Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ


Τα Μ.Μ.Ε. της Ομογένειας..

1-ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΑ ΝΕΑ 

Ένα ταξίδι στα Μ.Μ.Ε των Ελλήνων της διασποράς,  είναι όχι μόνο απολαυστικό αλλά και θαυμαστικό. Θαυμάζεις πράγματι τη φλόγα των ανθρώπων , που έστησαν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των Ελλήνων ξενητεμένων.. Είναι το κάτι άλλο.. Δακρύζεις κυριολεκτικά από τα επιτευγματά τους!. Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΑ ΝΕΑ, που αποτελούν εκδοτικό συγκρότητα, που βγάζει άλλες 3 εκδόσεις και .. βουλευτές ΚΑΙ...υπουργούς! Όχι παίζουμε !

Ποιοί Είμαστε

Η εφημερίδα τα Ελληνοκαναδικά Εκδίδεται από μια ομάδα εγκεκριμένων και βραβευμένων δημοσιογράφων 
και σχεδιαστών σελιδοποίησης και διαφήμισης.
Είναι η ίδια ομάδα που τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εκδίδει τρείς Αγγλόφωνες εφημερίδες στην ευρύτερη περιοχή του Μόντρεαλ στην επαρχία του Κεμπέκ στον Καναδά.
Πρόκειται για τις εφημερίδες
:


The Laval News με 31 000 αντίτυπα και με διανομή κατ' οίκων στα περίχωρα του Μόντρεαλ, στο Λαβάλ όπου τελευταίως ο αριθμός Καναδών Ελληνικής καταγωγής ξεπερνά τους 25 000 και αυξάνει μέρα με την μέρα. 
Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Λαβάλ έχει το ημερήσιο σχολείο Δημοσθένης, το Σαββατιανό σχολείο Άγιος Νικόλαος και δυο εκκλησίες Τον Άγιο Νικόλαο και Τον Τίμιο Σταυρό.
Από το 1989 στην περιοχή του Σώμεντη (Chomedey) λόγω του ισχυρού αριθμού ψηφοφόρων Ελληνικής καταγωγής, εκλέγεται Έλληνας δημοτικός σύμβουλος.
Την αρχή έκανε ο οδοντίατρος Σάββας Φόρτης ο οποίος έδωσε την σκυτάλη το 1997 στον δικηγόρο Βασίλη Αγγελόπουλο. Ο τελευταίως εκτός από δημοτικός σύμβουλος είναι και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου Λαβάλ.


The Parc-Extension News

The Parc-Extension News με 9200 αντίτυπα και με διανομή κατ' οίκων στην περιοχή του Μόντρεαλ Parc-Extension. Η περιοχή εκτός από ελληνικά καταστήματα και γραφεία συλλόγων και Ελληνικών σωματείων, έχει 4 Ελληνορθόδοξες εκκλησίες, δύο με το Νέο ημερολόγιο και δύο με το Παλαιό.
Στο δημοτική διοίκηση από το 1978 στην περιοχή εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Ελληνικής καταγωγής. λόγω του μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων Ελληνικής καταγωγής.
Την αρχή έκανε ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ συμβολαιογράφος Δημήτριος Μανωλάκος. Στα επόμενα χρόνια οι Έλληνες ψήφισαν τους Σοφοκλή Ρασούλη, Σταύρο Ζαγάκο, Κωνσταντίνου Γεωργουλή.
Από το 1998 εκλέγεται στην περιοχή η Ελληνοκαναδή Μαρία Ντέρος. Σήμερα εκτός από δημοτική σύμβουλος η κ. Ντέρος είναι και η αντιδήμαρχος της νομαρχίας Villeray/St-Michel/Parc-Extension. Σήμερα Στο Παρκ Εξτένσιον (Parc-Extension) διαμένουν περίπου 10 000 Έλληνες. 
Στο επίπεδο της κυβέρνησης της επαρχίας του Κεμπέκ, στην εκλογική περιφέρεια Laurier-Dorion όπου υπάγεται το Παρκ-Εξτένσιον εκλέγεται από το 1981 επίσης Έλληνα στην βουλή της επαρχίας. Την αρχή έκανε ο κ. Χρήστος Σύρρος ο οποίος κατά καιρούς διατέλεσε και υπουργός σε διάφορα χαρτοφυλάκια. Τον Σεπτέμβριο του 2004 –μετά την αποχωρίσει του κ. Σύρρου από την πολιτική- η έδρα χάνεται από την Ελληνική παροικία σε επαναληπτικές εκλογές για 500 περίπου ψήφους. Στις 26 Μαρτίου 2007 –μια μέρα μετά από τους πανηγυρικούς εορτασμούς της Εθνικής μας Εορτής 25'Μαρτιου 1821, την έδρα ξανά κατακτά για την Ελληνική παροικία ο δικηγόρος Γεράσιμος Σκλαβούνος με σχεδόν 1200 ψήφους διαφορά.
Ο κ. Σκλαβούνος διορίστηκε επίσης υφυπουργός περιβάλλοντος στην Κυβέρνηση του Κεμπέκ.

The North Shore News

The North Shore News με 16 400 αντίτυπα και με διανομή κατ' οίκων στα περίχωρα του Μόντρεαλ, στις πολιτείες του Rosemere και Two-Mountains. Στις περιοχές αυτές οι Έλληνες δεν ξεπερνούν τα 200 άτομα.

2 σχόλια:

  1. ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ.ΚΑΙ,ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΟΔΝΙΑΣ.

    198Ο-1995 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 15ΘΗΜΕΡΗ ΜΟΝΑΧΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΑΝΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ 199Ο- 1995,ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.ΜΕΣΩ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΚΟΛΩΝΙΑΣ ΣΑΡΜΠΑΧ.
    ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ.
    ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΟΥ.
    www.athanasios.thimiopoulos.com
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ 15 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΩ ΦΑΚΕΛΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ...

    ΒΛΕΠΕ ΒΙΒΙΟΝ ΜΟΥ, ΔΥΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΑ ΤΟ 1995 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΛΗΘΗΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΟΥ 25 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ 5 ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

    ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΑΝΤΡΙΑ.
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ.
    ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΤΙΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ 2ΟΟ4 ΟΤΑΝ ΕΦΤΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΜΟΥ,ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Η ΖΩΗ,ΤΟ 2ΟΟ5 ΜΕ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ ΤΟΝ ΣΑΛΩΝΙΚΙΟ ΦΩΤΗ ΜΗΛΙΟ.ΒΛΕΠΕ ΓΙΟΥΤΟΥΜΠΕ...ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΜΠΡΕ..

    ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ
    ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ
    ΠΟΛΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΩ.

    ΕΔΩ Ο ΦΩΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟΤΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΒΑΛΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΜΕ ΑΝ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ...ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

    ΣΤΕΙΡΑ ΓΙΔΟΡΠΟΒΑΤΑ
    ΓΕΜΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ
    ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΧΩΡΑ
    ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.

    ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ
    ΤΗΝ ΚΟΡΔΩΝΟΥΝ
    ΤΗΝ ΣΑΛΙΩΝΟΥΝ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΟΥΝ
    ΜΙΑ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ
    ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΟΥΝ
    ΚΙ ΟΙ ΔΥΣΤΙΧΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΝΟΥΝ
    ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΟΥΝ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή