Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Νέες και νέοι ή εσείς ή αυτοί.ΜΙΑ ΑΙΣΘΑΝΤΙΚΗ αφήγηση του κ. ΗΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ 
Στο διδακτικό παραμύθι “Ο λύκος και τα επτά κατσικάκια” η μαμά κατσίκα πριν φύγει για να πάει στο δάσος και να φέρει τροφή, συμβούλευσε τα παιδιά της λέγοντάς τα: «παιδάκια μου εγώ θα βγω στο δάσος για αυτό εσείς θα πρέπει να προσέχετε. Ειδικά να φυλαχτείτε από τον λύκο (εγχώριους πολιτικούς) γιατί αν μπει μέσα στο σπίτι, θα σας φάει όλα όπως είσαστε με τη μία. Έχετε τον νου σας γιατί ο κακούργος μπορεί και μεταμφιέζεται και αλλάζει όσες μορφές θέλει. Ότι και να κάνει όμως, πάντοτε η φωνή του παραμένει βραχνή και τα πόδια του είναι μαύρα».
Είναι λυπηρή η σημερινή απραξία των ελλήνων γονέων για το μέλλον των παιδιών τους. Η μόνη έγνοια τους, να τα ταΐσουν έτοιμα φαγητά, να τα φορτώσουν με ένα σωρό υποχρεώσεις και μετά τίποτα! Σε τι κόσμο τα φέρνουν; Είναι έτοιμα να τον αντιμετωπίσουν; Μήπως τα κάνουν θρεφτάρια για να χορτάσουν οι λύκοι;
Βέβαια, στη συνέχεια του παραμυθιού ο λύκος κορόιδεψε τα κατσικάκια, του άνοιξαν την πόρτα και τα έφαγε. Ταιριάζει με τη δική μας ιστορία με τους προβατόσχημους εγχώριους πολιτικούς (λύκους) που συνεχώς εξαπατούν και κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Τρώνε και εξολοθρεύουν οι λύκοι σήμερα, την νεολαία μας. Ανεργία, ναρκωτικά, ποτό, χαλαρά ήθη. Και τι κάνουν οι γονείς; Απαθέστατοι! Μου κάνει εντύπωση που το κυρίαρχο οικογενειακό ζήτημα σε πολλές οικογένειες είναι σε ποια χώρα του εξωτερικού θα πάνε να εργαστούν και να ζήσουν τα παιδιά τους όταν μεγαλώσουν! Αντί να αγωνιστούν οι γονείς για την σωτηρία και το φτιάξιμο της πατρίδας μας για να έχουν τα παιδιά τους πατρίδα και να ζήσουν σ’ αυτή τα προετοιμάζουν για μετανάστες!
Ας δούμε όμως τη συνέχεια του παραμυθιού. Η μαμά κατσίκα βρήκε τον λύκο έκοψε με το ψαλίδι την κοιλιά του και έσωσε τα κατσικάκια της. Δεν έμεινε όμως εκεί. Φρόντισε και για τα κακό τέλος του λύκου (απονομή δικαιοσύνης) γεμίζοντάς την κοιλιά του με πέτρες που είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό του στο ποτάμι. Βέβαια οι σημερινοί Έλληνες γονείς δεν είναι σαν την μαμά κατσίκα.
Νέοι και νέες είστε μόνοι σας. Το μέλλον σας εξαρτάται μόνο από εσάς. Ή θα νικήσετε εσείς ή θα νικήσει το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που κυβερνά τη χώρα μας. Δεν υπάρχει χώρος και για τους δύο. Αυτοί αυτό το γνωρίζουν. Εσείς;
Ηλίας Ευαγγελόπουλος
Economist

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου