Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ..ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.....




Η ηλιοθεραπεία είναι μία πολύ ευχάριστη εμπειρία και το μαύρισμα μας κάνει να φαινόμαστε πιο ελκυστικοί και όμορφοι. Αλλά τα συσσωρευτικά αποτελέσματα της έκθεσης στον ήλιο αυξάνουν τον κίνδυνο να υποστούμε κυτταρικές βλάβες, πρόωρη γήρανση, πανάδες, ακτινική κεράτωση, ακόμα και καρκίνο του δέρματος – συμπεριλαμβανόμενου του μελανώματος, του πιο σοβαρού τύπου.
Το μαυρισμένο δέρμα σίγουρα θεωρείται όμορφο αλλά το χρυσαφένιο χρώμα που βλέπουμε δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα βλαβών στην επιδερμίδα, το πάνω στρώμα του δέρματος. 


Η έκθεση στις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου επιταχύνει το φαινόμενο της γήρανσης και αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.
Το ηλιακό έγκαυμα είναι μία δερματική βλάβη που προκαλείται από τη UV ακτινοβολία. Τα περισσότερα ηλιακά εγκαύματα παρουσιάζονται με κοκκινίλα, αίσθηση θερμότητας στο άγγιγμα και ελαφρύ πόνο και επηρεάζουν μόνο την εξωτερική στιβάδα του δέρματος (1ου Βαθμού εγκαύματα). Τα ηλιακά εγκαύματα συνήθως εμφανίζονται λίγες ώρες μετά την ηλιοθεραπεία και ίσως χρειαστούν αρκετές μέρες έως και βδομάδες για να εξαφανιστούν τελείως. Η χρήση κάποιου παυσίπονου, οι κρύες κομπρέσες, η αλόη ή οι ειδικές ενυδατικές κρέμες βοηθούν στη μείωση του πόνου και της δυσφορίας. .....................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου