Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΠΩΣ ΠΑΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ...Τα μαύρα χάλια της έχει!

Έρευνα του τμήματος Δημοσιογραφίας & MME Α.Π.Θ. για τη διαδικτυακή δημοσιογραφία στην Ελλάδα

Vaia Siounda siounda@gmail.com

Λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα. Διαβάσαμε και απαντήσαμε στα ερωτήματα που διατυπώνει η αυριανή συνάδελφος.Σε κάποια από αυτά έχουμε μερικές ενστάσεις, που επίσης διαρυπώσαμε .. αν εν τούτοις της προκύψουν ‘περίεργα” αποτελέσματα , είμαστε στη διάθεση της, για να δέσουμε πιο σφιχτά την έρευνά της …Και διότι η διαδικτυακή δημοσιογραφία, είναι ένα σκιάχτρο.. Γράφει η κ. Σιούντα:

Ονομάζομαι Βάια Σιούντα και στο πλαίσιο του ερευνητικού μέρους της διπλωματικής μου εργασίας, με θέμα τις εξελίξεις στο πεδίο της διαδικτυακής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, διανέμω ένα ερωτηματολόγιο σε δημοσιογράφους που εργάζονται σε αμιγώς διαδικτυακά ειδησεογραφικά μέσα και online εκδόσεις εφημερίδων/ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης.
Η έρευνα έχει ως σκοπό να καταγράψει το θεσμικό πλαίσιο, τα προβλήματα και τις εργασιακές συνθήκες των διαδικτυακών συντακτών στη χώρα μας.
Απευθύνομαι σε σας με την παράκληση να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο και να το προωθήσετε σε συναδέλφους σας με παρόμοια χαρακτηριστικά. Η συμβολή σας στην επιτυχία της έρευνας είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι είναι η πρώτη που εκπονείται στο τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ με αντίστοιχο περιεχόμενο κι επιχειρεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, που αφορούν στο εξελισσόμενο πεδίο της διαδικτυακής δημοσιογραφίας στη χώρα μας. Ενδεικτικά ζητήματα που πραγματεύεται η έρευνα αποτελούν η ανασφάλιστη και μη νόμιμα αμειβόμενη εργασία, οι εργοδοτικές πιέσεις, η υποκλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας κ.ο.κ.
Ο σύνδεσμος για το ερωτηματολόγιο είναι ο http://siounta.webpages.auth.gr/
κι ο κωδικός για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι: ….Ο κωδικός είναι κοινός για όλους τους συμμετέχοντες, διασφαλίζει την ανωνυμία και το απόρρητο των απαντήσεων κι έχει τεθεί για ν' αποφευχθεί η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου από μη δημοσιογράφους που θα επισκεφθούν τυχαία την ιστοσελίδα. Για λόγους αξιοπιστίας της έρευνας, θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά να μην τον κοινοποιήσετε δημόσια, παρά μόνο στους δημοσιογράφους που θα συμμετάσχουν σ' αυτήν.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας και είμαι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.
Με εκτίμηση,
Βάια Σιούντα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου