα. Βλακείες. ΄Εστω χαριτωμένες…”

Καμιά φορά όταν τον πείραζαν οι συνάδελφοί του, «βρε Απόστολε, βρε τρελέ, τι έκανες και τα κατάφερες έτσι;»…και μη έχοντας τι εξήγηση να δώσει, τους πέταγε πειρακτικά: «Αν θέλετε αυτόγραφο… κάθε Σάββατο πρωί… παρακαλώ»
Έχει μείνει αυτό παροιμιώδες!


ΩΝΑΣΗΣ-ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ Σαν παλιά καρντάσια .. Ο παπιονάτος ρεπόρτερ με τον μεγιστάνα.. Ίσος με ίσον στο ίδιο στασίδι  του Ναού των Καθολικών κατά τους γάμους του Ισπανού Βασιλιά Χουάν Κάρλος και της δικής μας  πριγκίπισσας Σοφίας.. ΄Ετυχε να τους βάλουν στο ίδιο στασίδι! Και κάνανε πολλές πλάκες μαζί... κουσκουσεύοντας τους υψηλούς  προσκεκλημένους στο γάμο! 





Είχε φτάσει …ο ανευλαβής… να γράφει ταυτόχρονα κάθε μέρα σε 5-6 εφημερίδες! Δεν υπάρχει προηγούμενο … και μάλλον δεν θα υπάρξει επόμενο… Τέτοιος ήταν.
Η αλήθεια είναι ότι ο Βραχιολίδης, παρά το ότι ήταν τζόβενο στη δημοσιογραφία την εποχή εκείνη, κατέστη σύντομα αστέρι μέσα στις εφημερίδες όπου δούλευε και ήταν ο πλέον συζητημένος, μα και ο πιο πολυφωτογραφημένος  ρεπόρτερ. 

Οι εφημερίδες της δεκαετίας 1960, ήταν το μόνο μέσω επικοινωνίας με το μεγάλο κοινό, κι έπαιζαν τον ρόλο του «μάνα εξ ουρανού"… και οι ρεπόρτερς «μικροί θεοί» που προσήλκυαν τον θαυμασμό των αναγνωστών. 



Ο ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΑΚΥ σε συνέχειες στην εφημεριδα ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!, με τον τίτλο ΤΖΑΚΥ Η ΝΥΦΗ ΜΑΣ!

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΝΑΣΙΑΔΑ!


ΕΝΑΣ …ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ…ΜΟΝΟΝ ΡΕ: …Ο ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ! ΛΕΕΙ ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ!

Μια και το έφερε η κουβέντα της διαχρονικότητας που απολαμβάνουν κάποιοι ρεπόρτερς, θα διηγηθούμε και το ακόλουθο, που είναι επίσης από τα απίστευτα.

ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ-ΩΝΑΣΗΣ ΚΑΙ
Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ  ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ
ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΚΟΡΠΙΟΥ!
Δεκαπέντε χρόνια μετά τους γάμους του Ωνάση με την Τζάκυ, στο Σκορπιό, ο Βραχιολίδης, φορτώνει την οικογένειά του στο κάρο του και λέει «πάμε για διακοπές στο Νυδρί της Λευκάδας» (γύρω στα 1983). Συνεννοείται με τον αδελφό του Σταύρο, που περνούσε τις διακοπές του στην Κέρκυρα. Κλείνουν ραντεβού στη Λευκάδα, ώστε ωμού να περάσουν το υπόλοιπο των διακοπών τους. ΄Όπερ και εγένετο.΄Ομως δεν είχαν προνοήσει για ξενοδοχείο… στηριζόμενοι οι πάντες στην παροιμιώδη σιγουριά που είχε ο Απ.Βραχιολίδης. --"Ρε ο κόσμος να έρθει τούμπα, εγώ θα βρω λύση» έλεγε πάντα.

Το Νυδρί ήταν φίσκα…από τουρίστες.» Μην σκιάζεστε, έσκουζε ο Βραχιολίδης μπροστά στη δυσφορία των δικών του.
Ψάχνοντας από πόρτα σε πόρτα καταλήγει σε έναν τεκέ-καφενέ, που τον διηύθυνε ένας κυνηγός καρχαριών, ένας άντρακλας δύο μέτρων και συμπτωματικά εκείνη την εποχή … Πρόεδρος της Κοινότητας Νυδρίου.

–Το και το… θέλω δωμάτια , του λέει ο Βραχιολίδης…
–Δεν υπάρχει ούτε για κουνούπι… στο Νυδρί….απαντά ο κυνηγός καρχαριών!
Ο Βραχιολίδης, τότε, επιστρατεύει το χαρτί που σπάνια χρησιμοποιούσε, γιατί αυτό το χαρτί δεν είναι πάντα ευδόκιμο….

–Είμαι δημοσιογράφος , ρε φίλε… κάνε κάτι!
Ο γίγας κυνηγός, τσιτώνεται, μοιάζει για θυμωμένος, μόλις άκουσε το «δημοσιογράφος» κι αμέσως ακάθεκτα ορμάει:

–Σκατά δημοσιογράφος είσαι! ΄Ένας δημοσιογράφος υπάρχει στην Ελλάδα… ο Βραχιολίδης ΡΕ! φωνάζει, σαν να του έθιξαν τα ιερά και όσια!

Τώρα ήταν η σειρά του Βραχιολίδη να πάθει πλάκα….Τι βλακείες ήταν αυτά που άκουγε από τον πρόεδρο του Νυδρί, και κυνηγό καρχαριών…

Στου Βραχιολίδη ήρθαν οι προ 15/ετίας παλαιές αναμνήσεις, με τους γάμους του Ωνάση και όπου στο Νυδρί είχαν στρατοπεδεύσει κάπου 300 δημοσιογράφοι απ΄όλο τον κόσμο. Χαλάρωσε. .. Βρισκόταν σε καλό δρόμο. Χαμογέλασε…
–Εν τάξει δεν έχω αντίρρηση…συμφωνώ… ένας είναι ο Βραχιολίδης… μόνο που γέρασες ρε μπαγάσα… παρατήρησε ο Βραχιολίδης.

–Εγώ ρε γέρασα κωλοδημοσιογραφίσκε… !
–Ναι φίλε… Είμαι ο ίδιος ο κωλοδημοσιογραφίσκος… Ο Βραχιολίδης! Αυτοπροσώπως!
Κόκαλο ο κυνηγός καρχαριών!

Και φυσικά δωμάτια βρέθηκαν αυτοστιγμής…. στο Νυδρί!
Η σιγουριά του Βραχιολίδη, για λύσεις εξακολουθούσε να τον συντροφεύει!
Τώρα πως και γιατί ο καρχαριοκυνηγός αυτός της Λευκάδας, είχε την εντύπωση πως ένας δημοσιογράφος και μόνο υπάρχει στην Ελλάδα, αυτό ανήκει στο κούτελό του….

Τέτοια μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες βλέπει κανείς!

Σιγά… να μη το ξεχάσουμε. Λόγω της απήχησης που είχε η δημοσιογραφική δουλειά του Βραχιολίδη, που φαίνεται ότι απολάμβανε τότε πανελλήνιας φήμης, υπάρχουν και τα εξής άλλα εξωφρενικά:

Τα Δημοτικά Συμβούλια. της Ικαρίας και μιας Κοινότητας χωριού στο Κιλκίς ψήφισαν απόφαση να δωρίσουν κτήματα στον Απ.Βραχιολίδη. Έτσι τους κατέβηκε, από αγάπη σε έναν ρεπόρτερ, που μάλλον θα τους είχε συμπαρασταθεί σε προβλήματά τους, όπως συμβαίνει καθημερινά με τους δημοσιογράφους. Είναι από τα σπάνια και όμορφα.

Αλλά ο Βραχιολίδης δεν δέχθηκε τις δωρεές αυτές και ποτέ δεν τις αξιοποίησε. Ποτέ κι από κανέναν δεν δέχονταν δώρα.
Τρελλός, ιδιόρυθμος ή κάτι άλλο;

–Να τα κάνω τι τα κτήματα αυτά;
–Μα έχουν αξία!
–Δεν αμφιβάλω… Ωστόσο εγώ είμαι περαστικός από τη ζωή αυτή…Δεν μου ανήκει τίποτε. Δεν ανήκω πουθενά!
–Μα για τα παιδιά σου…

–΄Όχι … Δεν θέλω να σφάζονται τα παιδιά μου, αλλά να προσπαθούν και μόνο να προσπαθούν…Οι ιδιοκτησίες κάνουν κακό στην ψυχική υγεία… εγώ δεν μπλέκω στη λογική της ιδιοκτησίας, έλεγε… Και δεν το έλεγε μόνο αλλά και το εφάρμοζε -και το εφαρμόζει πιστά.

Στον Σκορπιό παντρεύεται η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα - 47 χρόνια ακριβώς μετά τον γάμο του Ωνάση με την Τζάκυ


ΠΗΓΗ:  www.pressliberty.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου