Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Έτσι ντε... ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ !ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ με τους δημοσιογράφους που είναι ενάντια στο 48ωρο «μαύρο» στα ΜΜΕ: ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ η ΧΟΥΝΤΑ και το «σιωπητήριο»
ImageHandler (1)
Η αριστερή ΧΟΥΝΤΑ πρέπει να πέσει! Σπάνε την απεργία τα περισσότερα μέσα. Κατά εκατοντάδες δηλώνουν τη διαφωνία τους με την απεργία που αποφάσισαν ορισμένοι συνδικαλιστές και στην πράξη εξυπηρετεί την κυβέρνηση που περνάει τα πιο σκληρά μέτρα – 
Την ώρα που στη Βουλή θα συζητείται το ασφαλιστικό-λαιμητόμος που αλλάζει τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών αλλά και το φορολογικό που «ματώνει» για μια ακόμη φορά εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα συνδικαλιστικά σωματεία των δημοσιογράφων έκριναν ότι η καλύτερη «απάντηση» σε αυτό είναι η… σιωπή!

Για τις επόμενες 48 ώρες δεν θα υπάρξει κανένα δελτίο ειδήσεων και καμία ενημερωτική εκπομπή, όπως αποφάσισαν οι ηγεσίες ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ, εκτιμώντας ότι δια της απουσίας κριτικής και δια της απουσίας προβολής των εκτρωμάτων που προτείνει η «πρώτη φορά αριστερά» επιτυγχάνεται η… ενημέρωση των πολιτών.
Αυτή τη φορά όμως οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να μην μείνουν σιωπηλοί απέναντι στην προκάτ απεργία των απαρχαιωμένων συνδικαλιστικών ενώσεων που αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι ξέρουν μόνο για να αντιδρούν απέναντι στη λαίλαλα των μέτρων που έρχονται. Ενδεικτικό το γεγονός ότι τα περισσότερα ενημερωτικά site ΚΑΙ ΜΈΛΗ  ΤΗΣ Ε.Σ.Δ  αλλά και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ενημερώνουν κανονικά τους πολίτες,
Αιχμή της ανάγκης των αλλαγών το κείμενο με τίτλο «ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ… ώρα για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ» στο οποίο εκατοντάδες δημοσιογράφοι τάσσονται υπέρ της αναγέννησης και ουσιαστικής επανίδρυσης του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού μέσα από «συντακτικού τύπου» διαδικασίες, οι οποίες θα οδηγήσουν σε νέο Καταστατικό, νέους Κώδικες Δεοντολογίας, κατάργηση των Πειθαρχικών και όλων των αρχαϊκών δομών.
Ανάμεσά τους γνωστά ονόματα από όλους τους χώρους και τους κλάδους δουλειάς όπως ο Παντελης Βαλασοπουλος (MEGA, Εφ. Συν.), η Ελένη Βαρβιτσιώτη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), ο Κώστας Γιαννακίδης (protagon.gr), η Αφροδίτη Γραμμέλη (ΤΟ ΒΗΜΑ), η Άννα Δαμιανίδη (Εφ. Συν.), η Πόπη Διαμαντάκου, ο Κωνσταντίνος Ζούλας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), η Οντίν Λιναρδάτου, ο Αντώνης Πανούτσος (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΚΑΪ, gazzetta.gr), ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου (BHMA fm), ο Ανδρέας Πετρουλάκης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), η Μαρία Χούκλη (ΑΝΤΕΝΝΑ), ο Κοσμάς Βίδος (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑ fm), η Βένα Γεωργακοπούλου (Εφ. Συν.), η Σοφία Δήμτσα (MEGA), ο Τάκης Θεοδωρόπουλος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), ο Άλκης Κούρκουλας, ο Παναγιωτης Λάμψιας (ΤΑ ΝΕΑ), ο Προκόπης Δούκας (ΕΡΤ) και ο Μιχάλης Μητσός (ΤΑ ΝΕΑ).
Ανταποκρίνοται έτσι στο ολοένα και μεγαλύτερο κίνημα των πολιτών που τάσσεται κατά της «φίμωσης» των ΜΜΕ σε ένα τόσο κρίσιμο διάστημα για όλη τη χώρα.
Το κείμενο που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Facebook: https://www.facebook.com/anicttamme/ προκειμένου να συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών και ο διάλογος, έχει ως εξής:
Όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δημοσιογράφοι μέλη των συνδικαλιστικών μας ενώσεων αλλά-εξαιτίας των αρχαϊκών τους δομών- και μη μέλη, εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για το τοπίο που διαμορφώνεται στο χώρο των Μ.Μ.Ε..
H κρίση αποδιάρθρωσε τις εργασιακές σχέσεις, διόγκωσε την ανεργία, κατέστησε προβληματικές τις περισσότερες επιχειρήσεις του κλαδου. Απειλητικά σημάδια εμφανίζονται για την ελευθερία του Τύπου από κυβερνητικές επιλογές αλλά και από συνδικαλιστικές μεθοδεύσεις (βλ. πρόσφατες διαγραφές από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ). Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης καταργεί το ισχύον καθεστώς στο χώρο των Μ.Μ.Ε. χωρίς να το αντικαθιστά από κάτι σαφές και υγιές. Με την άστοχη και αδιέξοδη απεργία της ΠΟΕΣΥ, αντί να πληγεί η υπεύθυνη κυβέρνηση, της δόθηκε χείρα βοηθείας δια της αφωνίας και επλήγησαν τα ίδια τα Μ.Μ.Ε.
Σ’ αυτό το δύσβατο τοπίο είμαστε αναγκασμένοι να πορευθούμε. Τα μαθήματα, όμως, που πήραμε απ’ όλα αυτά υποδεικνύουν πως θα βρούμε διέξοδο μόνο αν γίνει μια νέα αρχή. Σε όλα.
Το τέλος εποχής, όπως σηματοδοτήθηκε και από την απεργία της ΠΟΕΣΥ, δείχνει πως η νέα αρχή πρέπει να ξεκινήσει από το δημοσιογραφικό συνδικαλισμό. Με μια αναγέννηση και επανίδρυσή του μέσα από «συντακτικού τύπου» διαδικασίες, οι οποίες θα οδηγήσουν σε νέο Καταστατικό, νέους Κώδικες Δεοντολογίας, κατάργηση των Πειθαρχικών και όλων των αρχαϊκών δομών. Από τα σωματεία-συντεχνίες με Πειθαρχικά Συμβούλια ρε ρόλο εισαγγελέων-λογοκριτών, ήρθε η ώρα για συνδικάτα με θέσεις και προτάσεις, τα οποία μαζί με τα συμφέροντα των μελών τους θα προασπίζονται την ελευθερία του Τύπου και τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία. Με μέλη και τους δημοσιογράφους στα sites του Internet και όσους, από τις νεώτερες γενιές, δεν είναι, εξαιτίας της αρχαϊκής σύνδεσης ταμείου και συνδικαλιστικού φορέα και εργάζονται με Δ.Π.Υ. και άλλη ασφάλιση. Χωρίς αναχρονιστικούς διαχωρισμούς ανάλογα με το είδος του μέσου. Με ξεχωριστό το συνδικαλισμό των συνταξιούχων.
Νέα αρχή πρέπει να κάνουμε και στις μορφές της κινητοποίησής μας. Ευθύνη και υποχρέωση των δημοσιογράφων είναι να ενημερώνουν και να ελέγχουν την εξουσία και όχι να αυτοφιμώνονται όταν κινητοποιούνται, όπως κάνουν ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ τα τελευταία χρόνια. Τα ανοιχτά Μ.Μ.Ε. πρέπει να είναι ο κανόνας (και όχι η εξαίρεση) στις κινητοποιήσεις μας και το όπλο μας για να διεκδικούμε τα εκάστοτε αιτήματά μας.
Νέα αρχή χρειάζεται και στις διαδικασίες μας. Οι αποφάσεις, στα σοβαρά θέματα, πρέπει να συζητούνται από Συνελεύσεις στους χώρους εργασίας κι όχι να λαμβάνονται από αποκομένες γραφειοκρατικές ηγεσίες –πλειοψηφικά συνταξιούχων- συνδικαλιστών. Στα μείζονα πρέπει να διεξάγεται ψηφοφορία με κάλπη επί των διαφορετικών προτάσεων. Στο μέλλον να εισαχθούν επιπρόσθετα και ηλεκτρονικές μορφές συνδικαλιστικής δημοκρατίας.
Νέα αρχή στο δημοσιογραφικό συνδικαλισμό σημαίνει πρωτίστως αξιόπιστες εναλλακτικές προτάσεις. Στο ασφαλιστικό η ΠΟΕΣΥ με την απεργία ζητούσε, κατ’ ουσίαν, να μην αλλάξει τίποτα σε ένα απαρχαιωμένο σύστημα, όταν αλλάζουν όλα για όλους. Άφησε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτό γίνεται ώστε να μην πληρώνουμε εισφορές κάτι που δεν ισχύει αφού εμείς καταβάλλουμε τις δικές μας ενώ το αγγελιόσημο υποκαθιστούσε τις εργοδοτικές εισφορές και την κρατική συμμετοχή.
Η κυβερνητική πρόταση αποτελεί, βέβαια, ένα επικίνδυνο αλαλούμ. Παραμένει ασαφές αν καταργεί το αγγελιόσημο ή αν το καθιστά πόρο των νέων ενιαίων Ταμείων. Ακόμα χειρότερα αφαιρεί το αγγελιόσημο εδώ και τώρα ενώ προβλέπει τη μελλοντική ένταξή μας στα νέα Ταμεία, δηλαδή, μας αφήνει, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και περίθαλψη για ένα σημαντικό διάστημα. Αυτά τα επικίνδυνα στοιχεία δεν αναδεικνύονται όταν ΠΟΕΣΥ & ΕΣΗΕΑ διεκδικούν αποκλειστικά την εξαίρεση από τους γενικούς κανόνες.
Για εμας η εναλλακτική πρόταση πρέπει είναι ένα απλό, διαφανές και υγιές σύστημα και η διασφάλιση μια ομαλής και ήπιας μετάβαση σ’ αυτό. Αν τελικά το αγγελιόσημο καταργηθεί, όπως και φαίνεται, πρέπει να είναι σαφές από τι θα αντικατασταθεί. Και εφόσον αυτό είναι –που πρέπει να είναι- η εργοδοτική εισφορά πρέπει να απαιτηθεί η συναίνεση των εργοδοτών, οι οποίοι δεν μπορούν να παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους. Επίσης, ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να διατηρηθεί, τουλάχιστον, ως αυτόνομο ταμείο Υγείας, με μεταφορά σε αυτόν ενός σημαντικού μέρους των υπαρχόντων αποθεματικών όλων των Ταμείων μας, καθώς και του μέγιστου μέρος του αποθεματικού της ΕΣΗΕΑ.
Αυτά είναι τα μαθήματα απ’ όσα συνέβησαν τελευταία.
Ζούμε μια εποχή καταιγιστικών αλλαγών, ένα τέλος εποχής. Είναι καθήκον μας να αγωνιστούμε για την προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων μας αλλά και για τη διασφάλιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του Τύπου.
Όμως για να το κάνουμε χρειάζεται μια νέα αρχή. Σε όλα.
Ξεκινώντας από το σπίτι μας.
Το κείμενο υπογράφουν μέχρι στιγμής οι:
Άγγελος Αθανασόπουλος (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Έλενα Αλεβίζου (ΕΡΤ / ΕΡΑ)
Έφη Αλεβίζου (womantoc.gr)
Χάρης Αλεξόπουλος (ΕΡΤ)
Πέπη Αλευρά (εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Καλαμάτας)
Σίσσυ Αλωνιστιώτου (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, jaj.gr)
Νίκος Αμανίτης (popaganda.gr)
Δώρα Αναγνωστοπούλου (ΕΡΤ)
Νότης Ανανιάδης (ΕΡΤ / ΕΡΑ)
Νίκος Ανδρίτσος (ΣΚΑΪ)
Κατερίνα Ανέστη (protagon.gr)
Δώρα Αντωνίου (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Λεωνίδας Αντωνόπουλος (ΕΡΤ)
Νικηφόρος Αντωνόπουλος (συνταξιούχος)
Ελένη Αποστολοπούλου (συνταξιούχος)
Αλέκος Αρπλιάς (συνταξιούχος)
Παντελης Βαλασοπουλος (MEGA, Εφ. Συν.)
Ελένη Βαρβιτσιώτη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Μαριλένα Βασιλάκη (ΕΡΤ)
Μάρω Βασιλειάδου (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, JAJ)
Σοφία Βαστάκη
Νίκος Βατόπουλος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Κοσμάς Βίδος (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑ fm)
Χριστίνα Βίδου (ΣΚΑΪ 100.3)
Άννυ Βιτσέντζου (Κανάλι της Βουλής)
Διονυσια Βορίδη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Σήφης Βοτζάκης (ΕΡΤ / ΕΡΑ ΣΠΟΡ)
Αλεξάνδρα Βουδούρη (Αθήνα 9.84)
Κωνσταντίνα Βρεττού
Βένα Γεωργακοπούλου (Εφ. Συν.)
Θανάσης Γεωργακόπουλος (ΕΡΤ / ΕΡΑ)
Ρούλα Γεωργακοπούλου (Athens Voice)
Μαρία Γεωργίου (ΕΡΤ / ΕΡΑ)
Κώστα Γιαννακίδης (protagon.gr)
Ανδρέας Γιαννόπουλος (Μetropolis)
Σοφία Γιαννοπούλου (ΕΡΤ / ΕΡΑ)
Αφροδίτη Γραμμέλη (ΤΟ ΒΗΜΑ, downtown, jenny.gr, ΒΗΜΑ fm)
Μιχάλης Γριπιώτης
Άννα Δάλλα (Vita)
Άννα Δαμιανίδη (Εφ. Συν.)
Νανά Δαρειώτη (Athens Voice)
Γιάννης Δημητριάδης (ΕΡΤ / ΕΡΑ)
Περικλής Δημητρολόπουλος (ΤΑ ΝΕΑ)
Σοφία Δήμτσα (MEGA)
Πόπη Διαμαντάκου
Δομίνα Διαμαντοπούλου (Αθήνα 984)
Προκόπης Δούκας (ΕΡΤ)
Κάτια Δημοπούλου (άνεργη)
Σταυρος Διοσκουρίδης (popaganda.gr)
Δημήτρης Δουλγερίδης (ΤΑ ΝΕΑ)
Τασούλα Επτακοίλη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Γιώργος Ευγενίδης (KoolNews.gr, Η Αξία)
Βασιλεία Ζερβού (ΕΡΤ / ΕΡΑ)
Βασίλης Ζήρας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Νίκη Ζορμπά (Capital.gr, Κεφάλαιο)
Αφροδίτη Ζούζια (ΕΡΤ)
Κωνσταντίνος Ζούλας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Γιάννης Ζουμπουλάκης (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Ματίνα Ηρειώτου (ΤΑ ΝΕΑ)
Δημήτρης Θεοδωρόπουλος (BHMAgazino)
Τάκης Θεοδωρόπουλος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Κούλα Θέου (συνταξιούχος)
Ξένια Θεοφανίδου (συνταξιούχος)
Νίκος Ζαχαριάδης (Protagon.gr, Athens Voice)
Σάκης Ιωαννίδης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Λένα Ιωαννίδου (Skingurus.gr)
Χάρης Ιωάννου (Εφ. Συν)
Μαριάννα Κακαουνάκη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΣΚΑΪ)
Φώτης Καλιαγκόπουλος
Τάκης Καμπύλης
Στέλιος Κάνδιας (ΣΚΑΪ)
Ηλίας Κανέλλης (ΤΑ ΝΕΑ)
Νόνη Καραγιάννη (Αθήνα 9.84)
Τασούλα Καραϊσκάκη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Στράτος Καρακασίδης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Χάρης Καρανίκας
Φοίβος Καρζής (Επένδυση)
Κώστας Καρκαγιάννης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Μαρία Κατσουνάκη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Παντελής Καψής
Κωστας Κετσετζόγλου (Sport fm)
Χρήστος Κοντός (ΕΡΤ / ΕΡΑ ΣΠΟΡ)
Μαρία Κοζάκου (ΕΡΤ / ΕΡΑ)
Γιώργος Κοκκόλης (Koolnews.gr)
Aθηνά Κορλίρα (Αθήνα 984)
Στέφανος Κοτρωνάκης (ΕΡΤ)
Δέσποινα Κουκλάκη (ΒΗΜΑ99.5)
Ξένια Κουναλάκη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Άλκης Κούρκουλας
Ματούλα Κουστένη (Εφ. Συν.)
Δήμητρα Κρουστάλλη (BHMA)
Μιχάλης Κυριακίδης ( )
Κώστας Κυριακόπουλος (Athens Voice)
Άγγελος Κωβαίος (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Γιώργος Κωνσταντινίδης (andro.gr)
Ελπίδα Κωτσάκη (Α.Π.Ε.)
Θανάσης Λαγός (εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Καλαμάτα)
Παναγιωτης Λάμψιας (ΤΑ ΝΕΑ)
Ουρανία Λαμψίδου (συνταξιούχος)
Γαλάτεια Λασκαράκη (Marie Claire)
Γιάννης Λασκαράκης (εφ. ΓΝΩΜΗ / Αλεξανδρούπολη)
Μυρτώ Λιαλιούτη (freelancer)
Οντίν Λιναρδάτου
Μυρσίνη Λιοναράκη (άνεργη)
Γιάννης Λοβέρδος
Ηλίας Μαγκλίνης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Πάσχος Μανδραβέλης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Γιάννης Μανδαλίδης (in.gr)
Σωτήρης Μανιάτης (Εφ. Συν.)
Διονυσία Μαρίνου (ΤΑ ΝΕΑ)
Θανάσης Μαυρίδης (liberal.gr)
Γιάννης Μητσάκος (ΤΑ ΝΕΑ)
Μιχάλης Μητσός (ΤΑ ΝΕΑ)
Τζίνα Μοσχολιού (Αθήνα 9.84)
Μιχάλης Μιχαήλ (Α.Π.Ε.)
Γιώργος Μιχαηλίδης (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, KoolNews.gr)
Χρήστος Μιχαηλίδης (protagon.gr)
Νίκος Μπακουνάκης (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Αγγελική Μπαλάσκα (ΕΡΤ / ΕΡΑ)
Φωτεινή Μπάρκα
Γρηγόρης Μπέκος (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Ανδρέας Μπελιμπασάκης (BBC)
Χρύσα Μπιλάλη (ΕΡΤ / ΕΡΑ)
Δήμος Μπουλούκος (MEGA)
Γιώργος Μπράμος
Διονύσης Νασόπουλος (ΤΑ ΝΕΑ)
Βασίλης Νεδος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Έλενα Νεοφωτίστου (ΕΡΤ / ΕΡΑ)
Κλειώ Νικολάου (MEGA)
Μαρία Νικολάου (ΕΡΤ / ΕΡΑ Κομοτηνής)
Κίττυ Ξενάκη (ΤΑ ΝΕΑ / Αθήνα 9.84)
Κατερίνα Οικονομάκου (insideStory.gr)
Κώστας Ονισένκο (freelancer)
Νίκος Παγκάκης (ΣΚΑΪ)
Γιάννης Παλαιολογος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Κώστας Παναγιωτόπουλος (ΕΡΤ)
Αντώνης Πανούτσος (ΣΚΑΪ, gazzetta.gr)
Λίνα Παπαδάκη
Ιωάννα Παπαδημητροπούλου (Αθήνα 9.84)
Γιάννης Παπαδογιάννης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Aνδρέας Παπαδόπουλος (Επένδυση, ρ/σ Παραπολιτικά)
Γιάννης Παπαδόπουλος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Νότης Παπαδόπουλος (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Πάνος Παπαδόπουλος (protagon.gr)
Παύλος Παπαδόπουλος (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Τέτα Παπαδοπούλου
Γιώργος Παπαϊωάννου (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Καρολίνα Παπακώστα (ΤΑ ΝΕΑ)
Μάγια Παπαλεονάρδου (MEGA)
Μπάμπης Παπαπαναγιώτου (BHMA fm)
Μάρνυ Παπαματθαίου (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Γιώργος Παππάς (ΕΡΤ – ΤΑ ΝΕΑ)
Πέτρος Παπασαραντόπουλος (metarithmisi.gr)
Γιώργος Παπαχρήστος (ΤΑ ΝΕΑ)
Αριστοτελία Πελώνη (ΤΑ ΝΕΑ)
Αιμίλιος Περδικάρης (ΒΗΜΑ fm)
Ανδρέας Πετρουλάκης (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Δημήτρης Πεφάνης (Insider.gr)
Παναγιώτης Πλιατσιος (Top Channel Κοζάνης, Kozanimedia-Alpha TV)
Γιώργος Πιέρρος (Action24, zoomnews.gr)
Δημήτρης Πολιτάκης (Lifo)
Σεραφείμ Πολίτης (ΤΑ ΝΕΑ)
Μαρλένα Πολιτοπούλου
Χάρις Ποντίδα (tospirto.net)
Σήφης Πολυμίλης (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Άρης Πορτοσάλτε (ΣΚΑΪ)
Χριστίνα Πουλίδου
Άρης Ραβανός (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑ fm)
Κώστας Ρεσβάνης (συνταξιούχος)
Γιάννης Ριζόπουλος (συνταξιούχος)
Δημήτρης Ρηγόπουλος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Όλγα Σελλά ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, monopoli.gr, amagi.gr)
Τέλης Σαμαντάς
Πάνος Σαράτσης (MEGA)
Τίνα Σιδέρη (freelancer)
Γιάννης Σιδέρης (liberal.gr)
Μιράντα Σκαμπαρδώνη (ΕΡΤ / ΕΡΑ)
Σακελλάρης Σκουμπουρδής (Athens Voice)
Θοδωρής Σκριβάνος (ΤΑ ΝΕΑ)
Κώστας Σπυρόπουλος
Βασίλης Σταματίου (Athens Voice)
Παναγιώτης Σταματούκος
Τάκης Σπηλιόπουλος
Αθανασία Σταύρου (συνταξιούχος ΕΡΤ)
Λεονί Σταφυλά
Λεωνίδας Στεργιου (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Ανέστης Συμεωνίδης (ΒΗΜΑ fm)
Κατερίνα Σχινά
Νένα Σώκου (in.gr)
Δημήτρης Σωτηρόπουλος (ΕΡΤ / ΕΡΑ ΣΠΟΡ)
Τάσος Τέλλογλου (Star TV)
Άρης Τόλιος (Αθήνα 9.84)
Δημήτρης Τριανταφυλλίδης (Αθήνα 9.84)
Κική Τριανταφύλλη (Protagon.gr / Bostanistas.gr)
Κώστας Τσαούσης ( Πρώτο Θέμα, Metropolis)
Κλαίρη Τσαραγκλή (συνταξιούχος ΕΡΤ)
Νίκη Τσελίκα (συνταξιούχος ΕΡΤ)
Μιχάλης Τσιντσίνης (ΤΑ ΝΕΑ)
Νίκος Φιλιππίδης (ΣΚΑΪ)
Σέρτζια Φλάγκου (συνταξιούχος)
Δημήτρης Χαντζόπουλος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Έλενα Χατζηιωάννου (Αθήνα 9.84)
Παύλος Χατζηιωαννίδης (άνεργος)
Δημήτρης Χατζηδημητρίου (Ναυτεμπορική)
Προκοπης Χατζηνικολαου (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης (συνταξιούχος )
Αντώνης Χαντζής (συνταξιούχος)
Μανόλης Χατζούδης (συνταξιουχος)
Θοδωρής Χονδρόγιαννος (insideStory.gr)
Μαρία Χούκλη (ΑΝΤΕΝΝΑ)
Παναγιώτης Χριστόπουλος (freelancer)
Σταυρούλα Χριστοφιλέα (ΕΡΤ)
Άννα Χρυσού (MEGA)
Δημήτρης Ψυχογιός (ΤΟ ΒΗΜΑ)
Harry van Versendaal (αγγλόφωνη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Γιώτα Κοντογεωργοπουλου, μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ αρχισυντακτης στο thebest.gr
Λουκάς Βελιδάκης, nooz.gr
Μιχάλης Κωτσάκος. Συνταξιούχος
Θανάσης Παπαδής (αρχισυντάκτης Ημερησία)
Χρήστος Κιούπης ΕΡΤ
Λευτέρης Μωυσιάδης. Πρώην Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου. Katerini News
Κυριάκος Μακαρονίδης, άνεργος, μέλος ΕΣΠΗΤ
Φωτης Χαλιώτης ionianpress.gr και cosmos 965
Abdulhalim Dede, Trakya’nın Sesi, Ξάνθη
Ισμα Τουλάτου- Το Βήμα
Αννα Δόγα, Ναυτεμπορική
Ιουλία Ζαφόλια – Ναυτεμπορική
Γιώργος Σακκάς Ναυτεμπορική
Βάσω Ε. Μώραλη (συνταξιούχος δημοσιογράφος -πρ. ΕΡΤ), μέλος ΕΣΗΕΑ
Γιώργος Τσιντσίνης – συνταξιούχος δημοσιογράφος και συγγραφέας
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος αρχισυντάκτης Newsit.gr
Μαρκόπουλος Δημήτρης Αρχισυντάκτης ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Θόδωρος Μαλαμάς,»ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ»,Μέλος ΕΣΠΗΤ
Μάνος Μεϊμαράκης – ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ – Paraskhnio.gr
Ηλίας Τζαφέρης – Lykavitos.gr
Μαρία Βουργάνα – Ημερησία
Γιώργος Δημητρομανωλάκης – mononews.gr
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ αρχισυντακτης πολιτικού EPSILON E TV Live News Tv
Δημήτρης Ευαγγελοδήμος – συνταξιούχος
Λια Παρασκευα-Διευθύντρια σύνταξης ΣΚΑΙ
Γιάννης Βαγγελάτος, Διευθ. Σύνταξης ΤΟ ΑΡΘΡΟ και /toarthro.com
Χάρης Φλουδόπουλος Capital.gr / Κεφάλαιο
Αναστάσιος Μαρκουλίδης, kavala-portal.gr (ΜΗ μέλος ενώσεων συντακτών)
Σπύρος Σεραφείμ (protagon.gr)
Μαρία Νταλιανη (Action24)
Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης (συνταξιούχος)
Μανόλης Καμπουράκης Epsilon tv/aixmi radio
Νίκος Γ. Μαστροπαύλος, Το Βήμα
Δημήτρης Δελεβέγκος, Capital.gr & Κεφάλαιο
Κώστας Τσερεντζούλιας, Δημοσιογράφος – Τηλεόραση BEST
Κατερίνα Σώκου ανταποκρίτρια Καθημερινή-ΣΚΑΙ
Θέμης Κανελλόπουλος, Δ/ντής Ενημέρωσης – Τηλεόραση BEST
Χάρης Παυλίδης, Κανάλι 1, News247, ΕΣΤΙΑ
Μανώλης Καλατζής, ανταποκριτής (Πρώτο Θέμα) στη Κύπρο
Γεώργιος Στεφάνου, αρχισυντάκτης στο lesvospost.gr
Κώστας Γιαταγάνας Sdna.gr
Νίκος Κονδυλόπουλος (sofokleousin)
Άκης (Αναστάσιος) Γκάτζιος (anagnostis.org Αναγνώστης Πελοποννήσου)
Σταύρος Ιωαννίδης (ΣΚΑΙ)
Γιώργος Σταύρου (koolnews.gr)
Κώστας Κετσετζόγλου (aek365.com, sdna.gr, sport FM)
Βασίλης Πούλος (iefimerida.gr)
Γιώργος Μπαλγκάς (ΤΑ ΝΕΑ)
Βαγγέλης Παπαδόπουλος (Άνεργος)
Δήμητρα Ζάρκου (womenonly.gr)
Γεωργία Οικονόμου (life.gr
Ντήν Βουλκίδης (apokaloipsi.blogspot.gr
Μένιος Σακελλαρόπουλος (Mega Tv)
Τσόλκα Αλεξάνδρα (αρχισυντάκτρια: Kourdisto Portocali, συντάκτρια εβδομαδιαίο περιοδικό Down Town, αρθρογράφος κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, σχολιάστρια Ε ΤV)
Νικος Β. Σουρλοπουλος. www.roumlouki.gr
Βασιλική Μιχοπούλου (Ημερησία) εξωτερική συνεργάτιδα
Αλέξανδρος Παπανικολάου kingsport.gr
Κατερίνα Χαμαλέλη από KLIK (klik.gr)
Sandy Ladikou Υπευθυνη Ραδιο Πρώτο Κως, συνεργάτιδα Τηλεόρασης Αιγαιο Δωδεκανησα, αρθρογράφος σε εφημερίδα ΒΗΜΑ της Κω , kosvoice.gr
Σγοντζος Κωνσταντινος Αρχισυντακτης δελτιου ειδησεων Hellas Net Attica TV και ενημερωτικων εκπομπων
Δημήτρης Μαγγανάρης, Δημοσιογράφος στο www.kingsport.gr
Ειρήνη Θεοφανίδου (RE+D Magazine – ered.gr) Μέλος ΕΣΠΗΤ.
Ηλιάνα Σκιαδά, ΒΗΜΑ 99,5
Κωνσταντίνος Κοσικίδης, Δημοσιογράφος στο Kingsport.gr
Ζωή Αρβανίτη (Thinking People.gr)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ www.oparlapipas.com
Έφη Ντούνη (Το Βήμα)
Βασίλης Μπερέκος Δημοσιογράφος στο Kingsport.gr
Βαγγέλης Ζαχαριάς (Kingsport.gr)
Γιώργος Νέγκας (HashMag.gr)
Σωτήρης Χιωτάκης
Γιώργος Καραϊβάζ (ΑΝΤΕΝΝΑ- bloko.gr)
Δέσποινα Ψάλλη (dancepress.gr)
Κατερίνα Λομβαρδέα, InsideStory
Γιάννης Πολύδωρος από Colpogrosso.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου