Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016


Παναγιώτα Βασιλοπούλου


ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ , ΤΟΤΕ Η ΠΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ;

Αν πρέπει να πάμε στο Μαντείο των Δελφών για να μας πει τι είναι Πρόνοια , είμαι σίγουρη πως η Πυθία θα γελούσε μαζί μας .
Ας πάμε στην ετοιμολογία της λέξης πρόνοια , όπου θεμελιώνει και το Ρεπορτάζ μου.

Πρόνοια : (η ) ( ουσ ), μέριμνα , φροντίδα , σκέψη από πριν , προνοητικός -η-ο ( επιθ) , προνοητικότητα (η) ( ουσ ) .

Συνάντησα μετά από καταγγελία της στην εφημερίδα μου , ΘεσμόςNews , πως η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ , της ζητούν το ποσόν των 7.825 ευρώ , με την δικαιολογία πως δεν δικαιούταν να τις δίνεται το Προνοιακό αυτό το επίδομα , όπου με νόμιμο τρόπο και πάντα τα απαραίτητα δικαιολογητικά , περνούσε επιτροπή ΚΕΠΑ πλέον , και έβγαινε με ποσοστό αναπηρίας άνω των



Συνάντησα την κυρία Αφροδίτη Κωτσοπούλου , ετών 83 , κάτοικο του Δήμου Παλλήνης, στην κατοικίας της ώστε να κάνω το Ρεπορτάζ , όπου μας ζήτησε με απελπισία βοήθεια , γιατί με 400 ευρώ σύνταξη , ούτε μπορεί να ζήσει ,ούτε και να επιβιώσει .
'' Δεν τα έκλεψα τα χρήματα , νόμιμα μου τα δίνανε , υποστήριζε και τόνιζε πως οι ιθύνοντες των επιτροπών αποφάσιζαν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες με ποσοστό αναπηρίας άνω των 67% ώστε να δικαιούται Επίδομα Προνοιακό .''
Είχε ζήσει από θαύμα μετά από χειρουργείο αφαίρεσης από ανεύρυσμα στην καρδιά, και ζει με βιολογικό μόσχευμα , και βηματοδότη , που πότε δίνει ρεύμα για να λειτουργεί η καρδιά και πότε όχι. Ιατρικά λοιπόν πληρούσε όλες τις προδιαγραφές.
Έπειτα από επικοινωνία μου με email στο γραφείο του Δημάρχου Παλλήνης , Αθανάσιο Ζούτσο , πρόθυμα επικοινώνησε μαζί μου η υπεύθυνη Τύπου του Δημάρχου η συνάδελφος Γιώτα Ηλίου .
Την ενημέρωσα για το λόγο που επικοινώνησα μαζί της , και γνώριζαν για την υπόθεση της κυρίας Αφροδίτης Κωτσοπούλου , πως δεν υπήρχε κάποιο έγγραφο που να την ενημερώνει πως δεν δικαιούταν το Προνοιακό Επίδομα και πως είχε όντως Άγνοια Διοικητικού Δικαίου. Με παρέπεμψε στην Διευθύντρια της Πρόνοιας Γιάννα Κάζου , όπου υποστήριξε τηλεφωνικά στην επικοινωνία μας ''Πως δεν δικαιούταν επίδομα Προνοιακό , με αιτία πως έπαιρνε σύνταξη από τον αποθανόντα σύζυγο της.''
Η κυρία Αφροδίτη Κωτσοπούλου κατέθετε τα δικαιολογητικά και κανένας μα κανένας υπεύθυνος φορέας δεν έδωσε εντολή να μην δίνεται το Επίδομα στην ίδια. Νόμιμα της δινόταν , νόμιμα το έπαιρνε.
Σε συνάντηση μας με την διευθύντρια της Πρόνοιας Παλλήνης , όπου κανονίσαμε να πάμε εγώ με την ιδιότητα μου , ως δημοσιογράφος κι η κυρία Αφροδίτη Κωτσοπούλου , ανάφερα πως ,'' Αν είχε γνώση πως δεν δικαιούταν το επίδομα , τότε ποιος υπάλληλος είναι υπεύθυνος που της έβαζαν στο λογαριασμό της παράνομα λεφτά; Η άγνοια της παθούσας , με την άγνοια ολόκληρης υπηρεσίας και εδώ μιλάμε για Πρόνοια , θυμήθηκαν μετά από τόσα χρόνια πως οι επιτροπές τους είναι υπό διάλυση που βγάζουν τις γνωματεύσεις.
Για του λόγου δηλαδή του αληθές , η Πρόνοια είναι υπό διάλυση όσων την υπηρετούν που μπορεί ο απλός πολίτης να την εξαπατά ;
Ρωτώ ξανά , οι πολίτες είναι δολοπλόκοι και μια ολόκληρη υπηρεσία εξαπατάτε από αυτούς ; Τόσο άγνοια έχει πανελληνίως το προσωπικό της ;
Μετά από τη συνάντηση μας , περιμέναμε την απόφαση του Οικονομικού Τμήματος της Πρόνοιας , και πριν τρεις μήνες βγήκε ότι όντως αποφασίστηκε να πληρωθεί το ποσό.
Αναφορικά , είπαν πως δεν χρειαζόταν να πάρω αντίγραφο του φακέλου της γιατί οι πιθανότητες να μην πληρώσει το ποσό των 7.825 ευρώ ήταν πολλές. Όχι μόνο βγήκε η απόφαση , έγιναν κι οι προσαυξήσεις και προστέθηκαν και 130 ευρώ επιπλέον.
Με την Δικηγόρο , την κυρία Βάσω Τσόνογλου όπου επικοινώνησα , μου είπε πως υπάρχει λύση να ακυρωθεί η απόφαση με νόμιμα έγγραφα , διότι η πρόνοια υποχρεούταν να δώσει εντολή να μην δίνεται το επίδομα σε καμία περίπτωση έστω και αμφιβολίας.
Θα συνεχιστεί το Ρεπορτάζ μου , διότι λόγο συλλογής εγγράφων , υπάρχει η γραφειοκρατία και καθυστερούν.
Λύση Υπάρχει , πρέπει όμως ο Έλληνας Πολίτης να έχει σπουδάσει , γιατρός , λογιστής , δικηγόρος , δημοσιογράφος για να τα βγάλει πέρα με ένα διαλυμένο σύστημα υπηρεσιών ;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ -ΡΕΠΟΡΤΕΡ 
Περιοχή συνημμένων

1 σχόλιο:

  1. Ας το ψαχνουν πριν πάνε να εξοφλίσουν τα υπέρογκα ποσά που ζητά η Πρόνοια κατόπιν εορτής . Πρόνοια σημαίνει μέριμνα . Δε μεριμνούν λοιπόν για τους πολίτες . ¨Εχουν αποτύχει !!! Απαράδεκτο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή