Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Δικαστική απόφαση - σταθμός για τα 

Σκόπια και την Μακεδονία
Γράφει ο Κώστας Καλτσής. Ανυιπρόεδρος Ε ,Σ,Δ 
dikastis rizosΤΟ πως θα ονομάζονται τα Σκόπια, αν το όνομα θα εμπεριέχει και τον όρο Μακεδονία, ταλανίζει την κυβέρνηση και τα κόμματα, εν μέσω διεθνών πιέσεων για εξεύρεση λύσης. Βιάζεται όμως και η κυβερνητική πλειοψηφία να... "τελειώνει" με την εκκρεμότητα, όπως άλλωστε και η των Σκοπίων, για να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ. 
ΟΜΩΣ, για ποιό "Μακεδονικό Έθνος" συζητούν; Πριν αποφασίσουν ο,τιδήποτε θα ήταν σκόπιμο να ενημερωθούν για μια ιστορικής σημασίας δικαστική απόφαση, που εκδόθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στις 2 Δεκεμβρίου 1986 (αριθμ. 1378/1986), στο οποίο προήδρευε ο συμπατριώτης , πρωτοδίκης τότε, κ. Δημήτριος Ρίζος, με μέλη τις κυρίες Λαμπρινή Παππά και Αθηνά Παπαματθαίου, στην εισαγγελική έδρα η κ. Κωνσταντινιά Δρεντζίδου.
Η υπόθεση που απασχόλησε το δικαστήριο ήταν ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, με θύμα έναν Σκοπιανό και οδηγό έναν Γιαννιώτη. Η δίκη παρουσίαζε τεράστιο ενδιαφέρον, δεδομένης και της ιδιαιτερότητας του πολιτικού σκηνικού, με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση , τον παντοδύναμο Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία και τους περίφημους "πρασινοφρουρούς" να αλωνίζουν .
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ τις πιέσεις που μπορεί να ασκούνταν, αλλά η εξέλιξη της δίκης, υπό την προεδρία του κ. Ρίζου, ήταν εντυπωσιακή, συναρπαστική και το αποτέλεσμα άφησε κυριολεκτικώς άφωνους τους πάντες. Μία απόφαση μεγαλειώδης, ύμνος στα εθνικά δίκαια και στην μοναδικότητα της μίας και μόνης Μακεδονίας.
ΠΕΡΑΝ των τυπικών και ουσιαστικών παραλείψεων και δικονομικών ατελειών στο αίτημα της κυβέρνησης και του εισαγγελέα των Σκοπίων, το δικαστήριο έκρινε επί ενός ουσιώδους θέματος, αν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος και κατ' επέκταση Μακεδονική Γλώσσα. Αυτό άλλωστε ήταν και το κυρίαρχο ζήτημα, αφού τα σχετικά έγγραφα με τα οποία ζητούνταν η ποινική δίωξη του Έλληνα οδηγού ήταν συντεταγμένα στην... "Μακεδονική Γλώσσα" και στέλνονταν από την "Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (που ιδρύθηκε στις 2 Αυγούστου 1944).
Η ΑΠΟΦΑΣΗ: ..."Είναι ιστορικώς, εθνολογικώς και γλωσσολογικώς βεβαιωμένο ότι δεν υφίσταται μακεδονική γλώσσα, ούτε μακεδονικό Έθνος, αλλά οι Μακεδόνες ήταν πάντοτε Έλληνες και ομιλούσαν την Ελληνική Γλώσσα... Ο σφετερισμός του ονόματος Μακεδονία, δεν αναιρεί την ιστορική πραγματικότητα, δεδομένου άλλωστε ότι η Μακεδονία υφίσταται εν λίθοις φθεγγομένοις και μνημείοις σωζομένοις", κηρύσσοντας απαράδεκτη την ποινική δίωξη κατά του Θ. Λ.
ΠΑΤΑΓΟΣ! Οργή στην... σοσιαλιστική μας κυβέρνηση, έξαλλοι οι Σκοπιανοί, κατάπιαν μετά από λίγο την γλώσσα τους και τα κόμματα της Αριστεράς, που πάντοτε ερωτοτροπούσαν με την... "Μακεδονία" που είχε στήσει ο σύντροφος Τίτο! Ήταν όμως μια απόφαση που, συν τοις άλλοις, ήταν εναρμονισμένη με το Εθνικό συναίσθημα του λαού μας. Εξέφραζε τον Ελληνισμό και την ιστορική αλήθεια.
ΑΣ αφήσουν λοιπόν τα μισόλογα κυβέρνηση και κόμματα. Να πάρουν αυτή την απόφαση, να την στείλουν όπου της γης, διαλαλώντας την εθνική επιταγή: η Μακεδονία είναι μόνο μια και Ελληνική! Καμία υποχώρηση! Οποιοδήποτε άλλο όνομα, αλλά μακριά από την Μακεδονία και τα παράγωγά της. Εξάλλου Σλάβοι ήταν και τέτοιοι θα μείνουν στον αιώνα τον άπαντα εκεί στα Σκόπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου