Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΜΑΣ...

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ !
Δεν πάμε καλά... Το ντόπινγκ στον αθλητισμό είναι πουστιά...αλλά το να αποκλειεις μια χώρα
απο τους Ολυμπιακούς,,,είναι βρωμοιστορία μεγαλη!  


- Σήμερα αναμένεται η επίσημη απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την... τύχη της Ρωσίας στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο
- Η βρετανική Daily Mail εμφανίζεται βέβαιη πως θα... σκάσει η βόμβα του αποκλεισμού όλων των Ρώσων αθλητών!
- Για πρώτη φορά στην ιστορία θα υπάρξει αποκλεισμός χώρας για λόγους... διαφορετικούς από πολιτικούς
- Ήδη το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο έχει απορρίψει αίτημα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας για συμμετοχή των 68 Ρώσων αθλητών του στίβου στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη που ξεκινά στη Βραζιλία στις 5 Αυγούστου
- Αφορμή το σκάνδαλο με το... κρατικό πρόγραμμα ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, το 2014
- Ήδη ο Πούτιν έχει αφήσει αιχμές για τις ΗΠΑ!

Μία απόφαση ιστορική με λίγο από... ψυχροπολεμικό κλίμα. Ολόκληρη η ομάδα της Ρωσίας θα αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική Daily Mail, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές της.
Είναι μία απόφαση η οποία δεδομένα θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και μάλιστα από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ήδη έχει αφήσει αιχμές για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αρνούμενος κάθε εμπλοκή της χώρας στο περιβόητο πια σκάνδαλο ντόπινγκ.

Μία απόφαση που θα κάνει ακόμη πιο... ιδιαίτερους τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Πριν τους οποίους πολλοί αθλητές εκφράζουν ανοιχτά την ανησυχία τους για την ραγδαία εξάπλωση του ιού Ζίκα στη Βραζιλία. Πριν τους οποίους χιλιάδες αστυνομικοί διαδηλώνουν για τις συνθήκες εργασίας τους και λένε ξεκάθαρα πως δεν μπορούν να προστατέψουν τους εκατομμύρια τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα. Πριν τους οποίους η Βραζιλία δείχνει και πάλι το "διπλό" της πρόσωπο. Αυτό της "λάμψης" μίας τέτοιας διοργάνωσης που συνυπάρχει με τις "σκιές" της ανεργίας, της ακραίας φτώχειας και των κακουχιών...
Η αφορμή
Λίγες ημέρες πριν, το BBC αποκάλυψε πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία κατά του ντόπινγκ έχει συντάξει μία έκθεση, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας χρηματοδότησε πρόγραμμα ντόπινγκ κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών στο Σότσι το 2014!
Σύμφωνα με την έκθεση της WADA, Ρώσοι επιστήμονες αλλοίωναν και άλλαζαν δείγματα ούρων προκειμένου να μην εντοπίζονται απαγορευμένες ουσίες στους ελέγχους αντι-ντόπινγκ.
Να σημειωθεί πως η έκθεση αναφέρει πως αντίστοιχες διαδικασίες συνέβησαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (2013), στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα (2013), στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης (2015) και στην προετοιμασία των Ρώσων αθλητών για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
Η αντίδραση της ΔΟΕ ήταν άμεση μετά την δημοσιοποίηση της έρευνας. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ο πρόεδρος, Τόμας Μπαχ, ανακοίνωσαν πως θα εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους, αφού μελετήσουν προσεκτικά τα αποτελέσματα έρευνας. Κάτι που φαίνεται πως... τελικά θα κάνουν!
"Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ρωσία"!

Η Daily Mail, λοιπόν, αναφέρει πως η ΔΟΕ θα τιμωρήσει με τον πλέον αυστηρό τρόπο και τους 387 Ρώσους αθλητές, γυναίκες και άντρες, κάτι που θα σηματοδοτήσει μία από τις πλέον ιστορικές στιγμές στην τεράστια ιστορία των Αγώνων.
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ανώτατοι αξιωματούχοι της Επιτροπής εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρξει αποκλεισμός της Ρωσίας και από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, που θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα!
Μία πηγή της Επιτροπής είπε στην εφημερίδα: "Η ΔΟΕ θέλει να τιμωρήσει τη Ρωσία για να δείξει πως το ντόπινγκ είναι μία προσβολή στην ολότητα του αθλητισμού. Αυτό σημαίνει αρχικά αποκλεισμό από το Ρίο. Ωστόσο ο Thomas Bach (σ.σ. πρόεδρος της ΔΟΕ) ενδιαφέρεται επίσης για τα δικαιώματα των ατόμων".
Αυτό σημαίνει πως ένας μικρός αριθμός Ρώσων αθλητών που προπονούνται στο εξωτερικό και υποβάλονται σε αυστηρές διαδικασίες αντι-ντόπινγκ, μακριά από τη... ρωσική διαφθορά, ίσως να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Ρίο με "ουδέτερη" σημαία.
Το πρώτο "άκυρο" έχει έρθει ήδη από το CAS
Ήδη, λίγες ημέρες νωρίτερα, το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας, ώστε να επιτραπεί σε αθλητές της χώρας να λάβουν μέρος στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.
Το CAS αποφάσισε κατά των 68 Ρώσων αθλητών του στίβου κι έτσι μεγάλα ρωσικά ονόματα, όπως η Γελένα Ισινμπάγεβα, δεν θα δώσουν το "παρών" στο Ρίο.

Οι 68 Ρώσοι αθλητές του στίβου δεν έχουν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ, ωστόσο τους πήρε κι αυτούς η... μπάλα του σκανδάλου με την εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών στη χώρα.
Οι προηγούμενοι αποκλεισμοί χωρών
Δεν είναι η πρώτη φορά που ολόκληρες αντιπροσωπείες χωρών αποκλείονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η διαφορά είναι ότι αυτό συνέβαινε πάντα για πολιτικούς λόγους, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε σε αυτή την περίπτωση.
Ο αποκλεισμός της Ρωσίας δηλαδή, να γίνεται κυρίως για πολιτικούς λόγους με αφορμή ένα σκάνδαλο ντόπινγκ, που ούτε το πρώτο, αλλά ούτε και το τελευταίο αναμένεται να είναι στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού.
Οι χώρες που έχουν αποκλειστεί μεταπολεμικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι: Το 1948 οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες, οι ηττημένοι σύμμαχοι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Νότια Αφρική για όλη την περίοδο του Απαρτχάιντ αλλά και το Αφγανιστάν το 2000.
Μακρά η λίστα των χωρών που έχουν μποϊκοτάρει Ολυμπιακούς Αγώνες
Το 1956 στη Μελβούρνη, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Σουηδία δεν πήραν μέρος διαμαρτυρόμενες για τη συμμετοχή της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία κατηγορούνταν πως είχε εισβάλλει στην Ουγγαρία. Την ίδια ώρα Αίγυπτος, Ιρακ και Λίβανος εξαιτίας της εισβολής της Γαλλίας και της Αγγλίας στο Σουέζ.
Τέλος, στους εν λόγω Ολυμπιακούς δεν πήρε μέρος ούτε η Κίνα λόγω της συμμετοχής της Ταϊβάν και της σχετικής κόντρας μεταξύ τους.
Στους Αγώνες του Τόκιο το 1964, δεν πήραν μέρος η Ινδονησία και η Βόρεια Κορέα. Αυτό καθώς η Ολυμπιακή Επιτροπή είχε πάρει απόφαση να αποκλείσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του αθλητές που είχαν πάρει μέρος στην διοργάνωση των “Αναδυόμενων Δυνάμεων” το 1963.
Οι αθλητές των δύο αυτών χωρών που είχαν πάρει μέρος στην εν λόγω διοργάνωση ήταν τόσοι, που αποφάσισαν να αποσύρουν εντελώς τις ομάδες τους από τους Ολυμπιακούς. Στους Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ, συμμετείχε η ομάδα ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας, η οποία είχε ολοκληρώσει μόλις μια περιοδεία στη Νότια Αφρική του Άπαρτχαϊντ. Εξαιτίας αυτού, 26 χώρες της Καραϊβικής, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής δήλωσαν την αποχώρησή τους.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Μόσχας του 1980 κατέχουν το ρεκόρ των χωρών που έχουν μποϊκοτάρει αντίστοιχη διοργάνωση. Εξήντα συνολικά χώρες (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) αρνήθηκαν να πάρουν μέρος, με αφορμή την “εισβολή” των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν. Στους Ολυμπιακούς της Μόσχας πήραν μέρος μόλις 80 χώρες.
Το 1984, οι χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας ανταπέδωσαν το μποϊκοτάρισμα στις ΗΠΑ και το Λος Άντζελες που φιλοξενούσε τους αγώνες. Η πτώση του τείχους και έπειτα η ανατροπή και διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, ολοκλήρωσαν τον κύκλο του μποϊκοταρίσματος που προκαλούσαν τα πολιτικά προβλήματα κυρίως μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του “Ψυχρού πολέμου”.
Με πληροφορίες από dailymail.co.uk
Φωτογραφίες: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου