Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – Ο ΑΝΑΙΜΑΚΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
& '' ΟΙ ΕΝΔΟΟΙΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ''
 ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ : Παναγιώτα Βασιλοπούλου – Δημοσιογράφος ΕΣΔ 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ 
Η έντονη ψυχολογική πίεση , στο να αντεπεξέλθει κάποιος , στις δύσκολες οικονομικές απαιτήσεις της εποχής μας , κοινές για όλους μας, μείωση συντάξεων, διαλυμένος ο τομέας της Δημόσιας Υγείας , ΕΜΦΙΑ, πλειστηριασμοί της ακίνητης περιουσίας , κόβουν το ΕΚΑΣ , χρέη, ανεργία βαλλόμαστε από παντού και λίγο έως και πολύ δεν υπάρχει κανείς που θα γλυτώσει.

Αυτή η ψυχολογική πίεση , πέραν από ότι επηρεάζει το άτομο ως μονάδα, το επηρεάζει και στην οικογενειακή του ζωή , όπου έχει αυξηθεί η ενδοοικογενειακή εγκληματικότητα και καθημερινά ακούμε και βλέπουμε από τα ΜΜΕ , τραγικά και φρικιαστικά εγκλήματα , μέσα στις οικογένειες .   

Πως επηρεάζει το ΑΤΟΜΟ η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ :

Μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στις οικονομικές συνθήκες , νιώθει ένα αίσθημα ανικανότητας και ανημποριάς . Το στρες που βιώνει ,ολοένα και αυξάνετε , σε μια άνιση μάχη με όντως την ανημποριά που έχει να κάνει με τους Κυβερνητικούς παράγοντες , που δεν είναι στις δικές του δυνάμεις για να διαχειριστεί το πρόβλημα από τη ρίζα . Είναι παθητικός και αυτό γιατί , δεν ευθύνεται το ίδιο το άτομο για την Οικονομική Κατάσταση της χώρας .
Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται όλο και δυσκολότερη η κατάσταση της καθημερινής επιβίωσης , και ολοένα το στρες , η αγωνία , η απελπισία , η θλίψη ,  αυξάνει τα επίπεδα του άγχους και των αγχοτικών καταστάσεων , μη δυνάμενος οικονομικά να φέρει εις πέρας τις οικονομικές απαιτήσεις και όσα συνεπάγονται με αυτό.


Πως ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ το ΑΓΧΟΣ στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ :
Κάθε κοινωνία αποτελείτε από το θεσμό των οικογενειών , εδώ δεν θα εξετάσουμε τη μορφή και την παράδοση των οικογενειών , η βασική λειτουργία της όμως κάθε οικογένειας , κοινή σε όλους οικουμενικά , είναι ο οικονομικός παράγων , ως εξασφάλιση της επιβίωσης . Με τα σημερινά δεδομένα της Κατάστασης της Χώρας μας , πλέον δεν υπάρχει σε κάθε οικογένεια , το εισόδημα που εξασφαλίζει τα επαρκή για την επιβίωση .
Αυτό προκαλεί , ένα χάος , και αυτό που λέμε , κάτω από το όριο της φτώχειας , φέρνει υποσιτισμό , αδυναμία καταναλωτικών αγαθών βασικών αγαθών ( όπως της υγιεινής, στέρηση δηλαδή ακόμα για τα προϊόντα της καθαριότητας του νοικοκυριού , έλλειψη για προϊόντα της προσωπικής υγιεινής κ.α ) ,είναι θύματα της καταστροφής και στον Τομέα της Υγείας που το Κράτος ευθύνεται για αυτό και σε πόσους Τομείς ακόμα , όπως της πιεστικής γραφειοκρατίας, όπως η κατάργηση της σύνταξης χηρείας κ.α , στην προσπάθεια να αντεπεξέλθει σε όλα αυτά μια οικογένεια ή διαλύεται ή έχει και ως αποτέλεσμα ,τη δυσλειτουργία της οικογενειακής αρμονίας και η διατάραξη των σχέσεων.
Η συνεχή αυξανόμενη ένταση στα μέλη της οικογένειας , οι ισχυρές συγκρούσεις , φέρνουν την οργή , το θυμό , την απομόνωση σε πολλές περιπτώσεις , και όλα αυτά οδηγούν σε ψυχολογική εξάντληση , οδηγώντας στην πιο σκληρή εγκληματικότητα και σε ψυχολογικές ασθένειες .
Η ένταση που ζει η κάθε οικογένεια , συνολικά οι Εξαντλημένες Οικονομικά Τάξεις θα το θέσω ως νέα ορολογία μου , πιο κάτω από το Όριο της Φτώχειας δηλαδή , εδώ πλέον μιλάω για τον αναίμακτο πόλεμο που αντικαταστάθηκε από την ψυχολογική . Εξάντληση , εξουθένωση με σκοπό τον αφανισμό μιας έστω ελπίδας για Οικονομική Ανάπτυξη , και λύση των δυσβάσταχτων προβλημάτων.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ :
Η αγωνία και ο πανικός , έχει σκορπιστεί σαν μια βόμβα που σκάει γύρω μας και δεν θα αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο.
Καταστήματα κλείνουν , εταιρείες πτώχευσαν ή είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης , και η κατάθλιψη μαστίζει την κοινωνία κι έχει γίνει η νούμερο ένα ασθένεια.
Κλείνοντας το άρθρο μου , τα αίτια της Οικονομικής Εξουθένωσης και οι Συνέπειες , μην ενοχοποιούμε εμείς τον εαυτό μας , είμαστε μέρος του προβλήματος κι όχι η αιτία .

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ : Παναγιώτα Βασιλοπούλου – Δημοσιογράφος ΕΣΔ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου