Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΦΑΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΙΑΤΡΩΝ....

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ: Θαυμάζω το έργο των νοσοκομιεκάων γιατρών. Οσάκις έτυχε να πάω σε νοσοκομείο, ο λόγος και η σοβαρότητα που εξέπεμπα δεν άφηνε πολλά περιθωρία...χρηματισμού τους απο μέρους μου.΄Ελαχε όμως μια φορά τα δυό μεγαλύτερα τέκνα μου σε κάποιο περιστατικό υγείας μέλους της οικογένειάς μου να θελήσουν να δώσουν  ένα ΡΕΓΑΛΟ στο γιατρό που μας φρόντιζε... Μού το ανακοίνωσαν ...τσοντάρισα κι εγώ αλλά ο θυμός δεν μου έχει φύγει ακόμη,,,...ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ  σαφώς να εκδηλώνουμε τις ευχαριστίες μας προς τον θεράποιντα γιατρό μας ... Αλλά.....
Βασικά στην πολύχρονη περιπέτειά μου ποτέ δεν επέτρεψα σε γιατρό ουτε καν να τολμήσει να μου ζητήσει ΕΞΤΡΑ, πλην του περιστατικού που αναφέρω πιο πάνω.. Κι εδώ ισχύει το: ΑΜΜΑΡΤΙΕΣ ...ΤΕΚΝΩΝ  ...παιδεύουσι γονείς... Τέλος πάντων!


«Κοινωνικό έγκλημα» ο χρηματισμός των γιατρών


Η σύλληψη των δύο γυναικολόγων στο «Έλενα Βενιζέλου» και το «Αλεξάνδρα» αποτελεί «απόδειξη πως η εξάλειψη του χρηματισμού είναι δύσκολη υπόθεση, ιδιαίτερα σε ειδικότητες που διαχειρίζονται περιστατικά την ώρα της ανάγκης.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας πρέπει να είναι αμείλικτοι απέναντι στους δύο επίορκους γιατρούς» δηλώνει ο γγ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας.


Σημειώνει ότι ήδη από το 2010 το νοσοκομειακό κίνημα είχε σπάσει τη σιωπή του, ανοίγοντας μέτωπο με τον χρηματισμό των γιατρών, τον οποίο χαρακτήρισε «κοινωνικό έγκλημα». Προσθέτει ότι εκτός από τις αφίσες που τύπωσε τότε η ΟΕΝΓΕ, προτάθηκε -κι έγινε δεκτή- η δήλωση «πόθεν έσχες» για τους διευθυντές ΕΣΥ, ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά, η οποία θα πέφτει πάνω στους έντιμους γιατρούς που ζουν από τον μισθό και τις εφημερίες τους.

Ο κ. Βαρνάβας υπογραμμίζει ότι «η λίστα χειρουργείου υπήρξε αναμφισβήτητα σωστό μέτρο για την περιστολή του χρηματισμού, ανεξάρτητα από τις πρακτικές δυσκολίες ή τη δυνατότητα ορισμένων να την παρακάμπτουν, βαφτίζοντας τα τακτικά περιστατικά ως έκτακτα. Η τήρησή της δεν επαφίεται μόνο στις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, αλλά και στους έντιμους γιατρούς, οι οποίοι δεν πρέπει να επιτρέψουν ένα μέτρο διαφάνειας να φαλκιδεύεται με ανέντιμες μεθοδεύσεις».

Ταυτόχρονα, αναφέρει, πως είναι επιβεβλημένη μια νέα καμπάνια από την ΟΕΝΓΕ, για να ενημερωθούν οι πολίτες πως το νοσοκομειακό κίνημα θα είναι δίπλα τους σε κάθε καταγγελία χρηματισμού, «διασφαλίζοντας πως όσοι καταγγέλλουν δεν πρόκειται να γίνουν αποδέκτες τιμωρητικών διαθέσεων, αλλά το πρόβλημά τους θα λυθεί από γιατρούς που δεν λερώνουν τα χέρια τους με προϊόντα εκβιασμού».

Πηγή:www.stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου