Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

H AΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ blogging!

ΑΠΑΤΗ η φωτογραφία με το παιδάκι που συγκλονίζει με τα λόγια του πριν πεθάνει!!!


Ως γνωστόν εμείς τσεκάρουμε τα πάντα και φυσικά μνημονεύουμε τις πηγές μας... Δείτε όμως την αθλιότητα, η οποία αν συνεχιστεί, θα καταξευτιλίσει την σημερινή, εν πολλοίς εγκυρότητα της δικτυακής ενημέρωσης.. Θα είναι δραματική η εξέλιξη... στην ελευθερία όλων μας! ΕΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ!




 Μέρα με την μέρα το διαδίκτυο γίνεται όλο και πιό αναξιόπιστο. Σε αυτό ευθύνονται πρώτα κάποια ηλίθια μπλογκ και σαιτ με lifestyle και gossip που κάνουν τα πάντα για να πάρουν κλικ και κόσμο με όποιο κόστος και κατά δεύτερον τα μεγάλα site ενημέρωσης που έπεσαν στην παγίδα και αναδημοσίευσαν το κείμενο χωρίς να το τσεκάρουν και χωρίς φυσικά να αναφέρουν την πηγή για να μπορεί κάποιος να εκτιμήσει αν πρόκειται για αληθινό γεγονός(οι πηγές των θεμάτων έχουν εξαφανιστεί πλέον για τα μεγάλα site και ας πρόκειται για το ίδιο ακριβώς κείμενο). Ο επαγγελματισμός τους φτάνει φυσικά στο ίδιο σημείο που φτάνει και των παραπάνω που ανέφερα. Αποτέλεσμα; Πολλά άξιόπιστα σαιτ και μπλογκ να αναδημοσιεύσουν μία είδηση που ήταν αναξιόπιστη, βασιζόμενοι στο γεγονός πως τα μεγάλα δημοσιογράφικα σάϊτ, έχουν διασταυρώσει την είδηση. 

 Αριστερά φωτό που συλλέξαμε με τα "αξίοπιστα" site που αναδημοσίευσαν μία είδηση που βρήκαν από κάποιον που ήθελε να πάρει μερικά κλικ παραπάνω από κάποιο site της πλάκας. Ήρθε η ώρα να μάθουμε να ενημερωνόμαστε και από το διαδίκτυο και τι συμβαίνει σε αυτό. Σήμερα αυτό ήταν ένα ακόμα μάθημα.



Κυκλοφορεί το παρακάτω κείμενο από εκατοντάδες ιστολογία (link)
Το αγοράκι που συγκλονίζει με τα λόγια του λίγο πριν ξεψυχήσει. Συγκλονιστικά είναι τα λόγια που φέρεται να είπε ένα 3χρονο αγοράκι από τη Συρία, λίγο πριν ξεψυχήσει. Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, το 3 ετών αγοράκι, τραυματίστηκε θανάσιμα και λίγα λεπτά πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, φέρεται να είπε με δάκρυα στα μάτια: «Θα σας μαρτυρήσω όλους στο Θεό… Θα του τα πω όλα…» Η φωτογραφία στην οποία εικονίζεται, είναι η τελευταία που τραβήχτηκε, στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε με σοβαρά εσωτερικά τραύματα και πολλαπλά κατάγματα.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (link) σύμφωνα με τον Έλληνα Φωτογράφο Άρη Μεσσήνη και το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων που είναι ο ιδιοκτήτης της Φωτογραφίας είναι ότι απεικονίζεται ένα παιδάκι που λαμβάνει ιατρική φροντίδα καθώς είναι θύμα τραυματισμού από βλήματα που εκτοξεύονται από ελικόπτερα αδιακρίτως από το Συριακό Καθεστώς κατά αμάχων στην πόλη Σαΐφ αλ-Dawla και αυτό έγινε στις 24 Αυγούστου 2013


periodiko.net

Το “τρίχρονο παιδάκι και τα λόγια του πριν ξεψυχήσει”: Η απίστευτη, εμετική αλητεία του ελληνόφωνου διαδικτύου.

syrian child 1Θα έπρεπε να ντρέπεστε ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.
Αυτοί που σιωπουν στα πραγματικάεγκλήματα των ισλαμοφασιστών, από την Τυνησία μέχρι το Πακιστάν, ανακάλυψαν με τρόμο “τα τελευταία λόγια του τρίχρονου παιδιού λίγο πριν ξεψυχήσει”. Έβαλαν μάλιστα και την ανάλογη φωτογραφία για να “συγκλονίσουν”. Αυτό το ανοσιούργημα… αναπαράχθηκε με δεκάδες άρθρα στο διαδίκτυο, ώστε είναι αδύνατον να διαπιστωθεί ποιά ήταν η αρχική πηγή. Όποιος και να το έκανε, του ευχόμαστε να μην ζήσει ποτέ πραγματικά αυτό που γίνεται στην Συρία.
Γιατί το έκαναν; Μα φυσικά διότι το παιδάκι (που δόξα τω Θεώ δεν ξεψύχησε), έλεγε “Θα τα πω όλα στον Αλλάχ”. Ένα παιδί από τις ανθρώπινες ασπίδες που χρησιμοποιούν τα ανθρωποειδή, όταν τους τελειώνουν τα παιδιά των “απίστων” που έχουν απαγάγει.
Δείτε την δεύτερη φωτογραφία από το φωτορεπορτάζ του ΑΡΗ ΜΕΣΣΗΝΗ από το AFP που είναι και η πραγματική πηγή της φωτογραφίας. Χωρίς την ελεεινή λεζάντα.
syrian child 2
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου