Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ....ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΑΤΗ ΑΓΙΑ...

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ! Ο ΛΟΓΟΣ...


ΚΛΕΙΣΤΆ ΜΕΝ ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΊ ...ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΙ ΔΡΧΜΟΦΑΓΟΙ ΟΠΤΙΚΟΙ...ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ!..ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΕΖΕΤΕ..  .
Λόγω της εορτής της Αγίας Παρασκευής, σήμερα 26 Ιουλίου, όλα τα...
καταστήματα του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι κλειστά, επειδή η Αγία είναι πολιούχος του προαστίου. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα οπτικά καταστήματα, μια και η Αγία Παρασκευή είναι προστάτιδα του κλάδου των οπτικών. 

ΠΗΓΗ:http://indobserver.blogspot.gr/

ΑΓΙΑ Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Paraskeva (Ryazan, 15 c, Tashkent).jpg
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Νεανική ηλικία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]Η Αγία Παρασκευή ή Παρασκευή Αθληφόρος ή Παρασκευή Μεγαλομάρτυς είναι αγία της Ορθόδοξης καιΚαθολικής εκκλησίας και θεωρείται προστάτιδα των ματιών. Έζησε στη Ρώμη κατά το 2ο αιώνα και υπέστη μαρτυρικό θάνατο επί ημερών του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου.Ο βίος της[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Γεννήθηκε σε προάστιο της Ρώμης επί αυτοκρατορίας Αδριανού. ( 117-138 μ.Χ). Γονείς της ήταν ο Αγαθόνικος και η Πολιτεία, που ήταν χριστιανοί και οικονομικά εύποροι. Ήταν μοναχοπαίδι. Το όνομά της, της αποδόθηκε λόγω της ημέρας Παρασκευής, κατά την οποία γεννήθηκε. Η ανατροφή της από μικρή ηλικία έγινε βάσει χριστιανικών αρχών[1].

Ενηλικίωση και δράση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σε ηλικία 20 ετών έμεινε ορφανή και από τους δυο γονείς, γεγονός που την κατέστησε κληρονόμο σημαντικής περιουσίας, την οποία και εκποίησε, διαθέτοντας τα χρήματα σε φτωχούς και ασθενείς. Ασχολήθηκε εντατικά με την ιεραποστολή, στην πόλη της Ρώμης και την ευρύτερη περιοχή, διδάσκοντας τον Χριστιανισμό κατ-οίκον σε ανθρώπους αδύναμων κοινωνικά ομάδων. Η δράση της έγινε γνωστή στους Ρωμαίους και κλήθηκε σε απολογία από τον αυτοκράτορα Αντωνίνο.

Το μαρτύριό της[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο αυτοκράτορας της ζήτησε να αρνηθεί τα θρησκευτικά της πιστεύω και στην προσπάθειά του να την πείσει, της προσέφερε διάφορα ανταλλάγματα. Η Αγία απέρριψε την πρόταση, οδηγούμενη σε βασανιστήριο (της φόρεσαν πυρακτωμένη περικεφαλαία στο κεφάλι) και στη συνέχεια στη φυλακή, όπου πέρασε ένα διάστημα στην απομόνωση. Στην αγιογραφία τής αναφέρεται πως ένας άγγελος του Θεού, την επισκέφθηκε απελευθερώνοντάς την απ'τα δεσμά. Έπειτα κλήθηκε ξανά να αλλαξοπιστήσει κι αφού δεν έδειχνε να μεταπείθεται, ο Αντωνίνος διέταξε το βασανισμό της μέχρι θανάτου.
Τα αγιογραφικά στοιχεία αναφέρουν, ότι για να την θανατώσουν την οδήγησαν μέσα σε ένα μεγάλο καζάνι με καυτό λάδι, αλλά εκείνη παρέμεινε ζωντανή. Ο Αντωνίνος, αδυνατώντας να το πιστέψει, θέλησε να προσεγγίσει το καζάνι ο ίδιος με σκοπό να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Πλησιάζοντας όμως, από τον ατμό ή από κάποια άλλη αιτία, τραυματίστηκαν τα μάτια του με αποτέλεσμα να τυφλωθεί. Σύμφωνα με την παράδοση, η Αγία Παρασκευή, τον θεράπευσε με θαυματουργικό τρόπο (γι' αυτό θεωρείται προστάτιδα των ματιών από τους Χριστιανούς) και έτσι ο Αντωνίνος την άφησε ελεύθερη να επιστρεψει στο έργο της.

Το τέλος της ζωής της[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έπειτα από κάποια χρόνια ο Αντωνίνος πέθανε και στη διαδοχή του ο Μάρκος Αυρήλιος, εξαπέλυσε νέο διωγμό κατά των χριστιανών, με την Αγία να συλλαμβάνεται ξανά. Σύμφωνα -και πάλι- με τα όσα λέει η αγιογραφία, ο ίδιος ο αυτοκράτορας έδωσε εντολή στους έπαρχους Ασκληπιό και Ταράσιο να τη βασανίσουν. Ο πρώτος την έριξε σε χώρο που φυλάσσονταν φίδια, τα οποία όμως πέθαναν όταν την πλησίασαν και έτσι ο έτερος αποφάσισε να την αποκεφαλίσει. Το όνομα και η μνήμη της τιμούνται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 26 Ιουλίου.

ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ -ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ,ΜΑΘΑΤΕ 'οτι εδώ και 2 μήνες η γκανγκστερικη GOOGLE μας κατέβασε αυθαίρετα την ιστορική ΚΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΉ  ιστοσελίδα μας press-vision, ;...ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΣ ΚΑΥΛΩΣΣΕ της μανδαμίτσας KAI NTABATZOYS MAS  google... ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΆ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ...ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ! όΠΟΥ ΝΆΝΑΙ ΘΑ ΣΚΆΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΡΥ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου