Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΠΑΕΙ ΑΤΥΧΩΣ...καταστρεφεται Η ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ...ΤΑ ΛΕΜΕ ΞΑΝΑ!
Επιτρέψτε μου, να ξεφύγω από την αθλητική επικαιρότητα των ημερών και να απευθυνθώ στους κατοίκους της Αττικής που ετοιμάζεστε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε κάποια αμμουδιά. Δεν έχει σημασία αν είστε στη Βουλιαγμένη, τη Βάρκιζα, την Ανάβυσσο, το Πόρτο Ράφτη, την Αρτέμιδα, τη Νέα Μάκρη, τον Σχινιά, τον Κάλαμο, τον Ωρωπό…
Όπου κι αν είστε σας αφορά όλους! Αν θέλετε, φυσικά, να συνεχίσετε να απολαμβάνετε αμέριμνοι τις βουτιές σας και τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ... στο μολύβι που βλέπετε λίγο πιο κατω!

Δείτε τη φωτογραφία που ακολουθεί. Παρατηρήστε απλά την καφέ κηλίδα που απλώνεται στο γαλάζιο της θάλασσας.
Προς το παρόν η συγκεκριμένη κηλίδα αποτελείται απλά από χώμα, λάσπη και πέτρες. Αν δεν ευαισθητοποιηθείτε όλοι σας, αν δεν ξυπνήσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και κυρίως οι κάτοικοι της Αττικής, σύντομα θα αποτελείται από λύματα και δηλητηριώδη μικρόβια.
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι τραβηγμένη πριν από δέκα μέρες στην παραλία Σέσι του Γραμματικού, μερικά μόλις χιλιόμετρα από το χώρο που κατασκευάζεται ένας νέος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Αττική. Για να μην σας κουράσω με τεχνικές λεπτομέρειες, φανταστείτε μια νέα Φυλή, στην οποία θα μεταφέρονται καθημερινά εκατοντάδες τόνοι σκουπιδιών απ’ όλη την Αττική.
Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ολοκλήρωσής του και αποτελεί μόνιμο εφιάλτη, εδώ και χρόνια, των κατοίκων του Γραμματικού και του Βαρνάβα. Σύντομα, όμως, μόλις ξεκινήσει η λειτουργία του θα αποτελεί εφιάλτη όλων των κατοίκων της Αττικής.
Βλέπετε, στο νερό δεν υπάρχουν σύνορα. Δεν υπάρχουν φράγματα να περιορίσουν μια μόλυνση. Δεν υπάρχει «η δική μου» και «η δική σου» θάλασσα. Η θάλασσα είναι μία…
Κι αν μολυνθούν τα νερά στο σημείο του Ευβοϊκού που βλέπετε, η μόλυνση θα μεταφερθεί ως επιδημία σε πολλές ακόμη παραλίες της Αττικής.
Είναι, βλέπετε, τόσο προβληματική η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, είναι τόσο εγκληματική η τοποθεσία που κρίθηκε επαρκής να το φιλοξενήσει, που κάθε φορά που βρέχει από το χώρο του ΧΥΤΑ δημιουργείται ένας χείμαρρος λάσπης που καταλήγει στα νερά του Ευβοϊκού. Μόλις ξεκινήσει η λειτουργία της εγκατάστασης, αυτός η χείμαρρος δεν θα αποτελείται απλά από χώμα, αλλά θα μεταφέρει στη θάλασσα κάθε λογής απόβλητο από τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που θα μεταφέρονται εκεί.
Δεν ξέρω αν σας ευαισθητοποίησα ή όχι. Δεν ξέρω αν σας έπεισα να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο πρόβλημα, ή αν απλά το θεωρείτε πρόβλημα άλλων. Ελπίζω, πραγματικά, κάποιος να κάνει κάτι. Για το καλό το δικό μου, το δικό σας, το καλό των παιδιών μας.
Αν διαβάσετε το κείμενο, μπορείτε να συνεχίσετε αμέριμνοι το μπάνιο σας. Ούτως ή άλλως, αν κάποιος δεν σταματήσει αυτό το έγκλημα που απειλεί ολόκληρη την Αττική, σε λίγο καιρό η παραλία που βρίσκεστε σήμερα θα είναι μη επισκέψιμη…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου