Τετάρτη 27 Απριλίου 2016


Ιδού πως έγινε το “ξεπούλημα” της απεργίας στα ΜΜΕ

by mediatvnews •  • 0 Comments

POESY1


Ρεπορτάζ από τον “Ασύνταχτο Τύπο”
Συνδικαλιστικές πλερέζες μπροστά στην ταφόπλακα του κλάδου, συνεχίζουμε τον αγώνα…
Μία από τις πιο μαύρες ημέρες του κλάδου είναι η σημερινή 26η Απριλίου, που άνοιξε με τον πετυχημένο αγώνα των συντρόφων και συναδέλφων τα ξημερώματα προκειμένου να μπλοκαριστούν τα απεργοσπαστικά φύλλα και έληξε με την αναδίπλωση και τη μεταμόρφωση ενός αγώνα διεκδίκησης των εργαζομένων στα ΜΜΕ …σε πλερέζα διαμαρτυρίας, την ώρα μάλιστα που μπαίνει ταφόπλακα στον κλάδο.

Είχε μεσολαβήσει το πρωί η συνάντηση των προέδρων των σωματείων μας και των εκπροσώπων των εργοδοτών με Κατρούγκαλο και Πετρόπουλο. Ο πρώτος ξεκίνησε λέγοντας ότι το αγγελιόσημο έχει τελειώσει κατ’ επιταγή της τρόϊκας. Προκειμένου να μπορέσει να επιζήσει ο ΕΔΟΕΑΠ, όπως και τα ΤΕΑΣ, κάλεσε τους προέδρους των Ενώσεων μας και τους ιδιοκτήτες ώστε να προχωρήσουν σε μία συμφωνία για ένα νέο πόρο με επέκταση και στο διαδίκτυο- που όπως ειπώθηκε από τον Κυριακόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε τα συμφέροντα των ιδιοκτητών ραδιοτηλεοπτικών, μπορεί να είναι 5%!!! – και μετά το υπουργείο θα νομοθετήσει επ΄ αυτού. Όπως ακριβώς γεννήθηκε δηλαδή το αγγελιόσημο, σύμφωνα με τον Πετρόπουλο, ο οποίος τα ξέρει καλά και από μέσα.
Η πρόβλεψη θα αφορά όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε από τον Κυριακόπουλο: η ένωση του θα συνεισφέρει τα περισσότερα σε αυτό και ζητά την κάλυψη όλων των εργαζομένων (και των τεχνικών) αφού πρώτα δει τα στοιχεία και γίνουν οι αναλογιστικές ώστε να κρίνει ότι συμφέρει να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.
Ο εκπρόσωπος της ΕΙΕΑ είπε ότι αν καταργηθεί το αγγελιόσημο πλήττεται η ενημέρωση και κλείνουν πολλές εφημερίδες.
Η ένωση ιδιοκτήτων Διαδικτύου, εκπροσωπήθηκε από δύο δικηγόρους οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα εριστικοί και αρνητικοί, υποστήριξαν ότι δεν μπορεί σε αυτούς να λειτουργήσει αγγελιόσημο, καθώς από τα 180 εκατομμύρια τα 160 προέρχονται από την Google και FB, που δεν μπορούν να πάρουν αγγελιόσημο.
Τρίμηνη παράταση ζωής του αγγελιόσημου… μετά διαβούλευσης!!!!!
Επίσης, ο Κατρούγκαλος δεσμεύτηκε να ζητήσει από την τρόϊκα τρίμηνη παράταση του καθεστώτος του αγγελιόσημου, εφόσον ξεκινήσει διαβούλευση για υποκατάστασή του. Παρότι οι συνδικαλιστικοί μας εκπρόσωποι είχαν ζητήσει 6μηνη παράταση…
Σύμφωνα με όσα λέγονται από συμμετέχοντες στην τριμερή, από τον Πετρόπουλο (αυτόν που ήταν, τρομάρα του, νομικός μας σύμβουλος για χρόνια) ετέθη η πρόταση ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ και μάλιστα μίλησε για το μοντέλο ασφάλισης των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες.
Ουσιαστικά δηλαδή μας πλασάρουν από την πίσω πόρτα την πρόταση των ιδιοκτητών (στη χειρότερη εκδοχή της). Κι όλα αυτά ενώ στη χθεσινή (25.4) συνάντηση δσ ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και όλων των προέδρων είχε τονιστεί ότι εμείς δεν δεχόμαστε τριμερή. Ζητάμε συγκεκριμένη ατζέντα και δεν κάνουμε πίσω στο αγγελιόσημο.
Ενώ λοιπόν κάποιος θα περίμενε μετά από όλη αυτή την εικόνα να ξεσπάσει μένος και οργή, O ένας μετά τον άλλο άρχισαν να εκφράζουν την ανησυχία ότι η απεργία θα σπάσει. Πάλι πληροφορίες ότι ο Αλαφούζος θα βγάλει την καθημερινή, θα βγουν και τα ΝΕΑ, έ τότε και το Έθνος. Απίστευτη τρομολαγνεία… να μη χάσουμε μια πετυχημένη μέχρι σήμερα απεργία. Χωρίς αιδώ ειπώθηκε ότι ο αγώνας σήμερα αρχίζει … με οπισθοχώρηση.
Ο συνδικαλιστικός παραλογισμός…
Στην ψηφοφορία του δσ της ΠΟΕΣΥ ξεκάθαρα τάχθηκε κατά της διακοπής της απεργίας η εκπρόσωπος του Μετώπου για την Ανατροπή (Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ και Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΜΘ). Yποστήριξε ότι ειδικά τώρα δεν πρέπει να σπάσει η απεργία. Δεν μπορεί μετά από μία συνάντηση που η άλλη πλευρά σε κολλά στον τοίχο, εσύ να κάνεις πίσω. Δεν μπορεί να μιλάς για την μάχη των μαχών για τον κλάδο και στον κίνδυνο της απεργοσπασίας να οπισθοχωρείς. Δεν μπορεί το μήνυμα που δίνεις στην κοινωνία να είναι ότι πάλι παίζουμε με τις εξαιρέσεις. Να δίνεις το μήνυμα στο υπουργείο και στους εργοδότες ότι μπορούν να σε πατήσουν στο λαιμό. Ό,τι αν δείξουμε πως φοβόμαστε τους απεργοσπάστες ποτέ δεν θα κάνουμε απεργία…
Κι εδώ αρχίζει ο παραλογισμός… και βγαίνουν από το συρτάρι οι πλερέζες τα απεργιακά μονόλεπτα και δίλεπτα…
Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν τόσο τραγικές οι καταστάσεις…
Ξεπουλιούνται τα πάντα και ετοιμάζεται ένα νέο τοπίο, με κάποιους να κινούνται σε υπόγειες διαδρομές και κάποιους να κυριαρχούνται από τον φόβο.
Άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενοι και συνταξιούχοι είναι τα πρώτα θύματα, με τους εργοδότες να κυριαρχούν πάνω στους ελάχιστους εργαζόμενους, οι οποίοι έναντι μιας επισφαλούς ασφάλισης δεν θα μπορούν να σηκώσουν κεφάλι και βεβαίως δεν μιλάμε για ενημέρωση.

Συνεχίζουμε, αγωνιζόμαστε, δεν το βάζουμε κάτω!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου