Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ANTAΡΤΙΚΟ ΚΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ.



ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

  Τί λένε οι Θεσσαλοί δημοσιογράφοι:    

Ερώτηση: Γιατι ωρέ ορνεα ...δηλώνετε και δεν καταγγελλετε ευθέως το κατασταπλιάδικο των μπελσβίκων του Τσίπρα; Μήπως τα έχετε κάνει πλακάκια..για να εξανεμηθεί το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ... ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ;Μην κάνετε κατάθεση των αποθεματικών μας. Θα τα αρπάξουν οι κατσαπλιάδες! Και θα μείνουμε ρέστοι. Λένε πως η κατάργηση του αγγελιόσημου είναι απαίτηση  της Τρόϊκας! ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ !Να μας ο δείξουν! 
Εν τάξει, η Ελλάς επί 6 χρόνια εκβιάζεται από τους Εβραiοσιωνιστές- δανειστές!Ας πιάνουν τον πισινό των θλιβερων πολιτικών μας...Αλλ΄ αυτοί ..απειλούν εμάς!
Κατακλεψαν ΟΛΑ τα ασφαλιστικά ταμεία-συντάξεις κι θέλουν κι άλλα! .ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ οφείλουμε να πούμε. ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΚΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ  σε καθε ληστρικό νόμο που ψηφίζουν φασιστικά κι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ!...

Ας  τολμησουν οι κατσαπλιαδες του ανεκδιήγητου ΤΣΙΠΡΑ  να κάνουν δήμευση της περιουσίας μας... Βέβαια έχει πετσοκόψει τον ελληνικό λαό ...Αλλά μέχρις εδώ και μη παρέκει! ΔΉΜΕΥΣΗ ΤΗς ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ γίνεται μόνον εν καιρώ πολέμου ... ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ!... Νομίζουν ότι μας έχουν του χέριου τους και εφαρμόζουν επάνω μας ό,τι τους προστάζουν, ότι κατεβάζει το άρρωστο μυαλό τους. Εμείς όμως είμαστε ο λαός... 

Συνεπώς αποφασίσαμε ΠΛΗΡΗ ανυπακοή στους εκφοβιστικούς νόμους που κατασκευάζουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ- χαραμοφάγηδες! Μ΄άλλα λόγια αρχίσαμε το ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ κατά των ανδρικέλων του διεθνούς σιωνισμού και των ντόπιων οργάνων του...΄Οχι δεν θα περάσει άλλο η μαφιόζικη σπείρα που θέλει να γονατίσει παντελώς τον ελληνικό λαό. Ναί στ΄άρματα -αν χρειαστεί- και στο ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ! Φθάνουν πια τα παραμύθια και οι ελπίδες από τους κλόουν της πολιτικής μας!.
H.N.A
  

(ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της ENΩΣHΣ ΣYNTAKTΩN HMEPHΣIΩN EΦHMEPIΔΩN 
ΘEΣΣAΛIAΣ, ΣTΕΡΕΑΣ EΛΛAΔAΣ KAI EYBOIAΣ
)

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, όπως και ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας, κατέρχονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχονται από την Κυβέρνηση, η οποία με το νέο ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, καταργεί το Αγγελιόσημο και ενοποιεί το υγιές ασφαλιστικό ταμείο μας (ΕΤΑΠ ΜΜΕ), εντάσσοντας το στον Ε.Φ.Κ.Α. με κύριο και μοναδικό στόχο την υφαρπαγή των αποθεματικών του, ύψους περίπου 1 δις ευρώ.
Τα αποτελέσματα της εφαρμογής του νέου Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου θα είναι ολέθρια για τον δημοσιογραφικό κλάδο και την ανεξαρτησία του από την εξουσία, καθώς οδηγούμαστε άμεσα στην κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της μισθωτής εργασίας, τη βάναυση προσβολή ατομικών δικαιωμάτων και την μετατροπή του συντάκτη σε έμπορο ή πλασιέ ειδήσεων. 
Κατά το μέρος που το αγγελιόσημο υποκαθιστά την άμεση κρατική χρηματοδότηση, η κατάργησή του και μετάβαση σε σύστημα τριμερούς χρηματοδότησης θα επιβαρύνει το ελληνικό κράτος με την υποχρέωση άμεσης χρηματοδότησης των εντασσόμενων στον ενιαίο φορέα ασφαλιστικών σχέσεων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, από την οποία μέχρι σήμερα απαλλάσσεται. Υπολογίζεται ότι θα υπάρξει πρόσθετη δαπάνη 1,8 δισ. Ευρώ, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Κατά το μέρος που το αγγελιόσημο υποκαθιστά εργοδοτικές εισφορές, η κατάργησή του θα επιβαρύνει και εμμέσως το ελληνικό κράτος, στο βαθμό που το Δημόσιο υπό την ιδιότητά του ως εργοδότης (ΕΡΤ Α.Ε., ΑΠΕ-ΜΠΕ, γραφεία τύπου) θα υποχρεωθεί να καταβάλλει εφεξής πλήρεις εργοδοτικές εισφορές.
Δημοσιονομικά, είναι ανορθολογικό να καταργείται ένα σύστημα που δεν κοστίζει απολύτως τίποτε στο δημόσιο ταμείο, προκειμένου να αντικατασταθεί από ένα σύστημα με υψηλό δημοσιονομικό κόστος.
Ασφαλιστικά, είναι ανορθολογικό να καταργείται ένα επιτυχημένο εναλλακτικό μοντέλο χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης, τη στιγμή που, εξαιτίας της δραματικής υποαπασχόλησης και συρρίκνωσης των μισθών, καταρρέει η χρηματοδοτική βάση του «κλασικού» μοντέλου που βασίζεται στις άμεσες εισφορές εργαζομένων-εργοδοτών.
Αγαπητοί συμπολίτες,

Απαιτούμε άμεσα την κατάργηση του Άρθρου 38 του νέου Νομοσχεδίου που αναφέρεται στις Εισφορές Μισθωτών και Εργοδοτών και προβλέπει την κατάργηση του Αγγελιοσήμου. Ζητούμε την επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρος χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
Απαιτούμε τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης
Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας, όπως επίσης αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης.
Να μην καταργηθεί η υποχρέωση δημοσιεύσεων στον περιφερειακό Τύπο των διακηρύξεων και προκηρύξεων, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τις «συμβάσεις παραχώρησης έργων και υπηρεσιών».

1 σχόλιο:

  1. Θα σεβόμαστε το δίκαιο αίτημά σας «και το αντάρτικό σας»… εάν αυτές τις κινητοποιήσεις τις είχατε ξεκινήσει προηγουμένως, ως συμπαράσταση και για τις άλλες κοινωνικές τάξεις που βάλλονται ακόμα πιο χειρότερα… Τότε, κάνατε τα δήθεν ρεπορτάζ σας χωρίς κανένα σοβαρό σχόλιο!! … Τώρα είναι αργά για δάκρυα... Το μόνο που ίσως έχετε να πετύχετε είναι να πέσει η κυβέρνηση! Ε! και... Θα έρθουν οι άλλοι, δοκιμασμένοι προδότες!! στην εξουσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή