Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΥΠΟ

H ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ ...ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Γράφει ο Χρ. Λουτράδης ( βρε που πήγε αυτό το παιδί κι εξαφανίστηκε;)


Το internet προσφέρει καλύτερες δυνατότητες πληροφόρησης σε σχέση με την εφημερίδα παραδέχεται ο εκδότης της Guardian Alan Rusbridge
Σε ομιλία του ο Mr Rusbridger ανέφερε πόσο δυσχερείς έχουν καταστεί οι συνθήκες για τις εφημερίδες με την άνοδο του διαδικτύου.  «Οι αναγνώστες έχουν φτάσει σε ένα σημείο που επιλέγουν οι ίδιοι τι θα διαβάσουν και τι όχι, αγνοώντας αυτά που δεν θέλουν». Επιπροσθέτως ανέφερε ότι η διαφήμιση μέσω του internet έχει καταστεί νούμερο ένα πρόβλημα και κίνδυνος για την διαφημιστική βιωσιμότητα των εφημερίδων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόνισε ότι παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις εφημερίδες, δεν έχει χάσει την πίστη του σε αυτές.
Web journalism και Πούλιτζερ
Για πρώτη φορά φαίνεται ότι ένας δημοσιογράφος του διαδικτύου και μια ηλεκτρονική εφημερίδα διεκδικούν το βραβείο «Πούλιτζερ»
Ο Nicholas Kristof και η εφημερίδα Times - Picayne από τη Νέα Ορλεανή εκτιμάται ότι θα βρίσκονται ανάμεσα στους φιναλιστ για το βραβείο αρθογραφίας ο πρώτος και για το βραβείο κάλυψης έκτατης είδησης η δεύτερη.
Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από το Διαδίκτυο σε έναν τέτοια διαγωνισμό. Τα αποτελέσματα θα τα ξέρουμε στης 17 Απριλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου