Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ... ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!

ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ 902!

 Dikaiofilax Στις .
902-aristera
Σε επιχειρηματία μεταβιβάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, η εταιρεία δηλάδή του Κομμουνιστικού Κόμματος που έχει στην κατοχή της την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902 καθώς και τις άδειες χρήσης των συχνοτήτων από τις οποίες εκπέμπουν.
Η πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του ΚΚΕ έχει ήδη
ολοκληρωθεί, η δε συμφωνία περιλαμβάνει απαγορευτικές ρήτρες για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς. Κατα την ίδια πηγή, οι σχετικές ανακοινώσεις έχουν ήδη έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη ο οποίος έχει και την κομματική- πολιτική ευθύνη για τα κομματικά ΜΜΕ.
Ο νέος ιδιοκτήτης, πάντα κατά το δημοσίευμα, έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που ανέρχονται περί τους 48, θα απολυθούν. Κι επειδή αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: οι εργαζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν εργασιακά τους δικαιώματα.
Τέλος, υπάρχει και μια μικρή ομάδα (περί τους 4 εργαζομένους) που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος 902.gr οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή με 600-800 ευρώ. Η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με τον προαναφερόμενο μισθό θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα απομείνουν στον «Ριζοσπάστη» όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου