Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

BAMMENOI PASOKOI EINAI OI NEOI ARXHGOI...ASTYNOMIAS KAI PYROSBESTIKOY....

"ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ" ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...

Στην καρατόμηση των αρχηγών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Κ.Τσουβάλα και Σ.Τερζούδη, αντίστοιχα, προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής το ΚΥΣΕΑ.

Οι δύο αρχηγοί στην συνέντευξη - Τύπου παρωδία, παρουσία του...

παραιτηθέντος υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του κυβερνητικού εκπροσώπου δημήτρη Τζανακόπουλου είχαν υποστηρίξει ότι δεν είχαν διαπιστώσει λάθη στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς και ότι θα έκαναν ξανά ό,τι έκαναν το βράδυ της Μαύρης Δευτέρας  της 23ης Ιουλίου.

Η αντίστροφη μέτρηση για την καρατόμηση των δύο αρχηγών ξεκίνησε ουσιαστικά την Παρασκευή, όταν ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή με 11 μέρες καθυστέρηση την παραίτηση του Νίκου Τόσκα. 

Ειδικότερα, η απόφαση του ΚΥΣΕΑ έχει ως εξής:  

«Κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης».


Δεν υπήρξε απόφαση που να αφορά τις Ενοπλες Δυνάμεις.

O νέος Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Κων. Ματθαιόπουλος, μέχρι σήμερα Υπαρχηγός Επιχειρήσεων  γεννήθηκε το 1966, στην Καμενίτσα Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1987 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1992 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Το 2006 φοίτησε στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε στο 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πειραιά, στο Ανακριτικό Τμήμα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά, στην 1η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, (ΕΜΑΚ), στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βυτίνας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης και επί σειρά ετών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιάτου.

Το 2011 τοποθετήθηκε ως Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου.

Tο 2012 τοποθετήθηκε ως Πύραρχος Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κορινθίας.

Το 2015 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας.

Το 2017 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και του ανατέθηκαν καθήκοντα Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Το 2018 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Αξιωματικός-συνδικαλιστής, για σειρά ετών, είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, και μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος επελέγη για να αντικαταστήσει στη θέση του Αρχηγού, τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, που βρέθηκε στη δίνη της πυρκαγιάς με τους 90 νεκρούς στο Μάτι.

Ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1960.

Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρένων Πατρών το έτος 1978 και κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων, το έτος 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1988.

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το έτος 2000.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες στις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στο Βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων.

Τον Αύγουστο του 2014 έως το 2015, τοποθετήθηκε ως Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και το Μάρτιο του 2015 έως το 2016, ως Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος.

Έχει διατελέσει επί δώδεκα έτη Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως Α΄ Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), καθώς και σε άλλα αξιώματα αυτής. Το 2002 εκλέχθηκε ως Αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αστυνομικών (C.E.S.P.).

Την 17/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου