Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013


"Η εργοδοσία με το δόλωμα της καταβολής ενός επιπλέον ποσού στην αποζημίωση και εκμεταλλευόμενη, την αγωνία των συναδέλφων για τη διατήρηση της δουλειάς τους επιχειρεί στην πραγματικότητα, εκτός από τη νέα μείωση των αποδοχών τους, να αποσπάσει τη «συναίνεση» των εργαζομένων για τις απολύσεις, τις οποίες προτίθεται να πραγματοποιήσει.
Η νέα ατομική σύμβαση μόνο τα συμφέροντα της εργοδοσίας εξυπηρετεί, που με τον τρόπο αυτόν προσπαθεί να αποκλείσει κάθε προσφυγή στο ΣΕΠΕ ή στα Δικαστήρια των απολύσεων, που θα κάνει.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το νέα εφεύρημα του Αλαφούζου και καλεί τους συναδέλφους να μη δεχτούν να βάλουν με τα χέρια τους το σκοινί στο λαιμό τους.»

Κύπρος: ksenoi antapokrites

Έρευνα για τους ξένους ανταποκριτές


Έρευνα για τους ξένους ανταποκριτές στην Κύπρο πραγματοποιείται στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής μελέτης...των ξένων ανταποκριτών.
Το ερευνητικό εγχείρημα, στο οποίο συμμετέχουν ερευνητές και ακαδημαϊκοί από 35 χώρες, είναι το πρώτο του είδους του και περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση του τοπίου των ξένων ανταποκριτών στην Ευρώπη, αναφορικά με την ανθρωπογεωγραφία, τις συνθήκες εργασίας, τους παράγοντες και τις δυνάμεις που επηρεάζουν τον τρόπο κάλυψης των ειδήσεων στην Ευρώπη και για την Ευρώπη.
Σε ό, τι αφορά την Κύπρο, η έρευνα στοχεύει στη μελέτη των τρόπων με τους οποίους οι ξένοι ανταποκριτές καλύπτουν τα θέματα που αφορούν τη χώρα και συνεπώς τους τρόπους με τους οποίους η Κύπρος παρουσιάζεται στο εξωτερικό μέσα από τη δουλειά των ανταποκριτών.
Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστεί πώς οι πρακτικές και οι αξίες των ξένων ανταποκριτών στην Κύπρο αντανακλώνται στις ειδήσεις τους και ποιοι είναι οι ιδεολογικοί, οργανωτικοί και τεχνολογικοί παράγοντες που διαμορφώνουν, διευκολύνουν ή δυσχεραίνουν το έργο τους.
Ιδιαίτερη προσοχή θα αποδοθεί στο Κυπριακό πρόβλημα: Δεσπόζει το Κυπριακό πρόβλημα στις ημερήσιες διατάξεις των ξένων ανταποκριτών; Εντοπίζονται παρόμοια πλαίσια και ερμηνείες του προβλήματος στις ειδήσεις των διαφόρων ανταποκριτών ή αντίθετα παρατηρούνται δομικές διαφορές συνδεόμενες με τις εγχώριες ημερήσιες θεματολογίες στις οποίες απευθύνονται οι ειδήσεις που παράγουν;
Καθώς δεν έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν χαρτογράφηση του τοπίου των ξένων ανταποκριτών στην Κύπρο, εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο ερευνητικό εγχείρημα θα φωτίσει κρίσιμα στοιχεία αναφορικά με την εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό μέσα από τη δουλειά των ξένων ανταποκριτών και τους παράγοντες που συντελούν στη διαμόρφωση αυτής της εικόνας.
Η συλλογή των δεδομένων θα πραγματοποιηθεί μέσω ερωτηματολογίων απευθυνόμενων σε όλους τους ανταποκριτές, που εργάζονται στην Κύπρο και λήψης συνεντεύξεων από μερίδα ανταποκριτών, που θα στοχεύει στη διερεύνηση ποιοτικών χαρακτηριστικών στις συνθήκες εργασίας τους και στο περιεχόμενο των ειδήσεων που παράγουν.
Καρπός της έρευνας θα είναι, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ένας συλλογικός τόμος υπό τον τίτλο «Covering Europe: Mapping Foreign Correspondence in European Countries». Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στη σειρά εκδόσεων του European Communication Research and Education Association (ECREA).
Υπεύθυνος έκδοσης του συλλογικού τόμου θα είναι ο δρ. Γιώργος Τερζής, αναπληρωτής καθηγητής στο Vesalius College, Free University of Brussels. Η ερευνητική ομάδα της Κύπρου συντονίζεται από την δρ. Βάια Δουδάκη και τη δρ. Δήμητρα Μηλιώνη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-1-2013 από directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου