Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ...!!! Λιμενικός αντιμέτωπος με πειθαρχική ποινή και μετάθεση γιατί δεν... χαιρέτησε τον Υπουργό Κουρουμπλή...!!! ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ...!!!

Η καταγγελία της ΠΟΕΠΛΣ είναι σοβαρή και μάλλον ενδεικτική του...."ηθικού πλεονεκτήματος" 
το οποίο κάποιοι ευαγγελίζονται! 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Λιμενικών ένας από τους λιμενικούς -σκοπούς στην πύλη του Υπουργείου Ναυτιλίας διώκεται πειθαρχικά και μετατίθεται άρον-άρον γιατί...δεν σηκώθηκε από την θέση του να χαιρετήσει τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή την ώρα που έφευγε από το κτήριο! (το περιστατικό έγινε μάλιστα σε προχωρημένη νυχτερινή ώρα τις ημέρες της μεγάλης αναταραχής με τις πυρκαγιές στη Ν.Αττική)


Η διαδικασία εναντίον του μάλιστα, ξεκίνησε κατ'απαίτηση του ίδιου του Υπουργού ο οποίος ωρυόμενος, λένε οι πληροφορίες, ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του λιμενικού! ( σύμφωνα και με την τελευταία νομοθεσία άλλωστε, τον τελικό λόγο στις μεταθέσεις την έχει ο Υπουργός Ναυτιλίας!)
Σαφώς και ο χαιρετισμός των ενστόλων στον Υπουργό τους προβλέπεται ρητά, όμως υποτίθεται ότι οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης δεν είναι σαν τους... άλλους και δεν αντιμετωπίζουν με αλαζονεία τους εργαζόμενους!

Πυρ και μανία οι συνδικαλιστές των λιμενικών παρενέβησαν στο θέμα ζητώντας να σταματήσει η δίωξη του συναδέλφου τους από τον.... Αρχιναύαρχο Κουρουμπλή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. στην ανακοίνωσή τους:

Η Ομοσπονδία με έκπληξη ενημερώθηκε για την πραγματοποίηση απόσπασης στελέχους από την Κεντρική υπηρεσία εν μια νύχτα, με αφορμή την πλημμελή άσκηση καθηκόντων του, ως προς τον προβλεπόμενο χαιρετισμό στον κύριο Υπουργό.

Αν αυτό έχει έστω και ένα ψεγάδι αλήθειας, τότε με την ανοχή του αριστερού Υπουργού και φυσικά την υπογραφή του, δημιουργούνται συνθήκες ακραίων συμπεριφορών εις βάρος των συναδέλφων, που θυμίζουν άλλες εποχές.

Και αυτό δεν θα γίνει ανεκτό.

Επανερχόμαστε ειδικά στις διατυπωμένες αντιρρήσεις μας σε συγκεκριμένα άρθρα του νόμου 4505/17 που αφορούν τις μεταθέσεις και ζητάμε μια γενναία πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση για ένα δίκαιο διάταγμα μεταθέσεων που θα αντιμετωπίζει όλα τα στελέχη, ισότιμα, ισόνομα και με πλήρη διαφάνεια, χωρίς τα δεσμευτικά πλαίσια του νόμου που βρίσκονται σε αντιδιαστολή με αυτές τις αρχές.

Προς ενημέρωση, από το νόμο 4504/2017 και τα άρθρα του που αφορούν τις μεταθέσεις, το μοναδικό άρθρο που είχε άμεση ισχύ είναι η τελική υπογραφή από τον κύριο Υπουργό των μεταθέσεων – αποσπάσεων – διαθέσεων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., υποβαθμίζοντας το ρόλο του Αρχηγείου και αναβαθμίζοντας τον Κύριο Υπουργό σε Αρχιναύαρχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου