Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ


Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΩΝ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ. ΑΛΛΑ... Ο "ΞΥΠΝΙΟΣ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΚΑΘΕΥΔΕΙ ΜΑΚΑΡΙΩΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΣ!
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πλέον της μόδας, οι μηνύσεις μεν, αλλά κυρίως οι αγωγές κατά δημοσιογράφων από τους οποίους οι δήθεν θιγόμενοι εκ δημοσιευμάτων η εξ εκπομπών, ζητούν τα άντερά τους... προκειμένου να αποκατασταθεί.. η "ανύπαρκτος" εξάλλου τιμή και υπόληψή τους. Φυσικά για να συγκινήσουν... δηλώνουν προκαταβολικά πως την παχυλή αποζημίωση που θα τους κατακυρώσει η απόφαση του δικαστηρίου... θα την διαθέσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έτσι προς τιμήν της αφελούς και ευτελούς προσωπικότητάς των. Το φαινόμενο της δίωξης των Ελλήνων δημοσιογράφων, είναι παγκοσμίως μοναδικό. Σε καμιά χώρα της Δύσης δεν διώκονται τόσο πολλοί δημοσιογράφοι και με τόση πυκνότητα, συχνότητα!!!
Ετησίως στην Ελλάδα οδηγούνται στο σκαμνί περίπου 1000 δημοσιογράφοι και εκδότες! Καμιά άλλη επαγγελματική κατηγορία δεν απολαμβάνει αυτής της ύψιστης τιμής. ΡΕΚΟΡ!
Ενώ λοιπόν υπάρχει ένας τέτοιος κακοήθης όγκος μαζικής δίωξης των ανθρώπων του Τύπου, περιέργως και λίαν μάλιστα, οι διωκόμενοι δείχνουν να καθεύδουν! Ενώ καίγεται, με τις μεθοδεύσεις αυτές το σπίτι τους, αυτοί πέρα βρέχει... Πώς και γιατί; Υπάρχει εξήγηση παραδοσιακή. Πάντα ο δημοσιογράφος ήταν εκτεθειμένος σε τέτοιες δικαστικές περιπέτειες...Πάντα υπήρχαν εκείνοι που επεδίωκαν να τον φιμώσουν.
Ναι μεν ...καταδικάζεται συχνά ο δημοσιογράφος από τους ευτράπελους δικαστές μας ( τους νεότερους, που ελάχιστην γραφήν και ανάγνωση γνωρίζουν εν αντιθέσει με τους θαυμαστούς  παλαιότερους τους), αλλά τελικά τη νύφη την πληρώνει ο εκδότης ...ή ο καναλάρχης, το λεγόμενο αφεντικό! Οπότε ο δημοσιογράφος γιατί να μην κοιμάται; Δεν πονάει ο ίδιος. Θεωρεί ότι το πλην αυτό... είναι μέσα στις εκδοτικές δαπάνες κι άρα πέρα βρέχει. Χωρίς καν να συλλογιστεί από πού και πώς ο ιδιοκτήτης και εκδότης του... θα πληρώσει τους τζερεμέδες... ώστε τελικά αυτόν τον φθοροποιό συντάκτη, να εξακολουθήσει να τον ταϊζει! Ο φόβος για περισσότερα δεινά(αποζημιώσεις αγωγών) σκιάζει πλέον τα έρμα.
Κάτι άλλο χειρότερο: Το θέμα της δίωξης των δημοσιογράφων  ΟΥΔΕΠΟΤΕ άγγιξε εκείνο το διακοσμητικό  Σωματείο τους, την ΕΣΗΕΑ, η οποία και ώφειλε, μόλις μυρίστηκε την πλάκα των αγωγών και μηνύσεων  να αντιδράσει με σθένος. Δεν το έπραξε ποτέ από το 1960 έως σήμερα, όπως ξέρουμε εμείς. Απλά αποδέχεται τις...διωκτικές ρυθμίσεις...Το πολύ που κάνει είναι να στείλει κάποιον βαρετό κι αργόσχολο...δικηγόρο της προς ...υπεράσπιση του διωκομένου δημοσιογράφου και πάντα βέβαια μέσα στο πνεύμα της αποδοχής των τασσομένων από το παίγνιον! Η ΕΣΗΕΑ..  η και πολύφερνος, είναι απίστευτα εκτεθειμένη έναντι των μελών της προς τα οποία ουδεμία συμπαράσταση προσφέρει, όταν διώκονται μέλη της ή μη, πάντως δημοσιογράφοι, ακριβώς γιατί οι διοικούντες την, είναι ελλιπέστατοι σε κάποιες έννοιες....Και εν πάση περιπτώσει... άχρι θανάτου διεπόμενοι από υπαλληλική νοοτροπία... έστω κι αν κάποιοι... κάνουν τον καμπάνταη (τηλεοπτικά)... πως δα είναι τάχα μου ελευθερόφρονες! Υποτελείς, υποτακτικοί είναι ΟΛΟΙ τους!... Υπαλληλική είναι η φύση τους! Υποταχτική! YES MEN!
Αστεία; Σπαραξικάρδια; Σαχλά; ΜΟΝΟΝ ΛΕΤΕ ;..Θα τα ξαναπούμε αν ο δημοσιογραφικός ύπνος, επί των διώξεων,  συνεχιστεί! Θα πανηγυρίσουμε!. Επωνύμως δι έναν έκαστον!... εκ των επαγγελματιών διωκτών του Τύπου και εκ των ανεξηγήτως βαθέως κοιμωμένων δημοσιογράφων!
----------------------------------------------------------------
ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ... του Θεαθείναι...

Δικομανής και δικηγορόπληκτη η Ελλάς από εποχής ΄Οθωνος!.. Αλλά την σήμερον ημέρα, οι δικολάβοι και δικηγορίσκοι (τινές πάντως εξ αυτών) πήραν τα απάνω τους- την ώρα που λιμοκτονεί ο κλάδος τους-έτσι λένε- βγαίνουν σεργιάνι (απυρόβλητοί γαρ)... και πυροβολούν δημοσιογράφους!
Είναι οι "συντάκτες" αγωγών και μηνύσεων κατά δημοσιογράφων...ΨΥΧΡΑ  και σκόπιμα! ΄Όχι για κάποια έννοια Δικαίου! ...Προς Θεού .Οι μόνοι που δεν πιστεύουν στο ΔΙΚΑΙΟ, είναι οι Δικηγόροι! Ταρίφα! Αυτοί ξέρουν! ...Γιατί;
 Οι εργολάβοι των μηνύσεων κατά του Τύπου είναι ...οι δικηγορίσκοί που λέμε!
Οι δικηγόροι  είναι χαζοχαρούμενες περιπτώσεις. Παιδιόθεν- ΟΛΟΙ- ήθελαν να γίνουν ...δημοσιογράφοι... Και το παιδικό τους αυτό απωθημένο το...κουβαλάνε... ως βδέλα δια..βίου. ΟΛΟΙ τους,  χωρίς εξαίρεση!!.
Αποτέλεσμα: Μισούν θανάσιμα τους δημοσιογράφους κι όταν τους δίδεται νομικά η ευκαιρία, βαράνε στο σταυρό τους δημοσιογράφους, από άπλετο μίσος! Και εκ του ασφαλούς... οι γυφτόμαγκες... οι εκ του πουθενά...!
Γιατί ρε τσίφτες τέτοιο μένος; Απάντηση δεν υπάρχει! Οι δικηγόροι έχουν ψυχοβγαλτικά προβλήματα με τη δημοσιογραφία.!!! Απλά ...διχασμένες προσωπικότητες! Προσωπικότητες; Καλέ τι λέτε;
Αυτή είναι η τέτοια φάρα των παραθυρικών...δικηγόρων! Συμπέρασμα: Οι μηνύσεις -αγωγές που υποβάλλονται κατά δημοσιογράφων, εκπηγάζουν... σταθερά από αυτούς`12 τους λαβωματικούς!...
-------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Εκτός των δικηγόρων, που αποτελούν τη σταθερή της πολεμικής κατά του Τύπου, υπάρχουν και δύο άλλες κατηγορίες επαγγελματιών που στρέφουν μόνιμα τα βέλη τους κατά δημοσιογράφων. Είναι οι πολιτικοί και οι πάσης φύσεως θεατρίνοι, ¨καλλιτέχνες" ούτως ειπείν. Και δεν είναι συμπτωματικό πως η τριαδική αυτή σπείρα (δικηγόροι, πολιτικοί καλλιτέχνες) στρέφεται ουσία κατά των ευεργετών της ανθρώπων του Τύπου. Η τρισυπόστατος αυτή φάρα, -περί τέτοιας πρόκειται- έχει αναγάγει τις διώξεις των δημοσιογράφων σε βιομηχανία.΄Ετσι για να γίνεται τζερτζελές, πλην όμως πολύτροπα φθοροποιός για τον δημοσιογράφο!
Το πλέον δραματικό είναι ότι τα γραφόμενα ή λεγόμενα από δημοσιογράφους είναι αληθή.Αλλά οι εξ επαγγέλματος διώκτες τους (πολιτικοί, δικηγόροι, καλλιτέχνες) είναι ακριβώς αυτό που δεν μπορούν να τα υποφέρουν και εις αντιπερισπασμό, επιδίδονται εις εκστρατείαν εκφοβισμού και πάταξης του δημοσιογράφου.
------------------------------------------------

ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ
Το θέμα της δίωξης των δημοσιογράφων στην Ελλάδα είναι πελώριο. Ατυχώς οι ίδιοι οι διωκόμενοι δεν  αδρανούν μόνον  έναντι της μεθοδευμένης επίθεσης που υφίστανται χρονίως, αλλά κοιμούνται μακαρίως. Δεν αντιδρούν. Δεν αρπάζουν τα άρματα...ως οφείλουν. Αυτό το περίεργο μούδιασμα είναι καθολικό κι έχει μπολιάσει ακόμη και τα διακοσμητικού τύπου συνδικαλιστικά τους όργανα με αποτέλεσμα οι διώκτες να έχουν ξεσαλώσει και για το τίποτε να κοτσάρουν αγωγές ...εκζητούντες θεοπάλαβες αποζημιώσεις για την δήθεν τρωθείσα  της ανυπάρκτου τιμής και υπολήψεώς τους.
Τι κάνουμε; Το θέμα είναι χρόνιο. Κι όσο περνάει ο καιρός τόσο και πιο δέσμιος θα καθίσταται ο δημοσιογράφος, τόσο και πιο πολύ θα αλυσοδένεται, έστω κι αν βλακωδώς θα συνεχίσει το τροπάρι ότι "έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των εντίμων ...δικαστών"
Άλλο καλαμπούρι πια αυτό: οι σύγχρονοι ΄Ελληνες δικαστές. Για να έχεις ορθή κρίση προαπαιτείται γνώση συγκεκριμένη!.Τι ορθή κρίση μπορεί να παράγει ο ταλαίπωρος δικαστής όταν δεν γνωρίζει πού πάνε τα τέσσερα; Ρωτάει ο αφελής της έδρας:
--"Γιατί αυτό που γράφεις το βάζεις στην πρώτη σελίδα κι όχι στις μέσα;"
--΄Όπου θέλω βάζω τα κείμενά μου κυρά δικαστίνα...Δηλαδή η τοποθεσία ... πειράζει, είναι επίμεμπτη;
Τέτοια αντίληψη δικαστική!
Τέλος πάντων. Οι δικαστές είναι ο τέταρτος κρίκος στην ατραξιόν της δίωξης των δημοσιογράφων...Πάντως τις βλακείες των... εντίμων δικαστών σε θέματα Τύπου θα τις αναδείξουμε... ώστε τελικά να έχουμε όλο το αμάγαλμα της ευθυκρισίας τους!
Η σελίδα αυτή  τελεί υπό την άμεση ευθύνη της Εταιρίας Δημοσιογραφικών Μελετών , η οποία μάχεται το φαινόμενο σταθερά από το 1995, πλην όμως μόλις τώρα άρχισαν να αφυπνίζονται κάποιοι και να καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει. Μετά από δέκα χρόνια! Κι όμως τους είχαμε καλέσει επώνυμα (θα τους βγάλουμε στον αέρα προσεχώς... από Τριανταφυλλόπουλο... μέχρι των νερόβραστων  Γ.Παπαδάκη και  Κουϊκ..κ.α.) να αναλάβουν τις ευθύνες τους...οι ανευθυνοι! Αλαφροϊσκιωτοι, όπως όλοι οι δημοσιογράφοι, σφυρίζανε ...αδιάφορα...Στην ΕΣΗΕΑ υπάρχει πολυσέλιδος αναφορά της Ε.Δ.Μ (επί εποχής Δ. Γκλαβά)... αλλά τόσο του έκοβε η ...γκλάβα ώστε να πνίξει το θέμα! (αν και φίλος) Και ξέρετε γιατί το έπνιξε;...Διότι στη μέση ήταν Υπουργός Τύπου... Αν και τέτοιος(υπουργός ...Τύπου) όμως... διώκτης δημοσιογράφων..! Δεν το ξέρετε; Καλά να δείτε τι δεν ξέρετε... Εξ άλλου καταδικάζεστε (στα δικαστήρια) αλλά...πληρώνει... άλλος, το αφεντικό ...Ο μαλάκας που σας έχει στη δούλεψη... για το καφετζηλίκι της ελευθεροφροσύνης ...σας ΝΤΕ !
Σήμερα όμως ξεχείλωσε το πράμα. Ο καθένας καλείται να δράσει. Πριν επέλθουν τα χειρότερα. Κι εσύ αναγνώστη, οφείλεις, αν έχεις άποψη. Θα  χρειαστούμε τη σκέψη σου. Στείλτε μας με e-mail   mailto:press-bank@press-bank.com , χωρίς κωδικούς και εγγραφές ανόητες στην ιστοσελίδα αυτή...Εμείς δεν ζητάμε τα δακτυλικά σου αποτυπώματα...Μονάχα τη σκέψη σου. Αν έχεις φυσικά!!! Αν μπορείς να έχεις!
Η σελίδα: Ο ΤΥΠΟΣ ..ΔΙΩΚΕΤΑΙ, θα είναι σταθερή εδώ και με τη δική σου συμβολή, θα γίνει φανάρι.
   Η χρήση των κειμένων αυτών είναι ελεύθερη και ...χωρίς αναφορά της πηγής!


AΡΘΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ


Παρακάτω δείτε σελίδες  για το δράμα-φάρσα του διωκόμενου δημοσιογράφου:… Δηλαδή στην ελευθερολαλιά σου φίλε! Κάντε απλά …κλικ….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου