Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ...ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΕΣ!!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΧΕΙΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ; που δεν απορρίπτουμε άλλωστε;


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ...ΤΟΥΣ ...ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΥΣ!
....ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΧΗ... ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΛΑΜΠΡΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΑΣ... στο τέλος του άρθρου...
Όμως ο κ.Δημ. Κανναβός μας παρακάλεσε να αφαιρέσουμε το κείμενο του...
Πού όμως εμείς δεν το βρίσκουμε ανεδαφικό... ..άλλωστε το επισημαίνουμε και στη πρώτη δημοσίευσή μας...
Προς το παρόν δεν το αποσύρουμε..Αν επιμείνει ...ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ!. 


ΑΠΟ ΤΗΝ.... ΜΕΛΕΤΗ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΓΚ 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ 
ΚΥΒΕΡΝΟΓΡΑΦΟΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 


ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2109950028
KINHTO ; 6987027918

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ
Άρθρο 1
Γενικά

Η δυνατότητα κάθε πολίτη του Διαδικτύου να διατηρεί προσωπικό ή ομαδικό ιστολόγιο συνεπάγεται μια δέσμη δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Με το παρόν κείμενο διακηρύσσονται οι αρχές που διέπουν τη λειτουργία των ιστολογίων.
Άρθρο 2
Αρχές για τη μετάδοση ειδήσεων

Όταν ένα ιστολόγιο χρησιμοποιείται ως μέσο για τη μετάδοση ειδήσεων, δηλαδή πληροφοριών για πραγματικά περιστατικά που αφορούν ένα ευρύτερο σύνολο αναγνωστών, πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω αρχές:

α) η δημοσιοποίηση πρέπει να αφορά όλη την αλήθεια, χωρίς διαστρέβλωση, αλλοίωση ή παρουσίαση επιλεκτικών στοιχείων από την μεταδιδόμενη είδηση,
β) η ακρίβεια της είδησης πρέπει να ελέγχεται πριν την μετάδοση, με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως η διασταύρωση των πληροφοριών με την συλλογή των στοιχείων από τουλάχιστον δύο διαφορετικές, ανεξάρτητες μεταξύ τους, πηγές,
γ) όταν η είδηση ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υπόληψη ενός προσώπου, τη μετάδοσή της θα πρέπει να συνοδεύει πλήρης παράθεση των αποδεικτικών στοιχείων που θεμελιώνουν την ακρίβειά της, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συλλεχθεί με θεμιτά και νόμιμα μέσα – διαφορετικά η δημοσιοποίηση της είδησης πρέπει να αποφεύγεται,
δ) η είδηση (πληροφορία για πραγματικό περιστατικό) πρέπει να διακρίνεται με σαφήνεια από το σχόλιο του ιστολόγου (ερμηνείες, εκτιμήσεις, κριτικές, χαρακτηρισμοί),
ε) ο τίτλος του κειμένου πρέπει να αντιστοιχεί με το περιεχόμενο του (αρχή της σχετικότητας τίτλου – είδησης)
στ) η χρήση φωτογραφιών, εικόνων, γραφικών απεικονίσεων ή άλλων παραστάσεων να γίνεται με ακρίβεια, αναφορά στην πηγή –εφόσον τα δεδομένα δεν έχουν χορηγηθεί υπό τον όρο της εμπιστευτικότητας- και μνεία στις επιστημονικές μεθόδους με τις οποίες εκπονήθηκαν.
ζ) η είδηση πρέπει να μεταδίδεται ανεπηρέαστα από προσωπικές πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές, φιλοσοφικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του ιστολόγου – αυτές τις εκφράζει στο πλαίσιο του σχολιασμού ή της κριτικής του,
η) εφόσον υπάρχουν περισσότερες εκδοχές ή απόψεις για ένα πραγματικό περιστατικό, πρέπει να εκτίθενται όλες ή έστω οι πιο αντιπροσωπευτικές από αυτές, για την πληρότητα της κάλυψης.
Άρθρο 3
Αρχές για τον σχολιασμό και την κριτική γεγονότων ή προσώπων

1. Ο δημόσιος σχολιασμός, η κριτική, η αξιολόγηση και ο σχολιασμός αποτελούν τον πυρήνα της ελευθερίας της έκφρασης και δεν πρέπει να παρεμποδίζονται από κανέναν, ούτε ανάμεσα στους ίδιους τους ιστολόγους.
2. Ωστόσο, κατά την άσκηση αυτών των δραστηριοτήτων, τα ιστολόγια πρέπει να σέβονται:
α) το τεκμήριο της αθωότητας, δηλαδή την μη ενοχοποίηση πριν την αμετάκλητη καταδίκη κάποιου για ένα αδίκημα που τιμωρείται από το νόμο,
β) τους ανήλικους, τους ηλικιωμένους, τα πρόσωπα με ειδικές ανάγκες και με σοβαρά προβλήματα υγείας, εφόσον αυτές οι ιδιότητες είναι γνωστές στο σχολιαστή,
γ) τα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους, ψυχικού κλονισμού και οδύνης, καθώς και αυτούς που έχουν προφανώς ψυχικό πρόβλημα, αποφεύγοντας να προβάλουν την ιδιαιτερότητά τους.
3. Η ελευθερία της έκφρασης επιτρέπει την οξεία κριτική και την ειρωνεία, όχι όμως και την εξύβριση, την δυσφήμηση, την συκοφαντική δυσφήμηση και την προσβολή της προσωπικότητας του άλλου.
Άρθρο 4
Ελεύθερο λογισμικό και πνευματική ιδιοκτησία

Η χρήση έργων λόγου και τέχνης τρίτων προσώπων στα ιστολόγια επιτρέπεται εφόσον γίνεται για λόγους ενημέρωσης, τεκμηρίωσης ή σχολιασμού επί των ίδιων των έργων.
Η χρήση τέτοιων έργων πρέπει πάντα να γίνεται με απόλυτο σεβασμό των όρων που προβλέπονται σε τυχόν άδειες ανοικτού κώδικα που συνοδεύουν το έργο και σε κάθε περίπτωση, η χρήση πρέπει να :
α) συνοδεύεται από μνεία στον δημιουργό και τον παραγωγό του έργου και αν αυτοί δεν είναι γνωστοί με link στην πηγή από όπου ο ιστολόγος εντόπισε το έργο
β) να μην παρακωλύει την κανονική εμπορική ή άλλη εκμετάλλευση του έργου εκ μέρους του δημιουργού ή του παραγωγού
γ) να μην αλλοιώνει την ακεραιότητα του έργου, δημιουργώντας εσφαλμένη εντύπωση για το περιεχόμενο ή την ποιότητά του
δ) να μην υπάρχει αντίθεση του δημιουργού ή του παραγωγού στη χρήση του έργου. Στην τελευταία αυτή περίπτωση η χρήση του έργου επιτρέπεται μόνο εφόσον το ίδιο το έργο αποτελεί στοιχείο της επικαιρότητας.
3. Η χρήση έργων λόγου και τέχνης τρίτων προσώπων στα ιστολόγια δεν επιτρέπεται όταν επιτελεί αποκλειστικά διακοσμητικό ρόλο, ο οποίος υποβαθμίζει την εργασία του δημιουργού και δεν δικαιολογείται για λόγους ενημέρωσης, τεκμηρίωσης ή σχολιασμού. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση ενός έργου ως «σχόλιο» επί ενός γεγονότος (π.χ. η «εικονογράφηση» ενός κειμένου), δεν επιτελεί αποκλειστικά διακοσμητικό ρόλο, αλλά αποτελεί ουσιώδες μέρος της ελευθερίας της έκφρασης του ιστολόγου. Εξυπακούεται ότι όλες οι παραπάνω αρχές πρέπει να τηρούνται και σε αυτήν την περίπτωση.
Άρθρο 5
Ψευδώνυμα, domain names, σήματα, τίτλοι, επωνυμίες και διακριτικά γνωρίσματα

Οι ιστολόγοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα, domain names, σήματα, τίτλους, επωνυμίες και διακριτικά γνωρίσματα τρίτων με τρόπο που να οδηγεί σε παραπλάνηση των αναγνωστών ή σε εκμετάλλευση της φήμης αυτών των γνωρισμάτων για την άγρα αναγνωστών.
Άρθρο 6
Ανωνυμία

1. Η ανωνυμία είναι δικαίωμα των χρηστών του διαδικτύου το οποίο διασφαλίζει περιβάλλον προωθημένης ελευθερίας έκφρασης, αλλά, σε κάθε περίπτωση, η χρήση της για την αποποίηση ευθύνης για παράνομες πράξεις είναι καταχρηστική. Η άρση της ανωνυμίας, ωστόσο, επιτρέπεται μόνο ύστερα από επέμβαση αρμόδιων κρατικών αρχών.
2. Η ανωνυμία πρέπει να είναι απολύτως σεβαστή ως επιλογή ενός γράφοντος και δεν πρέπει να αποτελεί αντικείμενο αρνητικής κριτικής από τους επωνύμως συμμετέχοντες, σε καμία περίπτωση.
3. H αποκάλυψη πληροφοριών από τις οποίες μπορεί να προσδιοριστεί η ταυτότητα ενός προσώπου (π.χ. επάγγελμα, διεύθυνση, χαρακτηριστικά, οικογενειακή κατάσταση, παλαιότερο ή παράλληλο ψευδώνυμο, θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις, σεξουαλικός προσανατολισμός, καταγωγή κλπ) αποτελεί παραβίαση της επιλογής του για ανωνυμία και είναι εξίσου κατακριτέα με την αποκάλυψη του ονόματός του.
Άρθρο 7
Χρήση προσωπικών δεδομένων

1. Κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε φυσικό πρόσωπο μπορεί να χρησιμοποιείται στα ιστολόγια μόνο:
α) εφόσον υπάρχει η προηγούμενη ρητή συγκατάθεση του προσώπου ή
β) η ελευθερία της έκφρασης του ιστολόγου υπερέχει προφανώς και δεν θίγει το δικαίωμα του προσώπου για τη μη χρήση των προσωπικών του δεδομένων, ιδίως όταν αυτό έχει εκφραστεί ρητά και κατηγορηματικά
2. Σε κάθε περίπτωση, προτού γίνει χρήση πληροφορίας που αναφέρεται σε φυσικό πρόσωπο, ο ιστολόγος πρέπει να έχει προηγουμένως ενημερώσει το πρόσωπο αυτό για την χρήση στην οποία θα προβεί. Εξαίρεση ισχύει μόνο για τα δημόσια πρόσωπα.
3. Δεν επιτρέπεται η χρήση πληροφοριών που αναφέρονται: στην φυλετική η εθνική καταγωγή, την υγεία, τις θρησκευτικές, πολιτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, την υγεία, τη σεξουαλική ζωή, την συνδικαλιστική δράση και τις ποινικές διώξεις ή καταδίκες ενός προσώπου (ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα). Σε κάθε περίπτωση, η χρήση τέτοιων δεδομένων επιτρέπεται μόνο ύστερα από άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
4. Η επισκεψιμότητα σε ένα προσωπικό ιστολόγιο αποτελεί πληροφορία που αναφέρεται στο φυσικό πρόσωπο που το διαχειρίζεται και διέπεται από τις ίδιες αρχές των παραγράφων 1 και 2.
Άρθρο 8
Απόρρητο της επικοινωνίας

Η πλοήγηση στο Διαδίκτυο, η αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η ανάρτηση σχολίων και κειμένων, εφόσον γίνεται: α) με πρόθεση μυστικότητας και β) έχουν ληφθεί μέτρα για τη διασφάλιση της μυστικότητας, καλύπτονται από το απόρρητο της επικοινωνίας.
Τα δεδομένα που ανταλλάσσονται κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας επικοινωνίας καλύπτονται επίσης από το απόρρητο και η διαχείρισή τους επιτρέπεται σύμφωνα με τους όρους χρήσης προσωπικών δεδομένων (βλ. άρθρο 7).
Άρθρο 9
Ανεξάρτητη εποπτεία εφαρμογής των κανόνων του Κώδικα (Weblog Ombudsman)

Αν σημειωθεί παραβίαση των παραπάνω κανόνων, οι διαφωνούντες ιστολόγοι μπορούν να αναθέσουν την επίλυση της διαφοράς σε ένα πρόσωπο της κοινής επιλογής τους (Weblog Ombudsman), το οποίο έχει την υποχρέωση να αντιμετωπίσει την υπόθεση με ανεξαρτησία και αντικειμενικότητα, αφού εξετάσει τα στοιχεία εκατέρωθεν.
1α) Για ένα νόμιμα δημοσιευμένο κείμενο (όχι «υποκλοπή» δηλαδή), επιτρέπεται η αναπαραγωγή χωρίς άδεια του δημιουργού και χωρίς αμοιβή:
για ιδιωτική χρήση εκείνου που την κάνει (άρθρο 18).
αλλά μόνο ως παράθεση σύντομων αποσπασμάτων για τη υποστήριξη γνώμης εκείνου που παραθέτει ή την κριτική της γνώμης του άλλου, εφόσον η παράθεση είναι σύμφωνη προς τα χρηστά ήθη και η έκταση των αποσπασμάτων δικαιολογείται από τον επιδιωκόμενο σκοπό. Η παράθεση του αποσπάσματος πρέπει να συνοδεύεται από την ένδειξη της πηγής και των ονομάτων του δημιουργού, εφόσον το όνομα [ή ψευδώνυμο, εννοείται] εμφανίζεται στην πηγή (άρθρο 19).
2β) Δεν χρειάζεται άδεια για να τοποθετήσει κάποιος συνδέσεις υπερκειμένου, γιατί καλύπτεται από το συνταγματικό δικαίωμα του άρθρου 5Α παράγραφος 2 (συμμετοχή στην Κοινωνία της Πλήροφορίας).
Ο επιθετικός σχολιασμός είναι ουσιώδες στοιχείο που περιλαμβάνεται στην ελευθερία της έκφρασης. Κανείς δεν έχει ασυλία από την κριτική των δημόσιων πράξεων ή λόγων του. Ο Άρειος Πάγος έχει δεχθεί σε πάγια νομολογία του ότι η κριτική μπορεί να εμπεριέχει και "δριμείς χαρακτηρισμούς", χωρίς να εμπίπτει στην έννοια της εξύβρισης.
3γ) Και κλεινω με αναφορα σχολιων των τελευταιων ημερων που ελαβαν μερος οτι : η ομαδα ειναι προσωπικη - ιδιωτικη και σαν στοχο εχει μονο την ενημερωση των μελων της!
Το Διαδίκτυο αποτελεί ένα μέσο στο οποίο προωθείται η αρχή της διαφάνειας. Διαφάνεια σημαίνει σαφήνεια, ευθύτητα, απόδειξη και αντικειμενικότητα, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει “υπογραφή”. Οι ύβρεις, η λάσπη, τα θολά κίνητρα, η υποκειμενικότητα, η συκοφαντική δυσφήμηση, η προσβολή της προσωπικότητας είναι φαινόμενα κατακριτέα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ελευθερία του λόγου.

4δ) Ευρωπαϊκή Οδηγία για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το ελληνικό Προεδρικό Διάταγμα 131/03, όπου προβλέπεται ρητά ότι ο διαχειριστής διαδικτυακού μέσου που παρέχει υπηρεσία της Κοινωνίας της Πληροφορίας δεν υποχρεούται να διεξάγει γενικό έλεγχο για παράνομο περιεχόμενο στις ιστοσελίδες τρίτων στις οποίες ενδεχομένως παραπέμπει.5ε) Υπάρχουν πολλές «δεοντολογίες» σε όλο τον κόσμο για όσους ασχολούνται με όποιο τρόπο με την ενημέρωση. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι ελάχιστες. Φυσικά ο συντάκτης του διαδικτύου, αντιμετωπίζει κάποιες ιδιομορφίες στην αποστολή του, αλλά γενικά οι ισχύουσες αρχές δεοντολογίας παραμένουν αναλλοίωτες.

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ της ΕΣΗΕΑ, των δημοσιογράφων των ημερησίων εφημερίδων Αθηνών,

είναι ένα μίγμα από πολλούς άλλους κώδικες των ΗΠΑ και της Ευρώπης. ΄Οσα χρειάζεται να ξέρει ένας συντάκτης, ένας δημοσίως γράφων....
6ζ) Τελος μετα απο μερες ,ωρες,σχολια και λοιπα καταληξαμε οτι: Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
7η) Και επειδη δεν βλεπουμε τελος συνεχιζουμε οτι: Η αναρτηση διαφημισεων ,κειμενων,σχολιων,συνεργασιες, τις ομαδος και των μελων της ,που πιθανον να αντιγραφουν με σκοπο την ενημερωση,προβολη,διαφημιση,γκαλοπ,συζητηση ,δυσφημηση, απο αλλους (ομαδες,ιστοσελιδες,γκρουπ κτλ) και να προκαλεσουν ,παρασυρουν την ομαδα οσο και τα μελοι χωρις εγκριση διαχειριστη/ ομαδος , θα αποτελη μετα λυπης μας την αναφορα και διωξη αυτων βαση των παραπανω νομολογιων ,βαση κωδικα ιστολογιων,δεοντοντολιας,δημοσιογραφιας !!
9Ι) Δεν επιτρεπονται αναρτησης ,σχολια προσωπικης εξυπηρετησης σεξουαλικου περιεχομενου και λοιπων καταστασεων μεσου τις ομαδος!! Σε περιπτωση αναρτησης σχολιων, η ομαδα θα κοινοποιει στην διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος το προφιλ του χρηστη και τα απαιτουμενα στοιχεια προς διωξη και προστασια ολων των μελων.
21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 1:26 π.μ. ·

10Κ) Άρθρο 254 Διατάραξη οικιακής ειρήνης
1. Όποιος εισέρχεται παράνομα ή παραμένει παρά τη θέληση του δικαιούχου στην κατοικία άλλου ή στο χώρο που αυτός χρησιμοποιεί για την εργασία του ή σε χώρο περικλεισμένο που αυτός κατέχει, τιμωρείται με φυλάκισ...Δείτε περισσότερα

24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8:25 μ.μ. ·
11Λ) Οταν κανεις κρητικη σε καποιον ,θα πρεπει να μαθεις να δεχεσε και την κρητικη των αλλων σε σενα οπως αποψεις,σχολια . Κανεις δεν ειναι τελειος και ολοι κανουμε λαθη,αλλα το να ασκουμε κρητικη χωρις στοιχειωδη αποδειξης /στοιχεια ,παει αλλου η κουβεντα. Οποιος η οποια ειναι αντιθετος στα παπαρανω παραβιαζει τον διαολογο και την εκφραση τις ελευθεριας του λογου.
29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:33 π.μ. · ·
12M) Με την εισοδο στις ομαδες ασφαλειας αποδεχεστε την χρηση ως μελοι και τηρητε πιστα το πρωτοκολλο δεοντολογιας ,αρθρα,κανονες. Οποιος,οποια απο τα προφιλ χρηστη, διακινεί, πληροφορεί,συκοφαντει, η παρεχει υπηρεσίες προς τριτους (εταιρειες) με σκοπο την παραπληροφόρηση ,δυσφήμηση των ομαδων κτλ. Θα αποτελει μετα λυπης μας παρελθον παιρνοντας το γνωστό δρομο και θα παραλαμβανει εξώδικο απο το νομικο τμημα μας!!!
30 Ιανουαρίου στις 6:45 μ.μ. ·

ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΆ; ..ΤΙΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ; ...ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ...ΚΩΔΙΚΕΣ... Η ΦΊΛΗ και συνάδελφος hellenic media group .ας κάνει τον κόπο να μας ενημερώσεις... 
ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ  επί της ΟΥΣΙΑΣ.......
-- 

ΩΠΑ.... ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ  ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΜΕΤΑΞΎ ΔΥΟ ΛΑΜΠΡΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Σ.Δ.
Ο κ. Δημ. Καναβός από τη μιά δημοσίευσε τον κωδικα δεοντολογίας για τους συντάκτες στο διαδικτυο. (βλέπε ΑΝΩ-αρχή του ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΥ) ) Και ξάφνου του ρίχνεται και η θυελώδης ΡΕΠΟΡΤΕΡ μας κ. ΓΙΩΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ και τα σχίόλια  της κ. Βασιλοπούλου και τα ξαναλέμε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου