Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Σε θέση "μάχης" οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ για την "μικρή ΔΕΗ"

gfdfgdgdthesiΣε… ετοιμότητα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ για το νομοσχέδιο που έρχεται από την κυβέρνηση στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Σωματεία και συνδικαλιστικοί φορείς οργανώνονται προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να υπερασπιστούν θέσεις εργασίας (εργαζόμενοι ΔΕΗ) και ποσοστό κέρδους (φαρμακοποιοί). 
Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ αντιτίθενται στο ξεπούλημα της επιχείρησης προαναγγέλλοντας 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την έναρξη της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ» την επόμενη Τετάρτη 2 Ιουλίου. Τα σωματεία των εργαζομένων αντιδρούν στην επικείμενη ρύθμιση για την πώληση του 30% των μονάδων της επιχείρησης και τη δημιουργία της αποκαλούμενης «μικρής ΔΕΗ» κάνοντας λόγο για την «μητέρα των μαχών».
Με το μεγαλύτερο σωματείο των εργαζομένων «Σπάρτακος» της ΔΕΗ να καλεί σε «συστράτευση, ουσιαστική συμμετοχή και στήριξη άπαντες τους εργαζόμενους, τους θεσμικούς φορείς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και κάθε έναν πολίτη τούτης της χώρας».
Υπέρ της προκήρυξης κινητοποιήσεων τάσσεται και η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού (ΕΔΟΠ-ΔΕΗ) υποστηρίζοντας ότι με το νομοσχέδιο «ολοκληρώνεται ο διαμελισμός της επιχείρησης και έτσι η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια στη χώρα, εναπόκειται πλέον στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους εμάς».
Την προσεχή Τετάρτη, 2 Ιουλίου, εισάγεται προς επεξεργασία στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου