Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΚΛΗΡΕΣ ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΔ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Αξιότιμε, επί της Δικαιοσύνης Υπουργε,  κ. Δένδια,
Πολύς αχός ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν.. Διαδίδεται πως προωθείται ένας ακόμη Νόμος προς φίμωση της ελευθεροτυπίας, δηλαδή των μπλογκς. Ναι και τα μπλογκς, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η εικόνα στο διαδίκτυο λογίζονται και ουσία είναι κι αυτά Τύπος.
Πριν χωρίσετε σε οποιαδήποτε διαμόρφωση νομικού πλαισίου προς πάταξη της όποιας αυθαιρεσίας εμφανίζεται στο διαδίκτυο, συνιστούμε την ευγένειά σας α) να ανατρέξει  στα ισχύοντα σχετικά σε άλλες χώρες και β) να μελετήσει το φάσμα των Διώξεων του Τύπου στη χώρας, (πλούσιο υλικό θα βρείτε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα www.press-bank.gr κι όπου συναντήσετε αυτό το σηματάκι). 

(κάντε κλικ στο σηματάκι ...για μια πρώτη γεύση)


Σίγουρα θα μορφώσετε μια άποψη και θα βρείτε τα αίτια που κινούν τους διώκτες σταθερώς και σε βάρος των ελευθερογραφούντων από τα πάσης φύσεως ηλεκτρονικά ή μη μέσα. Δεν είναι φυσικά το προσχηματικό της προσβολής της τιμής και αξιοπρέπειας του θιγομένου, αλλά η με κάθε τρόπο (κυρίως οικονομικό) φίμωση, γονατισμα του ελευθερογραφούντος και κρίνοντος. Δεν είναι δε καθόλου τυχαίο ότι στην ανάπτυξη της βιομηχανίας διώξεων πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν α)οι πολιτικοί, β) καλλιτέχνες, γ) νομικοί.
Μην λησμονείτε δε πως πρώτοι στη σειρά διώξεων έρχονται οι άνθρωποι του Τύπου, από όλα τα επαγγέλματα. Ούτε αυτό είναι τυχαίο.Στόχος ένας: Η εξαφάνιση της ελευθερολαλιάς. Και τώρα λέτε ήρθε η σειρά της δίωξης των μπλογκερς;
 Εμφανίζεστε, εσείς, με το προωθούμενο νομοσχέδιο, ως υποψήφιος εξολοθρευτής της ελευθερολαλιάς;
Δεν νομίζω ότι επιζητείτε τοιαύτην δόξαν.
Βεβαίως όλοι μας είμαστε γεύστες της αναρχίας κι ενίοτε ασυδοσίας που επικρατεί στο διαδίκτυο. Αλλά δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα, ώστε να χρειάζονται λουριά στην ελευθερόφρονα έκφραση.
Γνωρίζουμε όλοι ότι τα μπλογκς ξεκίνησαν ως παίγνιον, χαβαλέ (ας μου επιτραπεί η εκφραση). Με τον καιρό άρχισαν να βρίσκουν το δρόμο τους και σήμερα τα περισσότερα είναι κόσμια. Σε τούτο σεμνηνόμαστε να πιστεύουμε ότι συμβάλαμε κι εμείς με έγκαιρή επέμβαση, την οποία κατανόησαν οι περισσότεροι κι άλλαξαν την αθυρόστομη τακτική τους. Υπήρξαμε θύματα κι εμείς αυτής της ασυδοσίας κι αν ψάξετε στο διαδίκτυο θα βρείτε ουκ ολίγα για τη γούνα μας... ΄Εναν γιό μου τον απεκάλεσαν κοινόν κλέφτη, τον άλλον ψευτοδημοσιογράφο κι εμένα  βλάκα και απαταιωνίσκο ..ναι σήμερα και δείτε εδώ το φρέσκο.. http://zavulon669.blogspot.com..αν κι  ο τάλλας μόλις τώρα έκανε την πρώτη εμφάνισή του στο διδίκτυο! Εν τάξει μέχρις εδώ όμως. Δεν θα τρέξω στη δικαιοσύνη, θα είναι παράλογο. Το "αφες αυτοίς λαλείν ό,τι θέλουν" είναι πρακτικότερο κι αποτελεσματικότερο. Δηλαδή κ. Υπουργέ αν σας αποκαλέσω "ηλίθιο" θίγεστε κάπου; Θα τρέξουμε στα δικαστήρια για να...αποδείξετε ότι δεν είστε ηλίθιος ή ό,τι εγώ δεν είχα πρόθεση να θίξω την ισοροπία του εγκεφάλου σας...; Τέτοιες αντιλήψεις είναι αναχρονιστικές και μικρόνοες.
Το bloging αποτελεί μια νέα και εξελισσόμενη πραγματικότητα που δεν μπορεί για χιλιάδες λόγους να μπεί σε καλούπια και φράχτες.
΄Ισως και είναι έτσι πιο όμορφα για τη δημοκρατία και την ελευθεροστομία.
Οι όποιες αταξίες ή υπερβολές αυτές μπορεί να διευθετηθούν εκ των ΄ενδον, -ήδη  αυτό έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό, όπως είπα. Μην λυσμονείτε δε ότι οι περισσότεροι μπλογκερς, δεν είναι απλά και μόνον παιδαρέλια, άλλα άνθρωποι με περιεχόμενο, ανησυχίες και άνώτερες σπουδές. Αυτούς θα πάτε να δέσετε; Δεινόν σε προς κέντρα λακτίζειν. ΄Ηδη έχουν ξεσηκωθεί, αν και βιούντες το χάος του διαδικτύου. Πάσα απόπειρα ελέγχου και δεσμών οδηγεί στο πουθενά. Επί τέλους μην τους κάνετε ήρωες, αλλά βρείτε λύσεις που να ενισχύσετε την ελευθερολαλιά του μπλογκερ.. ΄Οχι διώξεις σκηνοθετημένες από υστερόβουλα σκεπτομένους. Ψάξτε να βρείτε ποιοί υποκίνησαν την απόφασή σας για νέο στραγγαλιστικό Νόμο. Θα βγάλετε συμπέρασμα. Μην βάζετε όμως υπογραφή σε κάτι που θα σας σημαδέψει ανεξίτηλα. Συνδεθείτε με την ελευθερία κι όχι με τα σάβανα του περιορισμού της.
Με κάθε τιμή
ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ **
Πρόεδρος Εταιρίας Δημοσιογραφικών Μελετών
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ ...που δεν είναι βέβαια blog, αλλά μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται)
--------------------------------------------------------------
** Eτσι για να ξέρετε: Ως μάχιμος δημοσιογράφος έχω εισπράξει τουλάχιστον 15 έτη φυλάκιση, γιατί... λέει ήθελα να γράφω λεύτερα! Ποιός άλλος έχει τέτοιο τιμητικό ρεκόρ και δη από τους φλυαρούντες μπλογκερς;

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ ΣΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE.Η ΧΟΥΝΤΑ ΖΕΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ.
Μια σοβαρή θέση από την: ΠΡΕΖΑ TV
Το καζάνι βράζει με την πρόθεση της Κυβέρνησης να βάλει φραγμούς -νομικούς στο διαδίκτυο.
"Στη διευρυνση του καταλογου που περιλλαμβανει τις κακουργηματικες πραξεις,θα προβει πολυ συντομα η Ελληνικη Κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας,ωστε με αυτο το τροπο,να συμπεριλλαβει στα κακουργηματα και το αδικημα της συκοφαντικης δυσφημισης,ωστε ετσι να επιτευχθει με συνοπτικες διαδικασιες,τοσο η αρση του απορρητου απο την Google,οσο και αρση του απορρητου των επικοινωνιων απο τους παροχους τηλεφωνιας.

Η παραπανω νομοθετικη ρυθμιση,η οποια οπως ολα δειχνουν-και επειτα απο προτροπη της ΑΔΑΕ- θα παει συντομα προς ψηφιση στη Βουλη,ερχεται σε αντιθεση με Ευρωπαϊκες συμβασεις τις οποιες εχει υπογραψει και η χωρα μας,αναφορικα με το απορρητο των επικοινωνιων.
Οπως καταλαβαινετε,κατι τετοιο,θα ανοιξει τον δρομο σε οποιον θελει να κανει μηνυσεις απο εδω και απο εκει,φιμωνοντας ετσι τις ελευθερες φωνες του διαδικτυου,καθως με το προσχημα της εξυβρισης και της συκοφαντιας,η αστυνομια θα μπορει να κλεινει blogs,ενω η εκαστοτε κυβερνηση,θα "κατεβαζει",οτι δεν της ειναι αρεστο.

ΕΑΝ,Η ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ,ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΟ,ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ...ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ.
ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ WIFI HOT SPOTS...ΑΦΟΥ ΠΡΙΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΦΤΗΝΟ LAPTOP ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ....
KEEP BLOGGING ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ.

ΟΣΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΛΕΜΑ ΤΑ BLOGS...ΤΟΣΟ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ,ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ,ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ,ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ. 

1 σχόλιο:

  1. Η Πένα είναι ισχυρότερη από το ξίφος !!!!!!!!!Φοβούνται την Ξιφομαχία το λοιπόν !!!!!!!
    Εν αρχή είναι ο Λόγος ; δεν είναι ; Είναι και είμαστε ετοιμοι για λογομαχία !!!!!!!!!!!!!!!
    Μετά Τιμής ,
    Βασιλοπούλου Παναγιώτα ,
    Δημοσιογράφος ( ΜΕΛΟΣ ΕΣΔ )
    Υ.Γ : Μην ξεχνάνε πως η πένα μας είναι πιο ισχυρή από το ξίφος , και το μυαλό μας πιο ιχσυρό από ασπίδα !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή