Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΒΡΕ ΤΑ ΠΙΤΣΟΤΝΑΚΙΑ ΜΟΥ ... ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ....ΚΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ....

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ 25ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ! ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΔΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ!

Δύο Γερμανίδες τουρίστριες θα είχαν την τύχη του Νίκου Μουστάκα. Γλίτωσαν την τελευταία στιγμή τη θανάσιμη πτώση από τον μοιραίο...

βράχο στον Λόφο Φιλοπάππου, από τους ίδιους δράστες που "ώθησαν" στο θάνατο τον άτυχο νεαρό.

Ήταν 22.00 το βράδυ της 10ης Αυγούστου, πέντε ημέρες πριν από τη δολοφονία του 25χρονου, όταν η ίδια τριάδα αδίστακτων ληστών, στο ίδιο σημείο, επιχείρησαν να ληστέψουν τις δύο νεαρές τουρίστριες, που νωρίτερα ρέμβαζαν τη θέα και το ηλιοβασίλεμα. Όταν έπεσε το σκοτάδι εμφανίστηκε ο εφιάλτης…

Σε φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιοποιεί ο "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" αποτυπώνονται ξεκάθαρα η μεθοδολογία και η βαναυσότητα της δράσης τους. Όλα εξελίσσονται δύο μέτρα από την άκρη του βράχου από τον οποίο έσπρωξαν τον Νίκο Μουστάκα στο θάνατο.

Ο 17χρονος Πακιστανός, που φαίνεται να είχε εξειδίκευση στις γυναίκες και τις τσάντες τους (αυτός επιτέθηκε και στην 23χρονη φίλη του Νίκου Μουστάκα), ο 28χρονος εύσωμος και απειλητικός ομοεθνής του και ο 25χρονος Ιρακινός "δεσμώτης", καθώς είχε το ρόλο του ατόμου που ακινητοποιούσε τα θύματα, εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πίσω από τις δύο Γερμανίδες τουρίστριες, που κάθονταν στον ίδιο βράχο με αυτόν του Νίκου και της Ναταλίας.

Τις τράβηξαν με μανία και τις έσυραν στο άγριο έδαφος. Στόχευσαν τη μία κοπέλα καθώς η φίλη της δεν είχε μαζί της τσάντα ή άλλα εμφανή πολύτιμα αντικείμενα για να αφαιρέσουν. Η τουρίστρια με την τσάντα αντιδρά και σηκώνεται. Κρατά σθεναρά την τσάντα της με χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ταξιδιωτικά έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα, που ανήκαν και στις δύο κοπέλες. Οι δράστες σαν… αγέλη κυκλώνουν το "θήραμα".
Πακιστανοι επίθεση1
Ο 17χρονος τραβά με μανία την τσάντα της. Ο 25χρονος Ιρακινός κρατά τα χέρια της και προσπαθεί να την ακινητοποιήσει. Ο 28χρονος στέκεται απειλητικά δίπλα τους έτοιμος να επέμβει ενώ παράλληλα επιτηρεί το χώρο μήπως εμφανιστεί κάποιος αστυνομικός ή άλλος περαστικός. Είναι χαρακτηριστικό ότι φορά την ίδια μπλε μπλούζα που φορούσε και στη ληστεία μετά… φόνου του Νίκου Μουστάκα, αλλά και σε διαδικτυακές πόζες του στο facebook.

Η άλλη κοπέλα έχει το σθένος να σηκώσει το κινητό της τηλέφωνο ή τη φωτογραφική μηχανή και να πατήσει το κουμπί αποτύπωσης των δραστών. Αργότερα στην κατάθεσή της είπε πως ήταν μια κίνηση από ένστικτο, προκειμένου το φλας να λειτουργήσει ως… όπλο, που θα μπορούσε να σοκάρει τους δράστες προκειμένου να αφήσουν τη φίλη της.

Έχουν ταυτοποιηθεί 10 ληστείες

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", οι Γερμανίδες τουρίστριες πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, κατέθεσαν με λεπτομέρειες τα όσα συνέβησαν και έδωσαν καλές περιγραφές των δραστών και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της δράσης τους. Στη συνέχεια διευκολύνθηκαν στην έκδοση νέων διαβατηρίων και έλαβαν και απαραίτητα έγγραφα του περιστατικού και της απώλειας των αντικειμένων τους. Απογοητευμένες από την εφιαλτική περιπέτειά τους έφυγαν από τη χώρα μας δύο ημέρες μετά, παρότι είχαν προγραμματίσει να μείνουν κι άλλο στην Ελλάδα.

Ύστερα από τη δολοφονία του Νίκου Μουστάκα, αυτά τα φωτογραφικά ντοκουμέντα επιδείχθηκαν στην 23χρονη κοπέλα από την Πορτογαλία, η οποία φαίνεται να αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δύο από τους τρεις δράστες, δίνοντας σημαντική ώθηση στις αστυνομικές έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους και το μετέπειτα εντοπισμό τους.
http://www.capital.gr/epikairotita (τίτλος: δικός μας)


Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από τη σύλληψη των τριών δραστών, σχηματίζεται και δεύτερη δικογραφία σε βάρος τους για τη διάπραξη ένοπλων επιθέσεων σε τουρίστες και ζευγαράκια στον Λόφο Φιλοπάππου. Μετά τη διάταξη του εισαγγελέα για δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς τους και κυρίως φωτογραφιών τους, υπάρχει η αστυνομική εκτίμηση ότι ο αριθμός αυτών των ληστρικών επιθέσεων θα αυξηθεί. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 10 ληστείες με σπασμένα μπουκάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου