Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΜΕΣ ΤΗΝ …”ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ” (ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ) Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΜΗΝΥΘΗΚΕ ΓΙΑ “ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ”

ΜΕΣ ΤΗΝ …”ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ” (ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ) Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΜΗΝΥΘΗΚΕ ΓΙΑ “ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ”
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
0
Μία “περίεργη” ιστορία με μοναστήρια, πρώην δικαστικούς, “ηρωίδες” δασκάλες και μεγάλες χρηματικές χορηγίες που δείχνουν να δόθηκαν ως “αντάλλαγμα”!
Μπορεί ο γνωστός από τις θρησκευτικές γραφές Νώε στην δική του «Κιβωτό» να έβαλε ζευγάρια από όλα τα γνωστά θηλαστικά, δεν έγινε όμως γνωστό αν έβαλε και τριπλέτες ή κουαρτέτα ώστε να συμπεριλαμβάνει πλάσματα όχι μόνο στο μοτίβο αρσενικό με θηλυκό αλλά και με όλα τα υπόλοιπα σεξουαλικά γούστα. Γιατί κάποιοι άλλοι σε κάποιαν άλλη, δική τους οργάνωση στην οποία και συχνάζουν καθημερινά δεκάδες μικρά παιδιά στα οποία δίνονται γεύματα και εθνικοπατριωτικού τύπου «εκπαίδευση» και όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του τύπου, φαίνεται πως διατηρούν φιλίες και μάλιστα πολύ στενές με θιασώτες κάποιων άλλων, εξωτικών γούστων και παρεκκλίνουσων σεξουαλικών επιθυμιών στις οποίες περιλαμβάνεται μέχρι και η παιδεραστία. Όλα αυτά βέβαια αν κι εφόσον πιστέψουμε τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί.

Ο Αρχιμανδρίτης για τον οποίο και η αναφορά μας μονάζει σε μοναστήρι της βορείου Ελλάδος το οποίο επισκέπτονται άνθρωποι με τα παιδιά τους από όλη την χώρα. Άνθρωποι βαθιά θρησκευόμενοι, μέχρι και φανατικά θρησκόληπτοι οι οποίοι εμπιστεύονται τον ίδιο για την πνευματική καθοδήγηση των παιδιών τους και οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να έρθουν σε επαφή μαζί του. Όμως πριν από αρκετό καιρό εξέπληξε τους πάντες η μήνυση που δέχτηκε από δύο γονείς μικρού αγοριού (η θρησκόληπτη μητέρα του οποίου πήγαινε συχνά εκεί το παιδί της), μία μήνυση σύμφωνα με την οποία ο Αρχιμανδρίτης φέρεται να φέρθηκε άσχημα στο μικρό παιδί το οποίο και κακοποίησε σεξουαλικά όταν αυτό βρέθηκε με την μητέρα του στο μοναστήρι! Μάλιστα οι περιγραφές του παιδιού από τις γνωματεύσεις ειδικών παιδοψυχολόγων από τους οποίους και εξετάστηκε αναφέρονται σε φρικτές πράξεις τις οποίες ένα παιδί σε αυτή την πολύ μικρή ηλικία δεν θα μπορούσε ποτέ από μόνο του να φανταστεί. Και όλα αυτά με φωτογραφίες με όλα τα σημάδια από χτυπήματα πάνω στο σώμα του!
Ο ίδιος βέβαια ο μηνυόμενος αποδίδει όλες αυτές τις κατηγορίες σε «πλεκτάνη» των δύο γονιών εναντίον του καθώς αυτοί βρίσκονται σε διάσταση και τον εμπλέκουν, όπως ο ίδιος υποστηρίζει σε μία ψεύτικη ιστορία για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές. Όπως και να έχει το ζήτημα αυτό πλέον απασχολεί την Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία και μετά τις δύο μηνύσεις των γονιών κλήθηκε να ασχοληθεί με αυτή την «περίεργη» υπόθεση. Παράλληλα όμως με τις μηνύσεις των γονιών στην δικογραφία προστέθηκε και ένα… εξ ουρανού έγγραφο. Πρόκειται για μία συστατική επιστολή γραμμένη από γνωστό πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ο οποίος όπως και επισημαίνει έμαθε για τις άδικες μηνύσεις (άραγε από ποιον;) και έσπευσε να δηλώσει πως γνωρίζει και μάλιστα πολύ καλά τον μηνυόμενο μοναχό Αρχιμανδρίτη καθώς εκείνος είναι ο έμπιστος «πνευματικός» του ιδίου καθώς και των δύο παιδιών του, μάλιστα τον έχει φιλοξενήσει και στο σπίτι του και αφού «διαβεβαιώνει» (προφανώς τους δικαστές που θα κληθούν να δικάσουν τον Αρχιμανδρίτη καθώς η επιστολή είναι πλέον μέρος της δικογραφίας) πως το ήθος του ιερωμένου είναι αδιαμφισβήτητο, δηλώνει με μεγάλη σιγουριά μάλιστα πως οι κατηγορίες αυτές θα καταπέσουν. Και κάπου εκεί, στα τέλη του 2014, έπειτα από την συστατική επιστολή του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου η υπόθεση «κόλλησε» σε κάποιο συρτάρι.
Ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης όμως δεν «κόλλησε» πουθενά καθώς συνεχίζοντας κανονικά τις δραστηριότητές του, βρέθηκε πριν από καιρό και στην πόλη μας ώστε να «ευλογήσει» τα εγκαίνια ενός ανεπίσημου και χωρίς ανάλογη άδεια από το κράτος εθνικοπατριωτικού φροντιστηρίου το οποίο ήταν γεμάτο (με τι άλλο;) με μικρά παιδιά, στα οποία κάποιες δασκάλες εδώ και χρόνια κάνουν απογευματινά εθελοντικά μαθήματα για τα «ελληνοχριστιανικά ιδεώδη του έθνους». Στο ιδιότυπο αυτό ιδιωτικό εθνικοπατριωτικό φροντιστήριο μικρών παιδιών ο μηνυόμενος για παιδεραστία Αρχιμανδρίτης εκτός από «ευλογίες» στα μικρά παιδιά προσέφερε και πολλά δώρα αλλά και εξοπλισμό ιδιαίτερα μεγάλης χρηματικής αξίας, όπως μάλιστα αναφέρθηκε σε κάποια συντηρητικής γραμμής και ευνοημένα από τα κρατικά ταμεία τοπικά ΜΜΕ και δημοσιογράφους (ιδιώτες και του δημοσίου) τα οποία τα τελευταία χρόνια στηρίζουν συντονισμένα και όπως μαθαίνουμε κατόπιν οδηγιών «άνωθεν» τις δραστηριότητες αυτού του οργανισμού.
Ποια η διασύνδεση όλων αυτών των στοιχείων; Απλά πως στα ιδρυτικά μέλη του ιδιωτικού και ανεπίσημου φροντιστηρίου το οποίο δέχτηκε την «γερή» χορηγία του μηνυόμενου για παιδεραστία Αρχιμανδρίτη, συναντάμε το όνομα στενού συγγενικού προσώπου του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου ο οποίος και «αθώωσε» τον μηνυόμενο με την συστατική του επιστολή ενώ μέσα στους «ευεργέτες» του οργανισμού αυτού είναι (σιγά να μην απουσίαζε!) και ο Ελληνικός Στρατός ο οποίος και παραχώρησε οίκημα ιδιοκτησίας του ώστε, οι «ηρωικές» αυτές δασκάλες που διδάσκουν σε δεκάδες μικρά παιδιά κάθε μέρα τα εθνικοπατριωτικά ιδεώδη του Έθνους, να φιλοξενήσουν εκεί ορφανά παιδιά. Μάλιστα όπως έγινε αργότερα γνωστό η παραχώρηση του κτιρίου αυτού έγινε επί διοίκησης του Στρατού από γνωστό, σήμερα απόστρατο στρατηγό που διατηρεί και αυτός στενές σχέσεις με την περιοχή μας και μάλιστα για ένα μικρό χρονικό διάστημα έχει εμπλακεί άμεσα στην πολιτική.
Βεβαίως και οι θρησκόληπτοι και οι φανατικά εθνικοπατριώτες έχουν δικαίωμα να συνεταιρίζονται ώστε να δραστηριοποιούνται πολιτικά, κοινωνικά και φιλανθρωπικά όμως έχουν και υποχρέωση, όπως και όλοι οι άλλοι πολίτες οι δραστηριότητές τους αυτές, ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με τεράστια χρηματικά ποσά αγνώστου προελεύσεως και με μικρά παιδιά τα οποία τους τα εμπιστεύονται οι γονείς τους, να τελούν υπό την απαραίτητη νομιμότητα αλλά και διαφάνεια και όχι να βασίζονται απλά σε φανταχτερούς τίτλους που παραπέμπουν σε ηρωικές στιγμές του Έθνους, χωρίς καμία πιστοποίηση από το κράτος αλλά και από τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται (καθώς πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους), στηριζόμενοι στις διαφημιστικές καμπάνιες γνωστών και επιδοτούμενων από διάφορα «κονδύλια» συντηρητικών έως και ακροδεξιών ΜΜΕ και δημοσιογράφων (ιδιωτών και του δημοσίου) και να θεωρούν τους εαυτούς τους «ήρωες» ή «σωτήρες» μίας περιοχής που με τις «παρεμβάσεις» τους αφυπνίζουν τον μάλλον… κοιμισμένο τοπικό πληθυσμό.
Γιατί μπορεί όλοι εμείς οι «κοινοί πολίτες» να τρέχουμε στα δικαστήρια όποτε ο κάθε βαλτός ή εμπαθής το θελήσει, να κατηγορούμαστε για ότι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους και να χρειάζεται να αποδείξουμε πως «δεν είμαστε ελέφαντες» όμως κάποιοι άλλοι, μηνυόμενοι μάλιστα για βαρύτατα αδικήματα, να απολαμβάνουν ειδικά «ευεργετήματα» τα οποία προσφέρουν «αθωωτικές» επιστολές εθνικοπατριωτών πρώην δικαστικών και αμέσως μετά, οι ίδιοι να «ευλογούν» (με χοντρά πακέτα πολλών ευρώ, προερχόμενων από το μοναστήρι τους, χρήματα των πιστών δηλαδή) τον εθνικοπατριωτικό ιδιωτικό και άτυπο «εκπαιδευτικό οργανισμό» στενού συγγενικού προσώπου του δικαστικού που με την επιστολή του τους «αθώωσε». Πόσο μάλλον όταν ο μοναχός με τα «χοντρά πακέτα» είναι μηνυόμενος για παιδεραστία και πόσο μάλλον όταν ο οργανισμός του στενού συγγενικού προσώπου του πρώην δικαστικού είναι κάθε μέρα γεμάτος με μικρά παιδιά!
Ρεπορτάζ: Σ.Μ.
Από την εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου