Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΈΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ!! ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ!

ellada


Πολιτική αστάθεια, αμελητέα ανάπτυξη, εκτόξευση ανεργίας και κοινωνικές αναταραχές θα προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα εντός του 2016. 
Οι «μαύρες» προβλέψεις περιέχονται σε έκθεση του Stratfor για το νέο έτος.

***ΚΑΙ  ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΝΤΟΡΤΕΑΣ ΠΕΠΠΑΣτην ετήσια έκθεσή του, το think tank διεθνούς κύρους, κάνει προβλέψεις για όλη την Ευρώπη, κάνοντας ειδική μνεία και στην Ελλάδα. Υπό τον τίτλο «τα προβλήματα παραμένουν για την Αθήνα» το Stratfor αναλύει την κατάσταση. Οπως αναφέρει, στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αντιμετωπίζει δύο βασικά προβλήματα: πολιτική αστάθεια και κοινωνική αναταραχή».

Σημειώνει πως η ελληνική οικονομία έχει άλλο ένα έτος όπου θα σημειώσει «αμελητέα ανάπτυξη» και εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ανεργίας. «Αυτό θα οδηγήσει σε διαρκείς διαμαρτυρίες και συχνές συγκρούσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, η οποία με τη σειρά της θα αναγκάσει τη διοίκηση να επιβραδύνει τη διαδικασία της μεταρρύθμισης» λέει το Ινστιτούτο. Και σημειώνει:
«Η κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλειστεί, επειδή ο Τσίπρας ηγείται μιας ισχνής κοινοβουλευτικά, πλειοψηφίας».

Ωστόσο, σημειώνει το Stratfor, το ελληνικό κατεστημένο θέλει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, έτσι ώστε ακόμη και αν πέσει η κυβέρνηση, να αντικατασταθεί από μια κυβέρνηση τεχνοκρατών ή κυβέρνηση συνασπισμού που θα μπορεί να περνά νομοθετήματα.
Σύμφωνα με το Stratfor για το 2016, η κύρια απειλή στην Ελλάδα θα είναι η κοινωνική αναταραχή, όχι η αποπληρωμή του χρέους. Ωστόσο σημειώνει ότι φαίνεται απίθανη μια επανάληψη της κρίσης του 2015, διότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα πιεστικά χρονοδιαγράμματα για την εξόφληση του χρέους. «Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος μιας ελληνικής χρεοκοπίας ή εξόδου από την ευρωζώνη είναι μικρότερη από ό,τι το 2015. Αλλά η επιμονή της Γερμανίας και η αντίσταση στην Ελλάδα θα κάνει κάθε αναθεώρηση του προγράμματος να έχει ένταση έτσι ώστε οι διαπραγματεύσεις για την πιθανή ελάφρυνση του χρέους κατά πάσα πιθανότητα θα καθυστερήσουν μέχρι το τέλος του 2016» υπογραμμίζει το Stratfor.
Σημειώνει ακόμη ότι δεν περιμένει Grexit εντός του 2016, αλλά εκτιμά ότι τα ελληνικά προβλήματα απέχουν πόρρω από το να επιλυθούν.

Η αυξημένη αντίσταση σε μεταρρυθμίσεις, αρχικά μεταξύ της κοινής γνώμης, αλλά που στη συνέχεια παρατηρούνται και στη σφαίρα της πολιτικής, επίσης, βάζουν την Ελλάδα σε τροχιά αναπόφευκτης σύγκρουσης με τους πιστωτές της».

ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΝΤΟΡΤΕΑΣ ΠΕΠΠΑ

 
Για πρώτη φορά, πολύ μας βολεύει η έκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου γεωπολιτικών ερευνών Stratfor, αυτού του αισχρού think tank (δεξαμενή σκέψης) το οποίο, ως γνωστόν, αποτελεί την διανοητική "προέκταση" της CIA! Τι λέει; Κάνει τις "προβλέψεις" του για το 2016 και ανάμεσα σε άλλα (τα γνωστά παγίως... "κολακευτικά" για τη χώρα μας: κατάρες περί Οικονομίας, ανεργίας, ανικανότητας στις μεταρρυθμίσεις κ.λ.π.), επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση κινδυνεύει να πέσει (αν και εκδηλώνεται στο κείμενο ο ευσεβής πόθος της ΝΤΠ για αντικατάστασή της από "φιλάνθρωπους" τεχνοκράτες, τύπου Παπαδήμου) και τονίζεται ότι: «Για το 2016 η σοβαρότερη απειλή για την Ελλάδα δεν είναι η αποπληρωμή του χρέους αλλά η κοινωνική αναταραχή." 

Και εμείς λέμε... ΓΕΝΟΙΤΟ!!!!! Γένοιτο για την αναταραχή, και βάλε... Γιατί... ως πότε θα ανεχόμαστε τη συνεχιζόμενη λεηλασία εκ της Δύσεως και την αισχρή εισβολή των λάθρο - προσφήγκων εξ Ανατολής; Να πέσει αυτή η Κυβέρνηση! Να πέσει και να γκρεμοτσακιστεί!!!!
Φαντάζεστε πόσο επικίνδυνα είναι για την Ελλάδα τα πράγματα με τον πόλεμο να εντείνεται στη Μέση Ανατολή και τη φωτιά να μας πλησιάζει ολοένα και περισσότερο; Και ακόμη χειρότερα... φαντάζεστε τον Τσίπρα να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εντεινόμενη απειλή της Τουρκίας κουνώντας για φόβητρο ένα... ροζ σημαιάκι τύπου game pride signed by Junger (Γιούνγκερ); Ε, το φαντάζεστε; Όχι, βρε παιδιά, αυτό κι αν είναι κατάρα!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου