Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΛΥΚΟΥΣ ΚΑΙ CELEBRITIES

O ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ" -ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ...ΥΠΝΟ

ΣΤΟ χθεσινό δημοσίευμα μας για το λύκο της στέπας, υπάρχει και συνέχεια... Το προσωνύμι ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ που απένειμε το ιστολογιο της Ερμιονίδας  STAMDAMD.blogspot.gr στον Βραχιολίδη, απασχόλησε και το ιστολόγιο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ όπου και  φωτίζει δεόντως τις απορίες που διατυπώσαμε... Μας πιάσανε δηλαδή στον ύπνο... Ε, τι να κάνουμε ...συμβαίνουν και τέτοια τροχαία... Δείτε τη συνέχεια...παρουσιάζει πάντως ενδιαφέρον και μάλλον έτσι πρέπει να νοιώθει ο Βραχιολίδης ... 
"ΛΥΚΟ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΤΕΡΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ...ΤΖΟΥΦΙΟΥΣ CELEBRITIES!


Γράφει ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ:

Σχόλιο δικό μας: Μην απορεί ο βετεράνος δημοσιογράφος για τον χαρακτηρισμό. "Ο Λύκος τη Στέπας" ήταν έργο του Έρμαν Έσσε (το έχουμε διαβάσει κατά τύχη) και ιδού τι σημειώνει στην κριτική της για τον "Λύκο της Στέπας" η Πασαλία Τραυλού: «Ο λύκος της στέπας είναι μια προσχηματική ιστορία για να εκφράσει μέσα από ένα πλέγμα συμβόλων το απόσταγμα των θέσεών του για τη ζωή, για το θάνατο, για το εφήμερο και για το αιώνιο, για τη συνύπαρξη ή την προαιώνια πάλη πνεύματος και σάρκας, για την επίπονη άσκηση του πνεύματος και για τη ματαιότητα και συνάμα την αναγκαιότητα της πρόσκαιρης σαρκικής απόλαυσης, μα πάνω και πέρα απ’ όλα για να μιλήσει για την ανθρώπινη μοναξιά, αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο με τον οίκτο, τον έλεο και το φόβο που αρμόζει στην ακατάπαυστα τραγική του φύση.Ο λύκος της στέπας είχε δύο φύσεις, μια ανθρώπινη και μια λυκίσια, κι ίσως αυτό του το πεπρωμένο να μην ήταν τόσο ιδιαίτερο και σπάνιο... Μέσα του ο άνθρωπος και ο λύκος δεν συμπορεύονταν ποτέ, αλλά βρίσκονταν μεταξύ τους σε μια θανάσιμη έχθρα». Προφανώς, ο χαρακτηρισμός στον Απ. Βραχιολίδη έχει αλληγορική σημασία. Θέλει να πει τον μοναχικό αγωνιστή που λέει τα πράγματα με τ'όνομά τους, όσο δυσάρεστος κι αν είναι,όσο κι αν η φωνή του ακουστεί μόνον από ελάχιστους, όσο ακούγεται ο "λύκος" σε μια στέπα! "
Πάντως ευχαριστούμε όλους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου