Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Από τις καλύτερες φωτογραφίες  του 2013 για το Associated Press ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ... και είναι αυτή με τον Μιχαλολιάκο!


Το Associated press επέλεξε όπως είθισται της καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς. Αναμεσά τους μια δυνατή εικόνα που κυρίαρχησε στα ελληνικά και διεθνή μέσα και που απαθανατίστηκε από την Αγγελική Παναγιώτου.
Πρόκειται για τη στιγμή που ο Νίκος Μιχαλολιάκος, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, οδηγείται σιδεροδέσμιος από την Ασφάλεια στην Ευελπίδων.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ!
Δείτε την φωτογραφία:
mixalo

ΡΕΚΟΡ...ΚΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ....


kavala

Δεν έμεινε… ΙΧ με πινακίδες στην Καβάλα!

Τις 4.500 έφτασε ο αριθμός των πινακίδων που παραδόθηκαν στο τμήμα οχημάτων της ΔOY Καβάλας κατά το 2013.
Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ καθώς όπως εξηγούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΟΥ Καβάλας είναι η πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, που υπήρξε τόσο μεγάλος όγκος συναλλαγών που είχε ως αποτέλεσμα την κατάθεση πινακίδων ακόμα και για περιπτώσεις οικογενειών που έχουν μόνο ένα επιβατικό αυτοκίνητο αλλά αδυνατούν να το συντηρήσουν.
Ο αριθμός μάλιστα των 4.500 πινακίδων είναι αυξημένος κατά 22% σε σύγκριση με το 2012 οπότε η παράδοσηπινακίδων από επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα μαζί έφτασε τις 3.694.
Εξάλλου, στη ΔΟΥ Δράμας σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας, κατά το 2013 παραδόθηκαν συνολικά 2.700 πινακίδες επιβατικών οχημάτων. Σε σύγκριση με το 2012 ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 600 πινακίδες.
astynomia

‘Εστησαν Πρωτοχρονιάτικο πάρτι με 200 άτομα και ναρκωτικά σε αποθήκη της Αλεξανδρούπολης!

Οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (1-1-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες σε αποθήκη στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης, κατά την διεξαγωγή πάρτι, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας 23, 24, 24, 24, 26, 47 και 52 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, μετά τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίσθηκε η αποθήκη, στην οποία επρόκειτο να διεξαχθεί το πάρτι και σχεδιάστηκε οργανωμένη επιχείρηση.

ΣΤΗΝ ...ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ..

ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΓΛΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΤΗ ΛΩΡΕΝΣ ΝΤΑΡΕΛ.

Η βίλα στην Αλεξάνδρεια όπου έζησε στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου ο βρετανός συγγραφέας Λόρενς Ντάρελ (1912-1990), εκεί που εμνεύστηκε το μοναδικό έργο «Αλεξανδρινό Κουαρτέτο», απειλείται με κατεδάφιση.

Πρόκειται για τη βίλα Ambron, η οποία χτίστηκε από τον εβραίο αρχιτέκτονα Αldo Ambron, διακεκριμένο μέλος της ανθηρής εβραϊκής κοινότητας της Αλεξάνδρειας της εποχής.
Το 1941, φεύγοντας από την Ελλάδα μετά την εισβολή των ναζί, ο Λόρενς Ντάρελ κατέλυσε στο τελευταίο πάτωμα της μεγαλοπρεπούς βίλας και πέρασε εκεί το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου με τη δεύτερη σύζυγό του την αλεξανδρινή εβραία Εύα Κοέν.















































Ο Ντάρελ και ο Καβάφης και ο Φόρστερ και μαζί με αυτούς ένα πλήθος διανοουμένων, συγγραφέων, καλλιτεχνών έζησαν στην Αλεξάνδρεια του περασμένου αιώνα στην κορύφωση του μεγαλείου της.
Το 1996 η οικογένεια Έιμπρον πούλησε το οικόπεδο στον αίγυπτιο κτηματομεσίτη Αβδελαζίζ Αχμέτ Αβδελαζίζ, ο οποίος έσπευσε να χτίσει στους κήπους της βίλας δύο συγκροτήματα διαμερισμάτων. Τώρα ετοιμάζεται να κατεδαφίσει την ετοιμόρροπη βίλα για να οικοδομήσει στη θέση της πολυώροφο κτίριο πολυτελών κατοικιών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, ο επιχειρηματίας έχει λάβει δικαστική άδεια για να προχωρήσει στην κατεδάφιση και θα το πράξει αν δεν βρεθεί αγοραστής για το ακίνητο εντός του Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το Βήμα.
«Η Αλεξάνδρεια χάνεται» δήλωσε στον Guardian ο αλεξανδρινός αρχιτέκτοναςΜοχάμεντ Αουάντ, ο οποίος βραβεύθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Ακαδημία Αθηνών για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του υπέρ της διατήρησης και της ανάδειξης της ιστορικής και αρχιτεκτονικής παρακαταθήκης του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Αίγυπτο.
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/137297#ixzz2pJuK93U6

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Η.Ν.Α.


Η είδηση δεν παρουσιάζει ξεχωριστό δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, για ένα πολύ απλό λόγο. Ο σημαντικός διανοητής και βαθιά ελληνιστής Λώρενς Νταρελ,  απλά διέμενε με ενοίκιο στη βίλα αυτή, δεν ήταν δική του, λεπτομέρεια που ίσως θα είχε μεγαλύτερη αξία...αν ήταν δική του  
Εκατοντάδες σπίτια επιφανών ανθρώπων,μνημεία,  ακόμη και αρχαιολογικοί χώροι, σαρώθηκαν και σαρώνονται προκειμένου να τσιμεντοποιηθούν... Οι Άγγλοι επείδη εκτιμούν τον Ντάρελ ξεκίνησαν το όλο θέμα .. κι εμείς το συνεχίζουμε , διότι  συνεργάτης μας είχε γνωρίσει τον όντως μεγάλο αυτόν πνευματικό άνδρα και του είχε πάρει αποκλειστική συνέντευξη-1963-1964-,  από τις σπάνιες του ΛΩΡΕΝΣ ΝΤΑΡΕΛ. 
..που σας βάζουμε αμέσως πιο κάτω, αν και τα γραμματούλια αποτρέπουν την ευχερή ανάγνωση...   

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΩΡΕΝΣ ΝΤΑΡΕΛ.......
ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΣΤΑ 1964 Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ, βετεράνος ρεπόρτερ, Ο ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟΝ σπουδαίο,  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΟΡΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου