Κυριακή 8 Μαΐου 2016


ΚΑΙ Ο ΚΙΖΕΝΓΚΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟΥ
ΔΟΛΙΟΥ-ΣΑΤΑΝΙΚΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ-&
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ



ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΠΟ ΤΟ 1966


«ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΑΝ» ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Αλλά ο λεβέντης τότε Αρχιεπισκοπος Σεραφείμ δεν καταδέχθηκε ποτέ να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρέσβυ!!!...παρά τις συνεχείς αιτήσεις του πρέσβη!
kisinger

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει νοήμων Έλλην, ο οποίος να μην πιστεύει ότι τις διαχρονικές γεωπολιτικές εξελίξεις στην Πατρίδα μας τις υποκινούσαν πάντοτε, ελέγχοντάς τες οι ΗΠΑ. Θεωρώντας την Ελλάδα κομβικό και στρατηγικό σημείο στον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής της λεκάνης της Μεσογείου από τους ίδιους, αλλά και στην επιτήρηση της εταίρας υπερδύναμης, της Ρωσίας. Γι΄ αυτό, ειδικότερα τις τελευταίες δεκαετίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, φρόντισαν να επιλέγουν τα καταλληλότερα πολιτικά πρόσωπα για να ηγούνται των ελληνικών κυβερνήσεων. Τα οποία είχαν “εκπαιδευθεί” κατάλληλα από τους Αμερικανούς, προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Που σύμφωνα με την εκάστοτε πολιτική κατάσταση και τις Παγκόσμιες εξελίξεις, διαμόρφωναν και τον πολιτικό τους λόγο, προκειμένου να εξαπατούν τον ελληνικό λαό και να υφαρπάζουν την ψήφο του, “δημοκρατικότατα”.tsipras-kisiger
Ενίοτε – όταν επιβαλλόταν – αυτός ο πολιτικός λόγος ήταν εξόχως αντιαμερικανικός.
Όμως, ότι λάμπει δεν είναι χρυσός!!       
Από το 1966 “προετοίμαζαν” τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Τζων Νεγρεπόντε υπηρέτησε επί δεκαετίες τις αμερικανικές κυβερνήσεις από διάφορες θέσεις σε όλο τον κόσμο. Πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, όπου έπαιξε ρόλο κλειδί στην προώθηση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητούσε από το Ιράκ να αφοπλισθεί. Ακολούθως, πρέσβης στο Ιράκ εξασφάλισε την υποστήριξη του ΟΗΕ στην κάτω από αμερικανική ηγεσία εισβολή στη χώρα. Διατέλεσε πρέσβης και σε άλλες διαταραγμένες περιοχές του Πλανήτη. Όπως, στις Φιλιππίνες, το Μεξικό και στην Ονδούρα. Στην αρχές της δεκαετίας του ΄80 “υποστήριξε” τα “αποσπάσματα θανάτου” σ΄ αυτή τη χώρα, κάνοντας τα τυφλά μάτια στο βεβαρημένο μητρώο της Ονδούρας στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το 2005 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, διόρισε ως πρώτο Διευθυντή των νεοσύστατων – από το Κογκρέσο – Εθνικών Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, τον Τζων Νεγρεπόντε. Θεωρώντας τον ως τον καταλληλότερο για να συντονίζει ως μια, τις 15 Εθνικές Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Ωστόσο, αυτό το πρόσωπο – έλκει την καταγωγή του από τη Χίο – ενδιαφερόταν πάντα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Και παρ΄ ότι νεόκοπος στην πολιτική, όπως μας ενημερώνει ακριβέστατη πηγή μας που δεν είναι ποτέ δυνατόν να διαψευσθεί από κανέναν, διαμήνυσε την 1η Δεκεμβρίου 1966 στον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδος Στέφανο Στεφανόπουλο:
«Μια συμβουλή έχω να σου δώσω. Αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ή οποιοσδήποτε άλλος, μετά τη δικτατορία στην Ελλάδα, πάρει τη σκυτάλη του αντιαμερικανισμού, του αντιιμπεριαλιστή, του ειρηνιστή, του “πατερούλη” του λαού σας, να ξέρεις ότι αυτός θα είναι ο διορισμένος άνθρωπός μας στην Ελλάδα για να παριστάνει τον Πρωθυπουργό. Θα δημιουργηθεί τέτοια κατάσταση στην Πατρίδα σου που θα χρειασθούν 50 χρόνια για να συνέλθει. Στην προκειμένη περίπτωση θα βιασθεί η νοημοσύνη του ελληνικού λαού».
Άλλωστε, ποιος μπορεί να ξεχάσει τα κυρίαρχα προεκλογικά συνθήματα του ΄81 άπό τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ;
ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο. Έξω οι Βάσεις του θανάτου. Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, κ.α.
Τα οποία στην πορεία ξεθώριασαν απόλυτα και μεταβλήθηκαν σε μια εξόχως φιλο-αμερικανική πολιτική.
Ο “φιλέλληνας” Τάσκα και ο εγκληματίας Κίσινγκερ.
Είναι σε όλους μας γνωστό ότι το πιο σκληρό “γεράκι” της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ ήταν και είναι ο Χένρι Κίσινγκερ. Πάντα, ακόμη και σήμερα στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, υπήρχαν και υπάρχουν δυο τάσεις. Η ακραία φασιστική – την οποία εξέφραζε ο Κίσινγκερ και οι υποστηριχτές του δόγματός του  – και η ηπιότερη, την οποία εξέφραζαν άνθρωποι που κατά κάποιον τρόπο “αγαπούσαν” την Ελλάδα.
Ένας τέτοιος ήταν ο Χένρι Τάσκα. Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα από 1969 – 1974. Ο οποίος ήλθε σε αντίθεση με τον Κίσινγκερ στο θέμα της ανατροπής του Μακαρίου στην Κύπρο και είχε προτείνει να παρέμβει ο 6ος στόλος για να προληφθεί η εισβολή των Τούρκων. Γιατί, πίστευε ότι η πολιτική Κίσινγκερ θα οδηγούσε σε διάλυση τη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.
Μετά την αποχώρησή του από τη θέση του (1974) εξέφρασε την επιθυμία να εκδώσει βιβλίο όπου θα κατονόμαζε αξιωματούχους της CIA που παρότρυναν τον Ιωαννίδη να ανατρέψει τον Παπαδόπουλο. Αλλά, δεν πρόλαβε!! Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό “δυστύχημα” στη Λοζάνη τον Αύγουστο του 1979.
Οκτώ χρόνια μετά, ο γιος του δήλωσε δημόσια ότι: “Πίσω από τον θάνατο του πατέρα μου βρισκόταν ο Κίσινγκερ”…
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι, ο Τάσκα σε έκθεσή του προς το Κογκρέσο το 1971, μεταξύ των άλλων έλεγε: “…εάν οι άνθρωποι (σημ. κυβέρνηση Παπαδόπουλου) δεν αγαπούσαν την Αμερική, θα το είχαμε αισθανθεί πολύ γρήγορα”.
Εξυμνούσε δηλαδή τον Παπαδόπουλο, κόντρα στις βουλές Κίσινγκερ που επιζητούσε την ανατροπή του!!
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν στον σκληρό πυρήνα των ΗΠΑ.
Η αδιάσειστη και απόλυτα φερέγγυα πηγή μας, μας ενημερώνει:
Στις 16 Μαίου 1974, ο Αμερικανός πρέσβης (Τάσκα) επιστρέφοντας από ταξίδι στις ΗΠΑ, διά μέσω του Ιωάννη Γεωργάκη, ζητά να ενημερώσει ο  Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, εμπιστευτικά τον Ιωαννίδη. Ο Ιωάννης Γεωργάκης ήταν έμπειρος διπλωμάτης, εκ των έμπιστων του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εξ ου και ήταν μεταπολιτευτικά ο πρώτος πρέσβης εκ προσωπικοτήτων.
Αυτή η διπλωματική κίνηση του Τάσκα αποσκοπούσε, πέραν του Ιωαννίδη να τύχει της ίδιας ενημέρωσης και ο ευρισκόμενος στο Παρίσι, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και τούτο γιατί, ο Τάσκα επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, έκανε στάση στο Παρίσι επιδιώκοντας να δει τον Καραμανλή και εκείνος απέφυγε να τον συναντήσει, προφασιζόμενος απουσία σε διακοπές.
Τούτο συνέβη γιατί, ήδη ο Καραμανλής είχε προσχωρήσει στο Σχέδιο Κίσινγκερ για τη διχοτόμηση της Κύπρου (Αττίλας Ι και ΙΙ). Άλλωστε, το ρηθέν “η Κύπρος κείται μακράν”, ακόμη ηχεί στ΄ αυτιά μας!!
Τι δεν ήθελε να ακούσει ο Καραμανλής.
Το μήνυμα Τάσκα:
–          Η χώρα με την ακολουθούμενη πορεία να αναμένει να υποστεί καταστροφή μεγαλύτερη της Μικρασιατικής.
–          Πλην της απειλής από την Τουρκία, διαγράφεται απειλή και από την Γιουγκοσλαβία. Με την διαδοχή του Τίτο θα οξυνθεί το “Μακεδονικό”.
–          Ενδεικνυόμενη λύση προς αντιμετώπιση των κινδύνων, σχηματισμός αντιπροσωπευτικής κυβέρνησης υπό τον Στέφανο Στεφανόπουλο.
–          Ο Γκιζίκης εάν δεν επιθυμεί να παραμείνει ως Αντιβασιλεύς, ενδείκνυται να αντικατασταθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.
–          Να κηρυχτεί ο Βασιλεύς έκπτωτος και να προκηρυχθούν εκλογές.
–          Μετά από 2 – 3 χρόνια, πλήρης εφαρμογή της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, όπως σήμερα λέμε Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Πέραν των άλλων, όπως διαπιστώνουμε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ έπαιξε σπουδαίο ρόλο στις τότε εξελίξεις. Ο Τάσκα, παρ΄ ότι ήθελε να συναντηθεί μαζί του για να ακούσει τις θέσεις του, τούτο δεν κατέστη εφικτό. Είχε προηγηθεί συνάντηση του Τάσκα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη, όπου τον είχε ενημερώσει για το “μήνυμά” του, και του ζητούσε να ενημερώσει και εκείνος τον Ιωαννίδη. Βέβαια, από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι οι ΗΠΑ είχαν προσχωρήσει στο “δόγμα Κίσινγκερ” και είχαν “αδειάσει” την μετριοπαθή και φιλελληνική στάση που εκπροσωπούσε ο Τάσκα και την πλειοψηφία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (State Department)!!
Ο Τσίπρας θα “κλείσει” όλα τα Εθνικά θέματα.
Το σήμερα είναι μια επανάληψη του χθες. Ο “αριστερός” Τσίπρας, ο αντι-αμερικανός Τσίπρας, ο αντιιμπεριαλιστής Τσίπρας, θα διχοτομήσει το Αιγαίο, θα “δωρίσει” το όνομα της Μακεδονίας στους γείτονες Σκοπιανούς, θα δρομολογήσει τις εξελίξεις στη Θράκη μας. Ως άλλος Ανδρέας Παπανδρέου. Ως άλλος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Επί το νεώτερον!! Με ολίγη μίξη από τον φιλο-αμερικανό Πάνο Καμμένο και τον φιλο-βρετανό Τέρενς Κουίκ!!
Επανέρχομαι!!!
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου